SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise başvuran 34 yaşındaki N.Ö. adlı bayan, Finansbank’tan cep telefonuna gelen mesajda, İstanbul’daki bir mağazadan kredi kartı ile 4.608 YTL harcama yaptığının bildirildiğini, hemen bankayı arayarak kendisinin Malatya’da olduğunu ve İstanbul’da harcama yapmadığını söyleyip kartını iptal ettirdiğini bildirdi ve harcama yapan dolandırıcının bulunmasını istedi.

• İstiklal Mahallesi’nde 26 yaşındaki M.K. adlı kadının, çocuklarıyla birlikte evlerinde uyurken 03.30 sıralarında kapı zilinin çalması ile uyandığını ve evin içerisinde yangın olduğunu uyarıyla fark ettiğini, kira borcu nedeniyle aralarında husumet bulunan ev sahibinden şüphelendiğini öne sürdü. Polis ifadesini almak üzere Ş.Ş.’yi arıyor.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 72 yaşındaki Ş.A., apartman yöneticisi olduğunu, daire sahiplerinden F.S.’yi arayıp borcunu ödemesini istediğini, ancak şahsın telefonda kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Polis F.S.’yi bulmaya çalışıyor.

• Polise başvuran 25 yaşındaki R.Ö. adlı bayan, İnönü Üniversitesi’ndeyken, eski nişanlısı olan H.V. adlı şahıs tarafından tehdit edildiği iddiasında bulundu. H.V. aranıyor.

• Derme İlköğretim Okulu civarında 12 yaşındaki UD. Ve 11 yaşındaki U.T.’yi dövdükleri öne sürülen 12 yaşındaki S.K. polise başvururken, 10 yaşındaki M.B.T. aranıyor.

• Saat 20.00 sıralarında Fırat Mahallesi’nde bir bayanın yardıma ihtiyacı olduğu yolunda yapılan anons üzerine giden polis ekibinin, kendini G.K. olarak tanıtan Diyarbakır doğumlu 25 yaşındaki D.A. adlı kadınla karşılaştığı, bu kişinin gidecek yerinin olmadığını ve bu nedenle kadın sığınma evinde kalmak istediğini söylemesi üzerine gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi.

• Polise başvuran 42 yaşındaki B.G. adlı vatandaş, İpek Caddesi’nde kuaförde çalışan 14 yaşındaki kızı B.G.’nin işyerinden ayrılıp geri dönmediğini, bir akrabalarını arayarak durumunun iyi olduğunu, kendisini aramamalarını söylediğini bildirdi ve kandırılarak alıkonulduğunu düşündüğü kızının bulunmasını istedi.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki K.G. adlı şahıs, 14 yaşındaki kızı N.G.’nin ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve kızının bulunmasını istedi.

• 20.40 sıralarında MAŞTİ Terminali’nde Van’a gitmek üzere bilet alan küçük yaşta kız çocuğu olduğu bilgisinin polise ulaşması üzerine giden ekip, 14 yaşındaki Y.T. adlı kızla karşılaştı. Salköprü Mahallesi’nde oturduklarını söyleyen Y.T., sürekli eve alkollü gelen 45 yaşındaki üvey babası H.B. tarafından kendisine hakaret edildiğini, annesi olan 33 yaşındaki Ö.G.’nin ise kendisini dövdüğünü, bu nedenle internetten tanıştığı ve Van ilinde bulunan bir arkadaşının yanına gitmek istediğini anlattı. Bu ifade üzerine ifadeleri alınan anne ile üvey baba suçlamayı kabul etmedi.

• Bir ihbar üzerine 58 yaşındaki Ş.E. adlı şahsın Yeşiltepe Seyran Mahallesi’ndeki evinde yapılan aramada, 1 adet yivsiz setsiz fişek atar tabanca bulundu ve el konuldu.

• 71 yaşındaki R.T. adlı hayvan sahibi, Yeşiltepe’deki hayvan pazarına getirdiği tosununu 1.600 YTL karşılığında satmak için anlaştığı tanımadığı 2 şahsın, üzerlerinde para olmadığını söylemeleri üzerine, hayvanı plakasını almadığı bir kamyonete bindirip beraberce Çilesiz Mahallesi’ne gittiklerini, parayı alma bahanesi ile bir apartmana birlikte çıktığını, şahsın asansöre binip alt kata inerken kendisinin merdivenden indiğini, çıktığında kamyonetin, şahısların ve tosunun olmadığını gördüğünü polise anlattı ve kendisini dolandıranların yakalanmasını istedi.

• MAŞTİ terminalinde 30 yaşındaki E.E.’ye ait büfeye 04.00 sıralarında hırsızlık amacıyla giren 18 yaşındaki M.K.’nin polis tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

• Paşaköşkü’nde oturan 43 yaşındaki H.K., savcılığa başvurarak 20 yaşındaki kızı B.K.’nin ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Polise başvuran 25 yaşındaki İ.S., Zaviye Mahallesi’nde daha önce çalıştığı işyerinin sahibi 32 yaşındaki E.A. tarafından telefonla tehdit edildiği iddiasında bulunurken, şahıs iddiayı reddetti.

• 25 yaşındaki E.G. adlı şahıs, 20.00 sıralarında Niyazi Mahallesi’ndeki ATM önünde para yatırmak için beklerken, görse tanıyabileceği iki şahıs tarafından kolundan ve kalçasından bıçakla yaralandığını, 250 YTL para ve cep telefonunun gasbedildiğini bildirdi. Polis gaspçıların kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Darende ilçesi Zaloğlu Pasajı’ndaki bir berberde yapılan aramada 30 yaşındaki A.K.’ye ait olduğu belirlenen kuru sıkı tabanca bulundu.

• Yeşilyurt Mollakasım Mahallesi’nde 32 yaşındaki Ö.Ş. adlı şahıs fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Kernek Mahallesi Kanalboyu’nda 45 yaşındaki S.B.’ye ait bisiklet, demir zincirle bağlı olduğu merdiven boşluğundan çalındı.

• Göztepe 8. sokakta oturan 38 yaşındaki C.D., 35 yaşındaki karısı P.D. ile çocukları 11 yaşındaki A.D., 9 yaşındaki K.D. ve 6 yaşındaki K.D., marketten aldıkları 2 kangal sucuğu yedikten sonra rahatsızlanınca gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındılar. Polis araştırmaya başladı.

• Halep Caddesi’nde 40 yaşındaki H.E. adlı kadının sol ayağının üstünden geçerek yaralanmasına neden olan ancak durmayıp devam eden 44 AV 644 plakalı otonun sürücüsünün belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Abdulgaffar Mahallesi 1. Sokakta 31 yaşındaki U.T.’ye ait evden 1 altın set halinde f çift küpe, 1 bileklik, 1 kolye ve 15 YTL para çaldığı öne sürülen 23 yaşındaki G.T. adlı kadının, ev sahibinin akrabaları tarafından yakalanıp polise teslim edildiği bildirildi.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki M.İ. polise başvurarak, 20 yaşındaki kızı E.İ.’nin evden ayrılıp geri dönmediğini, kızının zorla kaçırılmış olduğundan şüphelendiğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• 65 yaşındaki M.Ö. adlı kadın, Fahri Kayahan bulvarındaki bir marketten alışveriş yaptığını, eve döndüğünde içinde 20 YTL para, kredi kartları ve nüfus cüzdanı bulunan cüzdanını unuttuğunu fark ettiğini, tekrar markete gittiğinde cüzdanı bulamadığını, kamera kayıtlarından yüzünü tam seçemediği bir kadının cüzdanını aldığını gördüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki M.S.Y. adlı kadın, aralarında boşanma davası devam eden 28 yaşındaki eşi A.T.Y.’nin, mahkeme tarafından velayeti kendisine verilen çocuğunu kaçırmakla tehdit edip hakarette bulunduğunu öne sürdü.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 43 yaşındaki S.G.’ye ait işyerinin alacak verecek yüzünden kavga ettiği 28 yaşındaki Y.İ. ve 37 yaşındaki B.İ. tarafından kırılıp, eşyalarının dağıtıldığı öne sürüldü. İki şahıs hakkında işlem yapıldı.

• 21.30 sıralarında polise başvuran 22 yaşındaki D.Ç. adlı bayan, meçhul bir şahıs tarafından cep telefonu ile aranıp rahatsız edildiğini, bu kişinin telefon numarasını işyerine müşteri olarak gelen Ö.adlı şahıstan aldığını söylediğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis telefonla arayanın yanı sıra Ö.adlı şahsın kimliklerini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Yeşiltepe Caddesi ile Adli Tıp yolunun kesiştiği kavşakta kamyoneti ile geri manevra yapmakta olan 31 yaşındaki L.G.’nin çarptığı 32 yaşındaki S.Ö. ve 33 yaşındaki İ.Ö. yaralandılar.

• Özalper Mahallesi 1. Caddede, 28 yaşındaki E.K. adlı şahsın evinin bahçesindeki kulübeye bağladığı köpeği çalındı.

• İnönü Caddesi’nde 35 yaşındaki A.G. adlı şahıs 154 adet korsan CD ile yakalandı.

• Arapgir’de polise yapılan ihbarda bir şahsın alkollü olarak aracıyla dolaştığı, çevreye sataştığı ihbarı üzerine araştırmaya başlayan ekipler, 25 yaşındaki N.Ş. adlı şahsı Yeni Mahalle’de yakaladılar.

• Battalgazi Karababa Caddesi’nde 31 yaşındaki H.Ç. yönetiminde bulunan oto ile 45 yaşındaki A.Ü. yönetiminde bulunan kamyon çarpıştı, araçta bulunan 80 yaşındaki F.Ç. ile 26 yaşındaki M.S. adlı bayanlar yaralandılar.

• Darende’de 42 yaşındaki L.A. adlı şahıs, arıza gidermek için girdiği ve 2 saat kaldığı “melon” adı verilen çukurda solunum güçlüğü çekmeye başlayınca, arkadaşları tarafından ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 55 yaşındaki M.Z.E. adlı şahıs, 04.30 sıralarında polise başvurarak, 11 yaşındaki kızı H.E.’nin 04.00 sıralarında evlerinden ayrılmış olduğunu ve bulamadığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde oturan 75 yaşındaki M.V. adlı kadın, polise başvurarak, 50 yaşındaki kızı Z.V. tarafından dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu.

• Polise başvuran 71 yaşındaki M.Ş. adlı şahıs, saat:23.30’da Adana ili otogarından plakasını bilmediği Malatyalılar firmasına ait otobüs ile Malatya iline hareket ettiğini, otobüsün saat:06.00 sıralarında K.Maraş ili Pazarcık ilçesinde mola verdiğini, mola bitimi otobüs hareket ettiğinde yanında oturan şahısın kendisine bir adet kek verdiğini, bu kekten aldığını ve yediğini, yedikten sonrasını hatırlamadığını, gözünü açtığında Malatyada ikametinde olduğunu, ikametine nasıl geldiğini ve kimin getirdiğini bilmediğini, uyanır uyanmaz cebini kontrol ettiğinde ceketinin cebinde bulunan 750 EURO para, Almanya'dan satın aldığı Nokia N 96 marka cep telefonu, pasaportu, nüfus cüzdanı, Almanya Postbank'a ait bankamatik kartının olmadığını tespit ettiğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Cengiz Topel Caddesi üzerinde akşam saatlerinde bıçakla yaralanmış olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 24 yaşındaki S.F.G., ailevi nedenlerle kayınpederi 57 yaşındaki M.U. tarafından yaralandığını öne sürdü ve şikayetçi oldu.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde 45 yaşındaki C.D.’ye ait evin bahçesindeki kümesten 12 güvercin çalındı.

• 2. Ordu Lojmanlarında oturan 32 yaşındaki İ.E. adlı askeri şahıs, kendisine ait tabancayı Kasım ortalarında yatağın altına koyduğunu, yakın zamanda baktığında silahı bulamadığını bildirdi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki E.Ş. adlı kadın, polise başvurarak 18 yaşındaki kızı E.Ş.’nin 1.5 ay önce eşi 22 yaşındaki H.İ.İ.’den ayrılarak evine döndüğünü, damadının kendisini arayıp eşinin geri gelmemesi halinde hem onu hem de kendisini öldüreceği tehdidinde bulunduğunu öne sürerken, damat suçlamayı reddetti.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 28 yaşındaki B.B.K. adlı şahsa ait eve gece yarısından sonra giren hırsız 245 YTL para, kredi ve banka kartı ile kimlik çaldı.

• Turgut Temelli Caddesi’nde 33 yaşındaki N.Ç. adlı bayana ait dükkana gelip dalgınlığından yararlanarak vitrinde bulunan cep telefonunu çalan şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Milli Egemenlik Caddesi’ndeki bir mağazada alışveriş yapan 20 yaşındaki İ.N. adlı bayanın, kıyafet denemek için soyunma kabinine çantası ile girdiği, alışverişten sonra işyerinden ayrılırken çantasını kontrol ettiğinde 160 YTL para, kimlik ve banka kartı bulunan cüzdanının olmadığını gördüğü, hırsızlık olayı ile ilgili araştırmaya başlandığı bildirildi.

• Polise başvuran 43 yaşındaki R.K., öğle saatlerinde Sanayi kavşağından şehir merkezine gelmek üzere çevreyolunda minibüse bindiğini, ayakta seyahat ettiğini, şehre geldikten sonra cebindeki 250 YTL’nin çalındığını fark ettiğini bildirdi. Polis yankesiciyi yakalamaya çalışıyor.

• Karakavak Mahallesi Ankara Caddesi 1. sokak 1. arada bulunan ilköğretim okulunun müdürü Yahya Doğan, polise başvurarak, okulun arka tarafa bakan PVC pencerenin sert bir cisimle açılıp içeriye girildiğini, müdür odasının kapısının ve içerdeki dolabın kapağının kırılarak 205 YTL para çalındığını, zeminde de Ömer Atay tarafından işletilen kantinden 10 YTL para çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Hekimhan Köylü Pazarı’nda 44 yaşındaki B.Y. adlı şahsın önünü kesip “Bana 150 YTL vereceksin” diyen ve olumsuz cevap alan 52 yaşındaki S.D.’nin bu şahsı sırtından bıçakla yaraladığı öne sürüldü.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki T.T. ve 17 yaşındaki H.T. adlı kız kardeşler sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar.

• Hamidiye Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki E.C. adlı şahıs, 19 yaşındaki B.E., 22 yaşındaki A.U., 17 yaşındaki D.E., 16 yaşındaki E.E. ve 15 yaşındaki S.K. adlı bayanların evinin kapısını tekmeleyip tehditte bulunduklarını öne sürdü. Polis 5 bayanı yakaladı ve soruşturmaya başladı.

• Polise başvuran 19 yaşındaki S.Y. adlı kadın, 4 sene önce tanıştığı, imam nikahı ile bir arada olduğu ve 1 sene önce ayrıldığı Z.A. adlı şahsın kendisini tehdit ettiği iddiasında bulundu. Polis Z.A.’yı arıyor.

• Saray Mahallesi’ndeki bir inşaata 19.50 sıralarında küçük tuvaletini yapmak için girdiği belirtilen 26 yaşındaki S.K.’nın dikkatsizliği sonucu 4 metre yüksekten düşerek yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Sivas Caddesi’nde yol verme yüzünden 21 yaşındaki Y.A., 44 yaşındaki H.A.S., 23 yaşındaki Y.B. adlı şahısların kavga ettikleri öğrenildi.

• Yeni Sanayi Sitesi Kömür Tevzi kavşağındaki benzin istasyonunda pompacı olarak çalışan 42 yaşındaki M.D., oto ile gelen 2 şahsın 10 YTL’lik otogaz aldıklarını, üzerlerinde Türk parası olmadığını söyleyip 100 ABD doları verdiklerini, kendisinin de 140 YTL para üstü verdiğini, şahısların ayrıldıklarını, ertesi gün para sayımı sırasında paranın sahte olduğunu fark ettiğini polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili 20 yaşındaki E.K. ve 27 yaşındaki İ.G. adlı şahısları yakaladı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 32 yaşındaki H.A.L.’ye ait eve mutfak balkon kapısından giren hırsızın 50 YTL para, banka kredi kartı, şahsın kendisine ve 2 kızına ait nüfus cüzdanlarını çaldığı bildirildi.

• Cengiz Topel Caddesi’ndeki bir işyerinde çalışan 18 yaşındaki T.A., 23.50 sıralarında işyerine gelen bir şahsın 6 YTL’lik alışveriş yaptığını ve 100 YTL’lik banknot verdiğini, paranın üstünü ödediğini, şahıs gittikten sonra paranın sahte olduğunu anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Doğanşehir Yeni Mahalle’de 46 yaşındaki M.S.E.’ye ait işyerinin vitrin camını kıran hırsız çeşitli marka 63 paket sigarayı çaldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız