SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Kale ilçesi Kumluyazı Mahallesi’nde 58 yaşındaki Z.T. adlı kadının evde kanlar içerisinde yattığı ihbarı üzerine giden ekiplerce ölü bulunması ile ilgili olay yerinde yapılan araştırmada 1 bıçak ve 79 yaşındaki R.T. adlı kadın, 45 yaşındaki F.T., 48 yaşındaki M.T. ve M.T.’ye ait toplam 7 cep telefonu bulunduğu bildirildi. Polisin “Şüpheli Ölüm” olarak kayıtlara aldığı olayla ilgili cep telefonu sahiplerinin gözaltına alındıkları ve adliyece salıverildikleri, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Hekimhan Kurşunlu beldesi Çelikli Mahallesi’nde 51 yaşındaki M.Y. yönetimindeki 44..635 plakalı traktörle tarla sürerken, traktör dere yatağına devrildi ve ağır yaralanan M.Y. kaldırıldığı Malatya Devlet Hastanesi’nde öldü.

• TOKİ Evleri F.12 bloktaki evlerinin yangın merdiveninden zemine düşen 1 yaşındaki T.İ.K. adlı kız çocuk öldü.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki N.K. adlı kadın, bir süre gayrıresmi ilişki yaşadığı 34 yaşındaki T.T. adlı şahsın, kendisine hakaret ettiğini, tehditte bulunduğunu öne sürdü. T.T. adliyece salıverildi.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 10 yaşındaki M.Ç. ve 7 yaşındaki C.Ç. adlı kardeşler, babalarıyla birlikte polise giderek, mahalleden tanıdıkları olan 14 yaşındaki F.C. ile E.A.adlı şahısların kendilerini kandırıp 9 çeyrek altın ile 1 bileziği aldıklarını bildirip, şikayetçi oldular. Şüphelilerden F.C. yakalandı, E.A. ise aranıyor.

• İstiklal Mahallesi’nde 37 yaşındaki Y.A.’nın apartmanın önüne parkettiği 44 FR..plakalı otosundan DVD çalar çalındı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki bir sitenin yöneticisi olan 46 yaşındaki A.B., polise başvurarak, apartman merdiven boşluğunu aydınlatmak için takılan fotosel cihazının çalındığını, hırsızın kabloyu çekmesi sonucu asma tavanın da kırıldığını bildirdi, şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Kernek Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki C.G. adlı bayan, 24 yaşındaki kız kardeşi S.G.’nin akşam saatlerinde telefonla görüştüğü bir şahsa “Tamam geliyorum, Şelale’nin önünde buluşuruz” dedikten sonra evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Sivas Caddesi’nde oturan 16 yaşındaki E.İ. adlı kız öğrenci, okulda derslerinin iyi olmaması yüzünden bunalıma girerek, fazla miktarda hap yutup intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Sivas Caddesi’nde park halinde olan 37 yaşındaki R.N.’ye ait 44 KN..plakalı araca 17.15 sıralarında hırsızlık amacıyla girdikleri öne sürülen 16 yaşındaki E.Ü. ve İ.G. polis tarafından yakalandı.

• Yeni Şire Pazarı’ndaki olayla ilgili ifadesi alınan 44 yaşındaki M.D., işyerinin önünde iken kendisinden daha önce para isteyen amcaoğlu H.K.’nın yanına gelip elindeki sopayla kafasına vurduğunu ve sonra kaçtığını bildirdi. H.K. aranıyor.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 62 yaşındaki A.A. adlı şahıs, madde bağımlısı olduğunu söylediği 28 yaşındaki oğlu H.A.’nın evde taşkınlık çıkardığını, kendisini dövüp tehdit ettiğini savcılığa şikayet etti. Polis H.A.’nın ifadesini aldı ve salıverdi.

• Polise başvuran 48 yaşındaki N.K. adlı kadının kayıp olduğunu bildirdiği 18 yaşındaki kızı E.K. ile yanında olduğu söylenen 19 yaşındaki A.T. adlı genç, 3 gün sonra polise başvurdular. E.K. ifadesinde, evden ayrı kaldığı sürede A.T.’nin evinde kaldığını, bu sürede başına herhangi kötü bir şey gelmediğini, ancak ailesine teslim edilmek istemediğini söyledi. A.T. salıverilirken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

• 39 yaşındaki L.K. adlı kadın, cep telefonuna atılan mesajda, ikramiye kazandığı, 1000 kontör göndermesi halinde 25 bin lira alacağının söylendiği, kadının verilen numaraya 3 adet 250 kontör gönderdiği, şahsın parayı daha sonra bankadan alabileceğini bildirmesi üzerine GSM şirketini aradığında, böyle bir ikramiye organizasyonun olmadığının bildirildiğini ve böylece dolandırıldığını anladığını polise anlattı ve şikayetçi oldu.

• İsmetiye Mahallesi’nde E.K.’ya ait işyerinden yazar kasa içerisindeki 10 lira ile çalındı.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde 17 yaşındaki M.Ş.K., çağla yemek için kayısı ağacına çıktıktan sonra, bahçe sahibi 49 yaşındaki M.A.’nın attığı taşla başından hafif yaralandı. M.A. gözaltına alındı.

• Sancaktar Mahallesi Altuncu Sokakta 22.40 sıralarında silah sesleri gelmesi üzerine giden polisler yerde 2 adet 7.65 mm çaplı boş kovan bulurken, silah kullanan şahısları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Sivas Caddesi’ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 50 yaşındaki S.O. adlı kadın, boşandığı eşi 49 yaşındaki H.B. ile birlikte yaşamaya devam ettiklerini, eski eşinin kendisinden ayrıldığı takdirde kendisine zarar vereceği tehdidinde bulunduğunu, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Savcılığa başvuran 47 yaşındaki N.D. adlı kadın, boşanma davaları devam eden 59 yaşındaki eşi N.D.’nin sürekli kendisini rahatsız ettiğini, kendisini ve kızını ölümle tehdit ettiğini öne sürerken şahıs suçlamayı kabul etmedi ve eşini iftira atmakla suçladı.

• Milli Egemenlik Caddesi Antepli Sokakta 44 yaşındaki M.K.’ya ait işyerinin demir doğrama kapısının kilidinin kırıldığı, içeriye girilerek bazı eşyalara zarar verildiği, ancak çalınan bir şey olmadığı bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• 53 yaşındaki V.D. ve 43 yaşındaki M.Y., saat 13.30 sıralarında Fuzuli Caddesi’nde araçlarını durduran 32 yaşındaki Ö.K.’nin kırmızı ışıkta geçtiklerini öne sürerek hakarette bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldular. Memur olduğu öğrenilen Ö.K.’nin ifadesi alındı.

• Sancaktar Mahallesi Aslantepe Caddesi’nde park halinde olan 59 yaşındaki M.L.Ç.’ye ait 44 DC..plakalı otoya, sol arka lastiği kesilerek zarar verildi.

• 33 yaşındaki S.Y. adlı kadın, Battalgazi yolu Kantar önünde çarşı merkezine gelmek için bindiği ve plakasını alamadığı araç içerisindeki tanımadığı, görse de tanıyamayacağı bir şahıs tarafından dövülerek araçtan atıldığını polise anlattı, ancak şikayetçi olmadı. Saat 21.00 sıralarındaki olay polis tarafından araştırılıyor.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir evde 19.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak ifadesi alınan 34 yaşındaki A.K. adlı kadın, balkona çıktığı zamanlarda karşı komşularının gözleri ile süzerek, çakmak ya da cep telefonu ışığı ile sürekli kendisini rahatsız ettiklerini eşi M.K.’ya söyleyince, M.K. ile 22 yaşındaki Ö.T., 20 yaşındaki Ö.K., 22 yaşındaki İ.F. ve 21 yaşındaki H.İ.Y. adlı üniversite öğrencisi komşuları arasında kavga çıktığı, M.K.’nın kuru sıkı tabancayla havaya ateş ettiği, şahıslar hakkında işleme başlandığı bildirildi.

• Taştepe Mahallesinde oturan 22 yaşındaki E.D. adlı şahıs, 19 yaşındaki kız kardeşi S.D.’nin diğer kardeşlerine gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, kardeşine de gitmediğini polise bildirdi ve kardeşinin bulunmasını istedi.

• İskender Mahallesi’nden 16.00 sıralarında sırtından bıçakla yaralanmış olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 20 yaşındaki M.A. tedavi altına alınırken, olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Sümerpark içerisinde 13.30 sıralarında meydana geldiği belirtilen olayla ilgili ifadesi alınan 16 yaşındaki M.B.D. adlı genç, adını M.olarak bildiği şahsın kendisini durdurduğunu, telefonunun şarjının bittiğini söyleyerek kendisine telefonunu bıçak çıkaracak gibi korkutup boğazına sarılarak aldığını anlattı. Polis şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Sümerpark içerisinde 19.10 sıralarındaki olayda sağ omzundan bıçakla yaralanan 17 yaşındaki M.K. polise verdiği ifadede, yanlarına gelen E.K. adlı şahsın “Ne geziyorsunuz burada?” diye sataşması üzerine tartışmaya başladıklarını, şahsın bıçakla kendisini yaralayıp kaçtığını anlattı. Olayda kullanılan bıçak çimler arasında çocuklar tarafından bulunarak polise teslim edilirken, polis 19 yaşındaki E.K. adlı zanlıyı arıyor.

• Akçadağ Başpınar Mahallesi’ndeki bin bankaya 22 yaşındaki E.B. tarafından yatırılmak istenen 670 liranın içerisindeki 2 adet 100’lük banknotun sahte olduğu anlaşıldı. E.B. ifadesinde, parayı 36 yaşındaki teyzesi Z.B.’den aldığını, sahte olduğunu bilmediğini söylerken, ifadesine başvurulan teyze de, parayı 15-20 gün önce Malatya Şire Pazarı’nda görse tanıyabileceği bir şahsa sattığı kayısının karşılığında aldığını, sahte olduğunu bilmediğini anlattı. Polis, kadına sahte parayı vereni bulmaya çalışıyor.

• Battalgazi Meydanbaşı Mahallesinde, 23 yaşındaki Ö.Ü., teyzesinin kızını rahatsız ettiği gerekçesiyle 20 yaşındaki Y.M.Z.’yi dövdü.

• Darende’de bir ihbar üzerine durdurulan otobüste yapılan arama sırasında 33 yaşındaki D.B.B. adlı şahsın, babasından kendisine hatıra kaldığını bildirdiği ruhsatsız 7.65 mm. çaplı tabancayı polislere teslim etti.

• Darende Sungur Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki S.K. adlı kadın, kendisini dövdükleri gerekçesiyle 33 yaşındaki eşi H.K. ve 57 yaşındaki kaynanası G.K.’dan şikayetçi oldu.

• Yazıhan Gayret Mahallesinde 2 yaşındaki B.D., 2. kattaki evlerinin camından aşağıya bakarken dengesini kaybederek aşağı düşmeye başlayınca, altta oturan babası A.D. tarafından tutulurken, hafif bir şekilde yere düşüp yaralandı.

• Yeşilyurt Hıroğlu Mahallesi Püzeroğlu Sokakta, hakkında yakalama emri bulunan 34 yaşındaki R.G.’nin yakalanabilmesi için 06.15’de evine polis gittiği, bunu gören şahsın yakalanmamak için evinin 2. kat penceresinden atlayarak kaçmaya çalıştığı, ancak bu sırada sol ayağını kırdığı ve yaralı halde yakalanıp hastaneye götürüldüğü bildirildi.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki M.Y., evde bulunan bilgisayarı toplama yüzünden 17 yaşındaki oğlu M.Y. ile tartıştıklarını, kendisine hakaret eden oğlundan şikayetçi olduğunu söyledi. Adliyeye verilen M.Y. salıverildi.

• Malatya Devlet Hastanesi Acil Servis’te trafik kazasından yaralı olarak getirilen M.G.’nin ifadesinin alınması sırasında, polislere müdahale edip görev yapmalarını engelledikleri gerekçesiyle hasta yakınları olan 31 yaşındaki F.G. ve 25 yaşındaki A.G. hakkında işlem yapıldı.

• Fırat Mahallesi 32. Sokakta 00.15 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 42 yaşındaki H.Y. adlı şahıs, park halindeki otomobilinin kapılarını kontrol için gittiğinde, karanlık olması nedeniyle plakasını alamadığı bir otodan inen, daha önce görmediği 5 kişinin bir şey söylemeden tekme tokat kendisine vurmaya başladıklarını, sonra kaçtıklarını, olayla ilgili olarak komşusu S.K.’dan şüphelendiğini söyledi. Polis komşuyu arıyor.

• Polise başvuran 21 yaşındaki D.T. adlı kadın, çalıştığı kuaförde iken, boşandığı eski eşi 24 yaşındaki M.T.’nin gelerek boğazını sıktığını ve kendisini döverek kaçtığını bildirdi. Polis M.T.’yi arıyor.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde işyeri bulunan 27 yaşındaki H.A., polise başvurarak daha önce yanında çalışan 30 yaşındaki B.K.’nin yanındaki bazı şahıslarla gelip tehdit ettiğini, zorla para istediğini öne sürdü. Yakalanan B.K. ve 27 yaşındaki Ü.L. suçlamaları kabul etmezken, olaya adı karışan 25 yaşındaki G.T.’nin cezaevinde, R.K. adlı şahsın ise 1 yıldır İstanbul’da olduğunu söylediler.

• Polise başvuran 61 yaşındaki N.O. adlı kadın, cep telefonundan arayıp kendisini komiser olarak tanıtan bir şahsın, kendisinin PKK ile ilişkisi olduğunu, bu şahıslardan kurtarmak için 20 adet 250’lik kontör göndermesi gerektiğini söylediğini, bunun üzerine şaha 13 adet 250’lik kontör gönderdiğini, sonra dolandırıldığını anladığını bildirdi. Polis, dolandırıcının aradığı telefondan kimliğini saptamaya ve yakalamaya çalışıyor.

• Zafer Mahallesi Şahin Sokak’taki bir evin bahçesinde 21.00 sıralarında beze sarılı, yeni doğmuş bir kız bebek bulundu ve polis tarafından hastaneye teslim edildi. Bebeği doğuran ve terk edenin belirlenmesine, yakalanmasına çalışılıyor.

• Polise başvuran 26 yaşındaki Y.Ü. adlı şahıs, kaldığı otel odasında bıraktığı dizüstü bilgisayar ile sarj aletinin çalındığını bildirdi. Otelin kamera kayıtları incelendiğinde, hırsızlığı aynı otelin müşterilerinden 24 yaşındaki R.Ç.’nin yaptığı belirlendi ve şahsın aranmasına başlandı.

• Orduzu Aslantepe Mahallesi’nde 54 yaşındaki E.Ö. adlı şahsa ait evinin ve köpek kulübesinin kapısının kırılarak Sibirya Kurdu cinsi köpeğinin çalındığı bildirildi.

• Uçbağlar Mahallesi Lale Sokakta, 33 yaşındaki Z.T.’nin evinin önüne kilitleyerek bıraktığı motosikleti çalındı.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki F.N.A. adlı kadın, evinde iken aynı apartmanda oturan 59 yaşındaki A.K. ve 26 yaşındaki İ.K.’nin evine girip, üzerine saldırdıklarını, tekme tokat dövdüklerini öne sürdü.

• Fırat Mahallesi’nden 23.55 sıralarında kolundan yaralı olarak hastaneye getirilen 15 yaşındaki M.G., uzun zamandır kendisini iyi hissetmediğini, önemsiz gördüğünü, ailesinin de önemsemediğini düşündüğünü, bu nedenle dikkatlerini çekmek için cam kırığı ile kolunu yaraladığını ifade alan polise anlattı.

• Cengiz Topel Caddesi’nde oturan 14 yaşındaki C.Ç. adlı kız, annesiyle tartıştıktan sonra 24 adet hap yutarak intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Çavuşoğlu Mahallesi Karakol Sokakta 28 yaşındaki A.S.’ye ait işyerine kapısını zorla açarak giren hırsız bir bilgisayar monitörü, bir toplama kasa, telsiz telefon, cep telefonu ile kafesiyle birlikte bir adet kekliği çaldı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde oturan 61 yaşındaki R.İ. adlı kadın, öz oğlu İ.İ.’nin kendisine tehdit ve hakarette bulunduğunu polise şikayet etti. Polis şahsı arıyor.

• İlyas Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki S.K. adlı kadın, ailevi nedenle tartıştığı 35 yaşındaki eşi H.K. tarafından dövüldüğünü polise şikayet etti. Şahıs ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Koyunoğlu Mahallesinde oturan 26 yaşındaki N.F. adlı kadın, bir süre beraber yaşadığı 27 yaşındaki S.E.’nin kendisini tehdit ettiğini, hakaret içerikli mesajlar gönderdiğini, evdeki eşyaları istediğini, evinin kapısını zorlayıp kırdığını ve içeri girdiğini öne sürdü. Şahıs hakkında işleme başlandı.

• 17 yaşındaki Ç.B. adlı gencin, Sümer Polis Karakolu civarında kız meselesi yüzünden bıçakla boynundan yaraladığı bildirildi. Polis Ü.adlı şahsı arıyor.

• Battalgazi ilçesinde, polisin adını vermeyi sakıncalı (!) bulduğu bir okulda meydana geldiği öne sürülen olayla ilgili ifadesi alınan 52 yaşındaki S.Y., yeni yapılan okulun eksiklerinin giderilmesi için ihaleyi kazanan şirketin yetkilisi 46 yaşındaki A.K.Ö.’nün, okul müdürü 53 yaşındaki S.B. ile birlikte iken yanlarına geldiğini, Bayındırlık’ta kalan parayı almak için yarım kalan işlerin tamamlandığını gösteren bir yazı istediğini, kendisinin işler tamamen bitmeden bu yazıyı veremeyeceklerini söyleyince, şahsın kendilerini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. A.K.Ö. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Battalgazi Alacakapı Mahallesi’nde 53 yaşındaki M.S.’ye ait bağevine kapı kilidinin kırılarak girilip yaklaşık bin liralık zarar verildiği bildirildi.

• Doğanşehir İstasyon Caddesi’nde oturan 77 yaşındaki E.A. adlı kadın, tek başına oturduğu evinde yatağının altına poşet içerisine sakladığı 6 bin 450 lira paranın çalındığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Yeşilyurt’daki zihinsel ve fiziksel engelli olarak eğitim gördüğü okulda düşerek kafasını kalorifer peteğine çarpıp yaralanan 11 yaşındaki M.K. adlı çocuk hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran 26 yaşındaki E.İ. adlı şahıs, kendisini tehdit eden, kardeşini de döven 27 yaşındaki A.K. adlı kadının, kafasına cep telefonu fırlatarak yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle şikayette bulundu. A.K. ise poliste ifade vermedi ve gönderildiği savcılıkça salıverildi.

• 03.20 sıralarında Beydağı Mahallesi’nden yaralı olarak hastaneye gelen 20 yaşındaki E.T., alkollü iken sorunları nedeniyle çakısı ile kendi kendini yaraladığını, ardından kendi imkanlarıyla hastaneye geldiğini polise anlattı.

• Fırat Mahallesi’nde 2 yaşındaki A.Ş. adlı erkek çocuk, 2. kattaki balkondan aşağıya düşerek ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Atatürk Caddesi’nde 02.40 sıralarında 35 yaşındaki A.K. yönetimindeki 44 LR..plakalı otonun direksiyon hakimiyetini kaybedince, kaldırıma çarpıp yan yatan araç 29 yaşındaki M.İ.’ye ait işyerine de girip zarar verdi.

• Orduzu Taşpınar Mahallesi’ndeki bir okulun görevlisi olan 51 yaşındaki Ş.T. sabah geldiğinde, okula ait iki binanın giriş kapılarının kilitlerinin zorlandığını, orta anahtar deliklerine çivi çakıldığını, ancak herhangi bir şey çalınmadığını gördüğünü polise bildirdi.

• Kernek Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki F.H. adlı kadın, öğle saatlerinde eve gelen eşi 55 yaşındaki M.H.’nin bir şey söylemeden kendisine hakarette bulunduğunu ve dövdüğünü öne sürdü. Şahıs hakkında işleme başlandı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 58 yaşındaki M.G. adlı kadın, televizyonun bağlı olduğu üçlü prizi çekmek isterken aşırı ısınan prizin eline yapışması üzerine sağ elinden yaralandı.

• Söğütlü Cami civarındaki bir ayakkabı dükkanındaki olayla ilgili ifadesi alınan 29 yaşındaki T.G., M.D. adlı şahsın bir arkadaşının ayakkabı alıp “Biz bunu M.ile hallederiz” diyerek ayrıldığını, ayakkabının 35 lira olduğunu, aşağıya vermemesini söylediğinde, M.D.’nin ayakkabıyı arkadaşından alıp getirdiğini ve hakaret ettiğini, evine giderken bu şahıs tarafından sol kolundan bıçaklandığını anlattı. Polis M.D.’yi arıyor.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki P.Y. adlı kadın, kızı 19 yaşındaki S.Y.’nin imam nikahlı eski eşi olan Z.A.’nın telefonla kendisini arayıp “Kızını benden ayırdın. Oğlunu öldürürüm” diye tehditte bulunduğunu, ayrıca değişik zamanlarda uygunsuz mesajlarla rahatsızlık verdiğini polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis şahsı arıyor.

• Şehit Fevzi Mahallesi’nde bulunan ve polisin adını açıklamadığı okulda meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 14 yaşındaki M.Y., 13 yaşındaki S.Y.’nin sebepsiz yere kafa atıp burnunu kırdığını polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis S.Y. hakkında işleme başladı.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 50 yaşındaki Y.V. polise başvurarak, 20 yaşındaki kızı E.V.’nin el çantası ve elbiselerinin bulunduğu bavulla evden ayrıldığını bildirdi ve bulunmasını istedi. 9 gün sonra polise gelen E.V., kendi isteğiyle evi terk ettiğini, ancak pişman olduğunu polise anlattı ve evine döndü.

• Hasanbey Caddesi 1. Sokakta park halinde olan 35 yaşındaki E.Ç.’ye ait 44 KU..plakalı araca 4 lastiği kesilerek zarar verildi.

• Hekimhan’da polise başvuran 22 yaşındaki A.B. adlı kadın, alkollü olarak eve gelen 42 yaşındaki eşi M.B.’nin kendisini dövdüğünü, meyve bıçağı ile üzerine saldırması nedeniyle kaçıp polise sığındığını bildirdi. Alkollü olduğu için ifadesi alınamayan şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Cevherizade Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki G.D. adlı kadın 01.00 sıralarında polise başvurarak, 15 yaşındaki kızı G.D. ile telefon faturası yüzünden tartıştığını, kızının evden ayrılıp gittiğini ve geri dönmediğini bildirdi, bulunmasını istedi.

• Dabakhane Mahallesi’nde husumet yüzünden 30 yaşındaki Y.A.’yı döven H.A.B. aranıyor.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir telefon satış yerinde çalışan 28 yaşındaki A.B. adlı bayanı oyalayıp, bir adet cep telefonunu çalan iki şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmalarına çalışılıyor.

• Kernek Mahallesi’nde 34 yaşındaki R.S. adlı kadının, eşi O.S. tarafından dövüldüğü bildirildi. O.S. aranıyor.

• Polise başvuran 18 yaşındaki Y.C.G., dersane çıkışı tanımadığı iki kişi tarafından sebepsiz yere dövüldüğünü, kendi yaptığı araştırmada şahıslardan birinin adının S.E. olduğunu öğrendiğini bildirdi. Polis iki şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Milli Egemenlik Caddesi’ndeki bir evde 40 yaşındaki H.S. adlı kadın, alkollü iken eline geçirdiği cam parçası ile bilegini keserek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde park halinde olan 36 yaşındaki Ş.T. adlı şahsa ait kamyonetin aküsü çalındı.

• Sümer Polis Merkezi yakınında 40 yaşındaki C.A.’nın tanımadığı biri tarafından dövülerek ağır yaralandığı bildirildi.

• Yeşilyurt Hıroğlu Mahallesi’nde alkollü olarak eve gelen 32 yaşındaki M.E.’nin, 38 yaşındaki abisi Y.E.’ye saldırdığı, aralarında çıkan arbede sırasında M.E.’nin cam kırıklarıyla kendisini yaraladığı bildirildi.

• Devlet Hastanesi’nde temizlik personeli olan 30 yaşındaki S.Ö.’nün, zemin kattaki oksijen merkezinin tahliye vanasına bağlı boş tüplerin yerine doluları takmayı tamamladıktan sonra tahliye vanasının aniden yerinden çıkması, bağlı tüplerin boşalmaya başlaması ve alev alması nedeniyle yüzünden yaralandığı bildirildi.

• Aytaçpaşa Caddesi’nde oturan 45 yaşındaki O.G., polise başvurarak, öğle saatlerinde gelen telefon ile evden çıkan 18 yaşındaki kızı G.G.’yle ilgili yaptığı araştırmada, kızının 54 yaşındaki N.K. adlı kadın tarafından oğlu 27 yaşındaki H.B.K. ile evlendirilmek üzere kandırılıp evlerine götürüldüğünü, kızının bu şahısların evinde zorla alıkonulduğunu öne sürdü. Polis N.K.’nin ifadesini alırken, kızı ve şahsı arıyor.

• Çöşnük Mahallesi Cami Sokakta 34 yaşındaki C.D.’ye ait eve gece yarısından sonra mutfak balkon kapısından giren hırsız 2 maaş kartı, 1 kredi kartı, 300 lira para, kendisine, eşi ve çocuklarına ait kimlikleri çaldı.

• Hasan Varol Mahallesi’nde 16 yaşındaki H.M.G. adlı kızın, evde yalnızken canının sıkılması sonucu annesine ait hapları yutarak intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Polise başvuran 56 yaşındaki A.Ç., evine giderken Çevreyolu’nda 00.10 sıralarında görse tanıyacağı 25-30 yaşlarındaki bir şahıs tarafından sebepsiz yere dövüldüğünü öne sürdü.

• Cengiz Topel Caddesi Üçgen Park civarında yürümekte olan 16 yaşındaki A.T.A. adlı genç, tanımadığı iki kişi tarafından dövüldü.

• İstiklal Mahallesi’nde 52 yaşındaki A.C. adlı şahsa ait eve kapı kilit göbeğini kırarak giren hırsızlar televizyon, video, çamaşır makinesi, oturma grubu, halılar, yer yatakları ve mutfak eşyalarını çaldı.

• Polise başvuran 28 yaşındaki A.Y. adlı kadın ile 35 yaşındaki İ.T.Y. adlı şahıs, alacak verecek yüzünden mahkemelik oldukları 38 yaşındaki Z.A. adlı kadın tarafından tehdit edildikleri iddiasında bulundular.

• Karakavak’tan gece yaralı olarak hastaneye getirilen 20 yaşındaki A.S.Y., arkadaşı olan K.K. ile şakalaşırken olayın birden ciddileştiğini, bu şahsın kendisine doğru salladığı bıçağın karnına isabet ettiğini ve yaralandığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi. Polis K.K.’yi arıyor.

• Çevreyolu İstasyon Virajı’nda 47 yaşındaki M.S.I. yönetimindeki 49 AF..plakalı araç, ışıklarda duran 48 yaşındaki S.E. yönetiminde bulunan 44 ER..plakalı araca arkadan çarptı. İlk araçta bulunan 23 yaşındaki A.Ç. ve 14 yaşındaki Ş.I. adlı bayanlar yaralandı.

• Sümerpark içerisindeki salıncakta sallanırken dengesini kaybederek düşen 12 yaşındaki Y.U. adlı erkek çocuk hastanede tedavi edildi.

• Darende Köprügözü mevkiinde 22 yaşındaki H.Y. yönetiminde bulunan motosikletin kaza yapması sonucu sürücü ile motosiklette bulunan 21 yaşındaki S.İ. yaralandılar.

• 27 yaşındaki E.S. adlı bayanın Darende Sağlık Lojmanları 3. kattaki dairesine giren hırsız 300 lira para çaldı.

• Darende Gökyar Mahallesi’nde motosikletle kaza yapan 15 yaşındaki H.B. yaralandı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki A.A. adlı
kadın, sabah erken saatlerde hastaneye giderek dövülme sonucu meydana gelen yarasını tedavi ettirdi ve burada polise verdiği ifadede eşi M.A. ile tartıştığını, eşi tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetinin olmadığını söyledi. Polis M.A.’yı arıyor.

• Orduzu Elmasuyu’nda 16 yaşındaki C.T. adlı genç, bunalım sonucu fazla miktarda hap yutup intihara kalkıştı.

• Cevherizade Mahallesi’nde 28 yaşındaki M.A. adlı şahıs ile karısı 26 yaşındaki M.A. arasında ailevi nedenle kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövüp evdeki eşyalara zarar verdikleri, bu nedenle birbirlerini suçladılar.

• Melekbaba Mahallesi’nde ve sahibi olan 73 yaşındaki Ö.D. adlı şahısın kira yüzünden kiracısı E.T. ile tartıştığı sırada, bu kişi tarafından iteklenmesi sonucu yere düşerek kalçasından yaralandığı bildirildi. Ev sahibi hastaneye kaldırılırken, polis kiracıyı arıyor.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki M.T. adlı şahsın tuzruhu içerek yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

• İnönü Mahallesi’nde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 58 yaşındaki N.K. adlı şahıs, yeğeninin kızı olan 16 yaşındaki A.A.’yı rahatsız eden 17 yaşındaki U.D. ile aralarında tartışma olduğunu, bu şahsın kendisine tehdit ve hakaretlerde bulunması üzerine tokat attığını, şahsın üzerine yürümesi sırasında belinde bulunan ruhsatlı silahını çıkararak havaya bir el ateş ettiğini, şahsın bunun üzerine kaçtığını bildirdi ve şikayetçi oldu. A.A. ve 39 yaşındaki annesi N.A.’da, U.D.’den şikayetçi oldular. Olayda silah kullanan N.K.’nin tabancasına el konulurken U.D. hakkında da soruşturmaya başlandı.

• TOKİ Evlerinde kardeş olan 19 yaşındaki Ü.B. ile 20 yaşındaki Ö.B.’nin şakalaştıkları sırada, Ü.B.’nin diğer şahsın elindeki bıçağın sol karın boşluğuna gelmesi sonucu hafif yaralandığı bildirildi.

• Polise başvuran 36 yaşındaki F.Ö. adlı şahıs, kendileri ile bir kilo altın almak üzere anlaştığı E.adlı şahıs ile yanında bulunan 45-50 yaşlarındaki adını bilmediği şahısla Çevreyolu’nda buluştuklarını, E.adlı şaha 20 bin lira verdiğini, şahısların altını getirmek için ayrılıp geri dönmediğini, bunun üzerine dolandırıldığını anladığını, E. isimli şahısla kendisini telefonla arayıp ağabeyinin arkadaşı olarak tanıtan B.isimli şahıs aracılığıyla görüştüklerini, kendisini dolandıran bu şahıslardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis B.ve E.adlı şahıslar ile kimliği hakkında bilgi olmayan üçüncü şahsı arıyor.

• Arguvan’da polise başvuran 58 yaşındaki H.H.A., 33 yaşındaki H.Ş.’ye ait işyerinden satın aldıkları 2 alkollü içkiyi açtıklarında bozuk olduğunu fark ettiklerini, konuyu işyeri sahibine bildirdiklerini anlattılar. H.Ş. ise polise verdiği ifadede, rakıları başka bir yerden satın aldığını, bozuk olduğunu bilmediğini, kendisinin de bu işyerinden şikayetçi olduğunu anlattı. Polis işyerindeki 10 adet açılmamış alkollü içki ile 2 adet açılmış şişe alkollü içkiye el koyup, araştırmaya başladı.

• Battalgazi Alacakapı Mahallesi’nde 44 yaşındaki Ö.Ş.’ye ait apartmanın avlusunda makaraya sarılı 450 metre elektrik kablosu çalındı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki A.A. adlı kadın, sabah erken saatlerde hastaneye giderek dövülme sonucu meydana gelen yarasını tedavi ettirdi ve burada polise verdiği ifadede eşi M.A. ile tartıştığını, eşi tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetinin olmadığını söyledi. Polis M.A.’yı arıyor.

• Pütürge Kavaklıdere Köyünde oturan 69 yaşındaki M.A., ahırında poşete sarılı olarak 9 adet 7.62 mm çapında paslı fişek bulduğunu jandarmaya bildirdi, fişekleri aralarında husumet bulunan 75 yaşındaki O.A.’nın atmış olabileceğini öne sürdü. İfadesi alınan O.A. salıverildi.

• Hanımınçiftliği beldesindesi sınırlarındaki bir hali sahada top aynayan 19 yaşındaki E.B., kale direğine kafasını çarparak yaralandı.

• Yeşilyurt Gözene Köyünde 48 yaşındaki F.G.’nin ilaçladığı kayısı bahçesindeki meyvelerden yiyen 8 yaşındaki oğlu O.G. zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

• Yeşilyurt Gözene’de 54 yaşındaki C.P., evinin bahçesindeki fosseptiğin etrafına duvar yapımı için taş atarken, dengesini kaybederek kuyuya düştü ve yaralandı.

• Battalgazi Ağılyazı’da 63 yaşındaki M.Y. traktör ile tarladan dönerken, traktörde bulunan 24 yaşındaki B.A., römork bağlantı hidrolik koluna ayağını sıkıştırınca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Arapgir ilçesi Bostancık Köyünde 30 yaşındaki C.Ş. adlı kadın, bunalım sonucu fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Yeşilyurt Görgü köyünde alacak verecek yüzünden çıkan kavgaya karışan 31 yaşındaki T.T., 26 yaşındaki H.K., 28 yaşındaki T.T., 25 yaşındaki O.T. ve 56 yaşındaki Ş.K. karşılıklı olarak birbirlerini dövdüler.

• Kale ilçesi Gülenköy’de 54 yaşındaki A.C., ceviz ağacından düşerek ağır yaralandı.

• Arguvan Karahöyük Köyünde 48 yaşındaki I.K.’ye ait evde elektrik kablolarının kısa devre yapması sonucu çıkan yangında 3 bin liralık hasar meydana geldi.

• Doğanşehir Sürgü’de trafik denetimi için araç durduran 26 yaşındaki M.K., 27 yaşındaki E.S. ve 34 yaşındaki İ.D. adlı polis memurlarına, takograf olmadığı için ceza uygulayacakları 32 yaşındaki E.E. adlı kamyon sürücüsünün hakaret ettiği gerekçesiyle yasal işlemlere başlandı.

• Battalgazi ilçesi Hatunsuyu beldesi Kıraç mevkiinde 31 yaşındaki O.G. adlı şahsın esrar bulundurduğu ve satmak için müşteri aradığı bilgisi üzerine jandarmaca düzenlenen baskında, torba içerisinde 299 adet gazete kağıdına sarılı toplam 4 kilo 740 gram kubar esrar bulundu, şahıs gözaltına alındı.

• Merkez Bulgurlu köyünde oturan 23 yaşındaki S.Y., 19 yaşındaki Ş.Y., 16 yaşındaki Z.Y., 14 yaşındaki F.Y., 15 yaşındaki G.Y. ve 24 yaşındaki Z.Y. adlı akraba bayanlar, yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelik oldular.

• Pütürge Arınlı Köyünde 31 yaşındaki O.D. ruhsatsız av tüfeğiyle yakalandı ve 69 lira idari para cezası uygulandı, tüfeğe el konuldu.

• Akçadağ Gölpınar Köyü Sultansuyu balık çiftliğinde jandarma tarafından yapılan kimlik kontrolu sırasında kimliğini ibraz edemeyen 34 yaşındaki b.A.’ya 62 lira idari para cezası uygulandı.

• Akçadağ Karapınar Köyü Çay mevkiinde 23.30 sıralarında kaçak kazı yapmakta olan 53 yaşındaki C.Db, 29 yaşındaki H.A. ve 33 yaşındaki M.K., 21 kürek, 1 kazma, 1 manivela, 1 balyoz ve 2 kova ile yakalandılar.

• Malatya- Elazığ yolu Kapıkaya mevkiinde 48 yaşındaki O.Y. yönetimindeki TIR’a bağlı dorsedeki sol arka lastikler, frenlerin aşırı ısınması sonucu yangın çıkardı. Olayda 3 bin liralık hasar meydana geldiği bildirildi.

• Turgut Özal Tıp Merkezi’ne hasta ziyaretine giden 40 yaşındaki P.Y. adlı kadın, ziyaretçi girişinde dengesini kaybederek düşüp yaralandı ve tedavi altına alındı.

• Hanımınçiftliği Gülsever Mahallesi’nde 32 yaşındaki M.D.’ye ait eve balkon kapısından giren hırsız 3 adet kredi kartı, 300 lira para ve kimlikleri çaldı.

• Akçadağ Gürkaynak Köyünde 65 yaşındaki M.A., arazi anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı 53 yaşındaki kardeşi A.A.’yı yumrukla dövdü ve yaraladı.

• Arapgir Çiğnik Köyü Harpuzik mezrasında 57 yaşındaki HA., arazi yüzünden tartıştığı 72 yaşındaki H.İ.’yi dövdü.

• Arapgir Şağıluşağı Köyü Yanıkçayır mevkiinde arazi anlaşmazlığı yüzünden 72 yaşındaki F.Ç. ile 59 yaşındaki kardeşi İ.Ç.’nin, 41 yaşındaki M.Y.’yi kafasına sopa ile vurarak yaraladıkları bildirildi.

• Elazığ’dan Malatya yönüne gelmekte olan 25 yaşındaki M.İ. yönetimindeki 23..857 plakalı otomobil, Kale Bent civarında yolun karşısına geçmek isteyen 12 yaşındaki S.A.’ya çarparak yaraladı.

• Çelikhan’dan Yeşilyurt yönüne gelmekte olan 59 yaşındaki T.B. yönetimindeki 44..475 plakalı otomobil, Kozluk Köyü Bürücek mevkiinde takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan E.M.B. yaralandılar.

• Arapgir’den Malatya yönüne gelmekte olan 74 yaşındaki H.O. yönetimindeki 34..8890 plakalı otomobil Karakesen Köyü civarında şarampola uçtu. Kazada sürücü ile araçta bulunan 66 yaşındaki E.Ö. adlı bayan yaralandı.

• Merkez Konak Kasabası’nda 39 yaşındaki M.F. adlı şahsa ait işyerinde bulundurma ruhsatlı tabanca ele geçti ve şahıs hakkında işleme başlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız