SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Bir suçtan dolayı yakalanıp Asayiş Şubesi’ne getirilen 23 yaşındaki Y.D. adlı şahsın, elleri arkasından kelepçeli iken serbest bırakılması için bağırıp çağırdığı, sonra kendisini sağa sola atmaya başladığı, şubedeki pencere camlarına kafa attığı ve hafif şekilde yaralandığı, tedavisi yaptırılan şahıs hakkında “Kamu Malına Zarar Verme” suçundan da işlem yapıldığı ve gönderildiği adliyece tutuklandığı bildirildi.

• Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Caddesi’nde park halinde olan 24 yaşındaki M.Y.’ye ait otobüsten CDçalar, LCD televizyon, 2 anfi ve ipodun çalındığı bildirildi.

• Dabakhane Mahallesi PTT Sokakta 37 yaşındaki E.Ş. adlı şahsa ait av malzemeleri satış yerinde vitrin kepenk kilitlerini kıran hırsız ya da hırsızlarca, vitrindeki 6 adet av tüfeği çalındı.

• Eski belediye binası önünde 29 yaşındaki O.A.’nın yönetimindeki otoyla çarptığı 26 yaşındaki D.G. adlı bayan yaya yaralandı. Yaralı, olayın kendi dalgınlığından meydana geldiğini belirterek şikayetçi olmadı.

• Hastane Caddesi’nde 37 yaşındaki V.U. yönetimindeki araca, 16 yaşındaki S.G. yönetimindeki motosikletle çarptı ve yaralandı.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 59 yaşındaki H.M. adlı şahıs, evinin önüne gelen eski damadı E.Ö.’nün kendisini ölümle tehdit ettiğini polise bildirdi. E.Ö. aranıyor.

• Hüseyin Kölük Anadolu Ticaret Lisesi’nde sınıf arkadaşı olan 17 yaşındaki N.E. adlı kız öğrenciye küfrettiği öne sürülen aynı yaştaki A.E. adlı erkek öğrenci adliyece salıverildi.

• Başharık’ta oturan 36 yaşındaki F.H.A., psikolojik sorunları olan 37 yaşındaki eşi Ş.A. tarafından sürekli dövüldüğü gerekçesiyle polise başvurdu. Ş.A. aranıyor.

• Çevreyolu’nda yol verme yüzünden minibüs şoförleri olan 37 yaşındaki Ö.K. ile 22 yaşındaki M.Ş. arasında kavga çıktığı, Ö.K.’nin yaralandığı, birbirlerinden şikayetçi olan iki şoför hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Yeşiltepe Belediye Spor Tesisleri civarında evine giderken “yan bakma” yüzünden tartıştığı 6 kişilik bir grubun dövdüğü 18 yaşındaki T.Z.’nin şikayeti üzerine polis araştırmaya başladı.

• Çevreyolu’nda 52 yaşındaki C.G.’nin otosuyla çarptığı 49 yaşındaki A.Y. ağır şekilde yaralandı.

• İnönü Caddesi’nde 32 yaşındaki C.K. yönetiminde bulunan araçla giderken aniden yola çıkan 54 yaşındaki H.Ö. adlı kadına çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Ataköy Mahallesi’nde park halinde olan 63 yaşındaki A.K.’ye ait otodan teybi çalındı.

• İnönü Caddesi’nde 33 yaşındaki A.A.’ya ait evin bahçeye açılan kapısının kırılarak içeriye girildiği ve evin karıştırıldığı, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Fahri Kayahan Bulvarı Çilesiz kavşağında 62 yaşındaki F.D. yönetimindeki araca , 27 yaşındaki K.Y. yönetimindeki araç çarptı. Kazada K.Y.’nin aracında bulunan 50 yaşındaki N.Y. yaralandı.

• Şıkşık Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki G.Ş. adlı bayan, kiracı olarak oturduğu dairenin üstünde oturan ve öğrenci olduğunu tahmin ettiği tanımadığı kişiler tarafından evine ait elektrik saatinden kendi dairelerine kablo çekilip elektrik kullanıldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Polis söz konusu dairede oturan 23 yaşındaki C.E. adlı bayanın ifadesini aldı.

• Koyunoğlu Mahallesi’ndeki bir apartmanda kapıcı olarak çalışan ve işine son verilen 35 yaşındaki İ.Ö. ile apartman sakinlerinden 37 yaşındaki N.K. arasında, apartman sakinine ait olup kullanılmayan soba borularının izinsiz alınması yüzünden kavga çıktığı, N.K.’nin dövüldüğü öne sürüldü.

• Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi arkasında park halinde olan 36 yaşındaki M.Ö.’ye ait otodan mp3 çalar çalındı.

• Yeşilyurt Hıroğlu Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki İ.İ. adlı şahıs polise başvurarak, akşam eve geldiğinde 4 aylık eşi 23 yaşındaki Y.İ.’yi evde bulamadığını, evde eşinin ağzından kendi isteğiyle evi terk ettiğine dair not bulunan bir kağıt gördüğünü, bu yazının eşinin yazısına benzemediğini bildirdi ve evliliklerine karşı çıkan eşinin ailesinin eşini kaçırmış olabileceklerini öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi’nde 21.00 sıralarında şüphe üzerine durdurulan araçtakilerden 32 yaşındaki M.B.’nin üzerinde 6.5 gram esrar ile 1 bıçak bulundu. Şahıs gözaltına alındı.

• Gece yarısı polise başvuran 56 yaşındaki M.A. adlı şahıs, seyyar satıcılık yaptığını, daha önce tanımadığı iki şahsın yanına gelip ucuz otel sorduklarını, kendisinin de bu şahısları Cezmi Kartay’daki bir otele götürdüğünü, bu kişilerin kendisine ikinci el saat sattıklarını ve 60 lira aldıklarını, sonradan parasını almak için tespih ve saat verdiğini, bir süre sonra aldığı saati beğenmediği ve verdiği malzemelerin parasını almak üzere bu şahısların kaldığı otele gittiğinde ayrılmış olduklarını öğrendiğini bildirdi ve kendisini dolandırdığını söylediği iki şahıstan şikayetçi oldu. Polis otel kayıtlarına göre kimliklerinin 30 yaşındaki K.O. ve 38 yaşındaki E.P. olduğu saptanan iki şahsı arıyor.

• Atatürk Caddesi Akpınar kavşağı civarında 02.30 sıralarında cadde üzerindeki orta refüje çarpan ve trafik levhasına zarar veren otonun sürücüsü 32 yaşındaki İ.F.’nin polis tarafından takip sonucu yakalandığı, aşırı alkollü olduğu saptanan şahıs hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

• Göztepe Mahallesi 13. Sokak üzerinde 31 yaşındaki M.D. tarafından park edilmiş olan aracın çalınıp Battalgazi Mahallesi Trafo 2. Sokakta terk edildiği, yapılan araştırmada otodaki 2 elektrikli süpürge, 2 düdüklü tencere, 1 robot, 2 çay makinesi, 2 saç kurutma, 1 el blenderi, 2 tencere seti, 1 ütü masası ile 1 ithal çay takımının çalınmış olduğu bildirildi.

• Hamidiye Mahallesi Antepli Sokakta 37 yaşındaki B.B.E.’ye ait işyerinden gece 1 LCD bilgisayar monitörü, klavye, maus, 5’li ses sistemi ile 2 cep telefonu çalındı.

• Fırat Mahallesi’nde 26 yaşındaki karısı M.K.’yı dövdüğü öne sürülen 38 yaşındaki V.K. adlı şahıs aranıyor.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki H.Y. adlı bayanın 02.00 sıralarında bunalıma girip hap yutarak intihar etmek istediği, 12.00 gibi uyanıp kendisini hasta hissedince de hastaneye giderek tedavisini yaptırdığı öğrenildi.

• Saray Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki S.Y. adlı kadın, polise başvurarak eşi 26 yaşındaki O.Y. ile tartıştığını, eşinin kendisine hakaret ettiğini, bu yüzden evdeki ilaçlardan içerek intihara kalkıştığını, sonra da pişman olup tedavisini yaptırdığını anlatıp, eşinden şikayetçi oldu. O.Y. hakkında işlem yapıldı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki M.I. adlı kadın, tartıştığı eşi 38 yaşındaki M.I.’nın kendisini yumrukladığını öne sürerek şikayetçi oldu. Koca hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

• Kernek Mahallesi 1. Bolluk Sokakta 39 yaşındaki R.Ş.’ye ait eve balkon kapısını zorlayıp açarak giren hırsız ya da hırsızlarca 1 adet pırlanta tek taşlı yüzük, 2 çeyrek altın, 1 Cumhuriyet altını, 2 altın künye, 1 dijital fotoğraf makinesi ile 1 cep telefonu çalındı.

• Zafer Mahallesi 6. Sokakta 32 yaşındaki M.F.Ö.’ye ait eve yatak odası balkon kapısını zorlayıp açarak giren hırsızlarca, 2 çocuk bileziği, 1 altın bilezik, 5 altın yüzük, 1 çift altın küpe, 6 çeyrek altın, 1 inci kolye ile 1 bayan kol saatinin çalındığı bildirildi.

• Fırat Mahallesi 4. sokakta oturan 33 yaşındaki A.S. adlı kadın, polise başvurarak 23.50 sıralarında evinde iken salon pencere camının kırıldığını duyduğunu, baktığında oda içerisinde cam parçaları ile küçük bir taş gördüğünü, kapıyı açıp baktığında, karanlık nedeni ile yüzlerini göremediği iki şahsın kaçtığını gördüğünü bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Niyazi Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki R.Y. adlı şahsın evinin salon camının 00.15 sıralarında taş atılarak kırıldığı, ev sahibinin olayın hemen ardından dışarıya baktığında 28 yaşındaki M.S.’yi gördüğünü polise bildirdiği, yakalanan şahsın 105 promil alkollu olduğunun da saptandığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• 31 yaşındaki H.Y. adlı şahsın, önceki bir tarihte 49 yaşındaki T.P. adlı şahsın kızı D.P. ile nişanlandığı, ancak daha sonra nişanın atılması üzerine, taktığı takıları ve aldığı eşyaları geri almak üzere T.P.’nin Çukurdere Mahallesi’ndeki evine gittiği, 00.30 sıralarında bu nedenle aralarında tartışma çıktığı, iki şahsın birbirinden şikayetçi olması üzerine polisin olayla ilgili soruşturmaya başladığı öğrenildi.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde 35 yaşındaki S.S. yönetiminde bulunan oto ile 37 yaşındaki A:K. yönetiminde bulunan otonun çarpıştığı, ilk araçta bulunan 58 yaşındaki H.S. adlı şahsın yaralandığı bildirildi.

• Turgut Özal Mahallesi 1. Sokakta T.S. adlı şahsa ait eve hırsız girdiğinin belirlendiği, ancak ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle çalınan bir şey olup olmadığının saptanamadığı öğrenildi.

• İnönü Caddesi’nde işyeri olan 24 yaşındaki O.D. adlı şahıs, işyerine gelen iki şahsın mobilya sorduğunu, daha sonra kendisine hakarette bulunduklarını, bellerindeki silahı gösterdiklerini, sonra da işyerinden ayrıldıklarını polise bildirerek şikayetçi oldu. Polis iki şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde park halinde olan 31 yaşındaki A.Ö.’ye ait montun 14.15 sıralarında çalındığı, montta traktörün ruhsatı, kredi kartı, sürücü belgesi, nüfus cüzdanı ile 70 lira para bulunduğu bildirildi.

• Çocuk Polisi’nde ifadesi alınan 16 yaşındaki A.K. adlı kızın, 25 gün önce evinden kaçtığı, 10 gün önce polis tarafından bulunduğu, ailesine teslim edilmek istemediğinden Gençlik ve Çocuk Merkezi’ne teslim edildiği, burada 4 gün kaldıktan sonra kaçtığı, daha önceden tanıştığı 24 yaşındaki T.A. adlı şahsın evinde kaldığı, Fuzuli Caddesi’ndeki bir kafede bu şahısla otururken yakalandığı bildirildi. Şahıs hakkında “Küçük Yaşta Kızı Alıkoyma” suçlamasıyla işlem yapılırken, şahıs kimseyi alıkoymadığını, evine götürmediğini, kafede bir kez oturup konuştuklarını ve daha sonra da telefonla görüştüğünü iddia ettiği belirtildi. İfadesi alınan şahıs serbest bırakıldı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 50 yaşındaki H.K., polise başvurarak, dershaneye sınava gideceğini söyleyerek evden ayrılan 15 yaşındaki kızı B.K.’nin dershaneye gitmediği gibi eve de dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki H.B.D. adlı şahıs polise başvurarak, kızları 15 yaşındaki H.D. ile 16 yaşındaki R.D.’nin sabah işe gideceklerini söyleyerek ayrıldıkları evlerine dönmediğini, gidebilecekleri yerlerde bulamadığını bildirdi. Polis iki kız kardeşi arıyor.

• Akçadağ Bayramuşağı’nda oturan 63 yaşındaki H.E.’nin işyerini telefonla arayan bir şahsın kontür talebinde bulunduğu, arayanın kendisini H.E.’nin İngiltere’de oturan teyzesinin oğlu olarak tanıttığı, şahsın 1535 liralık kontörü verdiği telefona yüklediği, daha sonra dolandırıldığını anlayarak polise başvurduğu bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• 23.45 sıralarında polise başvuran 38 yaşındaki A.A. adlı kadın, yaklaşık 6 yıl önce tanıştığı 40 yaşındaki H.B. ile bir süre birlikte yaşadığını ve bu ilişkiden bir çocuklarının olduğunu, yaklaşık 1 yıl önce şimdiki eşi 36 yaşındaki A.D.T.A. ile tanıştığını, H.B.’ye ayrılmak istediğini söylediğinde bu şahsın kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. A.D.T.A. da ifadesinde, H.B.’nin Çöşnük’teki evlerine gelerek kendisini tehdit ettiğini, telefonla tehdit mesajları çektiğini iddia etti. Yakalanan H.B. ise suçlamayı kabul etmedi. Soruşturma sürüyor.

• 00.20 sıralarında polise TEDAŞ’a ait elektrik kablolarını kesmeye çalışan bir şahsın bulunduğunun bildirilmesinin ardından eşgale uyan 21 yaşındaki M.K. adlı şahsın 1 el feneri, 1 bıçak, 1 adet satıra benzer kesici aletle yakalandığı, kablonun kesilmeye çalışıldığı yerde de 1 adet testere bulunduğu, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Turgut Özal Tıp Merkezi’ne dövülerek ağır yaralı halde getirilen 23 yaşındaki S.D. adlı kadının, Orduzu Pınarbaşı’nda eşi 22 yaşındaki İ.D. tarafından dövüldüğünün belirlendiği, kadının Yoğun Bakım Servisi’nde tedaviye alınırken, şahsın yakalandığı bildirildi.

• Polise başvuran 73 yaşındaki N.F. adlı şahıs, tüp bayisinde çalıştığı için tanıdığı M.A. adlı şahsın öğle saatlerinde Saray Mahallesi’ndeki bir başka adrese tüp getirdiğini ve bozuk para lazım olduğunu söyleyerek kendisinden 100 lira bozuk para istediğini, kendisinin 1 adet 50, 2 adet 20 ve 1 adet 10 liralık banknot verdiğini, şahsın parayı getirmemesi üzerine işyerini aradığında, M.A.’nın 1 ay önce işten ayrılmış olduğunu öğrendiğini bildirdi ve kendisini dolandıran M.A.’dan şikayetçi oldu. Polis şahsı arıyor.

• 51 yaşındaki B.G., polise başvurarak, Uçbağlar Mahallesi’ndeki evine misafir olarak gelen ablası F.N.G.K. tarafından sebepsiz yere dövülüp yaralandığını öne sürdü. Polis firari ablayı arıyor.

• 67 yaşındaki S.D. adlı kadın, 15.30 sıralarında Saray Mahallesi’nde bir akrabasının evinin kapısına geldiğinde önceden tanımadığı 20 yaşlarında, 1.80 m boylarında, zayıf ve esmer tenli bir şahsın, içerisinde cep telefonu, 75 lira, pembe hırka ile 2 eşarp bulunan deri el çantasını kapkaç yoluyla çaldığını polise bildirdi. Polis kapkaçcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çevreyolu’nda 19.30 sıralarında 32 yaşındaki A.T.Y.’nin yönetimindeki otoyla giderken, lastiğinin patlaması sonucu otobüs duraklarına çarptığı, kazada otoda bulunan 29 yaşındaki E.Ö.Ş. adlı şahsın yaralandığı bildirildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki R.G. adlı şahıs, 17 yaşındaki kız kardeşi T.G.’nin dershaneye gitmek üzere ayrıldığı evlerine dönmediğini, ertesi gün kız kardeşinin telefonundan annesinin telefonuna “T.adlı şahıs tarafından zorla kaçırıldığı ve Kayseri’de olduğu” şeklinde mesaj geldiğini, polise bildirdi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde park halinde olan 30 yaşındaki D.Y.’ye ait otodan teyp ile anfi çalındı

• Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki bir evde 45 yaşındaki A.G. adlı kadın ile 46 yaşındaki S.K. adlı kadın ve 18 yaşındaki Se.K.adlı bayan arasında dedikodu yüzünden kavga çıktığı, Se.K.’nin bu sırada televizyon dolabına yumruk atarak kendisini yaraladığı bildirildi. Birbirinden şikayetçi olan taraflar hakkında yasal işleme başlandı.

• 37 yaşındaki M.D. adlı şahsın, Yeşiltepe Kömür Tevzi civarında geçen yıl kaybolan iş makinesini bulma karşılığında 49 yaşındaki H.K.’dan 1000 lira para aldığı, makineyi bulamadığı gibi parayı da iade etmeyince, H.K.’nın şikayeti üzerine yakalandığı bildirildi.

• Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki Ş.K. adlı kadın, tartıştığı eşi 35 yaşındaki S.K. tarafından dövülerek yaralandı. Genç kadın eşinden şikayetçi olmadı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde park halinde olan 55
yaşındaki E.A.’ya ait otonun yedek tekeri çalındı.

• Tecde Mahallesi’nde tartıştığı eşi 28 yaşındaki R.M.’yi döven 38 yaşındaki M.M. adlı şahıs, eşinin şikayetçi olmaması yüzünden ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki E.K. adlı bayan, 18 yaşındaki kız kardeşi Ec.K.’nın, ağabeyine gideceğini söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini polise bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde 00.30 sıralarında dışardan gelen sesi merak ederek evinin balkonuna çıkan 24 yaşındaki S.H. adlı bayanın, bakmak için eğildiğinde düşerek yaralandığı ve eşi tarafından hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Polise başvuran 55 yaşındaki H.H.H. adlı şahıs, kendisini cep telefonundan arayan birinin Akçadağ Başkomiseri diye tanıttığını, internet üzerinden telefonuna girilip savcıya küfredildiğini, bu işin düzeltilebilmesi için kontör göndermesi gerektiğini bildirdiğini, bunun üzerine 2 adet 250’lik kontör alıp şifrelerini şahsa söylediğini, bu kişinin tekrar kontör istemesi üzerine parasının yetmeyeceği cevabını verdiğini, şahsın bunun üzerine kendisine küfretmeye başladığını bildirdi. Polis, küfürbaz dolandırıcının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Aşağıbağlar Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki R.İ. adlı genç kız, ailevi nedenlerle fazla miktarda hap yutup intihara kalkıştı.

• Karakavak Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki B.T. adlı kadın, polise başvurarak, 05.00 sıralarında evinin yatak odasında uyurken bir ses duyup uyandığını, bu sırada odanın kapısının açıldığını, korkarak bağırması üzerine siyah elbiseli bir şahsın kapıyı kapattığını gördüğünü, salona çıktığında bu kişinin kaçmış olduğunu, evde yaptığı araştırmada herhangi bir şey çalınmadığını bildirdi. Kadının şikayeti üzerine polis araştırmaya başladı.

• Özalper Mahallesi’nde 49 yaşındaki M.E.K. tarafından parkedilen otonun yedek tekeri çalındı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan 25 yaşlarındaki F.G. adlı kadın akşam saatlerinde polise başvurarak, evlendiğinden bu yana eşiyle problem yaşadığını, sürekli dövüldüğünü, en son yine dövüp hakarette bulunması nedeniyle polise geldiğini bildirdi. Polis, alkollü olan 39 yaşındaki S.M.G. adlı şahıs hakkında işlem başlattı.

• MAŞTİ Terminali civarında 24 yaşındaki F.Y. yönetimindeki otonun çarptığı 16 yaşındaki S.B. yaralandı.

• Nuriye Mahallesi’nde oturan 73 yaşındaki S.A. adlı kadının, belirlenemeyen bir nedenle fazla miktarda hap yutup intihara kalkıştığı öğrenildi.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 36 yaşındaki F.Ö. adlı şahsın 21.15 sıralarında yönetimindeki otoyla çarptığı 34 yaşındaki E.A. adlı şahıs ağır yaralandı.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki N.A. adlı şahsın belirlenemeyen bir nedenle hap yutarak intihara kalkıştığı ve TÖTM’de tedavi altına alındığı bildirildi.

• Çevreyolu yanındaki tali yolda 28 yaşındaki M.S.’nin yönetimindeki otoyla giderken aniden yola çıkan 24 yaşındaki T.B. ve 27 yaşındaki S.D. adlı şahıslara çarparak yaralanmalarına yol açtığı öğrenildi.

• Köy Garajı’nda, 26 yaşındaki S.A.’ya ait olan işyerine kapı kilidini kırarak giren hırsız ya da hırsızların çekmecede bulunan 1.200 lirayı çaldığı bildirildi.

• İsmetiye Mahallesi’nde oturan 55 yaşındaki G.K. adlı kadın polise başvurarak, kendisini telefonla arayıp ölümle tehdit ettiklerini öne sürdüğü 48 yaşındaki H.D. adlı şahıs ve 40 yaşındaki S.B. adlı kadını şikayet etti. İfadeleri alınan iki şahıs salıverildi.

• Polise başvuran 47 yaşındaki A.Ö. adlı kadın, Turgut Özal Mahallesi’nde kendisine emanet olarak bırakılan ve halen Kanada’da bulunan 50 yaşındaki T.S.’ye ait eve çatı katındaki kilitlenmeyen kapaktan girilip 1 adet gitarın çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi’nde bir bakkala malzeme vermek için işhanı içerisine giden şahsın 5 dakika sonra döndüğünde minibüsteki kasayı açık gördüğü, kasa içerisindeki 7 bin lira ile 370 lira madeni paranın çalındığı gerekçesiyle polise başvuran 26 yaşındaki S.Z.’nin başvurusu üzerine olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Çocuk Polisi’ne başvuran 16 yaşındaki S.E. adlı genç, Gazi Lisesi civarında arkadaşı ile otururken, iki kişiyle birlikte yanına gelen kar bereli biri tarafından bacağından bıçakla yaralandığını, bu kişinin 1 hafta önce Abdulgaffar Camii önünde yanına gelip “Neden artis artis yürüyorsun” diyerek, cebindeki ekmek bıçağının sapıyla kafasına vuran, sonra da birkaç kez tehdit eden şahıs olduğunu düşündüğünü bildirdi. Polis 18-19 yaşlarında, 1.75- 1.80 boylarında olduğu belirtilen şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• TOKİ İlköğretim Okulu önünde arkadaşları ile oturmakta olan 15 yaşındaki O.G. adlı erkek öğrencinin yanına gelerek zorla para istedikleri belirlenen aynı yaşlardaki E.Ç., G.B. ve R.T. adlı çocuklar polis tarafından yakalandılar.

• Yeşilyurt’ta polise başvuran 35 yaşındaki F.D. adlı kadın, ayrı yaşadığı eşi 46 yaşındaki K.N.D.’nin, kendisini ve 13 yaşındaki kızı S.D.’yi her gördüğünde sözlü olarak tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürdü. K.N.D. suçlamayı kabul etmedi.

• Sivas Caddesi’ndeki evinde 19.00 sıralarında alkol aldıktan sonra elindeki kalemin ucuyla bileğini keserek intihara kalkışan ve daha sonra pişman olup ambulans çağırıp hastaneye giden 23 yaşındaki Z.Ç. adlı bayan tedavi edildi.

• Fuzuli Caddesi’ndeki bir işyerine giderek burada çalışan 19 yaşındaki T.Ş. adlı bayanla tartışan, kafasına şemsiye ile vuran, ayrılırken de askıdaki hırkayı alan 24 yaşındaki M.E. adlı bayanın hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan ve sürekli kumar oynadığı, evini geçindiremediği öne sürülen 53 yaşındaki M.B. adlı şahısla karısı 46 yaşındaki İ.B., kızı 25 yaşındaki S.B. ve oğlu 18 yaşındaki R.B. arasında tartışma çıktığı, M.B.’nin eşi ve çocuklarını dövdüğü bildirildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde oturan 30 yaşındaki S.K. adlı kadın, sabaha karşı polise başvurarak 01.30 sıralarında komşusu olan 28 yaşındaki G.A. adlı şahsın, belinde bulunan silahı gösterip “Neden gürültü yapıyorsun?” dediğini ve küfrettiğini öne sürdü. Polis G.A. hakkında işlem yaptı.

• Özel bir yurtta kalan 17 yaşındaki F.A. adlı gencin banyo yaptığı sırada tüplü şofbenden sızan gazdan zehirlendiği ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Polise başvuran 34 yaşındaki M.K. adlı şahıs, bir elektronik marketten alışveriş yaptıktan sonra kasaya giderek kendi adına kayıtlı olan kredi kartı ile ödeme yapacağı sırada kartın şifresini girdiğini fakat kabul etmediğini tekrar denediğini yine kabul etmediğini, saat:18:30 sıralarında müşteri hizmetlerini arayarak şifresinde sorun olduğunu şifresinin değişmiş olduğunu, kredi kartı ile işlem yapılıp yapılmadığını sorduğunda yapı kredi bankası merkez şubesi ATM’den 300 TL tutarında para çekildiğini öğrendiğini ve kredi kartını iptal ettirdiğini, kredi kartı kopyalayıp para çeken faili meçhul kişi veya kişilerden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 52 yaşındaki H.A., 17.30 sıralarında Adliye Kavşağı’na otosuyla geldiğinde, bir aracın kavşağın ortasında olması ve trafiği engellemesi nedeniyle, duraklayıp araca yol vermek için eliyle geç işareti yaptığını, ancak araçtan inen 4 şahsın kendisine hakaret ettiğini, birinin de kendisini dövüp bıçak çektiğini, sonra araçlarına binerek gittiklerini bildirdi. Şahsın plakasını verdiği araçtakilerin kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Hastane Caddesi 1. Sokakta 37 yaşındaki O.E.’ye ait evin önündeki ayakkabıları çalan 21 yaşındaki M.K., ev sahibi tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Zanlının üzerinde 1 pense ile 1 yan keski bulundu.

• Kernek Mahallesi Battalgazi Sokakta oturan 26 yaşındaki M.Ö. polise başvurarak, 20.00 sıralarında döndüğü evinde misafir odası balkon kapısını açık gördüğünü, evi kontrol ettiğinde herhangi bir şey çalınmadığını anladığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki A.K. adlı kadın, işyerinden eve gelen 30 yaşındaki eşi F.K.’nın, evin kirasını vermek için çocuğuna takılmış olan Cumhuriyet altınını istediğini, vermeyince eşi tarafından dövüldüğünü bildirdi. İfadesi alınan F.K., pişman olduğunu bildirdi ve salıverildi.

• Çevreyolu Adliye kavşağında 34 yaşındaki H.D. yönetiminde bulunan oto ile 44 yaşındaki V.Ş. yönetimindeki oto 21.30 sıralarında çarpıştı. Sürücülerin yaralandığı, bunlardan H.D.’nin 121 promil alkollü olduğunun saptandığı bildirildi.

• Zaviye Mahallesi 35. Sokakta 35 yaşındaki A.İ.G. ile 28 yaşındaki K.S.’nin yönetiminde bulunan araçlar çarpıştı, ilk araçta bulunan 53 yaşındaki T.G. yaralandı.

• Hacıabdi Mahallesi 3. Sokakta 12.40 sıralarında yürümekte olan 65 yaşındaki İ.B. adlı kadının arkasından gelen 20-25 yaşlarındaki bir şahsın, kapkaç suretiyle kadının içerisinde 115 lira para ve cep telefonu bulunan çantasını çaldığı bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 21.45 sıralarında meydana gelen olayla ilgili polise ifade veren 20 yaşındaki Ö.F.U., eski kız arkadaşı olan Ö.Ö.’nün kendisini görüşmeye çağırdığını, gittiğinde kız arkadaşının olmadığını ve adını A.olarak bildiği şahıs ile yanındaki görse tanıyabileceği iki kişi tarafından dövüldüğünü bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Hekimhan Mimar Sinan Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki S.Ş. adlı kadın, 33 yaşındaki C.Ş. adlı eşi tarafından sürekli dövüldüğü gerekçesiyle polise başvurdu. Polis şahsı yakaladı.

• Yeşilyurt Hamidiye Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki B.Ö. adlı kadın, birlikte yaşadığı 53 yaşındaki A.K. tarafından dövülüp tehdit edildiğini öne sürerken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Dilek Beldesinde 18 yaşındaki M.G.’nin kahvesinde oyun oynayan 45 yaşındaki H.U. ile kavga ettiği, bu şahsı bıçakla kulağından yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

• Kuluncak Bicir köyünde 43 yaşındaki H.Ş. adlı kadının, kavga ettiği görümcesi 48 yaşındaki C.Ş.’yi yumrukla yaraladığı bildirildi.

• Polise başvuran 50 yaşındaki H.K. adlı şahıs, 15 yaşındaki kızı B.K.’nin, Yeşilyurt Bostanbaşı beldesinde oturan 18 yaşındaki M.B. tarafından kaçırıldığını öne sürdü. Polisin durumu jandarmaya bildirmesi sonucu B.K. ve M.B.’nin bulundukları, ifade alındıktan sonra salıverilen iki genç hakkında, yakalandıklarında jandarmaya kimlik ibraz etmedikleri için 69’ar lira idari para cezası kesildiği bildirildi.

• Battalgazi ilçesi Hasırcılar beldesinde 44 yaşındaki R.U. adlı şahsın, evinin bahçesinde kaçak kazı yapacağı duyumunu alan jandarma; ev sahibi ile 55 yaşındaki Y.O. ve 40 yaşındaki A.K.’yi, define bulmak maksadıyla kazı yaparken suçüstü yakaladı. Kazı için kullanılan aletlerin yanı sıra 2 ruhsatsız av tüfeği bulunduğu, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

• Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı beldesi’nde 22 yaşındaki F.K. adlı kadının yanı sıra evine misafir olarak gelen 29 yaşındaki H.D. adlı kadının çocukları olan 3 yaşındaki M.G.D. ile aynı yaştaki H.K. adlı çocukların, oynarken üzerlerine televizyon düşmesi sonucu yaralandıkları, çocuklardan M.G.D.’nin omzunda kırık olduğu bildirildi.

• Doğanyol Koldere Köyünde oturan 21 yaşındaki M.C. adlı kadının ruhsal bunalım sonucu hap yutarak intihara kalkıştığı bildirildi.

• Akçadağ Kepez’de 41 yaşındaki kocası H.C . ile tartışan 34 yaşındaki S.C. adlı kadının hap yutarak intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

• Arapgir Koru köyünde oturan 2 yaşındaki K.U. adlı kız çocuk, soba üzerindeki içi sıcak su dolu sürahinin üzerine dökülmesi sonucu yüz ve boyun kısmından yaralandı.

• Hekimhan Güzelyurt’ta 20 yaşındaki M.K. adlı şahsın, av tüfeğiyle ateş ettiğini haber alan jandarma, şahsı ruhsatsız av tüfeğiyle yakaladı.

• Akçadağ Yağmurlu Köyünde 64 yaşındaki M.O. adlı şahsın, geçimsizlik yüzünden tartıştığı karısı 65 yaşındaki A.O.’yu demir çubukla vurarak yaraladığı öğrenildi.

• Dilek Kasabası İstasyon Mahallesi’nde 58 yaşındaki O.E.Y.’ye ait eve kapısını zorla açarak giren hırsız ya da hırsızlarca, ruhsatlı olan Fatih ve Parabellum marka iki adet tabanca çalındı.

• Özsan Sanayi Sitesi 20. blokta 32 yaşındaki A.M.’ye ait işyerine, arka pencere demir parmaklıklarını keserek giren hırsızların çelik kasa içindeki 2 bin lira para ile, güvenlik kamerasının bağlı olduğu bilgisayar kasasını çaldıkları bildirildi.

• Doğanşehir Kapıdere’de oturan 55 yaşındaki D.G. adlı kadının evine bir otomobil ile gelen şahsın, kendisini Kocaeli’nde askerlik yapan oğulları S.G.’nin komutanı olarak tanıtıp, oğullarının paraya ihtiyacı olduğunu söylediği, kadından 200 lira alıp evden ayrıldığı, D.G.’nin askerdeki oğluyla yaptığı telefon görüşmesinde, böyle bir komutanı olmadığını söylemesi üzerine dolandırıldığını anlayıp jandarmaya başvurduğu bildirildi. Jandarma araştırmaya başladı.

• Dilek’te oturan 22 yaşındaki S.A. adlı kadın, ailevi nedenlerle tartıştığı 29 yaşındaki eşi O.A. tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasında bulundu.

• Hanımınçiftliği’nde oturan 19 yaşındaki F.T. adlı kadın da tartıştığı kocası 23 yaşındaki S.T. tarafından tehdit edildiğini jandarmaya bildirdi.

• Özsan Sanayi Sitesi’nde 23.00 sıralarında devriye gezen jandarmanın durdurduğu 20 yaşındaki C.D.’nin yönetimindeki kamyonette 160 adet litrelik kola, 1 ruhsatsız av tüfeği bulunduğu bildirildi. Yapılan araştırmada sürücünün colaları, kamyonette bulunan 18 yaşındaki U.Ş. ve 23 yaşındaki S.B. ile birlikte, babası M.D.’ye ait depodan çaldıklarının saptandığı bildirildi. Soruşturma sürüyor.

• Yeşilyurt Gündüzbey’de ailevi nedenle kavga ettiği 40 yaşındaki karısı D.B.’yi tekme ve yumrukla dövdüğü öne sürülen 47 yaşındaki Ö.B. yakalandı.

• Dilek beldesinde 48 yaşındaki M.A adlı şahsın, av bayiliği yaptığı işyerinde ruhsatsız silah bulundurduğu ihbarı üzerine yapılan aramada, 15 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet 7.65 mm. Çaplı tabanca, 10 cm saniyeli fitil, 5 kilo potasyum klorit gübre, ile silah parçaları ele geçirildiği bildirildi. İşyeri sahibi ile olaya karışan 22 yaşındaki V.Y. gözaltına alındı.

• Kale ilçesi İkizpınar Köyünde 66 yaşındaki V.A. adlı kadının, kayınbiraderi 52 yaşındaki Ş.A. tarafından dövüldüğü öğrenildi.

• Akçadağ Ören’de, aralarında anlaşmazlık bulunan 54 yaşındaki H.K. adlı şahsın, 35 yaşındaki T.K. tarafından 00.30 sıralarında evinin camına kartopu atılarak rahatsız edildiği iddiası üzerine T.K.’nin ifadesi alındı.

• Erhaç Havaalanı’nda misafirlerini karşılamaya gelen 39 yaşındaki M.E. adlı şahsa ait araçta yapılan aramada ruhsatsız av tüfeği bulundu.

• Hekimhan ilçesi Yağca Köyü Çayan mevkiinde bazı kişilerin kaçak kazı yaptıkları ihbarını alan jandarma 29 yaşındaki H.Y., 33 yaşındaki E.Y., 35 yaşındaki O.Y., 46 yaşındaki H.B.Y. ile 46 yaşındaki B.Ö. adlı şahısları, define aramak için kazı yaparken suçüstü yakaladı. Kazı aletlerinin yanı sıra 2 av tüfeği bulundu. Soruşturma sürüyor.

• Yazıhan Dedekargın köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden 33 yaşındaki A.R.A.’nın tartıştığı 55 yaşındaki A.Ç.’yi yumrukla yaraladığı bildirildi.

• Kendirli köyünde oturan 35 yaşındaki E.K. adlı kadın, ruhsal bunalım sonucu hap yutarak intihara kalkıştı.

• Dilek beldesinde durdurulan 22 yaşındaki Y.Z.
yönetimindeki 02.00852 plakalı aracın hologramlı muayene bandrolunun sahte olduğu saptanınca şahıs hakkında işleme başlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız