SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Beydağı Mahallesi 13. Sokakta oturan 75 yaşındaki M.D. adlı yatalak şahıs, çekyattan düşerek yaralanmış halde getirildiği TÖTM’de yaşamını yitirdi.

• Fuzuli Caddesi’ndeki bir dershanede öğretmen olarak çalışan 30 yaşındaki B.D. adlı bayan, dinlenme odasındaki dolaba kol çantasını bırakıp derse girdiğini, geri döndüğünde içerisinde kimlikleri, cep telefonu ve 40 YTL bulunan çantasını yerinde bulunmadığını polise bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Mücelli Caddesi’nde 18 yaşındaki genç, yol verme yüzünden tartıştığı tanımadığı iki şahsın itmesi sonucu kaldırımdan düşerek yaralandı. Polis kaçan iki şahsı bulmaya çalışıyor.

• Malatya Devlet Hastanesi’ndeki olayla ilgili polise başvuran 36 yaşındaki M.İ. adlı görevli, görev yaptığı hastanede tedavisini yaptığı hastanın eşi olan 28 yaşındaki M.A.’nın kendisine hakaret edip dövdüğünü öne sürdü. Polis şahsı yakaladı.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki E.S.Ö. adlı bayan polise başvurarak, kız kardeşi 16 yaşındaki E.Ö.A.’nın, arkadaşına gidip sözlük alacağını söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde kayınpederinin evinde misafir olduklarını belirten 41 yaşındaki S.E. adlı şahıs, 18 yaşındaki oğlu A.R.E.’nin, gece buradan ayrıldığını ve geri dönmediğini belirterek, polisten bulunmasını istedi.

• Karakavak civarındaki bir petrol istasyonunda 25 yaşındaki H.A. adlı bayana olan ve istasyonda tasması ile birlikte zincire bağlı bulunan köpek gece çalındı.

• Yeşilyurt ilçe Stadı üst kısmında elinde bıçak olan 35 yaşındaki M.K. adlı şahsa polis müdahale etti. Olay yerinde bulunan 20 yaşlarındaki E.C. adlı bayanın da kollarında yara olduğu, iki şahsın kendi kendilerini yaraladıkları belirtildi.

• Dabakhane Mahallesi Çevreyolu civarında 26 yaşındaki Z.A. adlı bayanın, 02.00 sıralarında tartıştığı eşi 28 yaşındaki K.A. tarafından dövülerek yaralandığı bildirildi.

• Tandoğan Mahallesi’nde, evlerinin mutfağındaki ocağın üstünde bulunan sıcak suyun üstüne devrilmesi sonucu 5 yaşındaki V.E. adlı erkek çocuk yaralandı.

• Fuzuli Caddesi Finiköprü Sokakta 38 yaşındaki S.A.’ya ait işyerinden 6 adet 100’lük kontür ile 20 YTL para çalındı.

• İzzetiye Mahallesi’ndeki bir markete giden 31 yaşındaki N.S. adlı bayanın, buradaki kasiyer bayanlardan 23 yaşındaki H.S. ile tartıştığını ve işyerinin güvenlik görevlisi 26 yaşındaki N.U. tarafından dövüldüğü öne sürüldü. Önce şikayetçi olan N.S., tekrar polise başvurarak şikayetini geri aldı. Suçlanan market personeli ise suçlamayı reddetti.

• Başharık’taki Özel İdare İlköğretim Okulu önünde 36 yaşındaki F.A. adlı bayan sürücü yönetimindeki 25 DA 999 plakalı oto, aniden yola çıkan 7 yaşındaki M.F.G. adlı erkek öğrenciye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Orduzu Aslantepe Caddesi’nde alacak verecek yüzünden çıkan kavgada 30 yaşındaki A.Y. adlı şahsın, 70 yaşındaki Ö.Y.’yi bıçakla kafasından yaraladığı, olaydan sonra bıçakla yakalandığı bildirildi.

• Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde 31 yaşındaki L.B. ve 25 yaşındaki İ.M. adlı şahısların arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, şahısların birbirlerini dövdüğü öğrenildi.

• Kernek Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki M.D. adlı bayan, polise başvurarak A.T. adlı şahısla 1 yıl önce nişanlandığını, ancak bazı nedenlerle anlaşamayıp ayrıldıklarını, A.T.’nin bu nedenle sürekli kendisini arayıp baskı yaptığını, ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. 42 yaşındaki M.A. adlı şahıs da baldızının eski nişanlısının kendilerini telefonla rahatsız ettiğini bildirdi. Polis A.T.’yi arıyor.

• 56 yaşındaki H.G. adlı şahıs, Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede alkol alırken, yan masada alkol alan C.S. adlı şahıs tarafından, “sebepsiz yere” başına bira şişesi ile vurularak yaralandı. Polis C.S.’yi arıyor.

• Şeker İlköğretim Okulu önünde S.A. yönetimindeki 44 KA 117 plakalı oto ile R.G. yönetiminde bulunan 06 GY 299 plakalı oto çarpıştı. Ankara plakalı otoda bulunan 19 yaşındaki V.E.G. adlı genç kız yaralandı.

• Polis, buğday pazarında meydana gelen 27 yaşındaki İ.A. ile K.Ö. adlı şahısların “Müşteki”, 35 yaşındaki K.T. ile firari H.Ö. ve Y.E. adlı şahısların da “şüpheli” olarak yeraldığı “Evrakta Sahtecilik, Başkasının Adına Para Tahsil Etme, Dolandırıcılık ve Şantaj” olayı ile ilgili olarak, “..müşteki İ. A. ifadesinde; kendisinin hayvan alım satım işi ile uğraştığını babasının yaklaşık 2 ay önce vefat ettiğini ve vefat etmeden önce K. Ö. hayvan aldığını 19.000 YTL borcunun olduğunu 20.12.2008 tarihinde ödenmek üzere senet verdiğini kendisinin de bu borcu bildiğini, hayvan pazarında kendisini K. Ö. olarak tanıtan şahısla tanıştıklarını, şahısın babasından 19.000 YTL alacağının olduğunu bu parayı almak için geldiğini söylemesi üzerine şahıstan senedi istediğini şahısın sonra getiririm bu gece Malatya da kalacağım paraya ihtiyacım var bana 100 YTL verin demesi üzerine şahısa 100 YTL para verdikten sonra şahıstan şüphelenerek eskiden bildiği K. Ö. ait numarayı arayarak konuyu anlattığını şahısın böyle bir olaydan bilgisinin olmadığını, yanında eskiden çalışan K. T. olabileceğini söylediğini, şahsın 08.11.2008 günü şahısın tekrar kendisinin arayarak 10.11.20008 günü Malatya ya geleceğini parayı hazırlamasını söylemesi üzerine şahısın dolandırıcı olabileceğinden şüphelendiğini beyanla şikayette bulunmuş, 10.11.2008 günü buğday pazarında yakalanan şüpheli şahsa kimlik sorulduğunda kendisinin K. Ö. olduğunu beyan etmiş polis olduğunu anlayınca kendisinin K. T. olduğunu K. Ö. yeğeni olduğunu beyan etmiş, şüpheli K. T. C.Savcısının talimatıyla gözaltına alınmış olup, tahkikata başlanılmıştır.” bilgisini verdi.

• Tecde’deki Cahide Nebioğlu İlköğretim Okulu’na giren hırsızların, okulun elektriğini kestikleri, kantin camını, tuvalet kapısını kırdıkları, pencerenin demir korkuluğunu söktükleri, kantindeki kamera sistemini tahrip ettikleri, kantindeki 150 YTL parayı çaldıkları bildirilirken, polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Malatya Lisesi önünde M.K. yönetiminde bulunan 44 FU 580 plakalı otonun çarptığı 19 yaşındaki E.Ç. yaralandı.

• Gürün’den Darende ilçesine gelmekte olan Y.Z. yönetimindeki 34 VT 4133 plakalı oto Darende Bağlar mevkiinde takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan 33 yaşındaki B.G. yaralandılar.

• Doğanşehir Yeni Mahalle’de oturan 53 yaşındaki İ.D., polise başvurarak 16 yaşındaki oğlu M.D.’nin işe gideceğini söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Doğanşehir İstasyon Caddesi’ndeki bir halı sahada maç yapan şahıslardan 34 yaşındaki A.S.K. polise başvurarak, maç bitimi elbiselerini giyerken 520 YTL para, öğretmen kimliği, sürücü belgesi, banka kartları olan cüzdanının çalındığını fark ettiğini, 17 yaşındaki A.Y. de kendi cebindeki 4 YTL’nin çalındığını bildirdi. Polis olayla ilgili olarak 17 yaşındaki K.Ö.’yü çalıntı para ve kimliklerle yakaladı.

• Hekimhan’dan Sivas yönüne doğru 2. kilometrede 01.40 sıralarında 46 yaşındaki S.T. yönetiminde bulunan 24 UA 052 plakalı oto, uykusuzluk ve dikkatsizlik sonucu önce yol kenarındaki toprak alana girdi, sonra yol kenarındaki çukura düştü. Kazada sürücü ile araçta bulunan 40 yaşındaki K.T. adlı bayan ile 11 yaşındaki S.T. adlı kız çocuk ve 20 yaşındaki S.T. adlı genç yaralandılar.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki M.D. polise başvurarak, parkettiği adına tescilli gri renkli, 2006 model Renault Clio otosunun çalındığını bildirdi.

• İnönü Caddesi’nde 19 yaşındaki M.M., “hiç sebep yokken” 18 yaşındaki U.T. ve A.adlı şahıs tarafından dövüldüğü iddiasında bulundu.

• 15.30 sıralarında Çevreyolu üzerinde uyuşturucu ilaçla birlikte alkol alan 59 yaşındaki A.A. adlı şahsın, olay yerine gelen polislere de hakaret edip bıçakla saldırdığı ve ekipte bulunan ve adı açıklanmayan bir polis memurunu bacağından yaraladığı, zor kullanılarak gözaltına alınan şahıs hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

• Polise başvuran 37 yaşındaki Ş.E., kendisinin baz istasyonlarının bakım ve onarımından sorumlu olduğunu, Fırat Mahallesi’ndeki baz istasyonunun sinyalinin gitmesi üzerine yaptığı incelemede, mahalledeki bir evin çatısında bulunan antenlerin kırık olduğunu saptadığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 61 yaşındaki İ.S. polise başvurarak, psikiyatri tedavisi gören 21 yaşındaki oğlu LS.’nin kayıp olduğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Çevreyolu’nda 25 yaşındaki S.K. yönetimindeki taksi ile 28 yaşındaki A.G. yönetimindeki oto çarpıştı. Kazada S.K. ile diğer otoda bulunan 3 yaşındaki D.G. adlı kız çocuk, 26 yaşındaki S.G. adlı bayan ile 27 yaşındaki Y.Ç. adlı şahıs yaralandılar.

• Savcılığa başvuran 30 yaşındaki M.A.G., 49 yaşındaki C.S. adlı şahsa kayısı satıp paranın bir kısmını aldığını, kalanı için senet yaptıklarını, zamanında borcunu ödemeyen şahsın Şire Pazarı’ndaki yerine gittiğinde, C.S.’nin kendisine silah çekip tehdit ve hakarette bulunduğunu, zorla ceket cebindeki senetleri aldığını öne sürdü. C.S. ise M.A.G.’ye olan borcunun tamamını ödediğini, suçlamaları kabul etmediğini iddia
etti.

• Savcılığa başvuran 56 yaşındaki F.A. adlı şahıs, kızı A.A.’nın özürlü olduğunu ve kendini idare edemediğini, oturdukları apartmanın altında dükkanı bulunan 42 yaşındaki B.E.’nin yardımı ile gazete dağıtıcılığı yapan 30 yaşındaki A.Y.’nin kızı le markette görüştüğünü, apartman yöneticisi 51 yaşındaki Ş.B.Y.’nin buna göz yumduğunu öne sürerken, suçlanan her üç kişi de iddiaları reddettiler ve serbest bırakıldılar.

• İlyas Mahallesi’nde park halinde olan ve 32 yaşındaki N.E.’nin sorumluluğunda bulunan işyerine ait kapalı kasa kamyonetin kilidinin kırılarak 4 koli 200 ml.’lik süt, 3 koli 200 ml.’lik meyve suyu, 5 koli de çikolatalı gofret çalındı.

• İnönü Mahallesi’nde 20.00 sıralarında iki şüpheli şahsın dolaştığı ihbarı üzerine giden polis ekibi 19 yaşındaki R.D. ve 18 yaşındaki S.K.’yi 1 kasatura ve 1 satırla yakaladı. Kendilerini savunmak için kasatura ve satır taşıdıklarını söyleyen iki şahıs gözaltına alındı.

• B.Mustafpaşa Mahallesi’nde 49 yaşındaki Y.K.A.’ya ait evin çatı katında bulunan kazanları çaldıkları gerekçesiyle 13 yaşındaki U.K., 17 yaşındaki Ö.A. ve 13 yaşındaki S.N. yakalandılar.

• Polisin hangi okulda meydana geldiğini açıklamadığı olayda, 8 yaşındaki Ö.S.B. adlı erkek öğrencinin 18 yaşındaki ağabeyi O.B., kardeşinin öğretmeni O.E. tarafından dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Polis ifade almak için öğretmeni arıyor.

• İnönü Caddesi’nde oturan 19 yaşındaki G.Ş. adlı genç kız fazla miktarda ilaç yutarak intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Malatya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ni arayan bir şahsın, Van’dan Malatya yönüne gelmekte olan otobüste yolcu olan 34 yaşındaki M.R.K. adlı kişinin uyuşturucu naklettiği ihbarı üzerine, Şehirgösteren mevkiinde otobüsün durdurulduğu, ihbarda belirtilen şahsın oturduğu koltuk üzerinde 4 gram eroin bulunduğu, başka uyuşturucuya rastlanmadığı, ifadesi alınan şahsın ise salıverildiği bildirildi.

• Doğanşehir Yeni Mahalle’de 13.15 sıralarında beze sarılı olarak bulunan kız bebek ilçe Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’ne teslim edilirken, yapılan araştırmalar sonucu bebeğin annesi olduğu saptanan 29 yaşındaki Z.D. adlı kadın yakalandı.

• Şehirgösteren YİMPAŞ karşısındaki belediye otobüs durağında 20.15 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirilen 20 yaşındaki E.C. adlı bayan, TÖTM’de tedavi altına alındı.

• 02.00 sıralarında Atatürk Caddesi’nde devriye polis ekibinin şüphelendiği şahıslardan M.Y.’nin kimlik gösterememesi üzerine şahısların polis merkezine davet edildiği, 23 yaşındaki bu şahsın direnerek otoya binmek istemediği, ayrıca 27 yaşındaki F.G.’nin de alkol etkisiyle polislere engel olmak istediği gerekçesiyle gözaltına alındıkları bildirildi.

• Atatürk Caddesi’nde 28 yaşındaki R.Ç.’ye ait dükkandan kırtasiye malzemeleri çaldıkları gerekçesiyle 15 yaşındaki S.O., 13 yaşındaki H.K. ve 12 yaşındaki O.T. yakalandılar. İşyeri sahibi çocuklar hakkında şikayetçi olmadı.

• Atatürk Caddesi’nde işyeri bulunan 30 yaşındaki M.G.B., işyerinin adını simgeleyen 4 metre uzunluk, yarım metre genişlikteki alüminyum kaplama ışıklı tabelanın sökülü olarak bıraktığı apartman girişinden çalındığını bildirdi.

• Atatürk Caddesi’ndeki hırdavat mağazasından hırsızlık yaptığı öne sürülen 13 yaşındaki B.N.A. ve 9 yaşındaki H.A. adlı kız kardeşlerin mağaza görevlileri tarafından yakalandıkları, B.N.A.’nın üzerinden 1 kolye, 5 anahtarlık, 2 bekçi düdüğü, 3 havhav (!), 4 yüzük, ayrıca ellerindeki poşetten adresini bilmedikleri marketten aldıklarını söyledikleri 4 kolonyalı parfüm, 1 içeçek, 1 deodorant, 2 dudak parlatıcısı çıktığı belirtilirken, işyeri sahibinin şikayetçi olması üzerine kız kardeşler hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

• İskender Mahallesi’nde 22.50 sıralarında elinde “Rambo” bıçağıyla görülen 23 yaşındaki Y.A., bıçağı kendisinden isteyen polislere teslim etti ve gözaltına alındı. Şahıs, savcının talimatıyla ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Çevreyolu’ndaki bir iş merkezinde, 22 yaşındaki S.B. adlı bayanın, ailevi nedenlerle tartıştığı eşi 50 yaşındaki M.B. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki G.G. adlı bayan, fazla miktarda ilaç yutarak intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Darende’de 28 yaşındaki C.M.Ş. adlı şahsın yönetimindeki otoyla çarptığı 12 yaşındaki S.A. adlı kız çocuk yaralandı.

• Başharık Mahallesi’nde park halinde olan 42 yaşındaki M.Y.’ye ait 44 KA 226 plakalı otonun kaput kısmına gece delici bir aletle zarar verildiği bildirildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde işyeri bulunan 33 yaşındaki C.C., işyerine gelen bir şahsın 2 adet nevresim dikilmesi karşılığında verip 40 YTL üste aldığı 50 YTL’lik banknotun sahte olduğunun, şahsın dükkanı hızla terk etmesiyle işyeri sahibi tarafından fark edildiği, sahte para veren şahsın belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

• Atatürk Spor Salonu’ndaki soyunma odasında 20 yaşındaki M.Y.Z.’ye ait kimlikler, hakem üye kartı ve kredi kartı, TFF lisansı, 22 yaşındaki M.G.’ye ait cep telefonu, 18 yaşındaki H.Z.’ye ait cep telefonu, 20 yaşındaki H.Ö.’ye ait 50 YTL para ve cep telefonu çalındı. 17.45- 18.45 arasında meydana gelen olayla ilgili olarak salon bekçisi 49 yaşındaki M.E.’nin ifadesine başvuruldu.

• Malatya Vergi Dairesi civarında öğle saatlerinde 58 yaşındaki G.Y. adlı şahsın polise verdiği ifadesinde, vergi işlemlerini halletmek için vergi dairesine gittiğini ve iş bitimi Bülent Korkmaz üst geçidine yaklaştığında yanına tanımadığı bir şahsın geldiğini şahsın giyimimin düzgün olduğunu, daha sonra muhabbet ederek yürümeye başladığını, karşılarından gelmekte olan bir şahısla tanımadığı şahsın selamlaştığını ve karşıdan gelen şahsın kendisine omuz attığını, kendisinin sendelediğini, daha sonra şahısların yanından ayrıldığını, cekedinin cebinde bulunan 4.000,00 YTL parayı kontrol ettiğinde yerinde olmadığını fark ettiğini söylediği bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi Merkez Bankası önünde süratli gittiği için durdurulan araçla bulunan 26 yaşındaki Y.E. adlı şahsın kimlik gösteremediği gibi, “Ben haplıyım” diyerek cebindeki kilit mekanizmalı bıçağı çıkartıp polislere saldırdığı, yanında bulunan 22 yaşındaki İ.Ç.’nin de bıçak çekip polislere saldırdığı, iki şahsın da etkisiz hale getirildikleri, bıçakların yanı sıra üst aramalarında da 27 gram esrar çıktığı bildirildi. Adliyeye verilen zanlılar serbest bırakıldılar.

• 06.15 sıralarında Sümer Polis Merkezi’ne gelen 20 yaşlarındaki Adıyaman doğumlu E.C. adlı bayan, bir anlık öfke ile köy garajı yanında jiletle kendi kolunu kestiğini bildirdi ve yardım istedi. Adı daha önce de benzer olaylara karışan E.C., polislerce hastaneye götürüldü.

• Polise başvuran 73 yaşındaki A.U. ile 59 yaşındaki Z.U. çifti, oğulları olan 31 yaşındaki M.U.’nun çalışmadığını ve kendilerinden para istediğini, vermedikleri için evin camını kırdığını bildirdiler. M.U. yakalandı.

• 12.15 sıralarında Malatya Lisesi civarında kavga eden ve müdahale eden polislere zorluk çıkartan 16 yaşındaki D.I. olay yerinde yakalanırken, üzerinden 1 bıçak çıktı. Olaya karışan 14 yaşındaki M.Ç. de bir süre sonra polise teslim oldu.

• Turgut Özal Mahallesi’ndeki bir inşaatta çalışan M.T., Y.A. ve E.İ. adlı işçilerin toplam 60 YTL 40 YKR parasını çaldığı gerekçesiyle işçilerin yakaladığı 14 yaşındaki A.D. polise teslim edildi.

• Niyazi Mısri Caddesi 91 Bin Dev Öğrenci Okulu arkasında 33 yaşındaki F.O. adlı şahsın parkettiği 34 UB 2044 plakalı TIR römorku çalındı.

• Arguvan Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki G.Ö. adlı kız, okulda çantasındaki cep telefonunun çalınmış olduğunu polise bildirdi.

• Hekimhan Boyalık mevkiinde hazineye ait araziyi traktörle sürmekte olan 52 yaşındaki H.K., kendisini uyaran 36 yaşındaki G.O.’yu dövdüğü gerekçesiyle gözaltına alındı.

• 20 yaşındaki M.B. adlı şahıs, bunalım sonucu
Akpınar’daki evinde fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Halfettin Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki F.C. adlı bayan, eşi M.Ç.’nin kendisini sürekli dövdüğünü, ayrıca evlerine çeşitli silahlar getirdiğini polise bildirdi. Evde yapılan aramada 19 av tüfeği fişeği, 1 kuru sıkı tabanca bulundu. Polis M.Ç.’yi arıyor.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde oturan 28 yaşındaki D.Ö. adlı bayan, polise başvurarak S.S. adlı şahsın sürekli telefonla arayıp mesaj atarak kendisini rahatsız ettiğini öne sürdü. Polis S.S.’yi yakalamaya çalışıyor.

• Çevreyolu’ndaki dolandırıcılığın mağduru olan 49 yaşındaki M.Y., otobüs durağında beklerken, önce 20 yaşlarındaki birinin gelerek adres sorduğunu, sonra 50 yaşlarındaki bir başkasının gelip genç şahsa ne istediğini sorduğunu, genç olanın İran’dan getirdiği külçe altını satmak istediğini söyleyince, tanımadığı şahıslardan yaşlısının iki külçe altını alıp karşılığında 5 bin YTL verdiğini ve yanlarından ayrıldığını, kendisinin de bunun üzerine genç şahsa 10 adet Cumhuriyet altını verip 2 külçe altın aldığını, daha sonra kuyumcuya gidip altınları kontrol ettirdiğinde sahte olduğunu gördüğünü ve dolandırıldığını fark ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Kernek Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki H.T., polise başvurarak, 21 yaşındaki karısı A.T.’nin, 1 aylık bebeklerini de alıp evden ayrıldığını ve geri dönmediğini bildirdi, bulunmalarını istedi.

• Kiltepe’deki evinde bunalıma girip fazla miktarda hap yuttuktan sonra okuluna giden 16 yaşındaki H.Ö. adlı kız öğrenci, durumu fark eden öğretmenleri tarafından hastaneye kaldırıldı ve TÖTM’de tedavi altına alındı.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’ndeki bir evde ailevi nedenlerle çıkan tartışmada 42 yaşındaki kocası H.K. tarafından dövülen 35 yaşındaki C.K. adlı kadının, kocasına karşılık verdiği ve kocasını dövdüğü, karı kocanın birbirlerinden şikayetçi oldukları bildirildi.

• Mimar Sinan Caddesi’ndeki ablasının evine misafir olarak gelen 20 yaşındaki P.D. adlı bayan, psikolojik sıkıntıları nedeniyle fazla miktarda hap yutup intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki H.A. adlı kadın, savcılığa başvurarak aynı yaştaki kocası M.A.’nın 13 gün önce terziye gideceğini söyleyip ayrıldığı evlerine dönmediğini, cep telefonunun ise kapalı olduğunu bildirdi ve kocasının bulunmasını istedi.

• Hekimhan Yeni Mahallesi’de ailevi nedenlerle 38 yaşındaki E.D.S.’nin 28 yaşındaki karısı S.S.’yi dövdüğü gerekçesiyle hakkında işlem yapıldı.

• Savcılığa başvuran 31 yaşındaki S.A. adlı bayanın yanı sıra 22 yaşındaki S.A. adlı bayan ve 20 yaşındaki A.K.’nin “müşteki”, G.D. adlı kadın ile B.K. adlı şahsın da “şüpheli” olarak yeraldıkları şikayetle ilgili olarak, 31 yaşındaki S.A’nın . ifadesinde, A. bankası genel merkezinden arayan şahsın kredi kartı talebinde bulunup bulunmadığını, ayrıca adres bilgilerinin yanlış olduğunu söylemesi üzerine kendisinin de kredi kartı talebinde bulunmadığını, kimliğini kimseye vermediğini söyledikten sonra aynı gün bankaya dilekçe vererek kredi kartını iptal ettirdiğini, kendi adına kredi kartı talebinde bulunan şahıslar hakkında şikayetçi bildirdiği, gözaltına alınan iki şahsın adliyece salıverildiği öğrenildi.

• Bir ilköğretim okulu bahçesinde 15 yaşındaki M.M.K. adlı gencin cep telefonunu kandırarak çalan 17 yaşındaki S.A. ve M.P.’nin yakalandıkları, ifadelerinde telefonu PTT arkasında bir yere 150 YTL karşılığında sattıklarını söyledikleri, gönderildikleri adliyece salıverildikleri belirtildi.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir bankada meydana gelen sahte çek olayı ile ilgili olarak 48 yaşındaki M.K. ve 22 yaşındaki G.D. adlı şahıslar hakkında “şüpheli” olarak işlem yapıldığını belirten polis, olay hakkında, “14.11.2008 günü saat:13.30 sıralarında haber merkezinin yukarıda belirtilen adreste sahte çek olayı olduğunu anons etmesi üzerine, bahse konu banka şubesine intikal edilerek banka görevlileri ile görüşüldüğünde, elinde N.Ö. adına düzenlemiş, 06.12.2008 tarih ve 11.500.00YTL bedelli çeki bankalarına karşılığı olup olmadığını sormak için Z.Y. isimli şahsın geldiğini, yapmış oldukları incelemede çekin sahte olduğunu tespit ettiklerini beyan etmişler, bahse konu çek geçici olarak muhafaza altına alınmış, Z.Y. ile yapılan görüşmede, bahse konu çeki babaları V.Y.’ye dükkan kira bedeli karşılığında M.K. isimli şahsın verdiğini beyan etmiş, şüpheli M.K. alınan ifadesinde bahse konu çeki G.D. isimli şahsın kendisine kullanması için verdiğini beyan etmiş, şüpheli G.D. ise alınan ifadesinde bahse konu çeki işyerine gelen soy ismini bilmediği A. isimli şahıstan alacağına karşılık aldığını beyan etmiş olup, tahkikata devam edilmektedir.” bilgisini verdi.

• 02.10 sıralarında Polise başvuran ve hafta içerisinde birçok başka olayı daha olan Adıyaman doğumlu 20 yaşlarındaki E.C. adlı bayan, Yeni Cami yakınlarında yürüdüğü sırada plakasını alamadığı Şahin marka otodan inen, tanımadığı, görse tanıyacağı 2 şahıstan birinin kafasına vurduğunu, diğer şahsın tekme attığını, bu sırada bıçak ile yaralandığını öne sürdü. Polis olayla ilgili olarak Elazığ doğumlu 30 yaşındaki A.G. ve yine Elazığ doğumlu 28 yaşındaki Y.P. adlı kadınları “azmettirici” oldukları iddiasıyla yakalarken, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

• Çevreyolu’nda 60 yaşındaki İ.K.’nın yönetimindeki otoyla çarpması sonucu yaralanan 74 yaşındaki G.Y. adlı kadın, TÖTM’ye kaldırıldı.

• Sivas Caddesi açık otoparkında 54 yaşındaki H.T.’ye ait otodan hırsızlık yapan 16 yaşındaki M.B.’nhin polis tarafından yakalandığı, üzerinde otodan çaldığı güneş gözlüğü, garaj kapısı açma kumandası, 38 yaşındaki A.K. adlı bayana ait 2 banka kartı ile 32 yaşındaki S.K. adlı şahsa ait 3 banka kartı çıktığı, şahsın hakkında araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Sivas Caddesi’nde 33 yaşındaki bayan sürücü H.Ş.Ş., tıkanan trafikteki arabaların arkasından koşarak karşıya geçmeye çalışan 9 yaşındaki F.S.S. adlı kız çocuğa çarparak yaralanmasına yol açtı. Yaralı kızın annesi 41 yaşındaki N.S.’nin “müşteki” olarak ifadesini almak isteyen polis, kadının eşi olmadan ifade veremeyeceğini belirtmesi üzerine ifadeyi alamadı.

• Cumartesi 21.30 sıralarında PTT sokak üzerinde gitmekte olan 21 yaşındaki G.Y. ve 25 yaşındaki B.Ç. adlı bayanlar, 58 plakalı bir oto içerisinde bulunan 25 yaşlarında, şişman yapılı, kirli sakallı birinin sözlü taciz ve hakaretine maruz kaldıkları iddiasıyla polise başvurup şikayetçi oldular. Polis, bayanların verdiği plaka üzerine şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• İnönü Mahallesi Beyazevler Sitesi yanındaki boş
arazide 15.45 sıralarında şüpheli şahıslar bulunduğu ihbarı üzerine giden polis, 18 yaşındaki S.K. ve 19 yaşındaki R.D.’yi yakaladı. İki şahsın üzerinde de 1’er adet uyuşturucu hap bulundu.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde alkollü olarak bisikletiyle gitmekte olan S.K. adlı şahsın 16 yaşındaki O.D.’ye çarparak yaralaması üzerine aralarında tartışma çıktığı, O.D.’nin bıçak çektiği, sonradan gelen bisiklet sürücüsünün oğlu 18 yaşındaki S.K. ile arkadaşı R.D.’nin de, O.D.’yi dövdükleri bildirildi.

• İnönü Mahallesi’ndeki evinde banyo yapmakta olan 19 yaşındaki H.A. adlı genç, sigortanın atması üzerine ıslak elle şarteli kontrol etmek isterken elektriğe kapılarak yaralandı ve arkadaşları tarafından Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki Ö.İ. adlı kadın, 19 yaşındaki oğlu T.İ. tarafından tehdit edilip hakarete uğradığını bildirince, T.İ. gözaltına alındı.

• İnönü Caddesi Tevfik Temelli Kavşağında 21 yaşındaki C.A., yönetimindeki otoyla giderken, yolun karşısına geçmek isteyen 5 yaşındaki M.K. adlı çocuğa çarparak yaraladı.

• İnönü Caddesi İstasyon Virajı Çevreyolu kavşağında 32 yaşındaki A.K. yönetimindeki araç ile 53 yaşındaki V.Ö. yönetiminde bulunan belediye otobüsünün çarpışması sonucu, ilk araçta bulunan 23 yaşındaki A.T. ile bu aracın sürücüsü A.K. ağır, otobüs sürücüsü ise hafif yaralandılar.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 8 yaşındaki T.O. adlı çocuk belirlenemeyen bir bisikletin çarpması sonucu yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı, annesi 29 yaşındaki S.O. ile hastanedeyken, hastaneye gelen 35 yaşındaki B.O. adlı şahıs, çocuklarına bakmadığı gerekçesiyle karısını dövmeye başladı ve kendisine engel olmak isteyen polislere de zorluk çıkarınca gözaltına alındı.

• Özalper Mahallesi’nde 32 yaşındaki H.K. yönetimindeki motosiklet ile giderken anne ve babasının elinden kurtularak yola fırlayan 4 yaşındaki M.A.’ya çarpıp yaralanmasına yol açtı.

• Fahri Kayahan Bulvarı’nda 27 yaşındaki S.T.’ye ait park halindeki 44 FU 618 plakalı motosiklet çalındı.

• Doğanşehir Hürriyet Caddesi’nde 25 yaşındaki E.E. yönetimindeki minibüsle 4 yaşındaki A.T. adlı kız çocuğa çarparak yaralanmasına neden oldu. Durumu ağır olan A.T., TÖTM’ye sevkedildi.

• Yeşilyurt Yakınca’da B.K. adlı şahıs, arkadaşlık teklifini kabul etmediği gerekçesiyle tartıştığı Y.Y. adlı kız ve annesi H.Y.’yi ölümle tehdit ettiği iddiasıyla yakalandı.

• Yeşilyurt Bostanbaşı’nda oturan Z.Ç. adlı bayan savcılığa başvurarak oğlu A.Ç.’nin kendisini ve kızı Y.B.Ç.’yi tehdit ettiğini öne sürünce, A.Ç. hakkında işlem yapıldı.

• Yeşilyurt Gündüzbey’de bakkala gitmekte olan İ.D. adlı kızı sözle taciz ettiği öne sürülen C.B. jandarma tarafından yakalandı.

• Yeşilyurt Yakınca’da A.K. adlı şahsın alacak verecek yüzünden tartıştığı N.V.’nin işyerinin kapı camını kırdığı gerekçesiyle yakalandığı bildirildi.

• Pütürge’den Gündüz köyü yönüne gitmekte olan M.A. yönetimindeki 44..202 plakalı oto Gündüz köyü yakınlarında yolun sağındaki toprak yığınına çarptı. Sürücü ile araçta bulunan M.Y. yaralandılar.

• Malatya’dan Akçadağ yönüne gitmekte olan İ.M. yönetimindeki 44..748 plakalı minibüs, Karahan köyü mevkiinde şarampola yuvarlandı. Sürücü ile araçta bulunan M.S. yaralandı.

• Pütürge Şiro Çayı’nda 44..273 plakalı traktörüyle izinsiz kum alan Bakımlı köyünden O.A. suçüstü yakalandı.

• Arguvan Aşağı Sülmenli Köyünde E.U. adlı şahıs ruhsatsız av tüfeği ve 4 ölü keklik, Akçadağ Sarıhacı Köyü Aygörmez mevkiinde de N.B., F.K. ve A.Y. adlı şahıslar 2 ruhsatsız av tüfeği ve 2 ölü keklikle yakalandılar. Şahıslar hakkında yasak bölgede avlandıkları gerekçesiyle işlem yapıldı.

• Arapgir- Erzincan yolu 7. kilometre Kozluk Çayı mevkiinde N.K.U. yönetimindeki 02..096 plakalı oto, elektrik aksamındaki arıza nedeniyle tamamen yandı.

• Doğanşehir Kelhalil Köyünde bunalım sonucu fazla ilaç içerek intihara kalkışan Y.G. adlı bayan TÖTM’ye kaldırıldı.

• Battalgazi Şişman Köyünde TEDAŞ adına çalışma yapan şirkette çalışan A.A., ahşap elektrik direğinin dikimi sırasında direğin çalışanların elinden kayarak üstüne düşmesi sonucu ağır yaralandı.

• Yeşilyurt Gözene Köyü’nde jandarma tarafından İ.Ö. adlı şahısta yapılan aramada 1 adet 7.65 mm. Çaplı ruhsatsız tabanhca ile 15 mermi bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız