SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Zafer Mahallesi’ndeki evlerinde 35 yaşındaki kocası H.D. tarafından dövüldüğünü öne süren 29 yaşındaki S.D., sebepsiz yere dövdüğünü söylediği eşinin kül tablası fırlattığını iddia etti. Şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• İş bulma vaadiyle 29 yaşındaki M.K.B., 35 yaşındaki B.B., 28 yaşındaki O.A., 36 yaşındaki A.A., 28 yaşındaki M.B., 28 yaşındaki Y.Ç., 30 yaşındaki A.B., 28 yaşındaki A.B., 25 yşındaki İ.U., 22 yaşındaki Y.Ö. ve 28 yaşındaki F.A.’yı dolandırdıkları öne sürülen 31 yaşındaki M.Y. adlı şahıs ile 21 yaşındaki A.Y. adlı bayan gözaltına alındı.

• Savcılığa başvuran 47 yaşındaki T.C., aralarında alacak verecek davası bulunan 45 yaşındaki A.P. tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasında bulundu. Şahıs aranıyor.

• Belediye SOS binası yanında 30 yaşındaki M.Ö. adlı şahıs 23.45 sıralarında saldırıya uğrayarak dövüldü. M.Ö., M. lakaplı şahsın, aralarında husumet bulunan Ö.G. tarafından azmettirildiğini, ikisinden de şikayetçi olduğunu öne sürerken, polis iki şahsı aramaya başladı.

• Elazığ’da dolandırıcılık suçundan tutuklanan 55 yaşındaki N.H. adlı şahısın, iş bulma vaadiyle Malatya’da da 30 yaşındaki K.Y., 36 yaşındaki O.S. ve 44 yaşındaki S.A.’yı dolandırdığı bildirildi.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki S.Y. adlı kadın, annesinin evinde iken eşi olan 26 yaşındaki F.Y. tarafından dövüldüğünü öne sürerek şikayetçi olurken, şahıs suçlamayı reddetti.

• Bazı hırsızlık olaylarında çalınan malzemelerin elde edilmesi amacıyla savcılıktan alınan izinle 27 yaşındaki Y.A. adlı kadın ile aynı yaştaki H.H.K. adlı şahsın evlerinde yapılan aramada 1 adet kuru sıkıdan bozma tabanca ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği bulundu.

• Turgut Temelli Caddesi’nde işyeri bulunan M.K. adlı şahıs, polise başvurarak, tanımadığı, kendisini Ö. Ş. olarak tanıtan ve sıtma pınarında esnaf olduğunu söyleyen bir şahısın geldiğini, yüklü miktarda kontör ve telefon alacağını söylediğini, kredi kartının limitinin yüksek olduğunu ancak asgari ödemesinin yapılması gerektiğini söylediğini, kendiside kredi kartında herhangi bir sorun olup olmadığını anlamak için bir miktar alışveriş yapması gerektiğini söylediğini ve şahısın verdiği 5127 **** **** **** kart numaralı Ö. Ş. adına düzenlenmiş Akbank kredi kartından şifre kullanarak 215 TL’lik bir alışveriş yaptığını, şahıs Araştırma hastanesinde ailesinin beklediğini yanlarına gitmesi gerektiğini söylediğini ve kredi kartına 4.000 TL yatırın dediğini, geldiğinde alışveriş yapacağını söyleyerek gittiğini, kendiside Akbank’a 2.000 TL para yatırdıktan sonra işyerine geldiğini yatırdığı parayı tekrar geri çekmek istediğini fakat kredi kartında yeterli bakiye olmadığını görünce dolandırıldığını anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis kendini Ö.Ş. diye tanıtan şahsı arıyor.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki E.T. adlı bayan, gece evinde yalnızken korktuğu için fazla miktarda ilaç yutup intihara kalkıştı ve daha sonra pişman olup Devlet Hastanesi’ne gelerek tedavisini yaptırdı.

• Polise başvuran 37 yaşındaki A.D., alacağını istemeye gittiği Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki buğday pazarında 32 yaşındaki Y.K. ve 25 yaşındaki S.K. tarafından dövüldüğü iddiasında bulundu.

• Aralarında husumet olan 28 yaşındaki Ş.A.’yı ölümle tehdit ettiği öne sürülen 50 yaşındaki H.Ö. suçlamayı kabul etmedi.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki H.Y. adlı kadın, 00.30 sıralarında polise başvurarak, evinde iken kapının çalındığını ve deliğinden baktığında S.Z. ile bir başka şahsı gördüğünü, şahsın “Kapıyı açar mısınız? Ben polisim” dediğini, kapıyı açmadığını ve polisi aradığını, şahısların bu arada kaçtıklarını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• 00.05 sıralarında Çukurdere Mahallesi’nde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 46 yaşındaki A.A., kaynı ile aralarında ticari anlaşmazlık bulunan E.adlı şahsın, bir başka şahısla birlikte evinin zilini çaldığını, kapıyı açtığında kaynını sorduklarını, bilmediğini söyleyince de tehditle arabaya bindirmeye çalıştıklarını, polisi aradığında Diyarbakır plakalı bir araca binerek kaçtıklarını anlattı. Polis şahısları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ni arayan bir şahıs Diyarbakır- İstanbul seferini yapan yolcu treninin 3. vagonundaki bazı şahısların esrar taşıdıklarını ihbar etti. Polis tarafından söz konusu trende yapılan aramada 3 kilo 578 gram esrar ele geçerken, sahibi belirlenemedi.

• Arguvan’daki bir yurtta kalan 20 yaşlarındaki E.M., bileklerini keserek intihara kalkıştı.

• Yeşilyurt’ta saat 21.45 sıralarında yüksek sesle tartışıp çevreyi rahatsız ettikleri gerekçesiyle kendilerini uyaran polislere hakaret ve tehditte bulundukları öne sürülen 27 yaşlarındaki H.T. ve 37 yaşındaki Ç.K. gözaltına alındı.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir işyerinde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 23 yaşındaki M.Ç., 27 yaşındaki İ.Y.’nin nişanlısı D.K. ile aynı yerde çalıştıklarını, işe geç gelmesi nedeniyle D.’yi birkaç kez uyardığını, son olarak işyerinde iken İ.Y.’nin gelip, “Sen nasıl benim nişanlımı uyarırsın?” demesi üzerine aralarında tartışma çıktığını söyledi, ancak şikayetçi olmadı.

• Annesi tarafından hastaneye getirilen 8 yaşındaki Ş.A. adlı kız çocuk, okuldan çıkıp yolun karşısına geçmek isterken bir aracın kendisine çarptığını, şoförün kendisini hastaneye götürmek istediğini, ancak kabul etmediğini, şoförün bunun üzerine adını ve telefon numarasını yazıp verdiğini, eve gidip annesine durumu anlatınca annesinin hastaneye getirdiğini, kimseden şikayetçi olmadığını bildirdi.

• Polise başvuran 53 yaşındaki F.Ö. adlı kadın, doktorun yazdığı reçeteyle optikçiden gözlük alıp, açık senede imza attığını, birkaç ay sonra işyeri sahibinin senedi icraya verdiğini öğrenip işlemi durdurduğunu, senedin parasını ödemesi için, cenazesi olması nedeniyle önceden alışveriş yaptığı işyerinden tanıdığı A.B. adlı şahsa 360 lira para, 22 ayar altın zincir ve 3 çeyrek altın verdiğini, fakat bu şahsın parayı yatırmadığını öğrendiğini, telefonla aradığında Antalya’da olduğunu ve parayı göndereceğini söylediğini, ancak göndermediğini bildirerek şikayetçi oldu. Polis A.B.’yi arıyor.

• Polise başvuran 43 yaşındaki N.D. adlı şahıs, 20.00 sıralarında Turgut Özal Yolu’nde evine doğru yaya olarak gönderirken, yolunu kesen ve görse de tanıyamayacağı bir şahsın içinde kimliği bulunan para cüzdanını elinden almak istediğini, direnmesi üzerine şahsın kendisini dövüp cüzdanı alarak kaçtığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 83 yaşındaki Z.A. adlı kadın, evinde kiracı olan 51 yaşındaki M.M. adlı şahsın bahçede alkol alıp sürekli kendisini rahatsız ettiğini, kira, elektrik ve su parası ödemediğini, elektrik ve suyu kaçak kullandığını, evini işgal ettiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis olayı araştırmaya başlarken, şahsın kısa bir süre önce hırsızlıktan tutuklandığını ve cezaevinde olduğunu saptadı.

• Devlet Hastanesi’nde meydana geldiği bildirilen olayla ilgili ifadesi alınan 36 yaşındaki N.K. adlı kadın, başının ağrıması üzerine hastaneye gittiğini ve daha önce de sık sık bu durumla karşılaştığı için tedavi gördüğünü, ilaçlarını 41 yaşındaki doktor İ.A.’nın yazdığını, yine aynı doktorun yanına girip ilaçlardan bir fayda görmediğini söylemesi üzerine doktorun kendisine hakaret etmeye başladığını öne sürdü ve şikayetçi oldu. Doktor İ.A. da, N.K.’nin muayenesini yaptığını, ilaçlarını yazdıktan sonra bu kişinin kapıdan çıkarken geri dönüp kendisine hakaret ettiğini, sağlık karnesi ile yüzüne vurduğunu bu nedenle kendisinin de şikayetçi olduğunu söyledi. Olayla ilgili hazırlanan ifade evrakları savcılığa gönderildi.

• 37 yaşındaki C.N., ayakkabı boyacısı olduğunu, adını M.olarak bildiği bir başka boyacının yanına gelip sebepsiz yere burnuna tekme attığını ve kendisini yaralayıp kaçtığını bildirdi. Polis firari boyacıyı arıyor.

• 31 yaşındaki A.E. adlı kadın, savcılığa başvurarak eşinin amcası oğlu 41 yaşındaki V.E.’yle aralarında husumet olduğunu, şahsın kendisini ölümle tehdit ettiğini, 34 yaşındaki Ö.T.’yi de bu nedenle kullandığını öne sürerken, iki şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• İpek Caddesi’nde 70 yaşındaki A.C.’nin yönetimindeki otonun aynası ile çarptığı 37 yaşındaki M.K.K. ile 10 yaşındaki A.K.’nin hafif yaralandıkları bildirildi.

• Sancaktar Mahallesi’nde 25 yaşındaki N.L.’ye ait işyerinden 4 dizüstü bilgisayar, 1 bilgisayar kasası, 1 kamera kayıt cihazı, 1 cep telefonu, çelik kasadaki 3 bin 860 Euro, 23 bin 866 lira, 58 bin 400 ABD dolarının yanı sıra çeşitli bankalara ait 112 çek koçanının çalındığı bildirildi.

• Beydağı Mahallesi’ndeki evlerinde moralinin bozuk olması nedeniyle banyoda bileğini jiletle kesen 18 yaşındaki T.A. adlı bayan, hastaneye kaldırıldı.

• Salköprü Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki T.T., polise başvurarak, kızı 14 yaşındaki S.T.’nin komşu kızı ile akşam oynadığını, daha sonra komşu kızının yanına gelerek, kızının elinde okul çantası ile koşarak gittiğini söylediğini, gidebileceği yerleri aradığını ancak kızını bulamadığını bildirdi. Polis S.T.’yi aramaya başladı.

• 70 yaşındaki Tokat-Zile doğumlu S.B. polise başvurarak, evlenmek amacı ile C.adlı şahsın kendisini N.K. adlı kadınla tanıştırdığını, aracıya 3 bin lira, N.K.’nın eniştesine ise 1.000 lira verdiğini, N.K. adlı kadınla onun köyüne gittiğini, iki gün kaldıktan sonra kadına 5 bin 300 lira değerinde burma bilezik aldığını, N.K.’nın tren garında eşyalarını plakasını alamadığı bir araca yüklediklerini, birlikte araca bindiklerini, kendisinin dönüş bileti almak için gişeye gittiğini, geri döndüğünde kadını ve aracı bulamadığını, dolandırıldığını bildirdi. Polis kadını ve aracıyı arıyor.

• 04.00 sıralarında Çavuşoğlu Mahallesi’nde devriye gezen polis ekibi, çöp kutusu arkasında birinin saklandığını fark etti ve 16 yaşındaki R.E. adlı şahsı, yanında ve yakınında 2 bisikletle yakaladılar. Çevrede yapılan araştırmada aynı yaşlardaki M.K. ve M.Ç. de, park halinde olan 53 yaşındaki K.M.Ç.’ye ait otonun içerisinde gördü ve yakaladı. Araştırmada, şahısların aracı çalıp 2-3 saat gezdikten sonra geri getirdikleri, bisikletleri de oradaki bir işyerinden çaldıkları belirlendi. Araçta ayrıca M.K.’ya ait 2 bıçak bulundu. Adliyeye verilen zanlılardan M.K. tutuklandı, diğerleri salıverildi.

• Karakavak’ta 33 yaşındaki T.Y.’ye ait işyerine hırsızlık amacıyla girdiği gerekçesiyle 19 yaşındaki E.K. yakalandı ve adliyece “adli kontrol” kararıyla salıverildi.

• Hasanbey Caddesi’nde 23.00 sıralarında kavga eden şahıslardan 21 yaşındaki Z.K. bıçakla göğsünden yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralı Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, bu kişiyi yaralayan 20 yaşındaki T.E.Ö. yakalandı ve adliyece tutuklandı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki Z.S. adlı kadın, 40 yaşındaki eşi S.S.’nin tartışma sırasında kendisini bıçakla tehdit edip dövdüğü iddiasında bulundu. Şahıs hakkında işleme başlandı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 20.15 sıralarında kız yüzünden çıkan kavgada 15 yaşındaki M.A.’yı sağ bacağından bıçakla yaralayan 16 yaşındaki M.M.K. yakalandı ve adliyece serbest bırakıldı.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 78 yaşındaki Y.B. savcılığa başvurarak, öz oğulları 47 yaşındaki H.B. ve 45 yaşındaki M.B.’nin kendisine bakmadıklarını öne sürdü ve şikayetçi oldu. İki kardeş hakkında “Aile Hukukundan Kaynaklanan Hükümlülüğün İhlali” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• Akçadağ Doğu Mahallesi’nde 45 yaşındaki F.T. adlı kadının, 39 yaşındaki kocası T.T. tarafından dövüldüğü, ancak kadının şikayetçi olmadığı bildirildi.

• Doğanşehir’de 16 yaşındaki N.K. adlı kızı öptüğü öne sürülen 20 yaşındaki T.O. yakalandı. N.K. ifadesinde, şahısla daha önce arkadaş iken ayrıldıklarını, kendisi ile evlenmek istediğini ve bunu kabul etmediğini, olay günü konuşmak için çağırdığını, korktuğu için gittiğini, şahsın burada kendisini tehdit ederek öptüğünü anlattı. T.O. hakkında “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• Yeşilyurt’ta polise başvuran 73 yaşındaki A.T., ölen ağabeyi H.T. adına kayıtlı olan ancak kendisinin ilgilendiği, Kültür Bakanlığı’nın koruma altına alıp tadilat yapmakta olduğu Adıyaman Caddesi’ndeki evin 7 kapı camının kırıldığını, olayla ilgili daha önce evi depo olarak kullanan 37 yaşındaki Ç.K.’dan şüphelendiğini bildirdi. Ç.K. ise suçlamayı kabul etmedi ve camların geçen yıl yapılan tadilat sırasında kırılmış olabileceğini öne sürdü.

• 3 ayrı suçtan 4 yıl 3 ay hapis cezası ile aranmakta olan 27 yaşındaki Y.S. adlı şahsın polis tarafından yakalanıp götürüldüğü Yeşilyurt İlçe Emniyet Amirliği’nde görevlilere zorluk çıkardığı, ayrıca ekip otosunun arka camını kırdığı ve adliyece tutuklandığı bildirildi.

• Sivas Caddesi ile Yunus Emre Caddesi’nin kesiştiği kavşakta 44 yaşındaki O.A. yönetiminde bulunan oto ile 33 yaşındaki B.B. yönetiminde bulunan oto çarpıştı. Kazada iki aracın sürücülerinin yanı sıra araçlarda bulunan 13 yaşındaki A.E.A., 40 yaşındaki Y.A., 16 yaşındaki K.Ş., 47 yaşındaki F.T. ve 71 yaşındaki S.B. yaralandılar.

• Başharık Mahallesi M.Akif Caddesi’nde 25 yaşındaki M.M.A.’ya ait evin ahşap doğrama olan balkon kapısını sert cisimle zorlayıp açarak giren hırsız 1 bilgisayar kasası, 1 dijital fotoğraf makinesi, 1 altın bilezik, 1 inci kolye ve 300 lira para çaldı.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde oturan 40 yaşındaki Z.C. adlı kadın, 52 yaşındaki eşi K.C.’nin kendisine sürekli hakarette bulunduğunu, tehdit ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Şahıs suçlamayı reddetti.

• Savcılığa başvuran 38 yaşındaki K.K., Hastane Caddesi’ndeki inşaatın üst katında kendi evinin görüşünü engelleyecek bir şekilde kaçak kat yapıldığını öne sürerek şikayetçi oldu. 30 yaşındaki M.E.İ. ise, kaçak yapının söz konusu olmadığını, inşaatı belediyenin verdiği imara göre yaptığını söyledi.

• Sivas Caddesi’nde yolun karşısına geçmek isteyen 55 yaşındaki N.B. adlı kadına çarparak yaralanmasına neden olan 30 yaşındaki M.C.Ç. adlı sürücü, ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Fırat Mahallesi’ndeki olayda 37 yaşındaki H.K. adlı kadının, ailevi nedenle yengesi olan 28 yaşındaki E.K. tarafından dövüldüğü, ancak şikayetçi olmadığı bildirildi.

• Polise başvuran 18 yaşındaki M.S.T., dershanede aynı sınıfta okuduğu A.adlı şahsın kilolu olmasından dolayı alay ettiğini, bunun üzerine dayısını çağırdığını, dayısı ile konuşurken bağırıp çağıran A.’nın “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Sizin hepinizi öldürürüm” diye tehdit ettiğini, daha sonra bu tehdidi telefonla da sürdürdüğünü öne sürdü. Polis A.’yı yakalamaya çalışıyor.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde park halinde olan 25 yaşındaki H.K.’ya ait otonun teybi çalındı.

• Asayiş Şubesi’ne başvuran 44 yaşındaki A.A., 36 yaşındaki M.E. adlı şahsın alacak verecek nedeniyle konuşmak için Çarmuzu Mahallesindeki demiryolu hem zemin geçit üstünde bulunan boş araziye götürdüğünü, daha sonra 39 yaşındaki A.D., 32 yaşındaki K.G., 43 yaşındaki C.T., 41 yaşındaki İ.A. ve K.lakaplı şahısların geldiklerini, kendisini döverek 4 adet 15 bin, 1 adet 5 bin liralık ve 1 adet de limitsiz senet imzalattıklarını öne sürdü. Polis firarda olan İ.A. ve K.dışındaki zanlıları yakaladı. Soruşturma sürüyor.

• Beydağı Mahallesi’ndeki bir evde sabah saatlerinde hırsızlık olduğu ihbarı üzerine giden polis ekibi, 14 yaşındaki A.D.’yi yakaladı. Ev sahiplerinden 56 yaşındaki Y.I. ifadesinde, bu kişinin dairesinin çatısına izinsiz girdiğini, kendisini görünce de kaçmak için komşusu 28 yaşındaki E.Ç.’nin çatısına atladığını, bu arada kiremitleri kırdığını, bu nedenle şikayetçi olduklarını bildirdi. Adliyeye verilen A.D. salıverildi.

• Çukurdere Mahallesi’nde 31 yaşındaki M.O. yönetimindeki otoyla giderken, yolun karşısına geçmek isteyen 10 yaşındaki M.H. adlı kıza çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Akçadağ Doğu Mahallesi’nde evinin önünde alkol alan 17 yaşındaki B.Y. ile 14 yaşındaki kardeşi B.Y. arasında tartışma çıktığı, iki kardeşin birbirlerini yaraladıkları bildirildi.

• Doğanşehir’de polise başvuran 54 yaşındaki H.N., ifadesinde Karşıyaka Mahallesi Sürgü Caddesi7ndeki evine 15.00 sıralarında geldiğinde kapıyı açık gördüğünü, içeride komşusu 17 yaşındaki D.Ö. adlı genci gördüğünü, “Ne yapıyorsun?” dediğinde bu kişinin kaçmaya başladığını, evine gittiğinde şahsı evinde bulduğunu ve evden ne çaldığını sorduğunu, kendisine o an bir şey almadığını, ancak daha önce 1 yarım altın, 2 çeyrek altın, 1 altın yüzük, 1 çift altın küpeyle 1.300 lira para çaldığını söylediğini, çaldığı eşyaları getireceğini söylediğini, ancak aradan geçen birkaç günde getirmediğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Adliyeye verilen D.Ö. salıverildi.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki Z.S. adlı kadın polise başvurarak, 44 yaşındaki C.A. ile 7.5 yıl beraber yaşadıklarını, son 2.5 yıldır ayrı olduklarını, ancak şahsın sürekli kendisini rahatsız edip dövdüğünü öne sürdü. Polis C.A.’yı arıyor.

• Kernek Meydanı karşısı Belediye Ekmek Büfesi yanında M.E. adlı şahıs bulduğu 1 adet şarjör ve 7 adet mermiyi polise teslim etti. Polis araştırmaya başladı.

• Dabakhane Mahallesi’nde 20.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 44 yaşındaki C.D., teyzesinin oğlu 29 yaşındaki K.K. ile madde bağımlısı olduğu için kavga ettiklerini, kavga sırasında K.K.’nın kendisini sol kalçasından bıçakla yaraladığını bildirdi. Polis K.K.’yı bıçağıyla yakaladı.

• Sivas Caddesi’nde 23 yaşındaki G.Ü.’ye ait eve giren hırsız 1 cep telefonu, bilgisayar kasası ile monitörünü çaldı.

• Fuzuli Caddesi’nde işyeri bulunan 33 yaşındaki S.Z., işyerine tanımadığı bir şahsın gelip beğendiği iki gelinliği paket yapmalarını istediğini, kendisinin o sırada başka bir müşteri ile ilgilendiğini, bir süre sonra ilk şahsın “Siz gelinlikleri paket yapın. Biraz sonra gelip alacağım” diyerek ayrıldığını, bu kişi gittikten sonra masa üzerine bıraktığı cep telefonunun çalındığını fark ettiğini, bu şahıstan şüphelendiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Fuzuli Caddesi’nde 22.00 sıralarında 40 yaşındaki H.İ.’yi dövdükleri öne sürülen Ş.ve T.adlı şahısların açık kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmalarına çalışılıyor.

• Polise başvuran 42 yaşındaki S.K., Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki işyerine gelen ve eski ev sahibi olan H.A.’nın, kendisine “Kiramı ödeyeceksin. Yoksa birkaç kişinin cebine para koyar, seni vurdururum, o parayı alırım” dediğini, kendisinin kira borcunun olmadığını, tüm borcunu ödediğini söylediğini, bunun üzerine “Ben parayı almasını bilirim” diyerek ayrıldığını bildirdi ve şikayetçi oldu. H.A. aranıyor.

• Kubilay Lisesi civarında 16.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 43 yaşındaki S.H.A., alışverişten dolayı 23 yaşındaki T.Y. ve 42 yaşındaki R.K.’ya 2 bin 100 lira borcu olduğunu, karşılaştığı şahısların kendisine bir şey yapmasından korkarak uzaklaşmak istediğini, şahısların kendisini tuttuğunu, aralarında tartışma yaşadığını, ancak kimseden şikayetçi olmadığını söyledi. İki şahıs serbest bırakıldı.

• Kiltepe Mahallesi’nde akşam bıçakla yaralanan 13 yaşındaki H.M., kendisini bıçakla yaralayan 12 yaşındaki S.T.’den şikayetçi olmadı.

• Beylerbaşı Mahallesinde 38 yaşındaki A.Ç.’yi dövdüğü öne sürülen 32 yaşındaki İ.B. suçlamayı kabul etmedi.

• Özalper Mahallesi’nde 36 yaşındaki N.Ö.’ye ait evden 1 altın set, 1 burma bilezik, 3 yüzük, 1 çocuk kolyesi ile 1 çocuk bileziği çalındı.

• 26 yaşındaki E.P.’ye ait işyerine giren hırsızlarca 111 adet bakır tas, 14 adet sürahi, 28 adet bakır şekerlik, 29 adet bakır demlik takımı, 23 adet bakır sini, 4 büyük semaver, 12 adet bakır cezve, 24 adet kilim ve 9 adet dokunmuş yastık çalındı.

• 27 yaşındaki M.T. adlı şahsın İnönü Caddesi’nde iken içerisinde 12 bin lira, cep telefonu, boş çek koçanı, nüfus cüzdanı, 2 silah ruhsatı ve işyeri çelik kasa anahtarının bulunduğu çantayı kaybettiği bildirildi.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan 55 yaşındaki S.Ş. polise başvurarak, 16 yaşındaki kızı S.Ş.’nin arkadaşına gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını ve geri gelmediğini bildirdi, bulunmasını istedi.

• Paşaköşkü’nde 29 yaşındaki karısı Y.G.’yi dövdüğü
gerekçesiyle 35 yaşındaki B.G. yakalanarak gözaltına alındı.

• Niyazi Mahallesi Niyazi Sokakta park halinde olan 32 yaşındaki M.S.’ye ait araçtan dikiz aynası, lamba, anahtar takımları çalındı.

• Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi’nde 01.00 sıralarında 22 yaşındaki Y.Ö. adlı kadın, çıkan tartışma sonucu 24 yaşındaki eşi F.Ö. tarafından dövüldü. Şahıs kaçarken, dişi kırılan ve burnu kanayan Y.Ö. ev sahibi tarafından hastaneye götürülerek tedavi ettirildi.

• Yeşilyurt Cumhuriyet Meydanı’nda 17.40 sıralarında alkollu olan 43 yaşındaki A.E. adlı şahsın elindeki bıçakla “Bana kimse bir şey yapamaz. Bana kimse küfredemez” diye bağırdığı sırada polis tarafından yakalandığı bildirildi.

• Zafer Mahallesi’nde 02.10 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 26 yaşındaki F.U. adlı kadın, daha önce 5 yıl birlikte yaşadığı ancak 20 gün önce ayrıldığı 33 yaşındaki R.D.’nin evine geldiğini, zorla kapıyı açmaya çalışıp hakaretlerde bulunduğunu, kendisinin de polis çağırdığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Alkollü olduğu belirlenen şahıs ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Malatya Devlet Hastanesi’nde doğum yapan 19 yaşındaki O.D. adlı kadın, L.T. adlı şahısla imam nikahıyla evlendiğini, şahsın iki ay önce kendisini dışarıya attığını, kendisinin kadın sığınma evine yerleştiğini, gidecek yerinin olmadığını, çocuğuna da bakamadığını ve bu nedenle çocuğun babasına teslim edilmesini istediğini bildirdi. Polis L.T.’yi arıyor.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde 49 yaşındaki F.A.’ya ait evden cüzdan, Ruger marka tabanca, 5 mermi, sürücü belgesi, 300 lira para, nüfus cüzdanı ve kurum kimliği, banka ve kredi kartları çalındı.

• Polise başvuran 23 yaşındaki G.S. adlı bayan, kredi kartının olmadığını 7 Nisan’da fark edip iptal ettirdiğini, ancak iptal ettirinceye kadar kendisinin bilgisi dışında çeşitli mağazalardan 503 liralık alışveriş yapılmış olduğunu gelen ekstreden gördüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Dabakhane Mahallesi’nde minibüsten inip, ön tarafından karşıya geçmeye çalışan 84 yaşındaki F.P. adlı kadına, bunu fark etmeyen 22 yaşındaki E.Ş. yönetimindeki minibüsün çarpıp hafif yaraladığı bildirildi.

• Başharık Kanalboyu Caddesi’nde 26 yaşındaki Y.G. yönetiminde bulunan oto ile 32 yaşındaki S.O. yönetiminde bulunan oto çarhıştı. Kazada Y.G.’nin yönetimindeki otoda bulunan 70 yaşındaki L.S., 72 yaşındaki N.S. ve 34 yaşındaki E.Y. adlı kadınlar yaralandılar.

• İstiklal Mahallesi’nde 29 yaşındaki M.T.’ye ait 3 tekerli el arabası çalındı. Bir gün sonra arabasını gören M.T., polise başvurdu ve 20 yaşındaki R.F. ve 17 yaşındaki M.F. kardeşleri yakalattı.

• Saray Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki E.Ö. adlı bayanın, sınavlarının kötü geçmesine üzülerek bunalıma girdiği ve fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştığı bildirildi.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 84 yaşındaki O.D. polise başvurarak, 36 yaşındaki oğlu Y.D.’nin kendisini evden atmak istediğini, direnince de kendisini dövdüğünü öne sürdü. Hakkında “Üst Soya Kötü Muamele” suçlamasıyla soruşturma dosyası açılan Y.D. aranıyor.

• 34 yaşındaki A.R.K.’yi cep telefonundan arayıp para ödülü kazandıdığını bildirip 6 adet 250’lik kontür isteyen, şahsın olumsuz cevap vermesi üzerine telefonu kapatan dolandırıcının belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki K.Ö. adlı bayan, belirlenemeyen bir nedenle ilaç içip intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Turgut Temelli Caddesi’nde 19.10 sıralarında yürümekte olan 30 yaşındaki A.G.’ye arkadan yaklaşarak nedensiz yere dövdükleri ve kaçtıkları bildirilen 2-3 şahıs aranıyor.

• Kiltepe Mahallesi’nde 20 yaşındaki A.P.’nin evinin teras katında bulunan kümesin kilidini kırıp 30 güvercini çalan hırsızın yakalanmasına çalışılıyor.

• Salköprü Mahallesi’nde 27 yaşındaki İ.B.’ye ait inşaattan 60 metre uzunlukta elektrik kablosu çalındı.

• Yeşiltepe Atatürk Mahallesi’nde 58 yaşındaki A.V.’ye ait 3. kattaki evin balkon kısmını tamir ederken düşen 38 yaşındaki İ.İ. yaralandı.

• Turgut Özal Mahallesi’ndeki bir evde 22.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 31 yaşındaki C.T., T.T. adlı şahıstan cep telefonu aldığını ve paranın bir kısmını 2 gün sonra vereceğini söylediğini, 2 gün sonra parayı vermesine rağmen evine gelen şahsın, 2 günlük gecikme nedeniyle kendisinden 20 lira faiz istediğini, bıçakla eve girip tehdit ve küfrettiğini, boğuşma sırasında şahsın elindeki bıçağı aldığını, polis çağıracağını söylemesi üzerine şahsın motosikletine binerek kaçtığını anlattı. Polis T.T. adlı şahsı arıyor.

• Hekimhan İlhan Deniz bulvarı’nda 43 yaşındaki H.T. yönetiminde bulunan oto ile 22 yaşındaki N.Ü. yönetimindeki plakasız motosiklet çapıştı, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Arguvan Eymir Köyünde 35 yaşındaki M.T. adlı şahsın arazisinde hayvan otlatan 46 yaşındaki S.D.’yi ölümle tehdit ettiği öne sürüldü.

• Yeşilyurt ilçesi Seyituşağı Köyünde oturan 36 yaşındaki B.E.Ş. adlı şahsın, fazla para harcadığı gerekçesiyle 35 yaşındaki karısı N.Ş.’yi yumrukla hastanelik ettiği bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi İkizce Köyünde oturan 23 yaşındaki M.M. hakkında, 156 Jandarma İmdat telefonunu arayıp asılsız ihbar yaptığı, suç uydurarak görevli mercileri oyaladığı gerekçesiyle 69 lira idari para cezası uygulandı.

• Yeşilyurt İlçesi İkizce Köyünde kimlik ibraz edemeyen 18 yaşındaki T.A.’ya 69 lira idari para cezası uygulandı.

• Kale Erdemli Köyünde kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle 53 yaşındaki M.A. adlı şahıs hakkında işlem yapıldı.

• Yazıhan ilçesi Kömüşhan Köyünde oturan 38 yaşındaki U.B. adlı şahsın, tarlasının yakınından geçen DSİ ana kanalından tarlasına su götürmek için kanal betonunu kırarak zarar verdiği, bu nedenle hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

• Malatya’dan Adıyaman yönüne gitmekte olan 25 yaşındaki A.K.G. yönetimindeki otomobil Erkenek Destikomlar mevkiinde yol kenarındaki kayalıklara çarptı, sürücü yaralandı.

• Özsan Sanayi Sitesi mevkiinde 25 yaşındaki E.Y., yönetimindeki otoyla kırmızı ışıkta bekleyen 27 yaşındaki F.T. yönetiminde bulunan otoya arkadan çarptı. Kazada E.Y. ile aynı araçta bulunan yolculardan 58 yaşındaki K.Y. ve 52 yaşındaki Z.Y. yaralandılar.

• 00.30 sıralarında Akçadağ Aydınlar Köyü Tavşantepe mevkiinde yaya yürüyen yabancı şahıslar olduğu ihbarı üzerine giden jandarma Myanmar (Burma) uyruklu 12 kişiyi yakaladı. Şahıslar polise verdikleri ifadede, İstanbul’a giderken, paralarının olmadığı gerekçesiyle otobüsten indirildiklerini anlattılar. Pasaportları olmayan şahıslar gözaltına alınırken, soruşturmaya başlandı.

• Arguvan Tarlacık Köyünde 24 yaşındaki G.A., 43 yaşındaki E.E.’yi yumrukla yaraladı.

• Battalgazi ilçesi Hatunsuyu beldesinde 15 yaşındaki O.G. adlı kız öğrencinin disiplinsiz davranışı nedeniyle sav avuç içine cetvelle vurulması üzerine, ailesi tarafından Malatya Devlet Hastanesi’ne getirilerek rapor alındığı ve 26 yaşındaki öğretmen M.Y.D. hakkında şikayette bulundukları, ifadesi alınan öğretmenin salıverildiği bildirildi.

• İnönü Üniversitesi’nde öğrenci olan 25 yaşındaki H.S. ile 24 yaşındaki s.Ç. arasında, S.Ç.’nin internet paylaşım sitesine kız kardeşi S.S.’nin ismini eklemesi nedeniyle kavga çıktığı, S.Ç.’nin yumrukla H.S.’yi döverek ön dişini kırdığı, yaralının Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiği, diğer şahsın ise ifadesi alındıktan sonra salıverildiği bildirildi.

• Doğanşehir Gövdeli Kasabası Karadut Mahallesi’nde arazi anlaşmazlığı sonucu çıkan kavgada 37 yaşındaki M.S.’nin, 24 yaşındaki E.S. tarafından yumrukla dövüldüğü bildirildi.

• Pütürge ilçesi Kökpınar Köyünde 34 yaşındaki İ.K. adlı şahıs, ruhsatsız av tüfeğiyle yakalandı. Tüfeğe el konuldu, şahsa 69 lira idari ceza uygulandı.

• Doğanşehir Suçatı köyünde sahte para ile yakalanan 36 yaşındaki C.Y.’nin evinde silah olduğu bilgisi üzerine, şahsın evinde arama yapıldığı ve 1 adet ruhsatsız tabanca, 10 mermi bulunduğu, şahsın cezaevinde tutuklu olması nedeniyle ele geçen silahla ilgili şahsın 34 yaşındaki eşi M.Y.’nin ifadesinin alınıp salıverildiği bildirildi.

• Merkez Duranlar Köyü Sultansuyu Deresi kenarında 27 yaşındaki R.Y. adlı şahsın, elektrik jeneratörü, 2 adet ucu kancalı kablo ve 2 balık zıpkını kullanarak balık avladığı belirlenirken, şahsa Su Ürünleri Kanununa Muhalefet suçundan 1.420 lira idari para cezası kesildi. Malzemelere de el konuldu.

• Pütürge ilçesinin Çamlıdere Köyü Sıhan mezrasında 75 yaşındaki H.K.’ye ait kerpiç ev, elektrik tesisatından kaynaklanan yangın sonucu tamamen yandı.

• Malatya- Elazığ yolundaki yolundaki A.halı saha tesislerinde maça gelen 19 yaşındaki Y.D.’nin 2 cep telefonu ve 150 lira parası, 23 yaşındaki H.A.’nın ise 390 lirası çalındı.

• İnönü Üniversitesi kampus alanı içerisinde konservatuar inşaatı yapan 67 yaşındaki H.G., inşaat alanında 450 metre bakır kablonun çalındığını bildirdi.

• Kuluncak ilçesi Karıncalık Köyü Tozoğlu Kale mevkiinde kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine giden jandarma 32 yaşındaki İ.y. ve 35 yaşındaki O.K.’yi suçüstü yakaladı. Şahısların 2 kürek, 1 levye, 2 manivela, 1 murç ve 2 el fenerine el konuldu.

• Arapgir’den Kemaliye yönüne gitmekte olan 33 yaşındaki B.G. yönetiminde bulunan 44..996 plakalı minibüs 22.00 sıralarında Yaylacık Köyü Miyadun mevkiinde dikkatsizlik sonucu takla attı, sürücü yaralandı.

• Pütürge ilçesi Teluşağı köyünde 32 yaşındaki E.T. ruhsatsız av tüfeğiyle yakalandı ve hakkında 69 lira idari para cezası uygulandı.

• Doğanyol ilçesi Koldere köyünde oturan 52 yaşındaki H.A. adlı kadın, eşi 43 yaşındaki N.A.’nın kendisini 4 ay önce evden kovduğunu, dönmek istediğinde kabul etmeyip kötü muamelede bulunduğunu öne sürdü. Jandarma araştırmaya başladı.

• Elazığ’dan Malatya yönüne gelmekte olan 26 yaşındaki E.E. yönetimindeki 34..2719 plakalı oto, Kale ilçesi Kıyıcak Köyü civarında havanın yağışlı ve yolun kaygan olması yüzünden şarampola devrildi. Sürücü ile yolcu 41 yaşındaki H.Y. yaralandı.

• Kayseri’den Malatya yönüne gelmekte olan 60 yaşındaki B.Ç. yönetiminde bulunan 34..8986 plakalı minibüs, Akçadağ Darıca Köyü Elbistan yol ayrımı mevkiinde havanın yağışlı ve yolun kaygan olması nedeniyle virajı alamayarak devrildi. Kazada minibüste bulunan 79 yaşındaki H.Ç. yaralandı.

• Malatya- Adıyaman yolu 33’üncü kilometrede, M.O. yönetimindeki 34..4167 plakalı otoyla giderken, yolda başıboş gezen eşeğe çarptı. 20.00 sıralarındaki kazada araç hasar gördü, hayvanın akıbeti hakkında jandarmadan bilgi verilmedi!

• Hanımınçiftliği Kasabası Karşıyaka Mahallesi’ndeki bir kayısı fabrikasında 32 yaşındaki L.A. ve 14 yaşındaki Ö.D. arasında kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövdükleri, Ö.D.’nin halen hastanede olduğu, diğerinin yakalandığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız