SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Cumhuriyet Caddesi üzerinde 26 yaşındaki A.Y. adlı şahsın dövülmesi ile ilgili olarak 21 yaşındaki İ.E. ve 17 yaşındaki E.E. hakkında işlem yapıldı.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan 15 yaşındaki M.S. adlı genç, ailesiyle tartıştıktan sonra mahalle bakkalından aldığı bir kutu ağrı kesici hapı yutarak intihara kalkıştı.

• TCDD Tesisleri bahçesinde çelik halatla birbirine bağlı olduğu belirtilen 39 yaşındaki M.A. adlı şahsa ait 2 bisikletin, çelik halatlar kesilerek çalındığı, daha sonra bisikletlerden bir tanesinin lojman bahçesinde bulunduğu bildirildi.

• Şeyhbayram Mahallesi 6. Sokakta 27 yaşındaki M.A.’ya ait eve giren hırsızlarca 3 altın bilezik, 1 altın kolye, 2 altın yüzük ile 1.500 YTL para çalındı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi Posbıyık Sokakta 38 yaşındaki T.K.’nın yönetiminde bulunan otoyla çarptığı 35 yaşındaki F.E.D. adlı kadın yaralandı.

• Yeşilyurt Mollakasım Mahallesi’ndeki bir evin bahçe çitlerinde çıkan yangın söndürüldü. İfade veren 34 yaşındaki İ.Ç., yangının çıktığı bahçenin İstanbul’daki akrabalarına ait olduğunu belirtirken, yine tanık olarak ifadeleri alınan E.K. ve K.K., yangından kısa bir süre önce 18 yaşındaki A.İ.Ç. ve 21 yaşındaki S.B.’yi olay yerinde gördüklerini bildirdiler. Bu iki şahıs ise olay yerinden geçtiklerini, ancak yangın sırasında kahvehanede olduklarını söylediler ve suçlamayı kabul etmediler.

• Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park Fuar alanında 17 yaşındaki Y.T.’nin yönetimindeki 44 LN 063 plakalı motosikler ile 18 yaşındaki U.Z. ve 21 yaşındaki C.A. yönetiminde bulunan plakasız motosikletler çarpıştı. Kazada 3 motosiklet sürücüsünün yanı sıra bu araçlardan birinde bulunan 18 yaşındaki F.K. yaralandı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki A.Ç. adlı şahıs, 25 yaşındaki A.A.’dan 3 ton odun aldığını, ancak odunun 2.340 kilo geldiğini öne sürerek şikayetçi olurken, A.. suçlamayı reddetti ve 3.300 kilo odunu teslim ettiğini, elinde kantar fişinin bulunduğunu iddia etti.

• Selçuklu Mahallesi’nde oturan 49 yaşındaki İ.O. adlı kadın, eski eşi 43 yaşındaki A.O.’nun nafaka davası yüzünden kendisini tehdit ettiğini öne sürerken, eski eş suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 29 yaşındaki A.G., kendisinin 46 yaşındaki H.H.Ö. adlı şahsa ait işyerinde 2007 Mart ayına kadar çalıştığını, patronunun kendi kimlik bilgilerini kullanarak bankadan kredi çektiğini, kendisinin herhangi bir belgeye imza atmadığını öne sürerken, patron suçlamayı kabul etmedi ve banka ile yapılan yazışmada da, A.G. adına alınmış herhangi bir kredinin olmadığı belirtildi.

• Polise başvuran 37 yaşındaki H.Y. adlı kadın, bir depoda işçi olarak çalıştığını, olay günü patronu 39 yaşındaki İ.Ş.’nin kendisini de depo sayımında görevlendirmek istediğini, kendisinin “sayım işi erkek işi” dediğini, bunun üzerine patronunun hakarette bulunup boğazını sıktığını öne sürerken, İ.Ş. suçlamayı kabul etmedi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde 48 yaşındaki A.Ö. polise başvurarak, 40 yaşındaki karısı F.Ö. ve 38 yaşındaki baldızı A.Ö. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, iki kız
kardeş suçlamayı reddetti.

• Sancaktar Mahallesi’nde 41 yaşındaki H.Ç.’nin
yönetimindeki 44 EP 161 plakalı oto ile giderken, el arabası süren 30 yaşındaki A.K.’nin yol kenarındaki aracın arkasına sıkışarak yaralanmasına yol açtığı öne sürüldü.

• Kaynarca Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki F.B. adlı genç, maddi sıkıntı nedeniyle bunalıma girdi ve 15 hap yutarak intihara kalkıştı. Bir süre sonra pişman olan F.B., hastaneye giderek tedavi oldu.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’ndeki evlerinde karınca için hazırlanan haşere ilacından içip, bir kısmını da koluna enjekte eden 19 yaşındaki Ş.K. adlı genç kız TÖTM’de tedavi altına alındı.

• Yeşiltepe’de 19 yaşındaki B.K. adlı bayan, ailevi nedenlerle 20 dolayında hap yutarak intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Ataköy Mahallesi’nde 27 yaşındaki M.O. adlı şahıs ile 21 yaşındaki eşi Z.O.’nun gece ailevi nedenle kavga ettikleri ve birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Şeybayram Mahallesi’nde ailevi nedenle eşi 24 yaşındaki Z.Ş.’yi dövdüğü öne sürülen 33 yaşındaki M.Ş. adlı şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’nde 28 yaşındaki S.Ç.’ye ait işyerinden akşam saatlerinde değişik marka ve modellerde 14 cep telefonu, 103 adet kontür kartı ile 175 YTL para çalındı. Polis olay yerinde 8 parmak izi ve 1 avuç izi saptadı. Hırsızın belirlenmesine çalışılıyor.

• Polise başvuran 20 yaşındaki S.S. adlı bayan, sabah evinden çıktıktan sonra bir kafede çalışan 22 yaşındaki arkadaşı Ş.S.O.’yla birlikte kafede oturduklarını, daha sonra 21 yaşındaki E.T. adlı arkadaşıyla karşılaştığını ve işyerine gittiklerini, bu sırada çantasındaki 150 YTL’nin olmadığını fark ettiğini bildirdi ve iki şahsı suçladı. İki şahıs ise suçlamayı reddettiler.

• Uçbağlar Mahallesi’nde 48 yaşındaki M.B.’ye ait işyerine, arka girip kapısının kilidini kırarak giren hırsızlar toplam 230 kilo ağırlığında 5 çuval Antep fıstığı içini çaldılar.

• Orduzu Çarşıbaşı’nda oturan 47 yaşındaki A.A. adlı kadın, evine 40 yaşlarında, esmer tenli, zayıf yapılı, başı kapalı bir kadının geldiğini, oturma odasındaki askılıkta asılı çantanın içerisinden 250 YTL’sinin çalındığını, bu kadından şüphelendiğini ve yakalanmasını istedi. Polis kadını belirlemeye çalışıyor.

• 81 yaşındaki E.A. adlı kadının yanına hastanede yardım için gelen 55 yaşlarında, uzunboylu şahsın, yaşlı kadının 75 YTL parasını dolandırdığı öne sürüldü.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki D.K. adlı şahıs, arkadaşlarıyla gezmek için bisikletiyle evden ayrılan 16 yaşındaki oğlu A.K.’nin kayıp olduğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Mahalle Muhtarı olduğu bildirilen 51 yaşındaki O.C. adlı şahsın, Sancaktar Mahallesi’ndeki bir tuvalete gittiği, tuvaletten ayrıldıktan sonra silahını unuttuğunu hatırladığı, ancak gittiğinde silahı bulamadığı bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 75 yaşındaki M.K. adlı şahıs, sabah Buğday Pazarı’na giderken yanında duran beyaz aracın sürücüsünün buğday pazarını sorduğunu, beraber gidebileceklerini söylediğini ve daha sonra şahıstan ayrıldığını, bir süre sonra içerisinde 1.500 YTL bulunan cüzdanının cebinde olmadığını fark ettiğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

• İsmetiye Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki A.A. adlı karısını dövdüğü gerekçesiyle eşi 37 yaşındaki T.A. hakkında işleme başlandı.

• Polise başvuran 44 yaşındaki A.E. adlı şahıs, Beydağı Devlet Hastanesi KBB servisinde yatarak tedavi görmekte olan 21 yaşındaki kız kardeşi Ş.E.’nin kendilerinin bilgisi olmadan taburcu edildikten sonra eve dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Hacı Abdi Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki Z.C. adlı kadın, maddi sıkıntılarından dolayı bunalıma girdi ve adını bilmediği şuruptan bir bardak içerek intihara kalkıştı.

• Şifa Mahallesi’nde 63 yaşındaki V.K. adlı şahsın dolandırıldığı olayla ilgili olarak, polisten “..sokak üzerinde yürümekte olan müştekinin yanına gelen 25-30 yaşlarındaki bir şahıs kendisinin zekat dağıtacağını beyan etmiş, şahsa bir miktar para vermiş ve verdiği paranın karşılığında parasının olup olmadığını sormuş, müşteki olmadığını söyleyince altında olabileceğini söylemiş ve beraber müştekinin evine gitmişler, müşteki şüpheliye 6 adet 22 ayar bilezik vermiş ve şüpheli müştekiye bunları hocanın okuması gerektiğini söyleyerek beraber bir apartmana gitmişler, şüpheli altınları burada başka bir şahsa vermiş, müştekiye hitabende sen git emekli kağıdını getir sana güvenmemiz için bu lazım diyerek müştekiyi göndermiş, müşteki eve gitmiş ve döndüğünde şüphelinin olmadığını dolandırıldığını anlamış, müşteki şikayetçi olmuş, tahkikata devam edilmektedir.” açıklaması yapıldı.

• Arapgir’in Hocaali Mahallesi’nde gece kavga eden 18 yaşlarındaki M.F. ve İ.G. adlı şahıslara polis müdahale etti. Birbirlerini döven gençlerden İ.G.’nin üzerinde özel mermi atacak şekilde namlusu ayarlanmış kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

• Darende’de oturan 30 yaşındaki D.Y. polise başvurarak, düğünden sonra dolapta sakladığı 9 bilezik, 1 gerdanlık ve bileklik, 2 alyans, 1 lira altın ile 2 çeyrek altını kontrol için 4 gün sonra tekrar dolaba baktığında bulamadığını, çalındığını düşündüğünü bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Venk Yolu arkasındaki olayla ilgili ifadesi alınan 42 yaşındaki S.B. adlı kadın, aralarında husumet olan 52 yaşındaki E.G. ve 24 yaşındaki O.G.’nin kendisine hakaret ettiklerini, av tüfeğine benzer silahla tehdit ettiklerini öne sürerken, iki şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Sivas Caddesi’nde oturan 26 yaşındaki N.D.D. adlı kadın, aynı yaştaki eşi S.D. tarafından dövüldüğünü iddia ederken, eş suçlamayı kabul etmedi.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki M.K., polise başvurarak 24 yaşındaki kızı A.K.’nin işe gideceğini söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini, kızının 34 yaşındaki M.E. tarafından kaçırılmış olabileceğini öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Sabah namazı için Yeni Cami’ye giden 21 yaşındaki E.Ş., camiden ayrılırken spor ayakkabısını bulamadı. Cami imamına durumu anlatınca, birlikte güvenlik kamerasını kontrol ettiklerini belirten E.Ş., adını polis merkezinde öğrendiği 19 yaşındaki K.K.’nin ayakkabılarını çaldığını gördüğünü anlattı. K.K. mahkemece tutuklandı.

• Kanalboyu’nda oto parktan çıkmakta olan 33 yaşındaki O.Ö. yönetimindeki otoya, motosikletiyle çarpan 19 yaşındaki Ü.Ü. yaralandı.

• Polise başvuran 37 yaşındaki A.İ., Yeni Cami tuvaletinde cep telefonunu unuttuğunu fark edince döndüğünü, ancak telefonunu bulamadığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Göztepe Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifade veren 61 yaşındaki R.K. adlı kadın, 44 yıldır resmi nikahsız olarak yaşadığı 68 yaşındaki H.A.’nın ilk eşi ile birlikte Almanya’da oturduklarını, kendisinin de Almanya’da ikamet ettiğini, Malatya’ya izne geldiğinde, evinin kilidinin, izne gelen H.A. tarafından kendisinden habersiz değiştirildiğini ve bu kişinin evinde kaldığını öne sürerek şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Fuzuli Caddesi’nde 43 yaşındaki F.G.’nin yönetimindeki kamyonetle çarpışan motosikletin 24 yaşındaki sürücüsü yaralandı.

• Selçuklu Mahallesi’nde 37 yaşındaki karısı S.A.’yı dövdüğü gerekçesiyle 32 yaşındaki B.A. hakkında yasal işlem yapıldı.

• Beylerbaşı Mahallesi’nde kavga ettiği eşi 57 yaşındaki N.I. tarafından dövüldüğü belirtilen 38 yaşındaki G.I. adlı kadın şikayetçi olmadı.

• Hidayet Mahallesi Taştepe Caddesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 66 yaşındaki H.Ö.B. adlı şahıs, eşi ile birlikte teravih namazından döndüklerinde oğlu 28 yaşındaki H.B. ile birlikte S.K. adlı şahsı evde otururken gördüklerini, kapının önünde de içerisinde 3 kişinin olduğu Doğan SLX plakalı aracı fark ettiklerini, daha sonra oğlunun “birazdan geliyorum” diyerek, S.K. adlı şahıs ve diğer şahıslarla otoya binip gittiğini, geri dönmediğini bildirerek, oğlunun bulunmasını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi’nde 24 yaşındaki C.C.’nin yönetimindeki otoyla çarptığı 21 yaşındaki L.C. adlı bayan yaralandı.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 21.40 sıralarında alacak verecek yüzünden kavga eden 41 yaşındaki A.B. ve 33 yaşındaki A.A. hakkında yasal işleme başlandı. Bunlardan A.A.’ya, kuru sıkı tabancayla ateş etmesi nedeniyle 500 YTL idari para cezası kesildi.

• Malatya Lisesi karşısında plakasız motosikleti ile 15 yaşındaki M.K.’ya çarparak yaralanmasına neden olan aynı yaştaki U.K., vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki T.K. adlı bayan, bunalım sonucu, psikolojik tedavi için kullandığı haplardan 50 tanesini yutarak intihara kalkıştı.

• Yeşilyurt Cumhuriyet Meydanı’nda 23.50 sıralarında kavga eden kalabalık gruba polis müdahale etti. Kavganın 19 yaşındaki M.T. ile 18 yaşındaki E.K. arasındaki bir tartışmadan çıktığı, E.K.’nin arkadaşları olan ve yaşları 26 ile 20 arasında değişen V.D., U.U., A.C., Ç.C., U.S., O.U.G., H.Y., H.S.C., M.S.D., C.D. ve Ö.Ü.’nün Malatya’dan gelerek olaya karıştıkları ve gözaltına alındıkları bildirildi.

• Malatya Devlet Hastanesi Acil Servis önünde 21.00 sıralarında kavga eden 32 yaşındaki Y.Ö., A.S.Ö., 23 yaşındaki G.Ö. ve 25 yaşındaki M.Ö.’ye polis müdahale etti.

• Uçbağlar Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki A.K. adlı genç kızın, “yalnızlıktan sıkılması ve dikkat çekmek üzere” fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştığı, pişman olarak ailesini haberdar etmesi sonucu hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Battalgazi Mahallesi’nde 27 yaşındaki M.K.’ye ait 44 KE 718 plakalı motosiklet, kilitli olduğu kapı önünden çalındı.

• Göztepe Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki M.T. adlı kadın, kendisini dövdüğü gerekçesiyle aynı yaştaki H.T. tarafından dövüldüğünü öne sürerek şikayetçi oldu.

• Hacı Hüseyin Kölük Anadolu Ticaret Lisesi civarında öğle saatlerinde şüphe üzerine durdurulan 18 yaşındaki M.D.’nin üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Yakalanan genç, tabancayı 16 yaşındaki Y.E.’nin kendisine satmak üzere verdiği iddiasında bulununca bu şahıs da gözaltına alındı.

• Atatürk Caddesi’nde alacak verecek yüzünden birbirlerini döven C.M., A.Ç., Ö.Ç., A.O. ve U.O. hakkında yasal işlem yapıldı.

• Sivas Caddesi’nde A.B. yönetimindeki 44 KY 203 plakalı omtosiklet ile 45 yaşındaki A.İ. yönetimindeki 23 ES 248 plakalı kamyona çarptı ve yaralandı.

• Salköprü Mahallesi'nde oturan 30 yaşındaki H.Ö.Ö., işsizlik ve eşinden ayrılması nedeniyle bunalıma girdi, bir miktar alkol aldıktan sonra kendi kendini jiletle yaraladı. Daha sonra bir arkadaşından yardım isteyen H.Ö.Ö. hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran 61 yaşındaki B.Ş., Kiltepe minibüsünden indikten sonra eve gittiğini, kısa bir süre sonra cebindeki 500 YTL parasının yerinde olmadığını fark ettiğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

• İnönü Caddesi’nde plakasız motosikleti ile giden 19 yaşındaki V.Ö., U dönüşü yapan Ş.D. yönetimindeki 44 DD 450 plakalı araca çarptı. Motosiklet sürücüsü ile arkasında bulunan 20 yaşındaki T.C. yaralandı.

• 77 yaşındaki H.D., Beydağı Devlet Hastanesi’ne tedavi için gittiğini, orada yanına gelen ve görse tanıyabileceği bir şahsın yatış işlemleri için yardımcı olacağını söyleyip 105 YTL’sini alıp kaybolduğunu bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Şeker İlköğretim Okulu karşısındaki trafik ışıklarında 07.20 sıralarında 62 yaşındaki H.K. adlı şahsın 44 LN 160 plakalı otosuyla kırmızı ışıkta bekleyen O.E. yönetimindeki 44 A 0112 plakalı polis otosuna arkadan çarptığı, sürüklenen polis otosunun M.A. yönetimindeki 44 LE 041 plakalı, bu aracında Z.Ç. yönetimindeki 44 FY 363 plakalı otoya çarpması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. H.K.’nın alkollü olduğu öne sürüldü.

• Darende Devlet Hastanesi’ne baş ağrısı için gittiği belirtilen 18 yaşındaki L.K. adlı kadının, aslında hamilelik testi için hastaneye gittiğini öğrenen 26 yaşındaki eşi N.K. tarafından hastanede dövüldüğü bildirildi.

• Kernek Meydanı’nda 15.00 sıralarında çıkan kavgaya polis müdahale etti. 16 yaşlarındaki M.Ö. ve Z.S., 20-22 yaşlarında 8-9 kişi tarafından dövüldüklerini, ancak şikayetçi olmadıklarını söylediler.

• İnönü Mahallesi’nde minibüs şoförleri arasında alacak verecek yüzünden çıkan kavgada 23 yaşındaki F.T.’nin, 42 yaşındaki A.A. tarafından bıçakla yaralandığı bildirildi. Şahıs yakalanırken, yaralı şikayetçi olmadı.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki A.A. adlı kız fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı. Bir süre sonra ifadesi alınan A.A., platonik aşkına karşılık bulamadığı için moralinin bozulduğunu ve bu nedenle intihara kalkıştığını, pişman olduğunu söyledi.

• Polise başvuran 30 yaşındaki N.E. adlı şahıs, F.Ş. adlı kombiciden evinin tesisatını döşemesi için 3.700 YTL’ye anlaştığını, tesisatın döşendiğini ancak kombinin takılmadığını, projenin de onaylanmadığını, şahsın kendisini tehdit edip, senetlerinin günü gelmeden icraya vereceğini söylediğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis F.Ş.’yi arıyor.

• Darende’de bir evde mahkeme kararıyla yapılan aramada 60 yaşındaki M.K. adlı şahsın evinde 1 ruhsatsız tabanca, 93 adet 9 mm. Ve 50 adet de 7.65 mm. çapında dolu mermi bulundu. Bu şahsın oğlu 35 yaşındaki A.K.’de ise 1 adet sahte 20 YTL, 2 adet ayrı seri numaralı sahte 100 dolar ele geçirildiği bildirildi.

• Pütürge’de polise başvuran A.T.G., 17 yaşındaki kızı Y.G.’nin evden ayrılıp geri dönmediğini, kızının daha önce tanımadığı bir şahısla telefonla görüştüğünü öğrendiğini, kızının kaçmış ya da kaçırılmış olabileceğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız