SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İstiklal Mahallesi İmamoğlu Sokakta ortan 76 yaşındaki H.H. adlı kadın, komşuları tarafından çağrılan ambulansla Malatya Devlet Hastanesi’ne gönderildi. 20.00 sıralarında yapılan müdahalenin ardından TÖTM’ye sevkedilen H.H.’nin burada öldüğü, nöbetçi savcının ölümü şüpheli bulması üzerine araştırmaya başlandığı bildirildi.

• Atatürk Caddesi’nde 22.45 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 59 yaşındaki A.T., çalıştığı işyerine ait otobüs içerisinde damadı olan 34 yaşındaki A.G. ile ailevi nedenlerle tartıştıklarını, damadının kendisini dövmeye başladığını, bunun üzerine otobüsteki meyve bıçağı ile damadını yaraladığını, damadının arkadaşı 22 yaşındaki O.A.’nın da otobüsün camlarını kırdığını anlattı. Olaya adı karışan 3 kişi birbirinden şikayetçi oldu.

• 23 yaşındaki S.Y. adlı kadın, Göztepe Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde çocuk arabasıyla giderken, arabanın devrilmesi sonucu yere düşen 1 yaşındaki oğlu Y.S.Y.’nin yaralanmasına yol açtı. Anne hakkında dikkatsizlik suçlamasıyla işlem yapılırken, hastanede tedavi edilen çocuk taburcu edildi.

• İnönü Caddesi’nde işyeri bulunan 36 yaşındaki A.S., işyerine gelen ve 23 yaşındaki S.E. adlı şahsın cep telefonunu 200 liraya sattığını, yaklaşık yarım saat sonra 21 yaşındaki N.N. ile birlikte geri geldiğini, N.’nin kendisine telefonu satın almak istediğini söylediğini, bakması için telefonu verdiğinde N.N.’nin telefonu alarak kaçtığını bildirdi. Polis şahıslar hakkında işleme başladı.

• İpek Caddesi üzerinde 40 yaşındaki T.A. adlı bayan sürücünün yönetimindeki otoyla, karşıdan karşıya geçerken çarptığı Moldova doğumlu 20 yaşındaki T.U. adlı bayan yaralandı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki bir iş merkezinde kardeş olan 44 yaşındaki H.A. ve 31 yaşındaki M.A. arasında ailevi nedenler ve mal paylaşımı yüzünden kavga çıktığı, iki kardeşin birbirlerini dövüp tehdit ettikleri, ayrıca şikayetçi oldukları bildirildi.

• 18.50 sıralarında polise başvuran 36 yaşındaki M.E.S., Yeni Sanayi Kiltepe Mahallesi girişinde, M.S. tarafından dövüldüğünü, ayrıca bu şahsın yanındaki iki kişinin bıçak çektiğini, olay sırasında da 60 lira parasının kaybolduğunu öne sürdü. Polis M.S. ve yanındaki şahısları bulmaya çalışıyor.

• Yeni Sanayi Sitesi 2. Blokta 22 yaşındaki E.K.’ye ait işyerinin teras katındaki kümesin kilidini kıran hırsız ya da hırsızlar 10 adet güvercini çaldı.

• Özalper Mahallesi’nde park halinde olan 47 yaşındaki Ö.Y.’ye ait otonun yedek tekeri çalındı.

• Koyunoğlu Mahallesi Hacıevliya Caddesi’nde 35 yaşındaki B.G. yönetimindeki oto ile önünde gitmekte olan 37 yaşındaki Ö.M. yönetiminde bulunan otoya arkadan çarptı. Kazada ilk araçta bulunan 28 yaşındaki G.T.C. adlı bayan yaralandı.

• Turgut Temelli Caddesi’nde seyyar tezgahta korsan olarak çoğaltılmış 520 VCD, 503 DVD, 215 DEVD oyun, 34 adet erotik VCD, 3 adet çizgi film VCD’si olmak üzere 1278 adet korsan malzeme ile ilgili olarak 37 yaşındaki H.G. adlı şahıs hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

• Battalgazi Alacakapı Mahallesi’nde 40 yaşındaki Ö.Ö.’ye ait işyerinden 18 adet 100’lük, 11 adet 150’lik kontör, 2 kasetçalar oto teybi, 1 oto cd çaları, 4 uzaktan kumandalı oyuncak araba, 10 karton çeşitli marka sigara ile 50 lira tutarında bozuk para çalındı.

• Battalgazi ilçesi Karahan Mahallesi’nde sokak üzerinde yürümekte olan ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen 31 yaşındaki G.A. adlı şahsın fazla miktarda hap yuttuktan sonra evine gittiği, rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Doğanşehir’de savcılığa başvuran 39 yaşındaki S.D. adlı bayan, 2008 yılı Ocak ayında çalışmak için Antalya’ya giden 41 yaşındaki abisi İ.D.’den o tarihten bu yana haber alamadıklarını bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 43 yaşındaki E.P., savcılığa başvurarak 20 yaşındaki oğlu S.P.’nin 21 Ocak’tan bu yana kayıp olduğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki D.Y. adlı kadın, daha önceden aralarında tartıştıkları komşusu 44 yaşındaki F.B. adlı bayan ile asansörden inerken karşılaştığında, bu kişinin kendisine tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü. Polis F.B. ve 49 yaşındaki kocası G.B.’nin ifadelerini aldı.

• Polise başvuran 37 yaşındaki M.L., Fuzuli Caddesi’ndeki işyerinde masa üzerinde bıraktığı cep telefonunun yerinde olmadığını, işyerine gelen görse tanıyabileceği 2 şahsın telefonunu çalmış olabileceklerini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki H.N., kızının nişan törenini yaptıklarını, nişanda takılan 9 adet 30’ar gram ağırlığındaki altın burma bilezikleri el çantasının içerisine bırakarak, yatalak olan eşinin yattığı yatağın altına koyduğunu, nişan bitimi altınları kontrol etmek istediğinde yerinde olmadığını gördüğünü, 41 yaşındaki K.Ş. adlı akraba kadından şüphelendiğini polise bildirdi. Polisin suçlanan bayanın ifadesini aldığı, olayla ilgili araştırmayı sürdürdüğü bildirildi.

• Başharık Mahallesi’nde park halinde olan 28 yaşındaki R.K. adlı şahsa ait kamyonun deposundan 100 litre mazot çalındı.

• Bankaya para yatırmak üzere giden 27 yaşındaki S.Ç. adlı şahsın dolandırıldığı bildirildi. Amcası 52 yaşındaki Y.Ç.’ye ait senedin bedelini yatırmaya giden S.Ç.’ye seslenen 25-30 yaşlarındaki bir şahsın, “Y.Ç.’nin yeğeni misin, senedin karşılığını mı getirdin?” diye sorduğu, gencin “Evet” demesi üzerine, Vilayetin ilerisinde bir halı mağazası olduğunu, orada da bir çek bulunduğunu, ayrıca orada 2 bin lira para vereceklerini, onu da alıp yanına gelmesini söylediği, giderken amcasının kendisine verdiği 750 lirayı bu kişiye bırakan gencin, işyerine gittiğinde 6-7 aydır kapalı olduğunu öğrendiği ve döndüğünde parayı verdiği şahsı bulamayınca dolandırıldığını anladığı bildirildi. Amca yeğenin şikayeti üzerine olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Yamaç Mahallesi’ndeki arazide bulunan ahşap barakada akşam çıkan yangında, 5-6 adet güvercinin yandığı bildirildi.

• Zafer Mahallesi’nde 24 yaşındaki A.S.’ye ait eve giren hırsızın 1 adet bağlama, 1 adet gitar ile 5 litre ayçiçeği yağı çaldığı bildirildi.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’ndeki bir evde 02.00 sıralarında çıkan aile kavgasına müdahale eden polise ifade veren 25 yaşındaki İ.A. adlı şahıs, aynı yaştaki karısı S.A. tarafından dövüldüğü iddiasında bulundu. S.A. ise, suçlamaları kabul etmeyerek, kocasının kendisini dövdüğünü, eve gitmek istemediğini, kadın sığınma evine yerleştirilmek istediğini söyledi. Savcı talimatıyla S.A.’nın Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildiği, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Yeşiltepe yolunda 41 yaşındaki E.D. yönetimindeki plakasız otoyla 53 yaşında olan C.K. yönetimindeki oto çarpıştı, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• İsmetiye Mahallesi’nde 01.15 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 59 yaşındaki G.Ö. adlı kadın, alkollü olarak eve gelen 29 yaşındaki oğlu Z.Ç.’nin kendisinden para istediğini, vermeyince kolundan tutup sağa sola savurduğunu ve hırpaladığını öne sürdü. Z.Ç. gözaltına alındı ve adliyece denetimli serbestlik kararıyla salıverildi.

• Zapçıoğlu Mahallesi’ndeki bir evde 02.40 sıralarındaki olayla ilgili olarak polise başvuran 47 yaşındaki H.C. adlı kadın, alkollü olarak eve gelen 55 yaşındaki eşi M.C.’nin kendisine hakarette bulunduğunu bildirdi. Gözaltına alınan M.C.’nin gönderildiği adliyece, adli kontrol kararıyla salıverildiği öğrenildi.

• Çevreyolu’nda 56 yaşındaki M.A.A. yönetimindeki otoyla giderken, yolun karşısına geçmek isteyen 54 yaşındaki E.Ş. adlı kadına çarparak ağır yaralanmasına yol açtı.

• Sümerpark içindeki halı sahada top oynayan 14 yaşındaki Y.A.’nın, içinde cep telefonu bulunan montunu saha kenarına koyduğu, oyun bitiminde montunu bulamadığı, 2 gün sonra montunu 17 yaşındaki F.A.’nın üzerinde görüp polise haber verdiği bildirildi. Polis F.A. ile olaya karışan 19 yaşındaki Y.B. ve 15 yaşındaki S.P.’yi de yakaladı.

• Küfürleşme yüzünden çıkan kavgada 19 yaşındaki N.A.’yı dizinden bıçakla yaralayan 17 yaşındaki A.A. gözaltına alındı.

• Aslanbey Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki E.A. adlı bayan, işsizlik yüzünden bunalıma girdi ve hap yutarak intihara kalkıştı. E.A. arkadaşı tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Akçadağ ilçesinin Başpınar Mahallesi’ndeki evinde çamaşır suyu içip, sağ el bileğini keserek intihara kalkışan 28 yaşındaki Y.K. adlı şahıs, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’nde tedavi altına alındı.

• Battalgazi ilçesi Abdurrahman İmik Caddesi’nde 51 yaşındaki M.Ş. adlı şahıs polise başvurarak, eniştesi V.U.’ya ait evin mutfak pencere demirini sökerek giren hırsız ya da hırsızlarca 200 Irak dinarının çalındığını bildirdi.

• Battalgazi ilçesinde 16.00 sıralarında ilçe Emniyet Müdürlüğü binası önünden hızlı ve trafiği tehlikeye sokacak şekilde geçen, görevlilerin ikazlarına uymayıp el kol hareketleri yaptığı öne sürülen 20 yaşındaki M.İ. adlı şahsın aracının takibe alındığı, Çukurpınarı Sokakta terk edilmiş halde bulunduğu, şahsın da kahvehanede olduğunun saptandığı, çağrılan şahsın verdiği oto evraklarında eksiklik olduğunun belirlenmesi üzerine polis merkezine götürülen M.İ.’nin görevlilere hakarette bulunduğu iddia edildi. Görevli polis memurlarının şikayetçi olduğu M.İ. adliyece salıverildi.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki D.Ö. adlı şahıs, 22.30 sıralarında evine gelen 48 yaşındaki A.Ö., 16 yaşındaki M.S.Ö., M.A.Ö., N.Ö. ve E.Ö. adlı şahıslar ile 41 yaşındaki A.Ö. adlı kadın tarafından tehdit ve hakaret edildiğini öne sürdü. Polis iddia üzerine eve gelen şahısları bulmaya çalışıyor.

• Dabakhane Mahallesi Halep Caddesi’nde 23.00 sıralarında 33 yaşındaki F.A. yönetimindeki oto ile 31 yaşındaki F.A. yönetiminde bulunan otolar çarpıştı. Savrulan araçlardan biri 32 yaşındaki H.G.’ye ait işyerinin camekanından girerek işyerine zarar verirken, araçta bulunan 17 yaşındaki M.M.G. de yaralandı.

• Polise başvuran 43 yaşındaki M.N.Ç. adlı şahıs, Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede A.K., M.K., H.K., S.A. ve M.T. adlı şahıslarca dövüldüğünü ve hakarete uğradığını öne sürünce, polis bu şahısları aramaya başladı.

• Savcılığa başvuran 36 yaşındaki E.A. adlı şahıs, 20.30 sıralarında Kernek Mahallesi İpek Caddesi’nde tanımadığı iki şahıs tarafından dövüldüğünü, olayla ilgili 56 yaşındaki R.Y. adlı şahsın yaptırmasından şüphelendiğini öne sürerken, R.Y. suçlamayı kabul etmediği gibi kendisine iftira attığını iddia ettiği E.A.’dan şikayetçi oldu.

• Belediye arkasındaki bir çay ocağında 23 yaşındaki M.E.A. adlı şahsın, önceden tanıdığı ve adını Y. olarak bildiği bir kişinin saldırısına uğrayarak bıçakla sağ bacağından yaralandığı bildirildi. M.E.A., bu şahıstan şikayetçi olmazken, saldırganın elinde bulunan bıçağın çay ocağı çalışanı tarafından alınıp polise teslim edildiği, polisin şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalıştığı bildirildi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 49 yaşındaki Y.H., öğle saatlerinde şehir merkezindeki dayısının işyerine gitmek üzere evden ayrılan 19 yaşındaki oğlu M.H.’nin geri dönmediğini, aramalarına rağmen kendi imkanlarıyla bulamadığını polise bildirdi ve oğlunun bulunmasını istedi.

• Salköprü Mahallesi’nde 31 yaşındaki O.E. adlı şahsın, televizyon antenini düzeltmek için çıktığı çatıdan düşerek yaralandığı, iki ayağı da kırılan şahsın TÖTM’de tedavi edilmekte olduğu bildirildi.

• Turgut Temelli Caddesi devamında 23 yaşındaki A.B. yönetimindeki motosikletle giderken, yaya yürüyen 34 yaşındaki M.T.’ye çarptı. Kaza sırasında M.T. ile devrilen motorun arkasında bulunan sürücünün kardeşi 22 yaşındaki A.B.’nin yaralandıkları bildirildi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde 15.00 sıralarında iki şahsın bıçak zoruyla işyeri sahibinden para istedikleri ihbarı üzerine giden polis ekibinin, 35 yaşındaki S.E. ve 29 yaşındaki İ.A.’yı yakaladığı, bu şahısların suçlamayı kabul etmedikleri ve adliyece salıverildikleri öğrenildi.

• Cevatpaşa Mahallesi’nde 77 yaşındaki H.G.’ye ait işyerine kilitlerini kırarak giren hırsızlarca, toplam 8 bin lira değerinde sigara çalındı.

• Başharık Mahallesi M.Akif Caddesi üzerinde otosu ile gitmekte olan 36 yaşındaki K.G.’nin karşıdan gelen araca yol vermek için direksiyonu aniden sağa kırdığında kontroldan çıkan otonun bahçe duvarına çarptığı, sürücünün başından hafif yaralandığı bildirildi.

• Sıtmapınarı SağlıkOcağı’nda hemşire olarak görev yapan 60 yaşındaki M.N.’nin mama odasındaki çekyat üzerine bıraktığı, içerisinde nüfus cüzdanı, 2 kredi kartı, 1 bankamatik, 1 personel kartı ile 400 lira para, cep telefonu, ev anahtarları ile kartivizitler bulunan kol çantası çalındı.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki A.K. adlı şahsın savcılığa başvurarak, işyerinde kullandığı telefonuna 410 bin lira fatura geldiğini öne sürüp, görüşmeleri hattına girilerek başka kişilerce yapılmış olabileceği iddiasında bulunduğu, daha sonra polise çağrılarak ifadesi alınan A.K.’nın, faturanın yüksek gelmesi nedeniyle ailesinin duymaması için yalan beyanda bulunduğunu söylediği, hakkında “Suç Uydurmak Suretiyle Adli Mercileri Oyalamak” suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 46 yaşındaki K.Y. adlı şahıs, kızı olan 17 yaşındaki S.Y.’nin daha önceden okul arkadaşı olan 19 yaşındaki U.T. tarafından sürekli rahatsız edildiğini, ayrıca bu şahsın Çukurdere Mahallesi’ndeki evlerinin önüne gelerek, cama taş atıp rahatsızlık vermeye devam ettiğini öne sürdü. Kız da aynı yönlü ifade verirken, yakalanan U.T. suçlamayı kabul etmedi.

• B.Mustafapaşa Mahallesi Halep Caddesi’ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 53 yaşındaki M.Y. adlı şahıs, boş olan evine gittiğinde, evin içerisinin 2-3 cm su ile kaplandığını gördüğünü, yaptığı kontrolde aralarında husumet bulunan apartman yöneticisi 61 yaşındaki F.Ç.’nin daha önce de yaptığı gibi kasıtlı olarak çatı katındaki kalorifer borusunu açıp depodaki suyu apartmanın en üst katında bulunan dairesine verdiğini anladığını öne sürdü. F.Ç. ise suçlamayı kabul etmedi ve M.Y.’nin kendisine iftira ettiği iddiasında bulundu.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde 41 yaşındaki A.D.K.’ye ait evin giriş kapı camını 03.10 sıralarında alkolün de etkisiyle kıran ve bu sırada elinin kesilmesi sonucu yaralanan 27 yaşındaki Y.S. hakkında yasal işleme başlandı.

• Darende İlhan Darendelioğlu Caddesi’nde işyeri bulunan 41 yaşındaki H.S. adlı şahıs, kendisine borcu olan 27 yaşındaki M.K. adlı şahsı işyerine çağırarak alacağını istediğini, şahsın da “Seni dövdürürüm” diye işyerinden ayrıldığını, aynı akşam evine giderken iki kişinin kendisini durdurup tehdit ettiklerini öne sürdü. Polis M.K. ile diğer 2 şahsı arıyor.

• Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 48 A.Y. adlı kadın, işsiz olan 52 yaşındaki eşi M.Y.’nin psikolojisinin bozulduğunu, evde sürekli huzursuzluk çıkardığını, son olarak bıçak çekip, tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürdü. 21.30 sıralarındaki olayla ilgili yakalanan M.Y. adliyece salıverildi.

• Sivas Caddesi’nde oturan 23 yaşındaki M.F.C. adlı bayan, gece ailevi nedenlerle fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı. Daha sonra pişman olan bayanın, hastaneye giderek tedavi olduğu bildirildi.

• Hastane Caddesi üzerinde yürümekte iken rahatsızlanan 22 yaşındaki E.P. adlı şahsın, alkol komasına girdiği ve hastanede tedavi edildiği bildirildi.

• 23.00 sıralarında Valilik binası karşısındaki
merkez durakta otobüs bekleyen 23 yaşındaki M.E.’nin yanına gelen bir şahsın para istediği, parasının olmadığını söyleyen M.E.’ye bıçak çektiği ve kafa atarak yaraladığı, daha sonra da kaçtığı bildirildi. Polis şahsı yakalamaya çalışıyor.

• Göztepe Mahallesi 17. Sokakta park halinde olan 30 yaşındaki A.Ö.’ye ait otonun teybi çalındı.

• Kanalboyu’nda 43 yaşındaki M.U. yönetimindeki otoyla giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 72 yaşındaki C.Ö.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Göztepe Mahallesi’ndeki Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu önünde devriye görevi yapan polisi görünce cebindeki bıçağı yere atıp kaçmaya çalışan, polislerce takip edilirken bıçağı boş bir inşaat alanına fırlatan 16 yaşındaki V.Ç.’nin yakalandığı ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Orduzu Aslantepe Mahallesi’nde 59 yaşındaki M.L.Z.’ye ait evin eklentisinden 1 adet anahtar seti, 1 spiral makinesi, 1 kaynak makinesi, 1 dalgıç kopma, 1 matkap, 1 adet bir tonluk zincirli el kaldıracı çalındı.

• Nasuhi Caddesi’ndeki bir işyerinin kasap reyonundan 3 adet kavurma paketi alıp montunun cebine koyan ve ödeme yapmadan ayrılmak isteyen 49 yaşındaki M.S.O. adlı şahsın, işyeri sensörünün alarm vermesi üzerine işyeri sahibi 43 yaşındaki N.Ç. tarafından yakalandığı ve polise teslim edildiği bildirildi.

• Orduzu Çarşımaşı Mahallesi’ndeki bir işyerine gideren 25 yaşındaki Ş.E.’yi döven, sandalyeyle de işyerinin camını kıran ve şahsın polisi araması sonucu otoyla kaçan K.B. ile yanındaki şahsın açık kimliğinin saptanmasına ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Kanalboyu’nda dövülerek yaralanan 16 yaşındaki C.G.’yi dövdükleri gerekçesiyle H.Y. ve Ç.C. aranıyor.

• Hidayet Mahallesi’nde 39 yaşındaki N.Ş. yönetiminde bulunan iş makinesi (kepçe) ile giderken, aniden yola çıkan 7 yaşındaki D.A. adlı kız çocuğa çarparak yaraladı.

• Niyazi Mahallesi’nde oturan 42 yaşındaki H.E.Y., polise başvurarak, 85 yaşındaki annesi R.Y.’nin Alhzaimer hastası olduğunu ve zaman zaman unutkanlık yaşadığını, yeğeninin evinden eve gelmek üzere ayrıldığını ve kendisinden haber alamadıklarını bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken bir gün sonra tekrar polise başvuran H.E.Y., annesinin Battalgazi ilçesindeki amcası kızının yanına gittiğini ve orada olduğunu öğrendiklerini belirtince, yaşlı kadının aranmasından vazgeçildi.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde 35 yaşındaki M.Y.’ye ait evin salonunda sobadan sıçrayan kıvılcım yangına neden oldu. Renkli televizyon, sehpası, çift kişilik kanepe ile halı yandı.

• Koyunoğlu Mahallesi’ndeki Gençler Sitesi’nde oturan 40 yaşındaki C.T.’nin daire kapısının dışında bulunan 3 çift spor ayakkabı çalındı.

• 23.00 sıralarında polise başvuran 20 yaşındaki R.Ç. adlı bayan, Çevreyolu’nda kendisini takip eden ve “Bayan.. Öğrenci misin? Tanışalım mı? Konuşalım mı?” diye laf atan şahıstan şikayetçi oldu. Polis 39 yaşındaki V.Ç. adlı zanlıyı yakalarken, genç kızın teşhis ettiği şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Akçadağ Başpınar Mahallesi’ndeki kavgada 18 yaşındaki B.D.’yi bıçakla yaralayan 16 yaşındaki E.T. adlı genç gözaltına alındı. Yaralı Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Hekimhan Yeni Mahalle’de yolda yürürken çarpışan 17 yaşındaki F.T. ile 18 yaşındaki A.K. arasında kavga çıktığı, A.K.’nin diğer genci yumrukladığı bildirildi.

• İnönü Caddesi’ndeki işyerindeki stanttan 10 lira değerindeki kazağı çalarak kaçan 3 kişiden biri olan 14 yaşıdaki C.G., işyeri çalışanı olan 28 yaşındaki E.A. tarafından kovalamaca sonucu yakalandı. C.G. hakkında soruşturma sürerken, yanındaki iki şahsın kimliğinin saptanmasına çalışılıyor.

• Savcılığa başvuran 42 yaşındaki M.A., ortak iş yapmaya karar verdiği O.Ç. adlı şahsa, aracını verdiğini, bu kişinin araçla gittiğini ve geri dönmediğini, telefonla aradığında “Bu aracı unut” diye konuşan şahsa verdiği araçta ayrıca 8 bin 500 lira değerinde kuru kayısı bulunduğunu bildirdi. Polis O.Ç.’yi ve aracı bulmaya çalışıyor.

• Merkez PTT şubesinde güvenlik görevlisi olan 37 yaşındaki R.T. ile 27 yaşındaki A.M. arasında tartışma çıktığı, iki şahsın birbirinden şikayetçi oldukları bildirildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde işyeri bulunan 30 yaşındaki P.O. adlı bayan, cep telefonunu tezgahın üzerinde bıraktığını ve gelen müşterilerle ilgilendiğini, iki müşterinin geri gitmesinin ardından cep telefonunu bulamadığını, müşteri olarak gelen kişilerden şüphelendiğini bildirdi. Polis iki kişinin kimliğini belirlemeye çalışıyor.

• Battalgazi Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde 21.00 sıralarında yolda yürümekte olan 44 yaşındaki F.T. adlı kadın ve 18 yaşındaki kızı Ö.İ. ile 43 yaşındaki H.T. adlı şahsın, Ö.İ.’nin boşanma davası açtığı 23 yaşındaki İ.İ. ile karşılaştıkları, şahsın davadan vazgeçmesi için kayınvalidesi ve kayınbabası olan şahısları bıçakla tehdit ettiği ve kaçtığı bildirildi.

• Hidayet Mahallesi’nde yeğeni E.Ö.’ye laf atıp döven 12 yaşındaki A.Ç.’yi döven 23 yaşındaki A.T.Ö.’nün, olay yerine gelen çocuğun akrabalarıyla yaşanan arbede sırasında çocuğun abisi 16 yaşındaki G.Ç. tarafından bıçakla yaralandığı bildirildi.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde oturan 55 yaşındaki A.K., öz oğlu olan 26 yaşındaki H.K.’nin, yatak odasındaki sandığın kilidini kırarak açıp, içerisindeki 7 bin lira ile 5 adet tam altını alarak evden ayrıldığını, geri dönmediğini polise bildirdi. Polis şahsı arıyor.

• Çevreyolu’nda belediye otobüsünden inerek hızla yolun karşısına geçmeye çalışan 8yaşındaki F.K. adlı erkek çocuğa 55 yaşındaki Y.M. yönetimindeki otoyla çarparak ağır yaralanmasına yol açtı.

• Hidayet Mahallesi Çobanhasso Sokağında 64 yaşındaki C.K.’ya ait eve akşam saatlerinde giren hırsız, 1 kredi kartı ile cep telefonunu çaldı.

• Zaviye Mahallesi’nde 34 yaşındaki C.Ç. yönetimindeki otoyla giderken aniden yola çıkan 6 yaşındaki A.E. adlı erkek çocuğa çarpıp yaralanmasına yol açtı.

• Aslanbey Mahallesi’nde 38 yaşındaki O.K.’ye ait işyerine asma kattın korkuluğu bulunmayan penceresini zorlayarak giren hırsızlarca 3 adet dizüstü bilgisayar, işyerine ait bilgilerin bulunduğu dosya ile 700 lira civarında bozuk para çalındı.

• Polise başvuran 22 yaşındaki F.B. adlı bayan, Ardahan’dan Malatya’ya gelmek üzere bindiği otobüsün Erzincan otogarında mola verdiğini, kısa süreliğine inip tekrar bindiğinde, koltuğun altına bıraktığı, içerisinde cep telefonu, 100 lira para, flaşbellek ile öğrenci yurdu anahtarlarının olduğu kol çantasını yerinde bulamadığını bildirdi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Halep Caddesi’ndeki bir işyerinde çalışan 19 yaşındaki S.G. adlı bayanın, bazı sorunları yüzünden bunalıma girdiği ve çamaşır suyu içerek intihara kalkıştığı, TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Polise başvuran 29 yaşındaki T.G., İnönü Caddesi’nde M.G. adlı şahsa ait işyerinden mobilya alıp karşılığında 3 bin lira ödediğini, mobilyaların evleninceye kadar işyerinde kalması için şahısla anlaştıklarını, ancak şahsın işyerini kapattığını öğrendiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis M.G.’yi arıyor.

• Özalper Mahallesi’nde 28 yaşındaki Z.K. yönetimindeki oto ile giderken yolun karşısına geçmek isteyen 48 yaşındaki M.K. adlı şahsa çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Doğanyol ilçesi Çolak Mahallesi’nde oturan 49 yaşındaki N.E. adlı kadın ile 32 yaşındaki B.E. adlı şahıs, akrabaları olan 43 yaşındaki M.E. adlı kadınla aralarında bağ budama yüzünden husumet olduğunu, M.E.’nin kendilerini öldürmekle tehdit ettiğini, aralarında kan davası olan 25 yaşındaki A.E. adlı şahsı azmettirerek evlerine av tüfeğiyle ateş etmesine yol açtığını öne sürdüler. Polis M.E. ve A.E. hakkında soruşturmaya başladı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki E.D. adlı genç, 03.00 sıralarında polise başvurarak, evde abisi 27 yaşındaki V.D. tarafından dövüldüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu. Abinin ifadesi alındı.

• 04.00 sıralarında Atatürk Caddesi üzerinde bağırarak çevreyi rahatsız eden 33 yaşındaki S.K. adlı şahsın, kendisine müdahale eden polislere saldırdığı, ekip otosunun arka camını yumrukla kırdığı, zor kullanılarak etkisiz hale getirildiği, ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla salıverildiği bildirildi.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan 72 yaşındaki D.E. adlı kadın, polise başvurarak oğlu 50 yaşındaki Z.K. ve gelini 46 yaşındaki G.K.’nin kendisini dövdüğünü, oğlunun kendisine hakarette bulunup evden attığını bildirdi. İfadeleri alınan karı koca serbest bırakıldı.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir sağlık merkezi laboratuarında 30 yaşındaki Ö.K. adlı bayan görevlinin çekmeceye bıraktığı, içerisinde kredi kartı, bankamatik kartı, sürücü belgesi, yarım altın, 90 lira para, sigorta kartı ve anahtarlarının bulunduğu el çantası çalındı.

• Sivas Caddesi üzerindeki ücretsiz otopark içerisine 34 yaşındaki H.Ö tarafından parkedilen otoyu sahibinin almaya gittiğinde, direksiyon altındaki kontak muhafaza plastiğinin kırılıp, kablolarının uçlarının kesildiğini gördüğü ve otonun düz kontak yapılarak çalınmak istediğini anladığı, durumu polise bildirdiği belirtildi. Polis araştırmaya başladı.

• Halfettin Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 31 yaşındaki D.K., işyerinde kardeşinin bulunduğu bir sırada vitrindeki telefonu alarak kaçan 16 yaşındaki M.M.Ş.’nin 2 gün sonra işyerine gelip, elinde bulunan kullanılmamış telefonu 80 liraya kendisine satmaya çalıştığını, bu kişiye 2 gün önce vitrindeki telefonu alıp almadığını sorduğunda, M.M.Ş.’nin kendisini tehdit ederek işyerine zarar verdiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan M.M.Ş. hakkında soruşturma sürüyor.

• Salköprü Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 57 yaşındaki b.B. adlı kadın, oğlu Y.B.’nin borçlu olduğu 40 yaşındaki A.Ö.’nün evine gelip, eşini ve oğlunu sorduğunu, haberinin olmadığını söyleyince, hakarette bulunup belindeki silahı gösterdiğini, “Bu silahla ailenizi yok edeceğim” diye tehditte bulunduğunu, hemen eşini işyerinden aradığını, bu şahsın eşinin işyerini dağıtıp zarar verdiğini de öğrendiğini anlattı. 62 yaşındaki K.B. adlı şahıs da şikayetçi olurken, A.Ö. ifadesinde, 35 yaşındaki M.Ö. ile birlikte alacağını istemeye gittiğini, kimseye silah çekmediğini, hakarette bulunmadığını, işyerine zarar vermediğini öne sürdü. M.Ö. de aynı iddiada bulundu.

• Paşaköşkü 12. sokakta park halinde olan 23 yaşındaki A.G.’ye ait kamyonette 03.00 sıralarında yangın çıktı. A.G., yangını polislerden öğrendiğini ve ön kısmı yanan aracını kimin yaktığını bilmediğini, kimseyle bir husumetinin bulunmadığını, ancak şikayetçi olduğunu bildirdi.

• İnönü Caddesi Kız Meslek Lisesi yanındaki ATM’den para çekmek isteyen 43 yaşındaki Ş.G. başvurarak, 06/02/2009 günü saat: 13.10 sıralarında yukarıda belirtilen adresteki ATM makinesinden hesap ekstrası alıp dışarıya çıktığı sırada arkasında bulunan tanımadığı bir şahsın kendisini çağırarak hesabınız halen açık gözüküyor, gelin kapatın diye söylemesi üzerine tekrar ATM makinesinin yanına girdiğini, ekranda son yaptığı hesap ekstra işleminin halen gözüktüğünü gördüğünü, ekrandaki görüntüyü kapatamayınca şahsın kendisine para çekmeniz lazım yoksa kapanmaz diye söylediğini, şahsın 800.00 TL. para çektiğini, bu parayı zarfın içerisine bırakarak tekrar para yatırma ünitesi ile yatırdığını, hesabını kontrol ettiğinde paranın yatırılmamış olarak gözüktüğünü, şahsın yatırmış olduğunuz para saat: 17.00’ den sonra işleme girer demesi üzerine olay yerinden ayrıldığını, saat: 17.00’den sonra hesabını kontrol ettiğinde paranın yatırılmamış olduğu görerek Genel Müdürlüğü aradığında paranın yatırılmamış olduğunu, ayrıca kendisi ATM makinesinden ayrıldıktan sonra aynı ATM makinesinden 1.000.00 TL ve 600.00 TL. olmak üzere iki kez para çekmek için girişimde bulunulmuş olduğunu öğrendiğini bildirip şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başlıyor.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde 48 yaşındaki M.B.’ye ait evin çelik kapısının kilit kısmının zorlanarak açıldığı, içeriye girenlerin odaları karıştırdığı ancak herhangi bir şey çalmadıkları öğrenildi.

• İnönü Caddesi Öğretmenevi önünde 27 yaşındaki Y.D.’ye sahte altın saat satmaya kalkışarak dolandırmak isteyen 34 yaşındaki H.B.Ç. ve 39 yaşındaki A.D. polis tarafından yakalandı.

• Hasanbey Caddesi’nde 17.00 sıralarında meydana gelen kavgayla ilgili polis tarafından yapılan araştırmada eşinin 25 yaşındaki M.G. ile mesajlaştığını öğrenen 27 yaşındaki M.T.’nin, eşinin telefonundan bu kişiye mesaj yazıp olayın olduğu yerde randevu verdiği, kaynanası 46 yaşındaki G.S. ve abisi 31 yaşındaki B.T.’yi de yanına alıp gittiği, burada karşılıklı kavga meydana geldiği belirlendi. Taraflar birbirinden şikayetçi oldular.

• Malatya ve Gaziantep polisinin ortak operasyonu sonucu, Malatya girişinde durdurulan yolcu otobüsünde yolculuk yapan 31 yaşındaki S.K. adlı kadın ile 36 yaşındaki N.K. adlı şahıslara ait 9 kilo 634 gram eroin bulunduğu, adliyeye verilen iki zanlıdan S.K.’nın savcılıkça salıverildiği, N.K.’nin ise tutuklandığı bildirildi.

• Doğanşehir’de polise başvuran 39 yaşındaki N.Ç. adlı bayan, seyahat ettiği minibüste kendi hizasında bir arka koltukta oturan 46 yaşındaki B.K. adlı şahsın önce ayaklarını ayaklarına değdirmek suretiyle, daha sonra kızı ile yan yana oturduğu koltuğun arkasına elini sokmak suretiyle tacizde bulunduğunu öne sürünce, B.K. gözaltına alındı.

• Yeşilyurt Yakınca’da alacak verecek yüzünden çıkan kavgada 56 yaşındaki B.A.’nın M.Y.’yi tehdit ettiği gerekçesiyle ifadesi alındı.

• Kale ilçesi Darıpınar Köyünde 21.30 sıralarında silahla ateş edildiği ihbarı üzerine yapılan araştırmada 43 yaşındaki V.A.’ya ait evin balkon duvarına 9 saçmanın isabet ettiğinin saptandığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Doğanşehir Polat’ta 50 yaşındaki V.C.’ye ait evde hırsızlık olduğu, 2 cumhuriyet altını ile 1 yüzük çalındığı ihbarı üzerine jandarma 14 yaşındaki m.C. ve 15 yaşındaki E.M.’yi yakaladı.

• Yeşilyurt Yakınca’da 17 yaşındaki H.H.’nin harçlık vermediği için tartıştığı babası 41 yaşındaki V.H.’yi yumrukla yaraladığı bildirildi.

• Malatya- Elazığ Yolu’nde 34 yaşındaki M.C.O.’ya ait petrol istasyonunun 4 nolu testinde geçersiz markerlı 2 bin litre mazot saptandığı, işyeri sahibinin mazotu faturalı olarak Batman’dan aldığını bildirmesi üzerine EPDK görevlilerinin TUBİTAK’a gönderilmek için numune alındığı, mazota da el konulduğu bildirildi.

• Akçadağ ilçesinin Bahri beldesi- A.Örüçkü yol ayrımında durdurulan 29 yaşındaki K.T.’ye ait 44..364 plakalı otomobilin araç muayene işleminin sahte olduğu saptanınca, sürücü gözaltına alındı.

• Arguvan’dan Malatya yönüne gelmekte olan 24 yaşındaki S.Y. yönetiminde bulunan 44..701 plakalı otomobil 45. kilometrede dikkatsizlik sonucu devrildi. 23.30 sıralarındaki kazada sürücü ile araçta bulunan 30 yaşındaki İ.E. adlı bayan, 9 yaşındaki N.E. adlı, 10 yaşındaki T.E. , 7 yaşındaki E.E. ile 3 yaşındaki İ.E. adlı çocuklar yaralandılar.

• Bindal Köyünde 49 yaşındaki G.G.’ye ait bağ evinde gece belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığı, Malatya Belediye İtfaiyesi’nin müdahale ettiği yangında 25 bin liralık hasar meydana geldiği bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Yakınca beldesinde 19 yaşındaki A.H.A.’nın, ruhi bunalım sonucu jiletle kolunu keserek intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

• Akçadağ ilçesi Aşağı Örüşkü Köyünde 48 yaşındaki O.O.’ya ait bağ evinden 1 ton kayısı çekirdeği ile 500 kilo kuru kayısı çalındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız