SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise başvuran 39 yaşındaki İ.A., Akpınar’daki işyerinde yanında çalışan 16 yaşındaki R.T. adlı şahsın, kendisinden habersiz işyeri çekmecesinde bulunan kamyonetinin anahtarını alarak aracı çaldığını, Sivas Caddesi üzerinde kaza yapan aracı terk edip kaçtığını, aracının trafik ekiplerince otoparka çekildiğini, aracı kendisinden habersiz alıp 21.00 sıralarında kaza yapan R.T.’den şikayetçi olduğunu bildirdi. Bir süre sonra polise teslim olan R.T. hakkında soruşturma sürerken, C.adlı şahsın da olayla ilgili arandığı öğrenildi.

• Beydağı Mahallesi’nde 24 yaşındaki Y.K. ile B.D. arasındaki kavgada araya giren 24 yaşındaki 28 yaşındaki K.B. adlı bayanın, B.D.’nin elindeki bıçakla elinden yaralandığı bildirildi. Kaçan K.B. aranıyor.

• İnönü Caddesi’nde kural ihlali yapan 58 plakalı oto polis tarafından durdurulunca, aracı kullanan şahsın İ.B. adına verdiği sürücü belgesini polise bildirdiği, karakola getirildiğinde 32 yaşındaki A.B. adlı şahsın başkasına ait sürücü belgesini kullandığı belirlendi.

• Yeşiltepe’de oturan 50 yaşındaki Z.D. adlı kadın fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde 24 yaşındaki G.A. adlı kadının, 29 yaşındaki eşi E.A. tarafından dövüldüğü için şikayetçi olduğu bildirildi.

• Kursa giden 14 yaşındaki A.B., yanına gelen 20 yaşlarında, hafif sakallı birinin şarjının bittiğini söyleyerek telefonunu istediğini ve daha sonra telefonla kayıplara karıştığını bildirerek şikayetçi oldu.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde oturan 18 yaşındaki M.R.Y., polise başvurarak 23 yaşındaki ağabeyi R.Y.’nin gece 23.00 sıralarında ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki S.Y. adlı şahıs, 15 yaşındaki oğlu E.Y.’nin, 21.00 sıralarında bakkala gideceğini söyleyerek ayrıldığı eve dönmediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 28 yaşındaki E.Ç., yaklaşık 1 yıldır tanıdığı 44 yaşındaki H.G. adlı şahsın, acil hastasının bulunduğunu ve araca ihtiyacı olduğunu belirtmesi üzerine 06 YKG 34 plakalı otosunu, ertesi gün getirmek üzere ruhsatı ile birlikte şahsa verdiğini, aracının geri getirilmediğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde evinin önünde oturmakta olan 16 yaşındaki Ö.K. ve arkadaşlarını oturmamaları için uyardığını belirten 39 yaşındaki Ç.T., bu şahsın daha sonra gelip kendisine tekme attığını ve cebindeki 400 YTL’yi de aldığını öne sürdü. Polis Ö.K.’yi yakaladı.

• Koyunoğlu Caddesi’nde oturan 15 yaşındaki E.D., ailevi nedenlerle bunalıma girdi ve babaannesine ait hapları yutarak intihara kalkıştı.

• Niyazi Mısri Caddesi’ndeki Malatyagaz’a doğalgaz abonesi olmaya gelen 38 yaşındaki Ş.A. adlı bayanın verdiği 400 YTL içerisindeki 1 adet 50 YTL’lik banknotun sahte olduğu belirlendi. Ş.A., paranın sahte olduğunu bilmediğini belirtti. Polis araştırmaya başladı.

• Samanlı Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki Ö.M. adlı kadın, bir süredir birlikte yaşadığı K.A. adlı şahıs tarafından evinin tamamen dağıtılıp eşyalarına zarar verildiğini polise bildirdi. Polis K.A.’yı arıyor.

• Arapgir Yukarı Çörenge Mahallesi’nde 00.40 sıralarında devriye polis ekibini görünce hızlanıp kaçmaya çalışan araç polis tarafından takip edilerek durduruldu. Araçta bulunan 22 yaşındaki M.B.’nin ehliyetsiz olduğu, ayrıca araçta 1 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet lastik cop bulunduğu bildirildi. İfadesi alınan şahıs salıverildi.

• Polis tarafından İpek Caddesi Kernek Camii karşısında 01.50 sıralarında şüphe üzerine durdurulan 21 yaşındaki C.G. adlı şahsın üstünde 1 adet 9 mm çaplı kuru sıkıdan bozma tabanca, 1 adet 11.5 cm kesici uzunluğu olan sustalı bulundu. Şahıs gözaltına alındı.

• Orduzu’da oturan 43 yaşındaki M.A. polise başvurarak, şizofren olan 39 yaşındaki kardeşi S.A.’nın evden ayrılıp dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde oturan 45 yaşındaki R.G. adlı bayan, polise başvurarak 18 yaşındaki kızı E.G.’yi uyandırmak için odasına gittiğinde, kızının olmadığını fark ettiğini, kızının daha önce isteten ancak vermedikleri Ü.Ö. tarafından kaçırılmış olabileceğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde oturan 45 yaşındaki G.T. adlı kadın polise başvurarak, öz kızı 16 yaşındaki Z.G.T.’nin erken saatte kendisine ait bütün eşyaları alarak evi terk etmiş olduğunu, bulunabileceği yerleri araştırdığını, ancak izine rastlayamadığını bildirdi ve kızının bulunmasını istedi.

• Göztepe Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki O.G., sabah işe gitmek için hazırlanırken, pantolonunun cebindeki cüzdanı ile cep telefonunun olmadığını fark ettiğini, eve hırsız girdiğini anladığını polise bildirdi.

• Dabakhane Mahallesi’ndeki bir dershanede meydana gelen olayla ilgili olarak polise ifade veren 32 yaşındaki M.P. adlı öğretmen, dershanenin 2. katındaki odasında ceketini çıkarıp askıya astığını, 30 yaşındaki kız kardeşi S.P.’nin de çantasını askıya astığını ve birlikte derse girdiklerini, ders notlarını almak için döndüklerinde ceketinin cebinden, içerisinde 3 kredi kartının bulunduğu cüzdanı ile 800 YTL paranın, yine kız kardeşinden de ona ve babasına ait kredi kartlarının çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Orduzu Çarşıbaşı’nda oturan 22 yaşındaki K.Ç. adlı bayan, resmi nikahı olmayan eşinin Sürgü’de çalıştığını, kendisinin kayınpederi ile kaldığını, komşusu M.A. ile konuştuğunu gören 46 yaşındaki kayınpederi Y.Ç.’nin kendisini dövüp av tüfeğiyle tehdit ettiğini bildirdi. Polis kayınpederi ruhsatsız tüfekle yakaladı.

• Bir markette parfüm çalarak kaçtığı öne sürülen 19 yaşındaki K.G. görevlilerce yakalandı.

• Yeşiltepe İMKB Lisesi yanında, 19 yaşındaki M.D. adlı öğrenci genç marketten okula dönerken, önüne çıkan ve kendisinden sigara isteyen, olmadığını söyleyince saldıran iki kişi tarafından dövüldü. Polis saldırganları arıyor.

• Cevatpaşa Mahallesi’nde oturan 67 yaşındaki G.Y. adlı kaynana, 37 yaşındaki oğlu V.Y. ve 45 yaşındaki gelini S.Y.’nin hakaretine uğrayıp dövüldüğü iddiasında bulunurken, suçlananlar iddiaları reddetti.

• Polise başvuran 37 yaşındaki B.İ., 17.30 sıralarında bisikletiyle eve giderken Sanayi Caddesi’nde önüne çıkan iki şahsın boğazına bıçak dayayıp 35 YTL parası ile cep telefonu ve bisikletini gasbettiklerini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki S.K. adlı kadın polise başvurarak, üvey oğlu 15 yaşındaki E.K.’nin kayıp olduğunu bildirdi.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan ve anne-babasının boşanmasından dolayı bunalıma girdiği belirtilen 13 yaşındaki İ.A. adlı kız çocuk fazla miktarda hap yutup intihara kalkıştı.

• Eski Sümerbank Fabrikası yerindeki inşaatta çalışan 29 yaşındaki E.S. adlı şahıs, altındaki kalasın kayması sonucu düşerek yaralandı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde çöp dökme yeri yüzünden kavga eden 40 yaşlarındaki S.E. ve F.Y. adlı kadınlar birbirlerini dövdüler.

• Zaviye Mahallesi’ndeki Çocuk Parkı civarında 20.00 sıralarında yaralanan 17 yaşındaki A.A., iki şahsın küfredip sataştıklarını, birinin elindeki soda şişesini kırıp salladığını ve tutmak isterken şişenin elini kestiğini, diğer şahsın sopayla kendisine vurduğunu, çevredeki vatandaşlar yardıma gelince saldırganların kaçtığını bildirdi. Polis saldırganları arıyor.

• Zaviye Mahallesi Yeniyol üzerinde 00.30 sıralarında durdurulan 36 yaşındaki N.Ş. yönetiminde bulunan araçta 1 adet 7.65 çaplı tabanca bulundu. N.Ş. ifadesinde, tabancanın babasından miras kaldığını, ayrıca 3-4 aydır işyerini zorla almak isteyenlerin tehdidi nedeniyle tabancayı otosunda bulundurduğunu bildirdi.

• Arguvan’ın Dolaylı Mahallesi’nde 42 yaşındaki A.H.İ. adlı şahsın psikolojik sorunları nedeniyle kendi kolunu çeşitli yerlerinden keserek intihara kalkıştı. Daha önce de benzer davranışları olduğu bildirilen şahıs tedavi altına alındı.

• Doğanşehir Doğu Mahallesi’nde kavga eden şahıslardan 79 yaşındaki M.K. adlı şahsın kesici aletle yaralandığı, polisin olayla ilgili 46 yaşındaki A.K.’yi yakaladığı bildirildi.

• Sancaktar Mahallesi’nde öğle saatlerinde dolandırılan 54 yaşındaki R.Ü., polise verdiği ifadede tanımadığı ve Arapça konuşan bir şahsın yanına geldiğini, daha sonra yanlarına gelen tanımadığı birinin Arapça konuşan şahsın altın sattığını söylediğini, o arada Arapça konuşan şahsa 2 bin YTL verdiğini ve karşılığında altın alıp gittiğini, daha sonra kendisinin de Arapça konuşan şahsa 1.250 YTL vererek iki külçe altın aldığını, şahıs yanından ayrıldıktan sonra gittiği kuyumcuda altınların sahte olduğunun anlaşıldığını bildirdi ve kendisini dolandıran iki kişinin yakalanmasını istedi.

• Akpınar Mahallesi’nde park halinde olan 39 yaşındaki Y.E.’nin otosundan teybi çalındı.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi 14. sokakta 20.15 sıralarında bisikletiyle gitmekte olan 36 yaşındaki M.G., göremediği çukura düşerek yaralandı.

• Kiltepe Babuktu’da kendi kafasını duvara vurarak yaralanan 11 yaşındaki E.Y.’nin annesi 27 yaşındaki M.Y., oğlunun beyninden rahatsız olduğunu, bu nedenle benzer davranışlarda bulunduğunu öne sürdü.

• Savcılığa başvuran 39 yaşındaki H.A., adına kayıtlı olan ve eşi tarafından kullanılan cep telefonunun bir nişan törenine giden eşinin çantasından çalındığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili olarak telefonu kullandıkları gerekçesiyle 19 yaşındaki Ç.K., 15 yaşındaki O.K. şahıslar ile 16 yaşındaki Ö.K. adlı kızı yakaladı. Soruşturma sürüyor.

• Kavaklıbağ Mahallesi’nde 45 yaşındaki R.O.’ya ait kahvehanede polis tarafından yapılan denetimde kumar oynayan B.Ö., S.H., Y.S. ve Y.K. adlı şahıslar 50 dolar ve 40 YTL ile yakalandılar. Kumar oynayanlara 125’er YTL idari para cezası verilirken, kahvehane sahibi hakkında adli işlem yapıldı.

• Kulu Savcılığı’na başvuran M.Ç. adlı bir kişi, anlaşmalı olarak boşandıkları eski eşi olan 47 yaşındaki H.D. ile aynı evde oturduklarını, H.D.’nin babası M.D.’nin maaşını alıp devleti dolandırdığını öne sürdü. Olayla ilgili H.D.’nin ifadesi alındı.

• Polis Amca İlköğretim Okulu’nda el şakası yüzünden tartışan öğrencilerden 14 yaşındaki N.Y., 12 yaşındaki M.C.D.’yi dövdü.

• Aslanbey Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili ifade veren 61 yaşındaki A.A., 27 yaşındaki oğlu H.A.’nın uyuşturucu kullandığını, son olarak para istediğini vermeyince de evin camlarını kırdığını öne sürdü. H.A. yakalandı.

• Çöşnük Mahallesi’ndeki bir sitede 23.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 49 yaşındaki S.A. adlı kadın, eşi olan 58 yaşındaki N.A. ile tartıştıklarını, eşinin kendisini dövdüğünü, 155 Polis İmdat’ı aradığını, eşinin gelen polislere de karşı koyduğunu öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Başharık Mahallesi’nde 26 yaşındaki B.D. yönetimindeki işyerine giren hırsız, çeşitli markalarda sigara ile 70 YTL para çaldı.

• Orduzu Kireçoğcağı Mahallesi’nde oturan 15 yaşındaki M.T. adlı kız, ailevi nedenlerle 30 adet hap yutup intihara kalkıştı. Daha sonra pişman olup annesini haberdar eden M.T., hastaneye kaldırıldı.

• Başharık M.Akif Caddesi’nde 28 yaşındaki M.G.’ye ait işyerinden çeşitli marka sigara ve çikolata ile 150 YTL çalındı.

• Kaynarca Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki F.A., 15 yaşındaki kız kardeşi H.A.’nın okula gideceğini söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Cirikpınar Mahallesi Okul Sokakta 04.00 sıralarında 48 yaşındaki R.D. bıçakla yaralandı. Olayla ilgili ifadesi alınan R.D., 25 yaşındaki B.G. adlı şahısla olay saatine kadar gezdiklerini, evine gitmek için ayrılacağı sırada B.G.’nin kendisine kafa attığını, bıçakla yaraladığını öne sürdü. Yakalanan B.G. adli mercilerce salıverildi.

• Yeni Sanayi Sitesi 1. Caddede 44 yaşındaki N.D.’nin işyerinden 150 metre uzunluğunda inşaat ve kaynak kablosu çalındı.

• Yeni Sanayi Sitesi 1. Caddede 22 yaşındaki B.K.’ya
ait işyerinden 50 metre seyyar kablo ile 1 pense çalındı.

• Çavuşoğlu Mahallesi Sanayi Caddesi üzerinde park
halinde olan 32 yaşındaki H.Y.’ye ait araçta 1 adet teyp çalındığı bildirildi.

• Yeşiltepe Lisesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 20 yaşındaki C.K., defterini sınıfın camından dışarı atması nedeniyle okulda kavga ettiği 19 yaşındaki A.S.K.’nın evine giderken yanına geldiğini, sonra montunun cebinden çıkardığı sopa ile kendisini dövdüğünü bildirdi. Bir süre sonra polise teslim olan A.S.K. ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi 13. Sokakta park halinde olan 56 yaşındaki M.B.’ye ait otodan teyp üst paneli, uzaktan kumanda ile LCD televizyona ait uzaktan kumanda çalındı.

• Yeşilyurt Caddesi’nde işyeri bulunan 30 yaşındaki D.T. polise başvurarak, telefonla kendisini arayan bir şahsın kendisini öğretmen A.G. olarak tanıtıp ikametinin elektrik tesisatını değiştireceğini, bu nedenle 500m kablo lazım olduğunu, ancak kendisi okulda görevli olduğu için kabloyu almaya kayını İ.C.’yi göndereceğini söyleyip telefonu kapattığını, bir süre sonra 30 yaşlarında, zayıf yapılı, hafif kirli sakallı bir şahsın gelerek kabloyu aldığını ve eniştesinin okul çıkışı parasını vereceğini söyleyip iş yerinden ayrıldığını, bu güne kadar alınan malzemenin parasını ödemeye kimse gelmediği için şüphelenip kendisini arayan şahsın okulunu aradığında kendisine belirtilen isimde bir öğretmenin olmadığını söylemeleri üzerine dolandırıldığını anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Halep Caddesi’nde 38 yaşındaki K.D. ile ev sahibi 40 yaşındaki C.A. arasında su saatinin mühürlenmesi yüzünden çıkan kavgada şahıslar birbirlerini dövdüler. Yakalanan şahıslardan C.A.’nın ayrıca Ruhsatsız Silah suçundan arandığı da belirlendi.

• Tüm uyarılara ve işlemlere rağmen 10 yaşındaki D.K. adlı kızına sakız sattırdığı için bir kez daha hakkında “Terbiye Yetkisini Kötüye Kullanma” suçlamasıyla işlem yapılan Mardin-Savur doğumlu 46 yaşındaki Ş.K., kendisinin beyninde ur bulunduğunu, bu nedenle çalışamadığını, kızı ve diğer çocuklarının çalışarak evinin geçimini sağladığını, kızının ise sadece tatilde sakız sattığını öne sürdü.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki H.K. adlı kadın, ailevi nedenlerle ağız münakaşası yaptığı eşi 52 yaşındaki Y.K. tarafından dövülerek hastanelik edildi. Polis Y.K.’yi arıyor.

• Cengiz Topel Caddesi’ndeki bir sağlık kabinine, 23.35 sıralarında soğuk algınlığı nedeniyle giden 44 yaşındaki S.F. adlı şahsa, kabinde görevli 32 yaşındaki B.Ü. adlı şahıs tarafından iğne yapıldığı, şahsın fenalaşması üzerine aynı sağlık kabininde Dr. Z.K. tarafından ilk müdahalenin yapıldığı, şahsın daha sonra çağrılan ambulans ile TÖTM’ye sevkedildiği ve hayati tehlike kaydıyla tedavi altına alındığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Savcılığa başvuran 22 yaşındaki M.D., 33 yaşındaki Ö.A.’nın kendi kimlik bilgilerini kullanarak işyeri açtığını, tanıdığı ve daha önce beraber çalıştığı şahıstan şikayetçi olduğunu söylerken, suçlanan şahıs işyerini beraber ancak M.D.’nin adına açtıklarını, daha sonra ayrıldıklarını, ancak M.D.’nin defterdarlığa kapatma dilekçesi vermediği için işyerinin açık gözüktüğünü, bu nedenle suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

• Mimar Sinan Caddesi Abbas Efendi Sokakta 49 yaşındaki Y.S.’ye ait işyerine giren hırsızlar 175 kilo ağırlığında, 2 bin 500 YTL değerinde bakır boruları çaldı.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’ndeki bir evin önünde meydana gelen olaydan sonra savcılığa başvuran 18 yaşındaki E.K., 23 yaşındaki T.B.’nin ağabeyinin öldürülmesi olayı sırasında olay yerinde bulunduğunu, T.B.’nin bu olayı söylememesi konusunda kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. T.B. suçlamayı kabul etmedi.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan ve daha önce de psikolojik sorunları olan 45 yaşındaki D.B. adlı şahıs fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Hekimhan Taşbaşı Mahallesi’ndeki Pazar yerinden geçmekte olan 16 yaşındaki K.Ç. adlı kızın başına, 23 yaşındaki M.K.’nın tezgahının üstünden rüzgar etkisiyle demir parçası düştü ve yaralanmasına yol açtı.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi’nde 22.55 sıralarında bir benzinlikte araç yıkama sırası yüzünden tartışıp kavga eden 19 yaşındaki S.B., 21 yaşındaki M.B., 16 yaşındaki İ.B., 19 yaşındaki M.B., 19 yaşındaki M.Y. ve aynı yaştaki Y.E. kavga ettiler. Polis müdahale edip tarafları yakalarken, kavgacılar birbirlerinden şikayetçi olmadı.

• 23.30 sıralarında Cezmi Kartay Caddesi’nde meydana geldiği öne sürülen olayda dövüldüğü öne sürülen 34 yaşındaki M.K. adlı kadın, daha önceden tanıdığı F.D.’nin kendisini dövdüğünü iddia etti. Polis F.D.’yi arıyor.

• Hasan Varol Mahallesi’nde 35 yaşındaki N.K.’nin evinin önüne park ettiği otosunun sağ arka kapı kelebek camını kıran hırsız teyp ile araç tamir takım çantasını çaldı.

• Zafer Mahallesi’nde 22 yaşındaki P.G. adlı bayan ile 45 yaşındaki babası N.G.’nin oturduğu evin ziline basarak, telefonla mesaj atarak rahatsızlık verdikleri öne sürülen 39 yaşındaki İ.A. ile M.Y.adlı şahıslar aranıyor.

• Cirikpınar Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki B.G. adlı şahsın, 01.00 sıralarında yaralanması ile ilgili olarak polis raporunda, şahsın dedesinden kalan mirasın bölüşülmesi hususu aklına geldiğinde kendine hakim olamayıp jilet ile kendini dizinden yaraladığı, daha sonra 155 polis imdat telefonunu aradığını, gelen polislerce hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Bentbaşı Mahallesi’nde devriye görevi yapan polislerin 02.00 sıralarında lambaları sönük vaziyette ve hızla gittiğini gördükleri 52 plakalı otoyu durdurdukları, şoför koltuğunda oturan 31 yaşındaki M.Z.K. ile araçta bulunan 22 yaşındaki M.Ö. ve 27 yaşındaki S.B. adlı şahısların üzerinin arandığı, şoför koltuğunun altında, şoförün kendisine ait olduğunu söylediği 1 adet 7.65 mm çaplı tabanca ile 7 mermi bulunduğu bildirildi.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde icra borcu yüzünden 18 yaşındaki H.A., 33 yaşındaki İ.A. adlı şahısların yanı sıra 46 yaşındaki G.A., 48 yaşındaki Z.A., 52 yaşındaki G.K. ve 17 yaşındaki P.A. adlı bayanlar arasında kavga çıktığı, tarafların birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• İnönü Caddesi’nde 30 yaşındaki S.Y.’ye ait işyerinden 16 yaşındaki K.H. ve 25 yaşındaki F.H. adlı bayanların küpe, silgi çaldıkları öne sürülürken, 18 yaşındaki kız kardeşleri R.H. işyerine geldiğinde, işyeri sahibi S.Y. ve çalışanı 23 yaşındaki D.Y. adlı bayanın kendilerine saldırıldığını öne sürdü. Polis araştırmaya
başladı.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Adıyaman Açık Cezaevi’nden firar suçundan aranan ve polise S.İ. adına düzenlenmiş sürücü belgesi ibraz eden 38 yaşındaki M.K. adlı şahsın üzerinde 2 adet sahte 20 YTL bulunduğu, şahsın bu paraları 23 yaşındaki R.K.’den aldığını, bu paraların kargo ile geldiğini, içerisinde 1.500-2.000 YTL tutarında sahte para olduğunu, İstanbul’dan bu paranın gönderildiğini, kendisinin bunlardan 3 tanesini aldığını, kalanın R.K.’da olduğunu anlattığı bildirildi. R.K. adlı şahsın da yakalandığı ancak herhangi bir suç unsuru bulunmadığı, iki şahıs hakkında “Sahte Para Bulundurmak” suçlamasıyla işlem yapıldığı belirtildi.

• Hekimhan’da, 17 yaşındaki M.D.’nin Sivas-Malatya Caddesi üzerine parkettiği, babası 48 yaşındaki M.D. adına kayıtlı motosikletin üzerine binen, kendisini korkutup anahtarı da alıp motosikletle kaçan 44 yaşındaki B.Y. polis tarafından yakalandı.

• Hekimhan İpekyolu Beldesi Akpınar Mahallesi’nde, İ.D. adlı şahsın bahçesine belediyeye ait kepçe ile zarar verdiği gerekçesiyle H.A. adlı şahsı tehdit ettiği öne sürüldü.

• Yeşilyurt Gündüzbey’de M.Y. adlı şahıs, ağabeyi S.Y.’nin kendi rızası dışında evine girdiği yolunda jandarmaya yaptığı şikayet üzerine jandarma ağabey hakkında işlem yaptı. Ayrıca ev sahibi M.Y. hakkında da eşi H.Y.’yi dövdüğü iddiasıyla işlem yapıldı.

• Doğanşehir Erkenek’te ormandan kaçak kesim yapan A.S. adlı şahıs 150 kilo kaçak kesilmiş meşe ağacı ile yakalandı.

• Hekimhan Güzelyurt’ta A.K.’ye ait kahvehanede kumar oynadıkları gerekçesiyle H.F., T.E., H.D., B.S.Ç., İ.K., A.K., Ö.Ş. ve M.A.K. adlı şahıslar 320 YTL para ve oyun kağıtları ile yakalandılar. Şahıslara 125’er YTL idari para cezası uygulandı.

• Hanımınçiftliği Taştepe Caddesi’nde M.A.’ya ait park halindeki 44..150 plakalı oto, sabah 05.00 sıralarında elektrik aksamının kısa devre yapması sonucu yandı.

• Turgut Özal Tıp Merkezi Dahiliye Servisi bekleme salonunda 04.30 sıralarında E.D.’ye ait cep telefonu çalındı. Telefonun K.E. adlı şahısta bulunduğu ve şahsın yakalandığı bildirildi.

• Arguvan Güveçli Köyü Dalhançer Mezrasında su kullanma yüzünden tartıştığı S.U.’yu ölümle tehdit ettiği öne sürülen B.Ç. hakkında yasal işleme başlandı.

• Malatya E Tipi Cezaevi’nde “Yağma” suçundan tutuklu İ.A. adlı şahsın, koğuş temizleme sırası nedeniyle tartıştığı, “Kasten Adam Yaralama” suçundan tutuklu M.Y.’yi jiletle yüzünden ve bileğinden yaraladığı, yaralının TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Yeşilyurt Gözene Köyü Düzağaç mevkiinde M.M.A.’ya ait kayısı bahçesine M.P. tarafından keçi sürüsü sokulup, 30 kayısı ağacına zarar verildiği gerekçesiyle M.P. hakkında işlem yapıldı.

• Akçadağ Yağmurlu Köyünde M.D.’ye ait yazlık eve kapısını kırarak giren hırsızlarca 400 kilo kuru kayısı çalındı.

• Arapgir ilçesi Budak Köyünde H.A. adlı bayan, ekmek yaparken dengesini kaybedip tandıra düştü ve yaralandı. H.A. Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Hekimhan Güzelyurt’da alkollü olarak çevreyi rahatsız eden D.G.’ye 62 YTL idari para cezası uygulandı.

• Erhaç Havaalanı’ndaki kimlik kontrolunde pasaportlarının sahte olduğu saptanan Suriye uyruklu F.H.K., eşi A.A.T., kızı D.K. ve oğlu Ş.K. ile bu şahısların yurt dışına çıkmalarına yardımcı olmak istediği bildirilen H.D. adlı şahıslar yakalandı. Suriye uyruklu şahıslar sınırdışı edilmek üzere polise teslim edilirken, H.D. gözaltında bulunuyor.

• Hanımınçiftliği’nde oturan G.Ş. adlı kadın, boşanma davası açtığı eşi M.Ş.’nin evine gelip kendisine hakaret ettiğini öne sürünce yakalanan şahıs ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Yeşilyurt Bostanbaşı beldesinde TEDAŞ’a ait elektrik tellerinin kesilerek çalınmak istendiği ihbarı üzerine E.A. ve B.G. adlı şahıslar bir araçla yakalandılar.

• Akçadağ Gürkaynak Köyü Sofular Mahallesi’nde H.K. ile kızı S.K.’nın, aralarında husumet bulunan K.İ.’ye ait evin camlarını taş atarak kırdıkları bildirildi.

• Pütürge Bakımlı Köyü Şiro Çayı mevkiinde traktörle izinsiz kum yükleyen F.S. ile N.K. adlı traktör sürücüleri jandarma tarafından yakalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız