SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Sivas Caddesi’nde oturan 29 yaşındaki A.Ö. adlı kadın polise başvurarak 38 yaşındaki eşi A.Ö. tarafından tehdit edildiği iddiasında bulunurken, kocası suçlamayı kabul etmedi.

• 39 yaşındaki Y.P. adlı kadına ait kredi kartını çalarak Belediye arkasındaki bir işyerinde alışveriş yapmaya kalkışan 18 yaşındaki Y.V. adlı şahıs, işyeri sorumlusu tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Kartı çalınan ve Fırat Mahallesi’nde oturduğu bildirilen kadın şikayetçi olmadı.

• Başharık Mahallesi’nde işyeri bulunan 41 yaşındaki İ.Ç., öğle saatlerinde işyerine oto ile gelen bir şahsın piknik tüpü alıp karşılığında verdiği 100 YTL’yi sonradan kontrol ettiğinde sahte olduğunu fark etti ve polise başvurdu. Polis olayla ilgili olarak 22 yaşındaki İ.H.İ., 30 yaşındaki M.Ö. ve 26 yaşındaki M.Ö. adlı şahısları yakaladı.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki F.Ç. adlı kadın, 33 yaşındaki kocası Y.Ç. tarafından dövüldüğü iddiasıyla polise başvurdu. İfadesi alınan Y.Ç. serbest bırakıldı.

• Kernek Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki S.K. ve 37 yaşındaki E.Y. adlı kadınlar, kendilerine hakaret edip bıçakla tehdit ettiklerini öne sürdükleri S.K. ve R.B.’den şikayetçi oldular. Polis iki kişiyi arıyor.

• Fırat Mahallesi 24. sokakta G.K.’nin yönetimindeki 44 LA 335 plakalı otoyla çarptığı 5 yaşındaki A.K. yaralandı.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki Y.T. adlı kadın 18 yaşındaki P.T. adlı kızının kayıp olduğunu bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken tekrar başvuran Y.T., kızının 18 yaşındaki M.K. adlı şahısla evlendiğini öğrendiğini bildirdi ve şikayetini tekrarladı. P.T., annesinin aksine kendi isteği ile kaçarak evlendiğini bildirdi.

• Tecde’de tapusu adına olan bahçe içerisinde armutları toplatan 77 yaşındaki kadın, bitişik bahçenin sahibi olan 54 yaşındaki N.K. tarafından “Armutları toplayamazsın” diyerek dövüldüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. N.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Şifa Mahallesi’nde 33 yaşındaki annesi D.G.’yi dövdüğü bildirilen 14 yaşındaki R.D. polis tarafından aranıyor.

• Zafer Mahallesi’nde 45 yaşındaki N.K.’ya ait işyerinde meydana gelen yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Polis, 15-16 yaşlarındaki iki şahsın işyeri bahçesinde ateş yaktıklarını, kağıt parçalarını işyerinin havalandırma penceresinden içeri attıklarını, yangının büyüdüğünü görünce pet şişelerle su serpip söndürmeye çalıştıklarını, ancak başarılı olamayınca kaçtıklarını belirledi. İşyerinde bulunan kırtasiye malzemeleri yanarken, işyeri sahibi şikayetçi olmadı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede içki içen 37 yaşındaki K.B. ve 43 yaşındaki M.K.’nın işyeri sahibi 35 yaşındaki E.K. tarafından çevreyi rahatsız etmeleri nedeniyle dışarı çıkarılmak istendiği, bu nedenle kavga çıktığı ve iki şahsın dövüldüğü, şahısların E.K.’nin 300 YTL’lerini gasbettiği iddiasında bulundukları, bu şahsın iddiayı reddedip şikayetçi olduğu bildirildi.

• İzzetiye Mahallesi’nde 55 yaşındaki C.Ç.’ye ait işyerine giren hırsızların, buradaki kasayı sert bir cisimle açtıkları ve içerisindeki 5 bin 800 YTL parayı çaldıkları bildirildi. Polis olay yerinde 2 adet murç bulurken, araştırmaya başladı.

• PTT Merkez Şubesi’nde, görevli memur olan 31 yaşındaki A.S. adlı bayan ile mektup almak için gelen 36 yaşındaki B.A. arasında, “geç gelme” yüzünden tartışma çıktığı, tarafların karşılıklı birbirlerine hakaret ettikleri ve şikayetçi oldukları bildirildi.

• Yeşiltepe’de ailevi nedenle çıkan kavgada 75 yaşındaki babası M.Ş., 67 yaşındaki annesi A.Ş., 36 yaşındaki karısı G.Ş.’yi dövdüğü, bıçakla üzerlerine saldırdığı gerekçesiyle polis tarafından yakalanan 38 yaşındaki N.Ş., gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 22.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 41 yaşındaki C.Ö., aracını park edip bir yakınının düğününe gittiğini, akrabası O.Ö.’nün kendisini görüp tehdit amaçlı kafasını salladığını, daha sonra içeri gidip akrabası G.Ş. ile kendisine bakıp bir şeyler konuştuklarını, dışarı çıktığında aracının sağ ön ve arka tekerleklerinin delici bir aletle patlatılmış olduğunu, bu işi iki akrabasının yaptığından şüphelendiğini bildirdi. Polis iki şahsı arıyor.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 58 yaşındaki S.M. adlı kadın, şizofreni hastası olan oğlu 33 yaşındaki M.A.M.’nin gece çıktığı evlerine dönmediğini bildirdi ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan oğlunun bulunmasını istedi.

• Darende’nin İbrahimpaşa Mahallesi’ndeki bir apartmanda saklandığı saptanan cinayet suçundan aranan H.A. adlı şahsı yakalamaya giden polislere, bina yöneticisi 34 yaşındaki M.A.’nın, şahsın memleketinde olduğunu söylemesine rağmen H.A.’nın apartmanda yakalandığı, bunun üzerine apartman yöneticisi M.A. hakkında “Suçluyu Gizlemek” suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

• Yeşilyurt’ta savcılığa başvuran 23 yaşındaki H.İ. adlı bayan, akrabası olan 51 yaşındaki F.İ. adlı şahıs ile 46 yaşındaki H.İ. ve 29 yaşındaki S.A. adlı kadınların, dul olan babasının yeniden evlenmesi konusunda kendisini arayıp hakaretlerde bulunduklarını öne sürdü ve şikayetçi oldu.

• 21.30 sıralarında Kernek Meydanı’nda 22 yaşındaki R.B. adlı şahsı dövdüğü öne sürülen V.A. aranıyor.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki Ş.D. adlı kadın, 35 yaşındaki eşi Ö.T.D. tarafından dövüldüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki A.T. adlı şahıs, 16 yaşındaki oğlu Y.T.’nin bakkala gideceğini söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• 21.00 sıralarında polise başvuran 41 yaşındaki H.U., 44 T 1212 plakalı taksi ile gittiği Devlet Hastanesi’nde, yolcu yüzünden takside çalışan 24 yaşındaki O.S. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. O.S. yakalandı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde oturan 42 yaşındaki A.A. adlı kadın, gece evine gelen eski eşi V.G.’nin kendisine hakarette bulunup dövdüğünü öne sürerken, polis şahsı arıyor.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki Z.B.E. adlı bayan, bir anlık bunalım sonucu 20 adet hap içerik intihara kalkıştı ve daha sonra pişman olup hastaneye başvurdu.

• Polise başvuran 25 yaşındaki C.Ş. adlı bayan, çalıştığı dershanede çantasını öğretmenler odasına bırakıp derse gittiğini, geldiğinde çantasının açılmış, içerisinden 2 cep telefonu ile 550 YTL paranın çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi. Yapılan çalışmalar sonucu hırsızlık olayını gerçekleştiren 21 yaşındaki M.Z.B. ile cep telefonlarını sattığı 18 yaşındaki A.Ç. yakalandı.

• Eski olduğu için değiştirilmek üzere merkez bankasına getirilen 100 YTL’nin sahte olduğu görevlilerce fark edildi. Polis olayla ilgili 29 yaşındaki A.M.Ş. ve 24 yaşındaki A.A. adlı şahısların ifadelerini aldı, bu kişiler suçlamayı kabul etmedi.

• Özalper Mahallesi’nde 47 yaşındaki Ü.Y. ile 24 yaşındaki M.A. ve 27 yaşındaki M.I. arasında, iki şahsın önlerinde yürüyen kızları rahatsız ettikleri gerekçesiyle kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövdükleri bildirildi. İki şahsın alkollü olması nedeniyle ayrıca sarhoşluktan idari para cezası uygulandığı bildirildi.

• Akçadağ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda 11 yaşındaki S.K. adlı kızın, okulun merdiveninde 12 yaşındaki E.Ç. adlı kızın ittirmesi üzerine 11 yaşındaki S.S. adlı erkek öğrencinin üzerine düştüğü, bu çocuğun da ittirmesiyle yere düşüp başından yaralandığı bildirildi. İfadeleri alınan iki öğrenci okul idaresine teslim edildi.

• Arguvan’ın Bahçelievler Mahallesi’nde oturan 49 yaşındaki Z.Y., 16 yaşındaki kızı F.Y.’nin sabah liseye kayıt olacağını söyleyerek ayrıldığı evlerine geri dönmediğini, yaptığı araştırmada okula gitmediğini öğrendiğini, kızının son zamanlarda telefonda gizlice konuştuğu H.Y. adlı şahıs tarafından kaçırılmış olabileceğini bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Darende Hükümet Konağı bahçesinde 34 yaşındaki H.K. ile 44 yaşındaki K.P. adlı okul servisi çalıştıran şahıslar arasında daha önceden aldıkları taşıma ihalesi nedeniyle kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövdüğü, K.P.’nin oğlu 25 yaşındaki H.P.’nin de kavgaya karıştığı bildirildi. 3 şahıs hakkında işleme başlandı.

• Pütürge’de 56 yaşındaki B.K. adlı bayan fazla miktarda ilaç yutarak intihara kalkıştı. TÖTM’ye kaldırılan B.K., yıllardır şeker, böbrek yetmezliği, tansiyon ve guatrdan tedavi gördüğünü, ağrılara dayanamadığı için intihara kalkıştığını söyledi.

• Sivas Caddesi üzerinde 22 yaşındaki M.A. 44 KH 263 plakalı otosunu park ettikten sonra kapısını açıp ineceği sırada 37 yaşındaki B.G. yönetiminde bulunan 44 DF 939 plakalı belediye otobüsüyle kapıya çarptı ve hasara yol açtı.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki Z.K. adlı kadın, evinde otururken 41 yaşındaki eşi B.K. tarafından sebepsiz yere dövüldüğünü öne sürdü.

• Cevherizade Mahallesi’nde 42 yaşındaki A.R.K.’ya ait eve giren hırsız 1 altın bilezik, 3 altın yüzük ile 2 çocuk küpesini çaldı.

• Derme İlköğretim Okulu’nda 10.00 sıralarında meydana gelen hırsızlık ile ilgili ifadesi alınan okul müdürü 51 yaşındaki A.K., okulda iken hademenin kendisine öğretmenler odasındaki bilgiyasarın LCD monitörünün olmadığını söylediğini, kendisinin de bir başka öğretmenin kullanmak amacıyla aldığını söylediğini, ancak sonra bir öğretmenin okul önlüğünün, bir başka öğretmenin de çantasının olmadığını söylemesi üzerine okula hırsız girdiğini anladığını bildirdiği belirtildi. Araştırma sürüyor.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 32 yaşındaki C.K. adlı şahsa ait eve akşam saatlerinde giren hırsız ya da hırsızlarca 23 bin YTL para çalındı.

• Vali Konağı karşısındaki bir işyerinin önündeki olayla ilgili 21.00 sıralarında polise başvuran 22 yaşındaki F.B.İ. adlı şahıs, lokantanın önüne bıraktığı, içerisinde kimlikleri, banka ve kredi kartları ilecep telefonu olan çantanın M.D. tarafından çalındığını bildirdi. Polis M.D.’yi arıyor.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde aile büyüklerini kötüleme ve küfür yüzünden aile fertleri arasında çıkan kavgada 18 yaşındaki G.Y. adlı bayanın 33 yaşındaki E.Y. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Kiltepe Caddesi üzerindeki kavgada 17 yaşındaki O.K.’nin kulağının aynı yaştaki B.A. tarafından kesildiği, polisin olaya karışan B.A., A.Ç. ve M.V. adlı gençleri gözaltına aldığı bildirildi.

• Çevreyolu Turgut Temelli alt kavşağında 45 yaşındaki F.K.’nın yönetimindeki 46 DZ 793 plakalı ambulansa, 42 yaşındaki A.Y. yönetiminde bulunan 34 ZF 6248 plakalı oto arkadan çarptı, hasara yol açtı.

• Özalper Mahallesi 4. Cadde üzerinde 46 yaşındaki M.Y. yönetiminde bulunan 44 LD 537 plakalı otobüs ile 40 yaşındaki C.B. yönetiminde bulunan 44 EC 134 plakalı oto çarpıştı. C.B.’nin yönetimindeki otoda bulunan 16 yaşındaki oğlu M.B. yaralandı.

• Özalper Mahallesi’nde 18 yaşındaki B.A. ile 19 yaşındaki M.U. arasında kız yüzünden kavga çıktı. Şahıslar birbirlerini döverken, B.A. ifadesinde diğer kişinin kendisini bıçakla elmacık kemiğinden yaraladığı iddiasında bulundu. M.U. ise bıçak kullanmadığını, kafa atarak yaraladığını öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Yeşilyurt yolu üzerinde karşıdan karşıya geçmek isteyen 53 yaşındaki H.Ş. adlı kadına, 40 yaşındaki Z.A.B. .yönetiminde bulunan 44 FK 798 plakalı otoyla çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Özalper Mahallesi’nde 31 yaşındaki S.Ç., 55 yaşındaki S.K., 58 yaşındaki P.A., 23 yaşındaki S.A. adlı bayanların yarı sıra 18 yaşındaki S.A. ve 26 yaşındaki Ş.A. arasında iki küçük özürlü çocuk yüzünden kavga çıktı. 22.00 sıralarındaki kavgaya karışan taraflar hakkında yasal işleme başlandı. Ayrıca M.K. adlı şahıs aranıyor.

• Hasanbey Caddesi’nde ailevi nedenle çıkan kavgada 44 yaşındaki Ö.Y. adlı karısını dövdüğü öne sürülen 53 yaşındaki R.Y.’nin ifadesi alındı.

• Malatya Lisesi’nde görevli polislerin, okul çevresinde gördükleri ve şüphelendikleri iki şahsı uyarmak istedikleri, bu şahısların “Görmüyor musunuz nereye gittiğimizi. Kör müsünüz?” diye cevap verip kimliklerinin olmadığını söyledikleri, bunun üzerine 19 yaşındaki B.G. ve 17 yaşındaki M.K. üzerinde arama yapıldığı, iki bıçak çıktığı, haklarında soruşturmaya başlandığı bildirildi.

• Malatya Lisesi civarında bisikleti ile gezmekte olan 13 yaşındaki A.C. adlı çocuğa plakası alınamayan bir oto çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Zaviye Mahallesi’nde 31 yaşındaki C.A.’ya ait eve gündüz saatlerinde giren hırsızlarca 1 üçlü altın set, 2 taşlı bayan yüzüğü, 2 altın küpe ile 1 bebek nazarlığı çalındı.

• Sümerpark içinde kavga eden 22 yaşındaki V.E. ve 24 yaşındaki N.D. ile kavgaya karışan 27 yaşındaki H.A.’ya polis müdahale etti. H.A., şahısları mahalleden tanıdığı için ayırmak istediğini olayla ilgisinin olmadığını söyledi.

• Zaviye Mahallesi’nde 50 yaşındaki A.Ö.’ye ait eve giren hırsız ya da hırsızlar 2 bayan yüzüğü, 1 küpe, 1 büyük altın, 100 ABD doları ile 50 YTL para çaldı.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde 53 yaşındaki İ.E. adlı şahsın, hareket halindeki traktörden düşerek ağır yaralandığı bildirildi.

• Darende Ulueveren mevkiinde M.K. yönetimindeki 44 DZ 736 plakalı oto ile M.A. yönetiminde bulunan 44 KP 560 plakalı oto çarpıştı. M.K.’nın otosunda bulunan 43 yaşındaki A.K. ve 21 yaşındaki A.K. adlı bayanlar yaralandı.

• Darende’nin Sungur Mahallesi’nde 51 yaşındaki N.Ç. adlı kadın evinin önünde otururken yanına bohçacı diye tabir edilen iki kadının gelip mal satmak istedikleri, bu sırada bir kadının eşya tanıtırken diğerinin evin içine girdiği, iki kadın gittikten sonra evdeki 200 YTL’nin çalındığının fark edildiği ve araştırmaya başlandığı bildirildi.

• Yazıhan ilçesi Yeni Mahalle’de 57 yaşındaki A.G.’ye ait eve balkon camını kırarak giren hırsızlarca 1 adet çamaşır makinesi çalındı.

• Yeşilyurt Gedik mahallesi eski cezaevi arkasında bırakılan 2 bobine sarılı toplam 1300 metre uzunluğunda yer altı elektrik kablosunun çalındığı, mal sorumlusu 33 yaşındaki R.Ç.’nin şikayeti üzerine anlaşıldı.

• Yeşilyurt Atatürk İlke öğretim Okulu’nun arka taraf cephesine bakan kız ve erkek öğrenci tuvaletlerinden 8 ve 8. sınıfa ait 2 camın dışta kalan kısmı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı.

• Tandoğan Mahallesi’nde 23 yaşındaki T.G. ve 22 yaşındaki F.A.’nın, 24 yaşındaki S.C.’yi kendilerine ait güvercinleri gömleğinin içerisine sokarken yakalayıp dövdükleri bildirildi. 23.20 sıralarındaki olayda dövülen S.C.’nin durumunun ağır olduğu, adliyeye verilen zanlılardan T.G.’nin tutuklandığı bildirildi.

• Turgut Temelli Caddesi’nde bir minibüsün trafiği engellemesi üzerine, görevli polisin minibüs şoförü 24 yaşındaki M.A.’yı uyardığı ve evraklarını istediği, polise zorluk çıkarıp hakarette bulunduğu gerekçesiyle üzeri aranan şoförde 1 bıçak ile 8 gram hint keneviri bulunduğu bildirildi.

• İstiklal Mahallesi’nde 30 yaşındaki S.G. adlı bayana ait eve giren buradan da bitişik emlak bürosuna geçen hırsız ya da hırsızlarca 500 YTL para, 1 bilgisayar kasası, monitörü ile klavyesinin çalındığı bildirildi.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde 23 yaşındaki M.D. yönetimindeki otonun çarptığı 58 yaşındaki S.A. yaralandı.

• Hastane Caddesi’nde 52 yaşındaki A.A. yönetimindeki oto ile 31 yaşındaki Ş.V. yönetimindeki motosiklet çarpıştı. Her iki sürücünün ters yönde bulundukları, ayrıca yaralı olan motosiklet sürücüsünün aynı zamanda ehliyetsiz olduğu belirlendi.

• Çarmuzu Mahallesi’nde sabah saatlerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili ifadesi alınan 77 yaşındaki M.G., kapısını çalan dilenci kadına kapıyı açtığını, mutfağa geçip bu kadına vermek üzere bir poşet hazırladığını, tekrar döndüğünde kadının heyecanlı bir şekilde sokak üzerine emaneten bıraktığı çocuğunun ağladığını bu nedenle acil gitmesi gerektiğini söyleyip ayrıldığını, bir süre sonra üstünü giydiğinde giriş kapısı yanındaki montun içerisine önceden koyduğu 1.500 YTL parasının çalınmış olduğunu fark ettiğini anlattı. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Selçuklu Mahallesi’nde park halinde olan 35 yaşındaki O.K.’ye ait otonun teybi çalındı.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki H.Ö. adlı şahıs, öz yeğenleri olan 17 yaşındaki G.K. adlı kız ile 19 yaşındaki F.D.’nin birlikte kaçtıklarını, İstanbul’da adresini bilmedikleri bir akraba evinde olduklarını, G.’yi kaçıran F.D.’den şikayetçi olduğunu söyledi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde annesine sinirlenen 17 yaşındaki E.K. adlı kızın hap yutarak intihara kalkıştığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 42 yaşındaki A.B., akrabası olan 48 yaşındaki K.B.’nin 1 sene önce kendisinden borç istediğini, vermemesi üzerine o tarihden beri sürekli olarak kendisini tehdit ettiği iddiasında bulundu. K.B. suçlamayı kabul etmedi.

• Battalgazi Meydanbaşı Mahallesi’nde 31 yaşındaki Y.K. yönetimindeki oto ile 41 yaşındaki M.B. yönetimindeki oto çarpıştı. İki sürücü yaralandı.

• Yeşilyurt Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran 80 yaşındaki H.B.D., Hıroğlu Mahallesi’ndeki işyerinde bulunan dolap içerisindeki çantasından 300 YTL çalındığını, bir gün sonra 150 YTL’nin aynı şekilde çalındığını öne sürdü. Polis merkezinde ifadesi alınan H.B.D., 2 bin YTL’sinin çalındığını söylemesi üzerine tutarsız davranışlarından şüphelenen polislerin oğlu M.A.D.’nin ifadesine de başvurdukları, oğlunun babasının akli dengesinin yerinde olmadığını, daha önceleri de suç uydurduğunu bildirdiği, bunun üzerine yaşlı şahsın akli dengesinin tespiti amacıyla Adli Tıp Kurumu’na sevkedildiği belirtildi.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki S.T. adlı bayan polise başvurarak, evlerinden 15.00 sıralarında ayrıldığını, 17.20’de geri döndüğünde merdivenlerden çıkarken iki şahsın aşağıya indiğini gördüğünü, evlerinin kapısının açık vaziyette olduğunu fark edince iki şahsın hırsızlık amacıyla eve girdiklerini düşündüğünü, ancak herhangi bir şey çalınmadığını bildirdi.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 49 yaşındaki M.G. adlı şahıs, 39 yaşındaki karısı A.G.’nin yeğeni ve kızını da yanına alarak 29 Ağustos’ta evden ayrıldığını, o günden beri kendisinden haber alamadığını bildirdi ve polis yardımıyla bulunmalarını istedi.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki F.A. adlı kadın, 10 yıllık imam nikahlı eşi 65 yaşındaki M.A.D. tarafından dövüldüğü iddiasında bulundu.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde 26 yaşındaki B.L.’ye ait eve kapı kilit göbeğini sökerek giren hırsızlarca 1 adet televizyon çalındı.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 63 yaşındaki H.S. adlı şahıs, yanına gelen 2 şahıs tarafından dövüldüğünü ancak şikayetçi olmadığını söyledi. 24 yaşlarındaki S.F.G. ve S.G.’nin sanık olarak ifadeleri alındı, bu şahıslar kimseyi dövmediklerini söylediler.

• Adliye binası önünde 48 yaşındaki M.T. ile 23 yaşındaki oğlu O.T.’nin “şüpheli” olarak haklarında işlem yapılmasına yol açan olay, polis raporunda “Adliye girişini engelleyecek şekilde park halinde bulunan aracı başka yere park etmesi konusunda araç içerisinde beklemekte olan şahsı uyaran Trafik Polisinin üzerine araç içerisinde bulunan şahıs araçtan inerek yürümüş, görevlimizce şahıstan evrakları istendiğinde, şahıs görevlimize hitaben “sen kim oluyorsun, sana evrak felan vermem, senin Müdürün gelsin” gibi kelimeler kullanmış ve daha sonra ehliyetini görevlimize vermiş, orada bulunan şoförler odasında ehliyet ve araç sorgusu yapıp ceza makbuzu tatbik ederken araç içerisindeki şahsın babası olduğunu söyleyen bir şahıs gelerek ehliyeti zorla elinden alıp görevlimize hakarette bulunarak iteklemiş, Adliye içerisindeki görevli Polislerinde gelmesi üzerine ehliyet ve araç ruhsatını görevlimize geri iade eden baba ve oğul olan yukarıda adı geçen şüpheliler “siz kim oluyorsunuz, sizin rütbeniz yetmez, Müdürünüz gelsin” gibi kelimeler kullanmaya devam etmişler, görevlimizce 60/g maddesine istinaden 55,00YTL ihbarname düzenlendiği sırada olay yerinden ayrılan şüpheliler daha sonra Merkezimize gelerek konu ile ilgili ifadeleri alınmış, C.Savcısının talimatı ile M.T. alınan ifadesinin ardından Merkezimizden salıverilmiş olup, diğer şüpheli ise hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte mevcutlu olarak adli mercilere sevk edilecektir. “ bilgisiyle yeraldı.

• Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki kavgayla ilgili ifadesi alınan 37 yaşındaki C.U., ailevi nedenlerle tartıştığı aynı yaştaki kayınbiraderi C.İ.’nin kendisine ve 29 yaşındaki kardeşi S.U.’ya saldırarak dövdüğünü öne sürdü.

• Turgut Temelli Caddesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 31 yaşındaki K.K., aracı ile giderken Y.İ.T.’nin yönetimindeki otoyla kendisini sıkıştırdığını, araçtan iki şahsın indiğini, Y.İ.T.’nin aracına tekme atıp şoför kapısının camını kırdığını, diğer şahsın elini beline atarak “Seni vururum, öldürürüm” dediğini, şahısları korkutmak amacıyla bıçak salladığını, Y.İ.T.’nin kolunun hafif çizildiğini anlattı. Polis olayla ilgili K.K.’nın yanı sıra Y.İ.T. ile yanında bulunan 43 yaşındaki H.F.’nin ifadelerini aldı.

• İnönü Caddesi’nde işyeri bulunan 37 yaşındaki C.Y., sabah geldiğinde iş yerinin kilit kısmının kırık olduğunu, içerdeki çelik kasanın üst kapak kilidinin kırılıp kasanın açılmış olduğunu, ancak çalınan bir şey olmadığını bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’ndeki evinde maddi sıkıntı yüzünden bunalıma giren 35 yaşındaki A.A. adlı şahıs fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Polise başvuran 46 yaşındaki A.U., Sıtmapınarı’ndaki Ziraat Bankası ATM cihazından para cektiğini, cüzdanını burada unuttuğunu fark ettiğinde geri döndüğünü, içerisinde kimliklerin bulunduğu cüzdanının olmadığını gördüğünü bildirdi.

• Fahri Kayahan Bulvarı’nda 37 yaşındaki Y.İ.’nin evinin önünde park halinde olan ve G.G.U. adına kayıtlı 44 KH 058 plakalı oto, içerisindeki hursatıyla çalındı.

• Doğanşehir Yeni Mahalle’de sabaha karşı çıkan yangınla ilgili ifadesi alınan 74 yaşındaki A.Y., 04.10 sıralarında ilaçlarını almak için mutfağa gittiğinde buzdolabının yandığını gördüğünü, pencereyi açıp yardım istediğini, gelen komşusu tarafından evden çıkarılıp hastaneye kaldırıldığını, yangının neden çıktığını bilmediğini söyledi.

• Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesi’ndeki belediye çöplüğünde gece çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Polis olayla ilgili çöp toplama işinin sorumlusu 46 yaşındaki A.S.S.’nin ifadesini aldı.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi (Kanalboyu Kernek tarafı)’ndeki bir araçta şüpheli şahıslar bulunduğu ihbarı üzerine 00.20 sıralarında giden polis ekibi içerisinhde 3 kişinin olduğu 44 ER 406 plakalı otodakilerin kimliğini istedi. Şahısların tedirgin hareketleri ve bunlardan T.B.’nin araç içerisine bir şey attığının görülmesi üzerine yapılan aramada, 2 adet bıçak ve 188.4 gram kubar esrar bulunduğu, otodaki 26 yaşında M.G., 23 yaşındaki T.B. ve 20 yaşında H.B.U.’nun gözaltına alındıkları bildirildi.

• Polise başvuran 32 yaşındaki M.T., Halfettin Mahallesi’ndeki işyerinde çalışırken, yan odadaki muhasebe servisine geçtiğini, 10 dakika sonra döndüğünde 3 adet telefonunun bıraktığı yerde olmadığını gördüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki M.Ş. adlı kadın, ev sahibi olan 43 yaşındaki K.A. adlı kadının önünü kestiğini, çantasından çıkardığı bıçakla saldırıp tehditlerde bulunduğunu öne sürerken, ev sahibi suçlamayı kabul etmedi ve evinden çıkmadığı için kendisinin şikayetçi olduğunu söyledi.

• Ferhadiye Mahallesi Atmalı Sokakta görevli trafik polisinin ikinci sıra park edilen 44 KE 633 plakalı otoya cezai işlem yapmak üzere resmini çekerken olay yerine gelen ve bu aracın sürücüsünün arkadaşı olduğu öğrenilen T.İ.’nin memura hakarette bulunup, kaçtığı öne sürüldü. Polis bu şahsı arıyor.

• Salköprü Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki G.D. adlı kız, ailevi nedenlerle 53 yaşındaki babası Ş.D.’nin kendisine hakarette bulunup dövdüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu. Baba suçlamayı reddetti.

• Akçadağ Doğu Mahallesi’nde kendisine ait traktöre odun yüklemekte olan 32 yaşındaki T.Ş.’nin dengesini kaybedip düştüğü ve ağır yaralandığı bildirildi.

• İnönü Caddesi’ndeki Halk Eğitim Merkezi’ne evrak götüren 43 yaşındaki O.A.’nın sıraya girmeden evraklarını vermek istediği, burada bulunanlardan 20 yaşındaki T.T.’nin şahsı uyardığı, aralarında tartışma çıktığı ve T.T.’nin O.A.’yı dövdüğü, ayrıca 21 yaşındaki E.S. ve 18 yaşındaki Y.K.’nin de şahsa hakaret ettikleri, T.T.’nin üzerinden 1 bıçak çıktığı bildirildi.

• Çukurdere Mahallesi Hamamcı Sokakta 32 yaşındaki K.Y.’ye ait evden 1 altın kolye, 1 toplama bilgisayar ile monitörü çalındı.

• Doğanşehir Yolkoru Köyünde K.Ü. arazi anlaşmazlığı yüzünden İ.Ü. tarafından dövüldü.

• Arapgir Paçalı Köyünde T.B. adlı şahıs, kendisine
para vermediği gerekçesiyle babası H.B.’yi yumrukladı.

• Arguvan Çevreli köyünde H.U., M.U. ve O.U.’ya ait hayvanlar, Ş.K.’ya ait bostana girerek kavunlara zarar verdiler. Bu nedenle hayvan sahipleri hakkında soruşturma açıldı.

• Kuluncak Kızılhisar Köyünde A.K.’ye ait bahçedeki 3 kavak ağacını kesen İ.K. ve S.K. hakkında işlem yapıldı.

• Kürecik Darıca’da İ.K. yönetimindeki k46..296 plakalı kamyonet Malatya’dan Elbistan yönüne giderken köy içinde aralarında anlaşmazlık bulunan K.K., kamyonetin ön camını sopa ile kırdı. K.K. hakkında işlem yapıldı.

• Akçadağ Kürecik’te köy hizmetlerine ait kepçenin deposundan hortumla yakıt çalmaya çalışan C.Y. 23.20 sıralarında suçüstü yakalandı.

• İstanbul- Haydarpaşa seferini yapan Güney Ekspres treninde Kocaözü beldesinde yapılan aramada, Ü.Ö. adlı şahsın yolculuk yaptığı kompartmanda 1 kuru sıkı tabanca bulundu.

• Hekimhan-İğdir’de 3 ton meşe odununu ormandan kesip evinin bahçesine yerleştirdiği gerekçesiyle E.Ş. hakkında işlem yapıldı.

• Akçadağ Çobanuşağı Köyünde cam kırıklarının mercek görevi yapması ve kuru otların tutuşmasıyla meydana gelen yangında H.S.’ye ait bahçedeki 117, H.Ç.’ye ait banhçedeki 7 kayısı ağacı yandı.

• Elazığ’dan Malatya yönüne gelmekte olan Y.G. yönetiminde bulunan 44..642 plakalı kamyonun motor kısmında meydana gelen yangın 15 bin YTL’lik hasara yol açtı.

• Hanımınçiftliği Kasabası Cevher Dudayev Mahallesi’nde R.T. ve E.T.’ye ait evin eklentisinde 1 kilo 920 gram esrar bulundu.

• Akçadağ Yağmurlu Köyünde M.G. aralarında para
anlaşmazlığı olan babası M.G.’ye ait evin deposunu benzin dökerek ateşe verdi. Oğul M.G. yakalandı.

• Dilek beldesi Başpınar Mahallesi’nde M.A.’ya ait bahçedeki 20 kayısı ağacı kesildi. Olayla ilgili M.C. hakkında işlem yapıldı.

• Doğanyol Koldere yolunda yapılan denetimde, Pütürge’den Doğanyol’a seyir halinde olan K.A. yönetiminde bulunan 47..105 plakalı otomobilin ruhsatındaki motor numarası ile motor üzerindeki numaranın farklı olduğu belirlenince, oto trafikten men edildi, araştırmaya başlandı.

• Doğanşehir Erkenek’te M.K., ailevi nedenle tartıştığı karısı E.K.’yi yumruklayarak yaraladı.

• Pütürge’nin Esencik Köyünde bahçe sulama suyu sırası anlaşmazlığı yüzünden O.B.’nin B.Y. ile tartıştığı sırada elinde bulunan av tüfeğiyle ateş ettiği, kavgayı ayırmaya çalışan R.K.’nın kalçasından ve sırtından yaralandığı, O.B.’nin gözaltına alındığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız