SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Pütürge ilçesinde düşme sonucu yaralandığı gerekçesiyle ilçe devlet hastanesine kaldırılan 73 yaşındaki H.Y. adlı kadının ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğü, yakınlarının yaşlı kadının tansiyon ve kalp rahatsızlığının da bulunduğunu bildirdikleri öğrenildi.

• Başharık Mahallesi 12. Sokakta oturan 30 yaşındaki M.Z., 02.00 sıralarında polise başvurarak, evine giren hırsızın 1 adet dizüstü bilgisayarını çaldıklarını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• 2. Ordu karşısında kırmızı ışıkta bekleyen 39 yaşındaki S.K. yönetiminde bulunan oto yeşil ışık yanında önünde giden kamyon durunca, aniden durmak zorunda kaldı. Bu sırada arkadan gelen bir oto S.K.’nın aracına arkadan çarptığı gibi, S.K. diğer otonun sürücüsünün hakaretine uğradı. Saldırgan sürücü daha sonra kaza yerinden uzaklaşınca, polis eldeki plakaya göre sürücüyü belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Bir silahla yaralama olayı nedeniyle gözaltına alınan ve Asayiş Şube Müdürlüğü nezarethanesinde barındırılan zanlılardan 38 yaşındaki B.K.’nin, ihtiyaç için çıkarılırken giriş kapısının camına kafa atarak kırdığı, olayı gören kardeşleri 34 yaşındaki F.K. ve 25 yaşındaki E.K.’nin de taşkınlık çıkardıkları bildirildi. 3 kardeş hakkında “Kamu Malına Zarar Verme” suçlamasıyla ayrıca işlem başlatıldı.

• Polise başvuran 29 yaşındaki H.K., 13.30 sıralarında otosunu Çevreyolu kenarındaki boş arsaya parkettiğini, gece almaya gittiğinde otosunu, park ettiği yerin 100 metre ilerisinde, kapıları açık, anahtar yeri tahrip edilmiş olarak bulunduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Niyazi Mısri Caddesi’ndeki Şeker Evleri’nde oturan 37 yaşındaki M.B. adlı bayan ile kızları 13 yaşındaki N.N.B., 10 yaşındaki A.N.B. ve 7 yaşındaki S.B., sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanelik oldular.

• Sıtmapınarı İmam Hatip Lisesi yanında müzik dinlerken aniden bayılan 15 yaşındaki R.D. adlı gencin, vatandaşlarca götürüldüğü hastanede yapılan muayenesinde Epilepsi (Sara) hastası olduğu belirlendi ve tedavisine başlandı.

• Karakavak’ta oturan 48 yaşındaki C.Y. polise başvurarak, 22 yaşındaki kızı Y.Y.’nin dersaneye gideceğini söyleyerek öğleye doğru ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Yeşilyurt Caddesi’ndeki bir işyerinin yetkilisi 29 yaşındaki H.K., polise başvurarak işyeri kamera kayıtlarını incelerken bir adet viskiyi alan şahsın herhangi bir ödeme yapmadan çıktığını saptadıklarını, ertesi gün aynı şahsı mağazada görünce yakaladıklarını bildirdi. Mağaza yetkilisinin polise teslim ettiği 29 yaşındaki U.M. gözaltına alındı.

• Gazi Lisesi arkasındaki boş alanda 16.00 sıralarında kesici aletle vurularak ağır yaralanan 33 yaşındaki M.B. adlı şahıs, Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili E.adlı şahsı arıyor.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki H.Ö. adlı bayan, 00.30 sıralarında fazla ilaç içerek intihar girişiminde bulununca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. TÖTM’ye sevkedilen H.Ö. ifadesinde, ailei nedenlerin yanı sıra vefat eden babası aklına gelince rahatlamak amacıyla içtiği haplardan zehirlendiğini söyledi.

• Tandoğan Mahallesi’nde 31 yaşındaki C.K.’nın park ettiği Renault marka oto, polis ekiplerince yapılan araştırma sırasında Göztepe Mahallesi 8. Çıkmaz Sokakta kapıları açık, teybi çalınmış vaziyette terk edilmiş olarak bulundu.

• Polise başvuran 23 yaşındaki U.S., evinin önünde bindiği Karakavak- Çarşı minibüsünün içerisinde cep telefonunun yankesicilik yoluyla çalındığını bildirdi.

• Adana’da polise başvuran 41 yaşındaki H.T. adlı kadın, kız yeğeni 16 yaşındaki A.T.’nin anne ve babasının vefat ettiğini, yeğenine kendisinin baktığını, yeğeninin Ekim ayında dershaneye gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını ve kaybolduğunu, yaptığı araştırmalar sırasında kızının 18 yaşındaki E.K. tarafından kaçırılmış olduğunu ve daha sonra da Kız Yetiştirme Yurdu’na yerleştirildiğini öğrendiğini bildirdi. Polis E.K.’yi “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma” suçlamasıyla adliyeye gönderirken, bu şahıs serbest bırakıldı.

• Fırat Mahallesi’nde iki çocuğun okul adına para topladıkları ihbarı üzerine giden polis 13 yaşlarındaki S.O. ve M.F.C.’yi yakaladı ve bunlardan S.O.’nun üzerinde 1 adet S.İ.Ö. Okulu Sağlık Kulübü adına düzenlenmiş makbuz bulundu. Okul müdürü 57 yaşındaki N.A., makbuzun 5-6 yıl önce okul tarafından bastırıldığını, ancak geri dönüşüm için okul deposunda muhafaza edilenlerden olduğunu polise bildirdi ve şikayetçi olmadı. Haklarında “Dolandırıcılık” suçlamasıyla işlem yapılan iki çocuk ailelerine teslim edildi.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki K.U. adlı şahıs, evinde yalnızken işsizlik ve geçim sıkıntısı yüzünden bunalıma girerek hap yutup intihara kalkıştı. Daha sonra pişman olan K.U., hastaneye giderek tedavisini yaptırdı.

• Çöşnük’te oturan 35 yaşındaki İ.V., polise başvurarak, hakkında asılsız ihbarlar yapılıp huzurunun bozulduğunu, bu ihbarlar yüzünden evine polislerin geldiğini, hakkında isnat edilen asılsız ihbarları onlardan öğrendiğini, kendisini haksız yere ihbar eden ve adını lekelemek isteyen “her kimse” ondan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 29 yaşındaki H.B.C. adlı şahsı dövüp tehdit ettikten sonra bir otoyla uzaklaşmak isteyen 27 yaşındaki M.G., 23 yaşındaki S.E. ve 24 yaşındaki T.B. gözaltına alındı.

• Çarmuzu Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki T.A., 16
yaşındaki oğlu E.A.’nın Melekbaba’daki dedesine gitmek üzere ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• 00.50 sıralarında Niyazi Mahallesi’ndeki bir evde tartışma olduğu ihbarı üzerine giden polis 35 yaşındaki A.K. adlı kadın ile 40 yaşındaki N.E. adlı şahısla karşılaştı. A.K. ifadesinde 2 yıl birlikte yaşadığı ve 2 ay önce ayrıldığı N.E.’nin barışmak için evine geldiğini, alkollü olduğunu ve tartışmaya başladıklarını, bu sırada kendisini dövdüğünü öne sürdü. N.E. ise tartıştıklarını ancak dövmediğini öne sürerken, polis ikisinin de alkollü olduğunu görünce 69’ar lira idari para cezası uyguladı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki A.A. adlı kız, ablası ile tartıştıktan sonra jiletle bileğini kesti ve kendini yaraladı.

• Tecde Şentepe’de oturan 18 yaşındaki H.E. adlı kız, ablası ile temizlik yüzünden tartıştıktan sonra dolapta bulunan haplardan yutarak intihara kalkıştı.

• Savcılığa başvuran 15 yaşındaki E.B., kendi kullandığı MSN adresine, 17 yaşındaki A.Y.’nin kullandığı elektronik posta adresinden küfür ve tehdit içerikli mesajlar geldiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Olayla ilgili yakalanan A.Y. hakkında “İnternet Üzerinden Tehdit ve Hakaret” suçlamasıyla yapılan işlemin ardından ailesine teslim edildi.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde alacak verecek yüzünden 41 yaşındaki N.G. ile karşı taraf olan 34 yaşındaki S.D. adlı şahıs ve 32 yaşındaki F.D. adlı kadın arasında tartışma çıktığı, N.G.’nin S.D.’ye silah çekip dövdüğü, F.D.’nin ise N.G.’ye bıçak çektiği öne sürüldü. Taraflar birbirinden şikayetçi oldular ve adliyece salıverildiler.

• Hekimhan’da polise başvuran 39 yaşındaki M.S. , aracının Motorlu Taşıt Vergisi 1. taksidini 33 yaşındaki H.İ.İ.’ye ait işyerine yatırdığını, bir süre sonra ilçe mal müdürlüğüne gittiğinde, bu verginin maliye kaydının olmadığını gördüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu. H.İ.İ. hakkında işlem yapıldı.

• Darende’nin Zaviye Mahallesi’nde 31 yaşındaki V.S.’nin müdürlüğünü yaptığı rehabilitasyon merkezindeki 2 pencere camı taş atılarak kırıldı.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki B.A. adlı şahıs ile 18 yaşındaki S.A. adlı bayan, sobadan sızan gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar.

• Nasuhi Caddesi’nde 53 yaşındaki H.A.’nın sorumluluğundaki kahvehanede kumar oynadıkları gerekçesiyle H.G., A.D., İ.T. ve H.A. yakalandılar. Masadaki 140 lira ile oyun kağıdına el konuldu.

• Mücelli Caddesi’nde 23.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 24 yaşındaki G.V. adlı bayan, babası 45 yaşındaki R.V.’nin kendisine hakaret edip tehditte bulunduğunu, bıçak çektiğini öne sürdü. R.V. ise kızının psikolojik problemleri bulunduğunu, yalan söyleyip iftira attığını iddia edip, kızından şikayetçi oldu.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki S.C. adlı şahıs ile 24 yaşındaki S.C. adlı bayan, yedikleri gıdadan zehirlenip hastanelik oldular.

• Orduzu Aslantepe Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki P.P. adlı kadın, polise başvurarak 17 yaşındaki kızı D.P.’nin ev taşıdığını söylediği bir arkadaşına yardımcı olma bahanesiyle evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• 30 yaşındaki İ.Ü. polise başvurarak Halfettin Mahallesi’ndeki işyerinden 1 adet arşiv hard diski, 2 hafıza kartı okuyucusu ile 1 elektronik terazi çalındığını, olayla ilgili olarak bilgisayar öğrenmek için velisinin izniyle yanına birkaç gün takılan 16 yaşındaki E.E. ve soyadlarını bilmediği O.Ç. ve M.N. adlı arkadaşlarından şüphelendiğini bildirdi. Polis E.E.’yi yakalarken, diğer ikisini arıyor.

• Polise başvuran 40 yaşındaki A.D., Mücelli Caddesi’nde İ.Ö. ve Y.A. adlı şahıslarca sebepsiz yere dövüldüğünü öne sürdü. Polis iki şahsı bulmaya çalışıyor.

• Dabakhane Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki V.Ç. adlı şahıs, il dışına çıkıp 2 gün sonra döndüğünde 23 yaşındaki kızı N.Ç.’nin kıyafetlerini alarak evi terk etmiş olduğunu gördüğünü polise bildirerek, bulunmasını istedi.

• Kiltepe’de oturan 54 yaşındaki G.Ş. adlı kadın, psikolojik rahatsızlığı olan ancak bunu kabul etmeyen 62 yaşındaki eşi B.Ş.’nin kendisini sürekli tehdit ettiğini öne sürdü.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki H.C., 46 yaşındaki R.Ş. tarafından iş bulma vaadiyle 500 Euro parasının dolandırıldığını öne sürdü. Polis R.Ş.’yi arıyor.

• Taştepe’de oturan 45 yaşındaki K.A. adlı şahıs, 17 yaşındaki kızı C.A.’nın okula gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını, dönmeyince okula gittiğini ve kızının okula gitmediğini öğrendiğini polise bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Nuriye Mahallesi’nde 31 yaşındaki karısı G.H.’yi dövdüğü öne sürülen aynı yaştaki S.H. aranıyor.

• Yeşilyurt Caddesi’nde 76 yaşındaki H.S.’ye ait işyerinden 100 lira dolayında bozuk para ile 4 bin lira değerinde tekel ürünü çalındı.

• Malatya Lisesi civarında öğle saatlerindeki kavgaya polis müdahale etti. 17 yaşındaki S.F. ve aynı yaştaki M.Ş. adlı erkek öğrencileri dövdükleri gerekçesiyle F.O., B.A. ve F.D. yakalandı, Ç.M. aranıyor. Bu şahıslardan 16 yaşındaki F.O.’nun kaçmak isterken elinden fırlattığı bıçağa da el konuldu.

• Çukurdere Mahallesi’nde 34 yaşındaki B.U.’ya ait evden 2 çeyrek altın, 6 dolar ile telefon sim kartı çalındı.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki S.N.E. adlı genç, derslerinin kötü olması yüzünden bunalıma girip, sağ kolunu jiletle yaraladı.

• Hasan Varol Mahallesi’nde 50 yaşındaki Ş.K. adlı kadının, tartıştığı 59 yaşındaki kocası M.K.’yı dövdüğü bildirildi. Kadın aranıyor.

• Dernek Mahallesi’nde 44 yaşındaki A.D.S.’ye ait eve girilip eşyaların dağıtıldığı, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Akpınar’da oturan 34 yaşındaki M.B., polise başvurarak 23 yaşındaki kardeşi F.B.’nin madde bağımlısı olduğunu, tedavi için Devlet Hastanesi’ne götürdüğünü, yemekten sonra yanından ayrılan kardeşinin kayıplara karıştığını bildirdi ve bulunmasını istedi.

• İnönü Mahallesi’nde, evlerinin temizliği nedeniyle 44 yaşındaki annesi D.T. ile tartışan 17 yaşındaki K.T. adlı kızın, fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştığı bildirildi.

• Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki Z.K. adlı genç kız, derslerinin iyi olmaması yüzünden hap yutarak intihar etmek istedi.

• Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki M.M. adlı kadın polise başvurarak, İstanbul’a gidip 5 gün sonra döndüğünü, evindeki Sibirya Kurdu cinsi köpeğinin olmadığını fark ettiğini, kendi imkanlarıyla araştırdığı köpeğini bulamadığını bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Cumhuriyet Lisesi’nde 16 yaşındaki M.B. ve 17 yaşındaki M.T.S. adlı erkek öğrencileri dövdükleri öne sürülen C.K. ve C.A. aranıyor.

• Polise başvuran 75 yaşındaki İ.A. adlı kadın, oğlu E.A.’nın fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle tutuklandığını, kendisine oğlunun Mimar Sinan Caddesi’ndeki evine kadın ve erkeklerin geldiğini söylediklerini, kendisinin kimseyi görmediğini, oğlunun evine giden 21 yaşındaki E.C. adlı kadından şikayetçi olduğunu söyledi. E.A.’nın fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle tutuklanmasına yol açan E.C. adlı kadın ise, iki aydır bu evde oturduğunu, akşam saatlerinde kapıya gelen iki şahıs tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde gece yarısı yürümekte olan 19 yaşındaki U.K. adlı genç, karanlık nedeniyle fark edemediği kaldırıma takılarak düştü ve yaralandı.

• Gece 01.00 sıralarında Aytaçpaşa Caddesi’nde meydana gelen olayda dövülen 28 yaşındaki G.E. adlı şahıs, arkadaşlarıyla bir miktar alkol aldıktan sonra yaya olarak evine giderken, kendisine “Neden bakıyorsun?” diyen iki şahısla tartıştığını ve bu şahıslar tarafından ödvüldüğünü bildirdi.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki S.T. adlı şahıs, evinin önüne parkettiği 2004 model Renault Megane marka otosunun çalındığını bildirdi ve eşi A.T. adına kayıtlı aracının bulunmasını istedi.

• Kırçuval Mahallesi’nde 22 yaşındaki E.K.’ye ait işyerinden 13 bin lira değerinde çeşitli marka sigara ile 150 lira para çalındı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki S.G. adlı bayan, belirlenemeyen bir nedenle sol bileğini jiletle kesip intihara kalkıştı ve bayılınca ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Kırçuval Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki H.R.B. adlı şahıs, 16 yaşındaki oğlu Y.H.B.’nin okula gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, öğle sonrası ablasıyla okuldan dönerken servis otosunda kitaplarını ablasına verip Çöşnük Kavşağı’nda indiğini ve daha sonra eve gelmediğini polise bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Adliye civarındaki kavgayla ilgili ifadesi alınan 33 yaşındaki S.A., mahkemelik olduğu şahıslardan D.K., M.A.K., A.K., C.K. ve H.K. ile mahkeme çıkışında karşılaştığını, bu kişilerden D.K.’nın kendisine tekme atıp diğerlerinin hakaret ettiğini öne sürdü.

• Melekbaba’da oturan 36 yaşındaki H.K. adlı kadın, 15 yaşındaki oğlu H.K.’nin hastaneye gideceğini söyleyip ayrıldığı eve dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Polise başvuran 41 yaşındaki H.B.B. 13 yaşındaki oğlu B.B.’nin, 32 yaşındaki Ö.G. 13 yaşındaki oğlu R.T.G.’nin, 43 yaşındaki A.S.S. de 14 yaşındaki T.S.’nin okuldan evlerine dönmediklerini bildirdiler. Polis araştırmayı sürdürürken 3 çocuğun ertesi gün evlerine döndükleri öğrenildi.

• Beydağı Mahallesi’ndeki evine gec saatlere kadan dönmeyen 16 yaşındaki M.Y. adlı gencin, daha sonra eve geldiği bildirildi.

• Şifa Mahallesi’nde oturan 81 yaşındaki Y.K. adlı şahıs, savcılığa başvurarak 37 yaşındaki oğlu O.S.K.’nın görev yeri değiştirmek için Ankara’ya gitmek üzere ayrıldığı evlerine geri dönmediğini, oğlundan 1 ayı aşkın süredir haber alamadığını, cep telefonunun çaldığını ancak açılmadığını, oğlunun birileri tarafından kaçırılmış ve zorla tutuluyor olabileceğini bildirerek bulunmasını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki S.G. adlı kız, derslerinin kötü olması yüzünden hap yutarak intihar etmek istedi.

• Yeşilyurt Caddesi’nde ihbar üzerine durdurulan 25 yaşındaki E.K. yönetiminde bulunan otoda arama yapıldı. Araçta 1 adet ruhsatsız tabanca ile 14 adet 7.65 çaplı mermi bulundu. E.K. ifadesinde silahı 41 yaşındaki S.C.’den aldığını söyleyince bu şahıs da yakalandı.

• Pütürge ilçesine bağlı Taşmış Köyü Kerer mezrasında 57 yaşındaki C.A.’ya ait evde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız av tüfeği bulundu ve şahsa 69 lira idari para cezası uygulandı.

• Dilek Kasabası Yaka Mahallesi’nde 43 yaşındaki Ş.A.’ya ait park halindeki 44..550 plakalı kamyonet 01.00 sıralarında elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kısmen yandı.

• Yeşilyurt Kozluk Köyünde oturan 72 yaşındaki F.D., ilçe savcılığına başvurarak 49 yaşındaki köy muhtarı A.E.’nin, Aşağı Kozluk Mahallesi Çınarlı Çeşme mevkiindeki bahçesinden izinsiz su şebekesi geçirerek ağaçlarına zarar verdiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

• Şehir Mezarlığı civarı Yaka Mahallesi’nde durdurulan ve içerisinde 38 yaşındaki C.L. ve 29 yaşındaki R.Y.’nin bulunduğu 44..548 plakalı otonun arka koltuğunda parçalanmış vaziyette 128 metre elektrik kablosu ele geçti. Şahıslar hakkında hırsızlık iddiasıyla işlem yapıldı.

• Erhaç Havaalanı’ndan, Malatya- Frankfurt seferini yapan uçakla yurt dışına gitmek isteyen 31 yaşındaki T.E. adlı şahsın pasaportundaki Fransız vize etiketinin sahte olduğu anlaşıldı ve şahıs yakalandı.

• Şahnahan beldesi Tepehan Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki M.P.’nin, hayvan sattığı 48 yaşındaki A.G.’nin zamanında borcunu ödememesi üzerine bu şahsa cep telefonu ile tehdit mesajı gönderdiği gerekçesiyle hakkında yasal işlem yapıldı.

• Yazıhan Çivril Köyünde 28 yaşındaki O.Y. adlı kadın, ailevi nedenlerle tartıştığı 69 yaşındaki kaynanası E.Y.’yi yumruklayarak yaraladı.

• Akçadağ Kozluca beldesinde 47 yaşındaki M.Ş. arazi yüzünden tartıştığı 55 yaşındaki M.D.’yi sopa ile döverek yaraladı.

• Yeşilyurt Gündüzbey’de oturan 35 yaşındaki N.H. adlı bayan, evliliğine karşı çıkarak kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdüğü babası 60 yaşındaki N.Ç., annesi 72 yaşındaki G.Ç. ve 30 yaşındaki kız kardeşi E.Ç.’den şikayetçi oldu.

• Doğanşehir Elmalı Köyünde 57 yaşındaki G.O. adlı kadının, geçmişte çocuk kavgası yüzünden husumet oluşan 41 yaşındaki F.C. adlı kadınla kavga ettiği, iki kadının birbirlerini sopa ve boru anahtarıyla vurarak yaraladıkları bildirildi.

• Pütürge Çay Köy sınırlarında 63 yaşındaki H.G. adlı şahıs, ruhsatsız av tüfeğiyle avlanırken yakalandı ve 69 lira idari para cezası alındı.

• Doğanşehir Topraktepe Köyünde oturan 25 yaşındaki A.D. adlı şahsın elindeki uyuşturucuyu satmak için Osmaniye’ye götüreceği bilgisini alan jandarma, şahsın bulunduğu otobüsü durdurarak aradı ve bu şahsa ait 1360 gram kubar esrar ele geçirdi, şahsı gözaltına aldı.

• Yeşilyurt ilçesi Kadiruşağı Köyü Koyungözü Mahallesi Zorban mevkiinde yeraltından geçmekte olan telefon kablolarının kopartılmış olduğunun saptanması üzerine jandarmanın yaptığı araştırmada, kabloyu 71 yaşındaki M.İ. adlı şahsın kendine ait bahçeye sulama hattı çekmek için iş makinesıyla kazı yaparken koparttığı saptandı.

• Kale köyünde 57 yaşındaki Z.K. adlı kadın, tartıştığı 34 yaşındaki damadı E.I.’dan kendisine küfrettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

• Merkez Merdivenler Köyünde define ve tarihi eser bulmak üzere kaçak kazı yaptıkları belirlenen 61 yaşındaki M.K. ile 42 yaşındaki C.Ö. jandarma tarafından iki kürek ve bir kazmayla suçüstü yakalandılar.

• Şehir Mezarlığı civarında devriye görevi yapan jandarma, 44..551 plakalı kamyonuyla hafyirat döken 47 yaşındaki M.K. adlı kamyon şoförünü yakaladı ve hakkında para cezası uyguladı.

• Malatya E Tipi Cezaevi’nde nitelikli yağma suçundan tutuklu olan 35 yaşındaki A.B. adlı şahsın, bunalım sonucu 01.15 sıralarında çamaşır suyu içerek intihara kalkıştı ve TÖTM’de tedavi edildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız