SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Battalgazi Hatunsuyu’nda 46 yaşındaki Ş.K. tarlada su kuyusu açmak için traktörle işçilere ait konteyneri dere yatağına indirirken, konteynerin üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı Malatya Devlet Hastanesi’nde öldü.

• İnönü Caddesi’ndeki bir mağazada 17 yaşındaki M.A.’yı yan keski ile gören ve daha sonra takip eden 33 yaşındaki A.B. adlı şahıs, bu kişiyi takip etti ve montunun içerisinde güvenlik bandrolu kesilmiş 2 parça giyim eşyası olduğunu görünce polisi aradı. Giysilere el konurken, zanlı gönderildiği adliyece salıverildi.

• Orduzu Pınarbaşı’ndaki ilköğretim okulunun yanında 17.30 sıralarında bir kız çocuğunun zorla bir araçta tutulduğu yolunda 17.30 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden polis 24 yaşındaki H.S. adlı şahısla 14 yaşındaki B.G. adlı kızı oto içerisinde buldu. B.G., polise verdiği ifadede arkadaşlık yaptıklarını, ancak bu kişinin kendisini kandırdığını öne sürdü. H.S. hakkında “Küçük Yaşta Kız Çocuğunu Zorla Alıkoyma İddiası” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• 00.30 sıralarında Cezmi Kartay Caddesi’nden polisi telefonla arayan 26 yaşındaki R.K. adlı kadın, T.K. ve B.adlı şahısların, geçmişteki bir mesele yüzünden kendisini telefonla arayıp hakaret ettiklerini öne sürdü. Polis şahısları arıyor.

• Fırat Mahallesi’ndeki bir baz istasyonunun kaçak elektrik kullandığı yolunda FEDAŞ’ın savcılığa yaptığı ihbar üzerine, şirketin Malatya sorumlusu olduğu belirtilen S.Ş. adlı şahıs hakkında soruşturma yapıldığı, şahsın avukatlarıyla ifade vermeye geleceğini söylemesine rağmen gelmediği öğrenildi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde kurulan pazara alışverişe giden 26 yaşındaki Z.Ç. adlı kadının çantasındaki telefon çalındı.

• Orduzu’daki Nadire Dernek İlköğretim Okulu’nun sorumlusu 41 yaşındaki S.Ç. polise başvurarak, okula giren hırsızın 1.600 lira para, kantinden 500 liralık yiyecek, 1 bilgisayar kasası ile 1 dijital fotoğraf makinesini çaldığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Fuzuli Caddesi’ndeki Çilesiz Otobüs durağında beklemekte olan 70 yaşındaki S.C. adlı kadın, elindeki çantasını ve poşetleri duraktaki sandalyenin üstüne bıraktıktan sonra, yanına tanımadığı 35 yaşlarında bir kadının oturduğunu, beklediği otobüs gelince poşeti otobüse bırakıp çantayı almaya döndüğünde, kadının ve çantasının olmadığını gördüğünü, içinde 20 lira, 2 banka cüzdanı, sakatlık belgesi ile nüfus cüzdanı bulunan çantasının bu kadın tarafından çalındığını polise bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• PTT merkez şubesinden emekli maaşını alan 53 yaşındaki T.D.’nin, binadan çıktıktan sonra yanına gelen 25 yaşlarındaki bir şahsın “Ben PTT’de çalışıyorum. Maaşınızı eksik almışsınız. Paranızı sayın” dedikten sonra, parayı saymaya çalışan T.D.’nin elinden parayı alıp hızla uzaklaştığı bildirildi. 1.157 lira parayı dolandırıcılık yoluyla çalan şahıs aranıyor.

• Polise başvuran 70 yaşındaki O.T., Sebze Pazarı’nda alış veriş yaparken önceden tanımadığı bir şahsın kendisinin kolundan tuttuğunu, artık yaşlılık maaşının merkezden verileceğini ve kendisine yardım edebileceğini söyledikten sonra 300 lirasını alıp kaçtığını bildirdi. Polis yaşlı şahsı dolandıranı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• İş Bankası önünde karşı kaldırıma geçmek isteyen 63 yaşındaki Y.Y., 48 yaşındaki A.Ç. yönetiminde bulunan otonun çarpması sonucu yaralandı.

• Cevherizade Mahallesi’nde oturan 56 yaşındaki A.C. adlı kadın, 23 yaşındaki oğlu S.C.’nin kendisini ölümle tehdit ettiğini, hakarette bulunduğunu, mutfaktan aldığı bıçak ile başına vurduğunu, dizini tekmeleyip, elini tırnakladığını polise bildirdi ve oğlundan şikayetçi oldu. S.C. suçlamayı reddetti.

• K.Hüseyinbey Mahallesi Azizler Sokakta, 45 yaşındaki Z.K. adlı kadına ait eve giren hırsız 5 kilo toz şeker, pirinç, mercimek, 5 kiloluk sıvı sabun, çamaşır suyu ile 5 çift ayakkabı çaldı.

• Zafer Mahallesi Okul Sokakta 22.00 sıralarında iki şahsın binaları gözetledikleri ihbarı üzerine giden polis ekibini görünce kaçmaya başlayan 15 yaşındaki T.K. ile 19 yaşındaki M.B. kovalamaca sonucu yakalandılar. Ellerindeki poşette 1 bayan ve 1 erkek ayakkabısı, pense, tornavida, ayarlı anahtar ile kaçmaya başladıkları yerde 4 adet bakır doğalgaz topraklama çubuğu bulunan zanlıların 44 yaşındaki H.K., 32 yaşındaki B.Ö., 58 yaşındaki H.M.B., 68 yaşındaki B.B., 41 yaşındaki D.B. ve 39 yaşındaki M.B. adlı şahıslara ait evlerden hırsızlık yaptıkları saptandı.

• Cevatpaşa Mahallesi MAŞTİ Terminal girişinde 48 yaşındaki C.K.’ya ait işyerinden 500 liralık sigara ile 100 lira para çalındı.

• Cevatpaşa Mahallesi’nde 27 yaşındaki İ.T.’ye ait işyerinden 30 lira paranın çalındığı, çerez reyonuna 200 liralık zarar verildiği bildirildi.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 28 yaşındaki A.G.Ç.K. adlı kadın, polise başvurarak 40 yaşındaki eşi H.K.’nın kendisine sürekli hakarette bulunduğunu, ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Polis H.K.’yi arıyor.

• Yeşilyurt Caddesi Kuyuönü Mezarlığı önünde 32 yaşındaki F.Ş. yönetimindeki oto ile 71 yaşındaki O.M. yönetimindeki oto çarpıştı. Kazada sürücülerden F.Ş., aracında bulunan 30 yaşındaki M.E. ile diğer araçta bulunan 73 yaşındaki K.M. yaralandılar.

• Rahmi Akıncı İlköğretim Okulu yanından akşam saatlerinde bıçakla yaralanmış olarak özel bir hastaneye getirilen 12 yaşındaki D.G. adlı çocuk, öğle saatlerinde okulun bahçesine top oynamaya gittiğini, arkadaşlarını bulamadığını, okulun kapısına yürürken tanımadığı 15 yaşlarındaki birinin kendisine “Paran var mı?” diye sorduğunu, olmadığını söyleyince bu kişinin elindeki kesici aletle sol koluna vurduğunu polise anlattı. Polis araştırmaya başladı.

• Battalgazi ilçesi Meydanbaşı Mahallesi Alibaba Mezarlığı altında 63 yaşındaki M.Y.’ye ait bağ evine giren şahısların ortalığı dağıttıkları, ancak herhangi bir şey çalmadıkları öğrenildi.

• Pütürge ilçe merkezinde park halinde olan 29 yaşındaki A.E.’ye ait 35 HTC..plakalı otoya zarar veren şahıs ya da şahısların belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Polise başvuran 38 yaşındaki R.K., cüzdanını kontrol ettiğinde Yapı Kredi’nin kredi, Vakıfbank’ın da bankamatik kartını bulamadığını, iptal etmek için iki bankanın da müşteri hizmetlerini aradığında, kartlarından para çekilmiş olduğunu öğrendiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Mücelli Caddesi’nde, 38 yaşındaki H.E. adlı bayan tarafından işletilen işyerinin vitrin camının dijital reklam yapıştırma resimlerine sert bir cisimle kazınarak zarar veren şahıs ya da şahıslar aranıyor.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde aniden yola çıkan 12 yaşındaki R.Y. adlı kız çocuğu, 49 yaşındaki İ.D.’nin yönetiminde bulunan otobüsün çarpması sonucu yaralandı.

• Polise başvuran 56 yaşındaki B.A., 6 ay önce Tandoğan Mahallesi’ndeki evine hırsız girdiğini ve zanlıların yakalandığını, daha sonra tanımadığı birinin telefonla arayıp, “Şikayetinden vazgeç, yoksa sen bilirsin?” tehdidiyle telefonu kapattığını, son olarak akşam saatlerinde tanımadığı, ancak görse tanıyabileceği iki şahsın yolunu kestiğini ve “Ya davandan vazgeçersin, ya da sen bilirsin. Biz gerekeni yaparız” tehdidinde bulunduklarını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Stadı civarında 14 yaşındaki N.S.’nin önüne çıkıp sigara isteyen ve olmadığını söyleyince döven, kafasını duvara vuran, yüzünü ısıran 15 yaşındaki F.G. aranıyor.

• İskender Mahallesi’nde park halinde olan 26 yaşındaki F.A.’ya ait minibüsten 1 plazma TV ile 1 adet MP3 çalar çalındı.

• Kiltepe Mahallesi’nde 47 yaşındaki H.M.’ye ait evin damındaki kümeste bulunan 25 adet güvercinin çalındığı bildirildi.

• Aslanbey Mahallesi’nde 16.30 sıralarında 17 yaşındaki A.Ş. adlı genci, “Neden dik bakıyorsun” diye dövmeye başlayan iki şahıstan birinin bıçakla A.Ş.’yi kasığından yaralayıp kaçtıkları bildirildi. A.Ş. hastaneye kaldırılırken, polis saldırganları arıyor.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 50 yaşındaki C.K.’ya ait işyerinin gece ön cephe giriş kapısı üzerindeki camın kırıldığı, kapının zorlandığı, polisin araştırmaya başladığı bildirildi.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki İ.B. adlı şahıs, 20 yaşındaki eşi Z.B.’yi İstanbul’daki ailesinin yanısa ziyarete gönderdiğini, daha sonra ailesinin kendisini arayıp Z.B.’yi Malatya’ya gönderdiklerini bildirdiklerini, ancak eşinin dönmediğini, telefonuna da ulaşamadığını, bu nedenle hayatından endişe ettiğini polise iletti ve eşinin bulunmasını istedi.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde park halinde olan 22 yaşındaki O.T.’ye ait 44 FR 917 plakalı otodan cep telefonu çalındı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde 23 yaşındaki S.L. adlı bayanın evine 22.00 sıralarında girmeye çalışan 27 yaşındaki Ü.L. adlı şahıs, “Hırsızlığa Teşebbüs” suçlamasıyla gözaltına alındı.

• Polis tarafından ana caddelerde yapılan denetimler sırasında tezgah üzerinde faturasız gümrük kaçağı sigara sattıkları gerekçesiyle 29 yaşındaki R.K.’nın 105 paket, 20 yaşındaki O.A.’dan da 131 paket sigarayla yakalandıkları, iki satıcı hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

• Akçadağ’da polise başvuran 20 yaşındaki Z.T. adlı bayan, 31 yaşındaki Ö.E.’nin Kültür Mahallesi’ndeki evine kendi isteğiyle geldiğini, daha sonra tartıştıklarını ve geri Malatya’ya dönmek istediklerini bildirdi. Bunun üzerine Z.T.’nin ailesinin Akçadağ’a çağrıldığı, ancak Z.T.’nin geri dönmeyip Ö.E. ile birlikte kalmak istediğini söylediği, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

• Arapgir’de 39 yaşındaki H.Ş.’ye ait işyerinden 50 lira çalan iki şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Darende’nin Hacıderviş Mahallesi’ndeki işyerinde çalışan 30 yaşındaki T.T., elektrikli testerenin fişini prize takarken elektrik akımına kapılarak yaralandı.

• Hastane Caddesi’ndeki nöbetçi eczanede 23.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 23 yaşındaki S.K. adlı şahıs, elleri kesildiği için Devlet Hastanesi’ne gidip tedavisini yaptırdığını, daha sonra nöbetçi eczaneye geldiğini, o sırada eczaneye gelen 41 yaşındaki E.U. adlı kadının yaralı olan eline çarpması yüzünden aralarında tartışma çıktığını, birbirlerine hakaret ettiklerini anlattı. S.K. ve E.U. birbirlerinden şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’nde oturan 28 yaşındaki S.K. adlı kadın, ailevi nedenle 33 yaşındaki eşi Ç.K. tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki G.Ç. adlı kadın, 37 yaşındaki kocası Z.Ç. ile tartıştıklarını, kocasının kendisini dövdüğünü, maket bıçağı ile “Seni öldürürüm, keserim” diye tehdit ettiğini, kendisinin de bıçağı elinden almak isterken parmağından yaralandığını bildirdi ve kocasından şikayetçi oldu. İfadesi alınan zanlı salıverildi.

• Fuzuli Caddesi’nde 21 yaşındaki E.N., yönetiminde bulunan oto ile giderken yola çıkan aynı yaştaki R.Ş. adlı bayana çarparak yaralanmasına neden oldu. Yaralı hastaneye kaldırılırken, yakalanan sürücünün ehliyetinin de olmadığı anlaşıldı.

• 17 yaşındaki B.S. adlı kız öğrenci, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. Hastaneye kaldırılan B.S., ÖSS’ye hazırlandığını, derslerinin kötü olması nedeniyle üzüldüğünü, ders nedeniyle ailesiyle de problem yaşadığını, dershaneye gitmek için evden ayrıldığını ancak dershaneye gitmediğini Fuzuli Caddesi’nde bir eczaneden aldığı haptan 20 adet içtiğini, sonra pişman olduğunu polise anlattı.

• Çevreyolu İstasyon Virajı’nda 00.10 sıralarında 45 yaşındaki H.A. yönetiminde bulunan oto ile 41 yaşındaki E.Ç. yönetiminde bulunan oto çarpıştı. Kazada ilk araçta bulunan 47 yaşındaki A.A. adlı kadın yaralandı.

• Malatya Lisesi’ndeki kavgada 17 yaşındaki T.Ü. adlı erkek öğrencinin burnu kırıldı. Yaralı ifadesinde arkadaşı R.B. ile teneffüste iken, arkadaşları olan 18 yaşındaki B.Ç.’nin yanından geçerken R.’nin B.’ye sürtündüğünü, B.’nin de “Sen mi bana dokundun?” diyerek kafa attığını ve burnunun kanamaya başladığını, ambulans ile hastaneye getirildiğini, burnunun kırık olduğunun anlaşıldığını bildirdi. B.Ç., gönderildiği adliyece salıverildi.

• B.Mustafapaşa Mahallesi Posbıyık Sokakta oturan 39 yaşındaki H.Y., evinin çocuk odası pencere camının, inşaatın 4. katından düşen kalıp tahtasının çarpması sonucu kırıldığını, bu nedenle kalıpçı 35 yaşındaki A.G.’den şikayetçi olduğunu bildirdi.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 12 yaşındaki M.Ö., evinin yatak odasındaki dolapta bulunan av tüfeğini alıp incelemek isterken, tüfeği tavana doğru tutup tetiğe bastığını, tüfeğin ateş aldığını, tavandan seken saçma parçalarıyla yaralandığını polise anlattı. Çocuğun babası 46 yaşındaki B.Ö. hakkında soruşturma açıldı.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde park halinde olan 31 yaşındaki B.D.’ye ait minibüsün yedek tekeri çalındı.

• Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 55 yaşındaki
N.Ş., polise başvurarak, taşıma ruhsatlı 9 mm çaplı tabancasını evden üzerine almak istediğinde bulamadığını, en son 3 gün önce tabancasını üzerinde taşıdığını, daha sonra tabancayı nereye bıraktığını ve ne şekilde kaybettiğini hatırlamayadığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi’nde 42 yaşındaki H.Ş.’nin sorumluluğundaki mağazadan 1 adet pantolon, 1 gömlek ve 1 bluz alıp kol çantasına koyan ve parasını ödemeden ayrılmak isterken yakalanan 24 yaşındaki S.U. adlı bayanın, mağaza çalışanlarınca yakalandığı ve polise teslim edildiği bildirildi. Mağaza yetkilileri daha sonra şikayetçi olmadıklarını bildirdiler.

• Tevfik Temelli Caddesi’ndeki bir sitede oturan 38 yaşındaki F.G.K. ve 27 yaşındaki F.D.S. adlı bayanlar, kapılarına gelen satıcılar tarafından dolandırıldıkları iddiasında bulunurken, polis olayla ilgili 21 yaşındaki H.B., 23 yaşındaki G.Z., 35 yaşındaki N.G. adlı bayanlar ile 20 yaşındaki M.S., 34 yaşındaki M.B. ve 25 yaşındaki T.A. adlı satıcıların ifadesini aldı. Satıcılar, kapı kapı dolaşarak parfüm pazarladıklarını, ancak kimseye zorla satmadıklarını öne sürdüler. Satıcılar salıverildi.

• Abdulgaffar Mahallesi’nde 40 yaşındaki M.O.’ya ait evin alt katından maddi değeri 700 lira olan metal tepsi, tava, tencere, çaydanlık, ütü ve 3 tekerlekli el arabası çalındı.

• Hasanbey Caddesi’nde 38 yaşındaki Z.E.’nin yönetimindeki otoyla çarptığı 11 yaşındaki N.A. adlı kız çocuk yaralandı.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 47 yaşındaki D.D., polise başvurarak, ablasının oğlu olan A.A.’nın kendisine küfür ve tehdit içeren mesajlar gönderildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Polis A.A.’yı arıyor.

• Arapgir Atatürk Caddesi’nde 49 yaşındaki M.B., 62 yaşındaki H.İ. tarafından “Neden üzerime araç sürdün?” denilerek saldırıya uğradığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Pütürge Hatip Mahallesi’nde oturan 61 yaşındaki İ.E. adlı vatandaş, yaklaşık 6 ay önce İstanbul’a giden yan komşusu D.G.’nin anahtarlarını kendisine bıraktığını, bu evden su sesi geldiğini fark edince, muslukların açık kalmış olabileceğini düşünüp kontrola gittiğini, içerisini dağınık ve arka kapıyı da aralık vaziyette gördüğünü, ev sahibine ulaşamadığı için çalınan bir şey olup olmadığını bilmediğini polise anlattı. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşilyurt ilçesi Mollakasım Mahallesi’nde bulunan Yeşilyurt Ziraat Odası’na, PVC pencereden girildiği ve içerisinin dağıtıldığı belirlendi. Polis araştırmaya başladı.

• Savcılığa başvuran 46 yaşındaki N.M., 43 yaşındaki M.T. ve 55 yaşındaki H.K. adlı şahısların mahkemede yalan tanıklık yaparak ceza almasına neden olduklarını, 51 yaşındaki C.Z.’nin de bu şahısları yalan tanık gösteren kişi olduğunu öne sürdü ve şikayetçi oldu. İfadeleri alınan 3 şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Turgut Temelli Caddesi’nde 72 yaşındaki H.Ç., 14.00 sıralarında yolun karşısına geçmek isterken plakasını, modelini ve rengini göremediği bir aracın çarpması sonucu yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı. Polis araştırmaya başladı.

• Göztepe Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 79 A.E., oğlu 50 yaşındaki A.E. ile eşinden kalan miras yüzünden aralarında sorun olduğunu, oğlunun kendisini tehdit ettiğini, bu yüzden gündüzleri kızı 35 yaşındaki N.H.’nin yanına gittiğini, kızının evine oğlu ve gelini 28 yaşındaki A.E.’nin geldiklerini, gelininin kendisinin ve kızının saçına sarılıp dövdüğünü, oğlunun ise bıçakla tehdit ettiğini öne sürdü.

• Cengiz Topel İlköğretim Okulu bayan öğretmeni 36 yaşındaki F.E., polise başvurarak B.A. adlı öğrencisini derste konuştuğu için uyardığını, bu nedenle öğrencinin babası olan H.B.A.’nın okula gelerek bağırıp çağırdığını, kendisini dövmeye çalıştığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis H.B.A.’yı arıyor.

• Polise başvuran 48 yaşındaki İ.A., adına kayıtlı telefonun cepten arandığını ve bir şahsın kendisine oğlunu kastederek “İ.’nin bize borcu var. Bunu nasıl edeceğiz. Bunu nasıl ödeyeceksiniz?” diye sorduğunu, oğlunun borcunun kendisini ilgilendirmediği cevabını verince, şahsın oğlunu öldürmekle tehdit edip telefonu kapattığını, sonra da tehdit içerikli mesajlar çektiğini bildirdi. İ.A.’nın polise verdiği numara üzerinden şahsın saptanmasına çalışılıyor.

• Gece polise başvuran 49 yaşındaki İ.A. adlı şahıs, adına kayıtlı 0532 no.lu telefonun İstanbul’da polis olduğunu söyleyen biri tarafından 0539 nolu telefonla arandığını, şahsın “Bir albayın hanımına küfretmişsiniz. Albay sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunacak. Tazminat davası açacak” dediğini, kendisinin de “Ben böyle bir şey yapmadım. Kendimden eminim” dediğini, şahsın “O zaman yapanları bulmamız için bize acilen kontör göndermeniz gerekiyor.” diye konuştuğunu, şahsa 20 adet 250’lik kontör gönderdiğini, daha sonra dolandırıldığını anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Şahıs polis merkezine şikayet için geldiğinde de dolandırıcının aradığı, telsiz sesini duyunca telefonu kapattığı belirtildi. Polis araştırmaya başladı.

• Zafer Mahallesi’nde 40 yaşındaki İ.Y. adlı şahsa ait eve çocuk odası penceresini zorlayarak giren kişinin evi dağıttığı, ancak herhangi bir şey çalmadığı bildirildi.

• Kanalboyu’ndaki evlendirme dairesi civarında meydana gelen olayda dövülerek yaralanan 17 yaşındaki E.Z., 17.20 sıralarındaki olayla ilgili olarak, daha önceden tanımadığı 20 yaşlarında bir şahsın kendisini parktaki evlendirme dairesinin olduğu yete götürdüğünü, kendisine 20 Mayıs Turgut Özal Lisesi’nden bir kızla arkadaşlık yapıp yapmadığını sorduğunu, yaptığını söyleyince de kendisini dövüp kaçtığını polise anlattı. Polis araştırmaya başladı.

• 20 yaşındaki T.T. adlı bayanın 13 Ocak’ta İnönü Caddesi’nde yürürken, cep telefonunun çantasından çalındığı yolundaki başvurusundan yaklaşık 1.5 ay sonra yakalanan 19 yaşındaki E.F. adlı şahısta telefon bulundu. E.F., ifadesinde telefonu bulduğunu ve sonra kullanmaya başladığını öne sürdü.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki H.A., 13 yaşındaki oğlu İ.A.’nın okuldan eve geç geldiğini, kendisinin bu nedenle kızdığını, oğlunun evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Sabah saatlerinde 55 yaşındaki A.İ.P. adlı şahsı 0535’le başlayan numaradan arayan ve kendisini başkomiser olarak tanıtıp 4 tane 250’lik kontör isteyen dolandırıcı, A.İ.P.’nin alamayacağını söylemesi üzerine küfrederek telefonu kapattı. Polis, dolandırıcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Savcılığa başvuran 44 yaşındaki S.H. adlı kadın, adliye koridorunda iken dünürü olan 37 yaşındaki C.B. adlı kadının kendisine saldırıp boğazına sarıldığını ve küfrettiğini öne sürdü. C.B. hakkında yasal işleme başlandı.

• İnönü Caddesi’nde yaya olarak yürümekte olan 68 yaşındaki R.E.’ye plakası alınamayan bir motosiklet çarptı. Motosiklet sürücüsü adının İ.olduğunu belirtip yaralıyı hastaneye götürmek istedi, ancak yaralı kabul etmedi. Daha sonra hastaneye giden R.E. tedavisini yaptırdı.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 17 yaşındaki A.D. adlı genci dövdükleri gerekçesiyle babası 44 yaşındaki M.D. ve annesi 46 yaşındaki G.D.’nin ifadesinin polisçe alındığı bildirildi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 21.40 sıralarında bir işyerinin kapısını zorlayan biri olduğu ihbarı üzerine giden polis 30 yaşındaki A.T. adlı şahsı 1 ekmek bıçağı ve 1 bijon anahtarı şeklindeki metal parçasıyla yakaladı. İşyeri sahibi 30 yaşındaki Y.K., kapının zorlandığını ancak içeriye girilmediğini belirterek şikayetçi olmadı. Zanlı gözaltına alındı.

• Darende’de polise başvuran 39 yaşındaki C.G., METEM Lisesi’ne servisle giden 16 yaşındaki kızı D.G.’nin eve gelmediğini bildirdi. Yapılan araştırmada kız öğrencinin, 25 yaşlarındaki R.K. adlı şahısla birlikte Malatya’ya gittiği belirlendi. Kızın ve şahsın bulunmalarına çalışılıyor.

• Çöşnük’te oturan 44 yaşındaki G.Y. adlı kadın, polise başvurarak 38 yaşındaki eşi H.B.Y.’nin kendisini ve 16 yaşındaki oğlu T.Y.’yi dövdüğünü bildirdi. Polis şahsı gözaltına aldı.

• Fırat Mahallesi’ndeki bir marketin sahipleri olan 45 yaşındaki H.K. ve 44 yaşındaki S.O., yaptıkları sayımda 13 bin liralık sigara açığı olduğunu belirlediklerini, bundan market şefi 35 yaşındaki V.K. ve kasiyer H.Ç.’nin sorumlu olduklarını öne sürdüler. Polis araştırmaya başladı.

• Kırçuval Mahallesi’nde 63 yaşındaki M.H. yönetiminde bulunan oto ile 24 aşındaki E.B.A. yönetiminde bulunan motosiklet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü yaralandı. Motosiklet sürücüsünün ehliyetsiz olduğu saptandı.

• Savcılığa başvuran Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı 45 yaşındaki A.Ö., 66 yaşındaki N.K.Y. ve 65 yaşındaki B.K.’nin yıllardır ortak emlakçılık yapmalarına rağmen odaya kayıt yaptırmadıklarını, sertifikasız olarak bilinçsiz insanlara hizmet verdiklerini, kendilerine başvuran Ş.B. adlı şahsa satış yapıp tapuyu vermediklerini, şahıs vazgeçmesine rağmen aldıkları kaporayı iade etmediklerini, meslek etiğine uygun hareket etmediklerini öne sürüp şikayetçi oldu.

• 15 yaşındaki N.A., İnönü Caddesi’nde kız meselesi yüzünden tanımadığı 3 kişi tarafından dövülerek yaralandı.

• Çevreyolu’nda 67 yaşındaki M.V. yönetimindeki otoyla giderken yaya olarak yolun karşısına geçmek isteyen 76 yaşındaki A.T.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Saray Mahallesi’ndeki kafede 12 yaşından küçük okullu çocukların bulunduğu ihbarı üzerine giden polise işyeri sahibi 23 yaşındaki Ö.G. ve müşterisi 27 yaşındaki C.B.’nin tehdit ve hakarette bulundukları öne sürüldü.

• Zafer Mahallesi’nde 52 yaşındaki A.Ç.’ye ait evden 3 mutfak tüpü çaldıkları gerekçesiyle 15 yaşlarındaki C.E.M. ve E.A. yakalanırken, tüpgazları sattıkları “Tüpçü H.”adlı şahıs aranıyor.

• Zafer Mahallesi’nde 22 yaşındaki H.R.G. adlı şahsın yolda yaya olarak yürürken tanımadığı bir şahısla yol verme yüzünden tartıştığı, karşılıklı olarak birbirlerini dövdükleri, diğer şahsın olaydan sonra uzaklaştığı belirtildi.

• Fuzuli Caddesi’nde 18.30 sıralarında aralarındaki husumet yüzünden 29 yaşındaki M.E.A. ile R.M. arasında kavga çıktığı, kavgaya R.M.’nin yanındaki şahısların da karıştığı, R.M.’nin bıçakla M.E.A.’yı kulak arkası ve kasıklarından yaralayıp kaçtığı bildirildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde 38 yaşındaki M.E.Ç.’ye ait işyerinden 1 televizyon ile 1 VCD çalındı.

• Şehit Fevzi Mahallesi’nde park halinde olan 31 yaşındaki A.K.’ye ait otodan çıkma başlıklı CD çalar çalındı.

• 01.30 sıralarında polise başvuran 23 yaşındaki N.Ö. adlı kadın, Karakavak’taki evinde iken, 7 aydır arkadaşlık kurduğu S.K. tarafından telefonla tehdit edilip hakarete uğradığını, şahsın evin önüne gelip bağırarak hakarette bulunduğunu bildirdi. Polis şahsı arıyor.

• 21 yaşındaki S.E. adlı bayanın, bunalım sonucu fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştığı, daha sonra pişman olduğu ve hastaneye giderek tedavisini yaptırdığı bildirildi.

• Hekimhan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 28 yaşındaki S.Ş. adlı kadın, eşi 33 yaşındaki C.Ş. tarafından dövüldüğünü ve bu sırada 1.5 aylık bebeğini düşürdüğünü, şikayet etmemesi için eşinin kendisini eve kilitlediğini, ayrıca 5 yaşındaki kızı G.Ş.’yi de dövdüğünü, kanaması olduğu için Malatya Devlet Hastanesi’ne tedaviye geldiğini, kocasından şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis şahsı yakaladı.

• Zafer Mahallesi’nde 40 yaşındaki İ.Y. adlı şahsa ait eve çocuk odası penceresini zorlayarak giren kişinin evi dağıttığı, ancak herhangi bir şey çalmadığı bildirildi.

• Dilek’te oturan 17 yaşındaki F.A. adlı kızın hayvan yemlemek için ayrıldığı evlerine geri dönmediği babası 39 yaşındaki M.A. tarafından 6 gün sonra jandarmaya bildirildi. Jandarma aramaya başladı.

• Yakınca Beldesinde oturan 31 yaşındaki S.I., işsizlik yüzünden bunalıma girerek fazla miktarda hap yutup intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Akçadağ Şeyhler Köyünde 15 yaşındaki F.T.’nin aynı yaştaki arkadaşı M.Y.’yi bıçakla göğsünden yaraladığı bildirildi. Yaralı TÖTM’ye kaldırılırken, olayın şakalaşma sırasında meydana geldiği öne sürüldü.

• Battalgazi yolunda 24 yaşındaki N.A. yönetiminde bulunan 44..475 plakalı otomobil ile giderken, rot başının kırılması sonucu şarampola devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan 23 yaşındaki M.E.K. ve 24 yaşındaki Y.C. yaralandılar.

• Yeniköy’de oturan 30 yaşındaki A.B., 23 yaşındaki kız kardeşi A.B.’nin 04.00 sıralarında evi terk ettiğini ve kaybolduğunu jandarmaya bildirdi.

• Yakınca beldesi Onbinkonutlar’da oturan 45 yaşındaki Ş.G., jandarmaya başvurarak 18 yaşındaki oğlu S.G.’nin akşam saatlerinde ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• 19.30 sıralarında Yakınca beldesi Beylerderesi mevkiinde ruhsatsız av tüfeği ile gezmekte olan 41 yaşındaki B.K. jandarma devriyesi tarafından yakalandı.

• Yeşilyurt Gözene Köyünde 57 yaşındaki M.A. ve 25 yaşındaki B.A. adlı şahısların evlerinde uyuşturucu madde bulundurdukları ihbarı üzerine jandarma tarafından yapılan aramada 150 gram kubar esrar ile 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçti.

• Karagöz Köyü Yamaç Mahallesi’ndeki evinde uyuşturucu bulundurduğu bilgisi alınan 36 yaşındaki N.K.’nın evinde yapılan aramada 150 gram esrar ile uyarıcı nitelikte 12 adet hap bulundu.

• Akçadağ Kahyalı Köyünde oturan 39 yaşındaki İ.B.’nin tartıştığı 33 yaşındaki karısı E.B.’yi öldürmekle tehdit edip dövdüğü gerekçesiyle hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız