SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Savcılığa başvuran 21 yaşındaki H.A. adlı bayan, şahsen tanımadığı, ancak adının M.A.E. olduğunu öğrendiği şahsın kendisine arkadaşlık teklif ettiğini, kendisinin tabul etmediğini, bunun üzerine şahsın “Yüzüne kezzap atarım. Seni öldürürüm” gibi tehditlerde bulunduğunu öne sürdü. Polis M.A.E.’yi arıyor.

• N.G. ve M.A. adlı şahıslar savcılığa başvurarak, trafik kazaları nedeniyle iş takibi için 35 yaşındaki B.Ö. adlı bayan ve 47 yaşındaki M.T. adlı şahıs ile S.U. adlı şahıslara yetki verdiklerini, bunların kendilerine evrak imzalattıklarını, bu nedenle evlerine icra geldiğini, senetleri banka yoluyla tahsil ettiklerini, kendilerini dolandırdıklarını öne sürdüler. Bu şahıslardan yakalanan B.Ö. ve M.T. ise şahıslara gerekli ödemeleri yaptıklarını, komisyon ücreti tahsil ettiklerini, suçlamaları kabul etmediklerini söylediler ve adliyece salıverildiler. S.U. adlı şahıs ise aranıyor.

• Göztepe Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki M.B. adlı şahıs, 64 yaşındaki H.D. adlı şahsı belediyeye kaçak inşaat yaptığı için şikayet ettiğini, bu nedenle şahıs tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürerken, yakalanan H.D. suçlamayı reddetti.

• 47 yaşındaki B.D. adlı şahıs, Emniyet Müdürlüğü’ne elektronik posta yoluyla yaptığı ihbarda amcası 75 yaşındaki A.D.’nin Dabakhane Mahallesi’ndeki bir işyerinde 59 yaşındaki M.Ü. tarafından 2 gündür zorla tutulduğunu bildirdi. Polisler A.D. ile M.Ü.’ya söz konusu işyerinde aynı masada otururken buldu. Adliyeye verilen M.Ü. salıverildi.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki S.C. adlı kadın, savcılığa başvurarak evinde iken telefonunun çalındığını, açtığında arayan şahsın hakaret ve küfür içerikli sözler sarfedip kapattığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Telefon eden şahsın bulunmasına çalışılıyor.

• Çevreyolu Dilek otobüs durağında 33 yaşındaki B.K. adlı şahsın, aralarında husumet bulunan ağabeyinin kaynı Ş.adlı şahıs tarafından başına sert bir cisimle vurularak yaralandı. Polis kaçan şahsı arıyor.

• Necip Fazıl Caddesi Çöşnük Kavşağı’nda işyeri bulunan 39 yaşındaki O.Y., belediye işçilerinin cadde üzerinde kanalizasyon onarımı sırasında ana su borusunu patlattıklarını, akan suyun işyerinin zemin katındaki depoya aktığını, depoda bulunan yaklaşık 15 bin lira değerindeki temizlik, gıda, kağıt ve bez grubundan maddelerin zarar gördüğünü, ancak işyerinin sigortalı olması nedeniyle şikayetçi olmadığını polise verdiği ifadede anlattı.

• Sivas Caddesi Cezmi Kartay kavşağında 36 yaşındaki A.S. yönetimindeki otoyla giderken yolun karşısına geçmek isteyen 18 yaşındaki A.B.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde 17.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 38 yaşındaki Ö.K. adlı kadın, eski eşinin akrabaları olan Z.P. ve E.P.’nin hakaretine ve fiili saldırısına uğradığını öne sürdü. Polis iki şahsı arıyor.

• Orduzu’da oturan 34 yaşındaki E.A. adlı kadın, ailevi nedenlerle 1 yıldır boşanma davalarının devam ettiği 40 yaşındaki eşi C.A. ile ayrı yaşamadıklarını, eşinin evde kendisine tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürdü ve şikayetçi oldu. C.A. aranıyor.

• Ferhadiye Mahallesi’nde 22 yaşındaki U.K. adlı şahsı aralarındaki bir anlaşmazlık yüzünden dövdüğü öne sürülen aynı yaştaki H.A. yakalandı.

• Boztepe Caddesi üzerinde 29 yaşındaki S.A.G. yönetimindeki otonun çarptığı 59 yaşındaki N.G. adlı şahıs ağır yaralanarak TÖTM’ye kaldırıldı.

• Kömür Tevzi yolu üzerinde devrilen motosikletin 21 yaşındaki sürücüsü Y.Y. ile araçta bulunan 16 yaşındaki E.Ç. yaralandılar.

• Savcılığa başvuran 46 yaşındaki O.K. adlı şahıs, 16 yaşındaki kızı A.K.’nin sürekli evden kaçtığını, kızının kaçmasından 32 yaşındaki A.E. adlı şahsın sorumlu olduğunu öne sürerken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde park halinde olan 38 yaşındaki V.G.’ye ait kamyondan 6 adet piknik tüpü çaldıkları gerekçesiyle 18 yaşlarındaki M.P. ve S.A. ile 15 yaşındaki E.Ö. ve 17 yaşındaki F.M.H. yakalandılar.

• Hekimhan’da oturan 22 yaşındaki A.B. adlı kadın, 42 yaşındaki eşi M.B.’nin sürekli alkol alıp kendisine şiddet uyguladığı iddiasında bulunurken, şahıs suçlamayı reddetti.

• Hekimhan’da kavga ettiği 42 yaşındaki İ.G. adlı şahsı dövdüğü gerekçesiyle 49 yaşındaki M.D. yakalandı.

• Zafer Mahallesi’nde 23 yaşındaki G.G.’nin işyerinin önünde teşhir için bırakılan elektrikli fırın ile çelik tencere setinin 51 yaşındaki M.M., 15 yaşındai S.Ge., 13 yaşındaki S.G. ve 17 yaşındaki Su.G. tarafından çalındığı öne sürülürken, bu kişilerden M.M. tutuklandı.

• Atatürk Caddesi üzerinde 47 yaşındaki Y.Ö.’ye ait işyerinin önündeki buzdolabının kilidini kırıp içerisinden 6 adet 2.5 litrelik kola çaldıkları gerekçesiyle yakalanan 16 yaşlarındaki E.E. ve A.Ö. adliyece salıverildi.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki M.Y., 14 yaşındaki oğlu V.Y.’nin, 44 yaşındaki G.Y. adlı kadın da 16 yaşındaki oğlu S.Y.’nin evlerine dönmediğini bildirerek bulunmalarını istediler.

• Savcılığa başvuran 46 yaşındaki Y.K., 35 yaşındaki eşi N.K. ile aralarında boşanma davasının devam ettiğini, eşinin annesi 61 yaşındaki N.Y. ile ağabeyi 38 yaşındaki A.Y.’nin kendisine hakaret ve tehditte bulunduklarını öne sürdü. Ana-oğulun ifadelerinin alındıktan sonra salıverildikleri bildirildi.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki D.K. adlı kadın, tartıştığı 79 yaşındaki eşi O.K. tarafından dövüldüğü iddiasında bulununca, şahıs gözaltına alındı.

• Polisin adresini belirtmediği bir yerde, 14 yaşındaki R.Ş. ile M.K. arasında tiyatrodaki rol konusunda tartışma çıktığı, M.K.’nın yanındaki 3-4 kişiyle birlikte R.Ş.’yi dövdüğü, bu nedenle arandığı bildirildi.

• Merkezdeki bir camiye yatsı namazını kılmaya giden 18 yaşındaki F.Y.’nin askılığa astığı montunu çalıp kaçmak isteyen 36 yaşındaki T.B. adlı şahsın, caminin müezzini tarafından yakalanıp polise teslim edildiği bildirildi.

• Silahlı Yağma, Hürriyeti Tahdit, Mala Zarar Verme ve Görevli Memurlara Mukavemet suçlamasıyla yakalanan 25 yaşındaki Ü.Ö., 21 yaşındaki V.P. ve 22 yaşındaki O.T. adlı şahıslardan E.D., O.E., U.A. ve A.A.’nın şikayetçi oldukları, üç şahsın tutuklandığı bildirildi.

• TOKİ Konutlarında gece kavga ihbarına giden polislerin kavgacıların dağılmış olduğunu gördüğü, bu sırıda gelen bir şahsın kendilerinin kavga ettiğini, diğer şahısların 2 ayrı dairede bulunduklarını bildirdiği, bu dairelerden birinin kapısını çalan polislerin içerdeki 20-25 kişilik bir grup gördükleri, bu gruptakilerin “Biz kaportacıyız. Biz onları düzeltmesini biliriz” diye bağırdıkları, bağırmamaları için şahıslar uyarılırken, mahalle muhtarı olduğunu söyleyen 39 yaşındaki M.T.’nin polislere tehdit ve hakarette bulunduğu, ayrıca yüksek sesle bağırıp çevredekilere galeyana getirmeye çalıştığı, kavga eden şahıslarla birlikte yakalanan M.T.’nin karakolda suçlamayı kabul etmediği ve ifadesinin alınmasından sonra salıverildiği bildirildi.

• İsmetiye Mahallesi’nde 44 yaşındaki M.S.C.’ye ait işyerinden 1 toplama bilgisayar kasası, 1 LCD monitör ile aksesuarlarının çalındığı bildirildi.

• Eski Köy Garajı yakınındaki bir çay ocağında 50 yaşındaki M.T.’nin arsa yüzünden 57 yaşındaki E.G. tarafından tehdit edildiği ve boğazından bıçakla yaralandığı öne sürülürken, E.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Hacıabdi Mahallesi’nde park halinde olan 45 yaşındaki A.B.N.’ye ait otonun panel camındaki radyo anteni çalındı.

• Hekimhan K.Mehmetpaşa Mahallesi’nde oturan M.Ç. adlı şahıs gece yarısı polisi telefonla arayarak abisi 22 yaşındaki H.Ç.’nin kendisini ve kardeşini dövdüğünü bildirdi ve yardım istedi. Eve giden polislere karşı koyan H.Ç.’nin zor kullanılarak polis merkezine getirildiği, polisleri de tehdit ettiği ve yapılan muayenesinde 1.55 promil alkollü olduğunun saptandığı, hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

• Yeşilyurt Hıroğlu Mahallesi’nde sokak üzerinde yaya olarak gitmekte olan 43 yaşındaki İ.T. adlı kadına sebepsiz yere küfreden Y.Ö. adlı şahıs polisçe aranıyor.

• Fuzuli Caddesi’nde 20 yaşındaki E.Y. yönetimindeki oto ile sürücüsü belirlenemeyen otonun çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü ile arkasında bulunan 19 yaşındaki M.S.D.’nin yaralandıkları, 21.00 sıralarındaki kaza sırasında otonun durmayıp kaçtığı, yaralanan 2 kişinin hastaneye kaldırıldıkları, plakası belirlenen aracın sürücüsünün arandığı bildirildi.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde 24 yaşındaki M.Ö.’ye ait evin koridor tavanında bulunan çatıya açılan tahta kapağın kilidinin kırılıp, 1 uyku seti ile 1 battaniyenin çalındığı bildirildi.

• Çöşnük Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi’nde 46 yaşındaki Y.A.’ya ait evin çocuk odasının pencere kilidini zorla açan hırsızın 390 lira para, 1 dijital kamera ile 1 bayan ve 1 erkek yüzüğünü çaldığı belirtildi.

• 00.05 sıralarında Halep Caddesi’nde kavga eden 49 yaşındaki N.A., 29 yaşındaki Ü.B ve 31 yaşındaki E.B. adlı şahıslar yakalandılar.

• Kent merkezindeki bir pansiyonda meydana gelen kasten yaralama ve tehdit olayına el koyan polisin, olayda kullanılan 1 havalı tabancaya el koyduğu, olaya karışan 25 yaşındaki S.K. adlı kadın ile 33 yaşındaki T.K., 31 yaşındaki F.K. ve M.K. ile 44 yaşındaki H.C. hakkında işlem yaptığı öğrenildi.

• Polise başvuran 27 yaşındaki S.İ., cep telefonuna ikramiye kazandığına dair mesaj geldiğini ve verilen numarayı aradığında çıkan şahsın 25 bin lira kazandığını belirtip, bunun için 5 adet 250’lik kontör istediğini, kontör şifrelerini şahsın verdiği numaraya bildirdiğini, belli bir süre sonra tekrar aynı numarayı aradığında çıkan şahsın “Dolandırıldınız, bir bardak soğuk su için” dedikten sonra telefonu kapattığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• 20.00 sıralarında İpem Caddesi’nde yaya olarak yürüyen 32 yaşındaki M.A.K. adlı şahsın, soyadını bilmediği A.isimli şahsın saldırısına uğradığı, bu şahsın boğazına sarılıp tokat attıktan sonra M.A.K.’nin yanından ayrıldığı, arandığı bildirildi.

• Kanalboyu’nda gece meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 29 yaşındaki Z.S. adlı kadın, bir süre birlikte yaşadığı 44 yaşındaki C.A.’yı gördüğünde, bu şahısla birlikteliğinden olan çocuğunu sakladığını, bu nedenle aralarında kavga çıktığını söyledi.

• Turgut Temelli Caddesi’nde 14 yaşındaki S.M. adlı erkek çocuk, yolun karşısına geçerken hızla gelen bir oto sağ ayağına çarptı ve yere düşürdü. Araç durmayıp devam ederken, hafif yaralanan S.M. tedavisini yaptırdı ve çevredeki vatandaşların kendisine verdiği firari araç plakasını polise bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Abdulgaffar Mahallesi’nde 39 yaşındaki L.H.’ya ait eve çocuk odası balkon kapısını zorlayıp giren hırsız tarafından 19 adet çeyrek altın ile 1 adet altın bilezik çalındı. Evin yatak odasındaki halı üzerinde hırsıza ait olduğu sanılan 1 tornavida bulundu.

• Battalgazi Yeni Mahalle’den yaralı olarak hastaneye getirilen 21 yaşındaki F.B. adlı bayan, ahırın dışında bağlı olan ineklerinin yavrusunu severken, ineğin kendisine tekme attığını, sol gözünden yaralandığını, daha sonra gözü şişip başı ağrıyınca hastaneye başvurduğunu bildirdi.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki M.D., gece polise başvurarak, 38 yaşındaki karısı H.D.’nin 2 gün önce evden ayrılıp geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde alkollü olan 37 yaşındaki İ.D. ve 25 yaşındaki A.K.’nin, 36 yaşındaki F.A.’yı dövdükleri bildirildi. İfadesi alınan F.A., iki şahsın yanındaki bayanlara laf atıp kendisini dövdüklerini öne sürdü. Olay yerine gelen polislere de karşı koyunca zor kullanılarak gözaltına alınan iki şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki R.M.İ. adlı bayan, kendisini arayan ve Emniyet Amiri olarak arayan birinin, kendisine ait hattan savcının eşine tehdit ve küfürlü mesajlar gönderildiğini, telefona teknik takip yapmak zorunda olduklarını, bunu düzeltmek için 4 adet 250’lik kontör alıp göndermesini ve kimseye de bir şey söylememesini bildirdiğini, kendisinin verilen numaraya 1 adet 100’lük kontör gönderdiğini, kontörü aldığı marketçinin arayanın dolandırıcı olduğunu söylemesi üzerine olayı fark ettiğini polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Mahallesi Kömür Tevzi Caddesinde bulunan çocuk parkı alanına döşenen 1270 metre kablonun yeraltından sökülerek çalındığı belirtilirken polis araştırmayı sürdürüyor.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde park halinde olan 43 yaşındaki B.H.’ye ait kamyonun 2 aküsü çalındı.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde oturan 61 yaşındaki M.A. adlı şahıs, 18 yaşındaki kızı A.A.’nın bakkala gideceğini söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini, daha önce de 11 kez evden kaçan kızının kötü yola düşmesinden korktuğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Şeyh Bayram Mahallesi’nde park halinde olan 42 yaşındaki H.U.’ya ait motosikletten 40 litre benzin çalındı.

• İsmetpaşa Caddesi’nde oturan 47 yaşındaki M.K., polise başvurarak 21.30 sıralarında evinin giriş ve salon kapısını tekmeyle kırıp içeriye giren akrabası F.E.’nin sustalı bıçakla kendisine küfürler edip yakasından tuttuğunu, kanepeye yatırdığını, belinden çıkardığı tabancayı göğsüne dayayıp tehdit ettiğini, dışardan sesler duyması üzerine evden çıkıp gittiğini bildirdi, şikayetçi oldu. Polis şahsı arıyor.

• Hekimhan Bahçelievler Mahallesi’nde ailevi nedenle çıkan kavgada 31 yaşındaki H.P.’nin 28 yaşındaki karısı M.P.’ye tokatla vurduğu, kadının da kocasının elini ısırdığı, kadın şikayetçi olurken kocanın şikayetçi olmadığı bildirildi.

• Yazıhan ilçesi Barış Caddesi’nde eski tuvalet diye bilinen kulübenin çökmesi sonucu olay yerinde oyun oynamakta olan 11 yaşındaki S.K.’nin, beton tavan ile duvar arasında kalarak ağır yaralandığı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Polise başvuran 28 yaşındaki H.B.E. adlı şahıs, 1 hafta önce işleri nedeniyle İstanbul’a giden ablasının çocuklarını kendisine emanet ettiğini 14 yaşındaki kız yeğeni M.B. ile kardeşinin Elazığ’daki babaannelerini ziyaretten Malatya’ya döndüğünü, ancak yeğeni M.B.’nin kardeşini “Ben arkadaşıma uğrayıp geleceğim. Sen eve git” diyerek gönderdiğini, ancak kendisinin gelmediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• PTT Caddesi’nde işyeri bulunan 39 yaşındaki H.M., polise başvurarak görse tanıyabileceği siyah takım elbiseli birinin müşteri olarak geldiğini, alışveriş karşılığı 3 adet toplam 300 ABD doları verdiğini, kendisinin para üstü olarak 105 lira ödediğini, ertesi gün doları bozdurmak için döviz bürosuna gittiğinde paranın sahte olduğunu öğrendiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis şahsı arıyor.

• Polise başvuran 79 yaşındaki İ.Y. adlı kadın, 4 aydın Ankara’daki kardeşinin yanında olduğunu, Uçbağlar Mahallesi’ndeki ev komşusunun kendisini arayıp eve hırsız girdiğini söylemesi üzerine Malatya’ya döndüğünü, mutfak penceresinin demir korkulukları ile camının kırık, evin de dağıtılmış olduğunu gördüğünü, ilk etapta herhangi bir eşyasının çalınmamış olduğunu gördüğünü, yine de şikayetçi olduğunu bildirirken, polis araştırmaya başladı.

• Savcılığa başvuran 31 yaşındaki F.A. adlı şahıs, babası 73 yaşındaki C.A. ile ortak dükkanlarının bulunduğunu, bu dükkanın kirası nedeniyle babasının sürekli kiracıyı rahatsız edip kendisine de hakaret ettiğini, babasının avukatı olan 38 yaşındaki E.K.’nin de kendisiyle tartıştığını öne sürerek şikayetçi olurken polis soruşturmaya başladı.

• Polise başvuran 34 yaşındaki F.A. adlı kadın, velayeti kendisinde olduğu halde boşandığı eşi N.K.’nın yanında kalan kızlarından 18 yaşındaki B.K.’nın işe gideceğini söyleyerek ayrıldığı eve dönmediğini esi eşinden öğrendiğini, ayrıca 17 yaşındaki diğer kızı K.K.’nin okulunu aradığında onun da okula gitmediğini öğrendiğini, kızlarının gidebileceği yerlere baktıklarını, ancak bulamadıklarını, hayatlarından endişe ettiğini bildirdi ve bulunmalarını istedi.

• 16 yaşındaki E.K. adlı gencin, polisin adresini vermediği okulun karşısındaki sağlık ocağının bahçesine bıraktığı motosikletinin çalındığını bildirdiği öğrenildi.

• Polisin adını vermediği okulun merdivenlerinden inmekte olan 17 yaşındaki S.F. adlı kız öğrenciyi iterek düşmesine neden olan V.adlı şahsın arandığı bildirildi.

• Asayiş Müdürlüğü Ahlak Bürosu tarafından ifadesi alınan 18 yaşındaki A.A. adlı bayan, kendisinin 22 yaşındaki G.Ç. adlı bayan tarafından fuhuşa teşvik edilip fuhuş yaptırıldığını öne sürdü. G.Ç. gözaltına alındı.

• Sağlık Caddesi üzerinde 46 yaşındaki A.Ç. yönetimindeki otonun çarptığı 52 yaşındaki E.Y. adlı bayan yaralandı.

• K.Hüseyinbey Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki Z.A. adlı kadın, polise verdiği ifadede erkek kardeşi ve ikizi olan A.A.’nın miras nedeniyle kendisini dövdüğünü, 58 yaşındaki annesinin de sessiz kalıp kardeşini desteklediğini, bu nedenle annesi ve kardeşinden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis ana oğlun ifadesini aldı.

• İnönü Mahallesi’nde 44 yaşındaki C.T.’ye ait işyerinden 15 lira bozuk para ile 10 paket çeşitli marka sigara çalındı.

• Polisin adresini vermediği resmi kurumun laboratuar kısmından 100-150 kilo bakır boru ve bakır kazan kapağı çalındı.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde 38 yaşındaki V.D.’ye ait 2 adet inşaat asansörü teknesinin çalınıdğı bildirildi.

• Polise başvuran 31 yaşındaki H.G. adlı şahıs, kayınbiraderi H.Y. ile bazı sorunları olduğunu, bu nedenle kayınbiraderinin kendisine tehdit içerikli mesajlar attığını öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis H.Y.’yi arıyor.

• Zaviye Mahallesi’nde 55 yaşındaki M.Ç.’ye ait işyerine kapı yanındaki camı kırarak giren hırsızların 350 paket sigara ile 20 lira civarında bozuk para çaldıkları bildirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde 36 yaşındaki A.Ö. yönetimindeki otonun çarptığı 9 yaşındaki H.E. yaralandı.

• Şifa Mahallesi’ndeki inşaat alanında 24 yaşındaki A.T. adlı işçi ağır yaralanırken inşaat sahibi 65 yaşındaki H.K. ile ustabaşı 44 yaşındaki H.U.’nun ifadeleri alındı.

• İnönü Caddesi’ndeki bir inşaatta 23 yaşındaki m.T. adlı işçinin iş kazası sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Battalgazi’nde ailevi nedenler yüzünden 49 yaşındaki S.D. ile 36 yaşındaki kardeşi K.D.’nin kavga edip birbirlerini dövdükleri bildirildi. S.D. şikayetçi olurken, diğer kardeş şikayetçi olmadı.

• Darende’de polise başvuran 29 yaşındaki N.D. adlı kadın, R.B. adlı şahısla 1 yıl beraber yaşadıklarını, evli olduğunu öğrenince ayrıldıklarını, bunun üzerine şahsın kendisini telefonla tehdit ettiğini öne sürdü. Polis R.B.’yi arıyor.

• Doğanşehir’de polise başvuran 40 yaşındaki E.E. adlı şahıs, 2008 yılının Kasım ayında Tatari mevkiindeki bahçesine diktiği 140 kayısı fidanından 70’inin sökülerek çalındığını bildirdi.

• Yeşilyurt Gaziantep Caddesi’nde 21 yaşındaki M.S., plakasını polise bildirdiği aracın çarpması sonucu yaralandı. Polis, plakasını aldığı otonun sürücüsünü arıyor.

• Yeşilyurt PTT Müdürlüğü işlem görevlisi 31 yaşındaki E.D., polisi arayarak işlemler sırasında bir vatandaşın 20 lira sahte para verdiğini bildirdi. Giden polisler, sahte parayla işlem yapan 30 yaşındaki S.Ö.’yü merkeze getirirken, bu şahıs esnaf olduğunu, paranın sahte olduğunu fark etmediğini ve kendisine de kimin verdiğini bilmediğini söyledi.

• Kuluncak ilçesi Kızılhisar köyünde sulama suyu yüzünden çıkan kavgada 57 yaşındaki A.B. ve 59 yaşındaki ağabeyi M.B.’nin 54 yaşındaki M.K. ile birbirlerini taş ve yumrukla yaraladıkları bildirildi.

• Yazıhan Mısırdere Köyünde 41 yaşındaki B.I., arazi anlaşmazlığı yüzünden 36 yaşındaki kardeşi M.İ.’yi yumrukla yaraladı.

• Akçadağ Kahyalı Köyünde, 37 yaşındaki İ.B. adlı şahıs, ailevi nedenle tartıştığı 33 yaşındaki karısı E.B.’nin kafasına kürekle vurarak yaralanmasına neden oldu.

• Çarmuzu Kaynarca’da 19 yaşındaki H.K.’nın büyükbaş hayvan satıp parasını zamanında alamadığı için tartıştığı 45 yaşındaki H.S.’nin evinin 2 camını taşla kırıp kaçtığı bildirildi.

• Pütürge ilçesi Örnek Köyünde oturan 28 yaşındaki F.Ç. adlı kadın, bunalım sonucu kayısı ilacı içerek intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Dilek Beldesinde 56 yaşındaki C.C. ile 28 yaşındaki M.C.’nin, arazi sulama yüzünden tartıştıkları K.S.’yi yumrukla yaraladıkları bildirildi.

• Arapgir ilçesi Kayakesen Köyü Sarısu Deresi mevkiinde 22 yaşındaki H.P.’nin hayvan otlattığı arazinin kendisine ait olduğu gerekçesiyle tartıştığı 20 yaşındaki F.K.’yı belinden bıçakla yaraladığı, bıçağı alan yaralının da H.P.’yi sırtından yaraladığı bildirildi. Ağır yaralı olan F.K.’nin Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındığı, olayın devamında 27 yaşındaki Ü.M., 22 yaşındaki S.M. ve 55 yaşındaki B.M.’nin, H.P.’nin evine gelerek annesi 57 yaşındaki H.P. ve babası 64 yaşındaki F.P.’yi yumruk ve sopalarla yaraladıkları, olaya jandarma tarafından el konulduğu bildirildi.

• Kale ilçesi Karaağaç Köyü Muhtarı 48 yaşındaki M.G., jandarmaya başvurarak 24 yaşındaki F.A., 42 yaşındaki M.A. ve 44 yaşındaki H.A.’nın, köye gelen içmesuyu borularını kırarak zarar verdikleri iddiasında bulundu. İfadeleri alınan 3 şahıs salıverildi.

• Battalgazi Meydancık Köyünde 48 yaşındaki I.T.’nın, kayısı bahçesi sulamasında kullandığı bin metre plastik hortumun değişik aralıkla kesildiği, ayrıca 100 adet fıskiyenin de kırıldığı bildirildi. Jandarma araştırmaya başladı.

• Yeşiltepe Mahrukatçılar Sitesi’nde 52 yaşındaki M.K.’ya ait odun ve kömür deposundan gece belirsiz saatlerde 25 kiloluk torbalar içerisinde toplam 6 ton kömür çalındı.

• Doğanşehir Polat Karaterzi Köyünde, yerel seçimler nedeniyle 51 yaşındaki M.T. ile 37 yaşındaki E.S. arasında çıkan kavgayı ayırmak için müdahale eden 55 yaşındaki A.K.’nin, M.T. tarafından savrulan yumrukla gözünden yaralandığı bildirildi. Jandarma olaya el koyarken, kavganın ardından alkol komasına da giren M.T. hakkında işleme başladı.

• Doğanşehir Suçatı mevkiinde, 44..718 plakalı araç ile piyasaya sahte para sürüleceği ihbarı üzerine belirtilen aracın Melet Köprüsü üzerinde durdurulduğu, otodaki şahıslardan 38 yaşındaki E.K.’nin üzerinde 15 adet sahte 50’lik banknot ele geçirildiği, bu şahsın ve yanında bulunan aynı yaşlardaki C.Y. ve T.D.’nin yakalandığı ve tutuklandıkları bildirildi.

• Merkez Bahtepe Köyünde 15 yaşındaki C.A. adlı kız, bunalım sonucu hap yutarak intihara kalkıştı.

• Arapgir Paçalı köyünde 45 yaşındaki Ş.O. adlı kadın, su almaya gittiği çeşmenin taşından sara krizi tutunca düşerek ağır yaralandı ve Malatya TÖTM’ye kaldırıldı.

• Yeşilyurt Bostanbaşı beldesinde ekonomik sıkıntı nedeniyle bunalan 42 yaşındaki D.K. adlı kadın fazla miktarda hap yutup intihara teşebbüs etti.

• Yeşilyurt Gündüzbey Ağcapınar mesire alanında 24 yaşındaki F.D. adlı şahıs her iki bileğini keserek intihara kalkıştı.

• Çamurlu Köyü sınırlarındaki bir villada 70 yaşındaki E.M.G. adlı şahsı, kredi kartı borçları yüzünden tartıştığı 34 yaşındaki karısı S.G.’yi döverek yaraladığı bildirildi.

• Malatya E Tipi Cezaevi’nde hırsızlık nedeniyle tutuklu bulunan 25 yaşındaki G.T.’nin 00.30 sıralarında, bunalım sonucu jilet ile karın ve sağ göğüs bölgesini keserek kendini yaraladığı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız