SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Devlet Hastanesi civarında 13 yaşındaki M.adlı erkek çocuğu taciz ettikleri öne sürülen 24 yaşındaki C.A., 15 yaşındaki Y.G., 12 yaşındaki A.K. ve 15 yaşındaki F.Ç. adlı çocuklar hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 48 yaşındaki F.Ç. adlı kadın, kiracısı olan 21 yaşındaki E.Ü.’den evini boşaltmasını istediği için şahıs tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasında bulundu. Polis şahsın ifadesini aldı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede çalışan Azerbaycan doğumlu 34 yaşındaki F.V. adlı kadın, gece yarısından sonra çay bardağı ile bileğini keserek intihara kalkıştı ve daha sonra pişman olup hastaneye giderek tedavisini yaptırdı.

• Yenihamam Mahallesi’nde 26 yaşındaki H.S. adlı şahsın, 22.00 sıralarında bir tanıdıklarını polise şikayet ettiği gerekçesiyle 23 yaşındaki H.A. ve aynı yaştaki Y.K. tarafından dövüldüğü, yakalanan şahısların adliyece salıverildikleri bildirildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki alkollü bir eğlence yerinde çalışan 29 yaşındaki G.P. adlı kadının, işyerinde buranın ortağı olan V.adlı şahsın hakaretine uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Polis şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Orduzu’da oturan 44 yaşındaki N.S. adlı kadının, evini telefonla arayıp hakaret eden ağabeyi C.E.’nin sözlerine üzülerek fazla miktarda hap yutup intihara kalkıştığı, sonra pişman olup ambulans çağırdığı ve hastaneye gittiği, burada polise verdiği ifadede ağabeyinden şikayetçi olduğunu söylediği bildirildi. Polis şahsı arıyor.

• Beydağı Mahallesi’nde 37 yaşındaki İ.K. adlı şahsa ait dükkanın önündeki dondurma dolabından 300 liralık dondurmanın gece yarısı çalındığı bildirildi.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 73 yaşındaki K.Ç. polise başvurarak, evinde gece yattığını ve sabah uyandığında döşeğin altına koyduğu ve içerisinde 361 lira para bulunan cüzdanının olmadığını gördüğünü, evin kapı ve pencerelerinde herhangi bir zorlama olmadığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• 44 yaşındaki S.U. adlı kadını arayıp, bir GSM şirketinin başlattığı kampanyada hattının para ödülü kazandığı bilgisini veren, daha sonra arayan S.U.’nun kimlik bilgilerini, annesinin kızlık soyadı vs. öğrenen şahsın dolandırıcı olduğunu fark eden kadının durumu polise bildirdiği, araştırmaya başlandığı belirtildi.

• Savcılığa başvuran 38 yaşındaki S.Ö., Melekbaba Mahallesi’ndeki bir inşaatta çalıştığını, elbiselerini bir kenara bıraktığını, daha sonra elbisesini kontrol ettiğinde 525 lira parasının olmadığını fark ettiğini, 17 yaşındaki O.Ç. adlı şahsı da elbisesinin yanında yakaladığını, bu kişinin babası olan ve aynı yerde çalışan 59 yaşındaki A.Ç.’nin de kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. İddia üzerine polis soruşturmaya başladı.

• Polise başvuran 25 yaşındaki G.K.D. adlı kadın, 48 yaşındaki eşi M.D.’nin kendisini sürekli aşağılayıp dövdüğünü, son olarak dövüp evden attığını bildirdi. Yakalanan zanlı adliyece serbest bırakıldı.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki A.U., polise başvurarak, 32 yaşındaki kız kardeşi N.E.’nin mahkeme kararıyla boşandığı eski eşi 40 yaşındaki B.E. tarafından sürekli rahatsız edilip önünün kesildiğini, son olarak evden ayrılan kız kardeşinin işyerine gitmediğini öğrendiğini, aramalarına rağmen bulamadığını, kardeşini B.E.’nin kaçırmış olabileceğini bildirdi. Polis şahsı ve kadını bulmaya çalışıyor.

• İskender Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki H.M. adlı kızın, babasının bir erkek arkadaşı olduğunu öğrenip kendisine kızması üzerine bunalıma girip, sol bileğini jiletle yaralayarak intihara kalkıştığı gerekçesiyle hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

• Cirikpınar Mahallesi’ndeki bir boş arsada meydana gelen kavgayla ilgili ifadeleri alınan 69 yaşındaki N.G. ve 39 yaşındaki S.Ş., araçlarını arsaya parkettiklerini, işlerini bitirip döndüklerinde 43 yaşındaki H.L. adlı şahsın yanlarına gelip 2 lira park parası istediğini, kendilerinin parayı vermeyi reddedip polisi aradıklarını bildirdiler. Hakkında dolandırıcılık iddiasıyla işlem yapılan H.L. ise, iki şahsın kendisine hakaret ettiklerini öne sürdü ve suçlamayı kabul etmedi.

• İnönü Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki S.Ş. adlı genç kızın, akşamüzeri ayrıldığı evine dönmediği, bulunmasına çalışıldığı öğrenildi.

• Paşaköşkü Camii yanında sabah saatlerinde bıçakla göğsünden ağır yaralanan 29 yaşındaki O.C. hastaneye kaldırılırken, polis olayın zanlısı 42 yaşındaki A.R.K.’yi suçta kullanılan bıçakla birlikte yakaladı.

• Savcılığa başvuran 53 yaşındaki Z.Ş. adlı şahsın, kardeşinin 50 yaşındaki M.T.’ye ait işyerinden kiraladığı otoyla kaza yapıp öldüğünü, yaptığı araştırmada kardeşinin M.T.’ye boş bir senet imzalayıp verdiğini öğrendiğini, şahsın senedi kötüye kullanmaması için bu başvuruyu yaptığını söylediği bildirildi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Savcılığa başvuran 26 yaşındaki M.K., İnönü Caddesi’nde 3 yıl önce 30 yaşındaki Ö.N.’ye ait işyerinden alışveriş yaptığını, borcunu ödediği halde işyeri sahibinin kendisinden borcu ödemediği gerekçesiyle para talep ettiği iddiasında bulundu. Polis araştırmaya başladı.

• Bir bankaya giderek elindeki çekin tahsilatını yapmak isteyen 20 yaşındaki H.Ç.’nin getirdiği çekin sahte olduğunun fark edilmesi üzerine polisin haberdar edildiği, şahsın poliste alınan ifadesinde, çeki 1.5 ay önce sattığı malın karşılığı olarak Ş.Urfalı hemşerisi olan 38 yaşındaki İ.Ç.’den aldığını söylediği ve bu şahıstan şikayetçi olduğu, polisin İ.Ç.’yi aradığı öğrenildi.

• Karakavak’ta oturan 39 yaşındaki A.D. polise başvurarak, sabah okula giden 15 yaşındaki kızı E.D.’nin geri dönmediğini, yaptığı araştırmada kızının adını ve açık adresini bilmediği, Ankara’da oturan ve 0538.. numaralı telefon hattını kullanan bir şahısla gittiğini öğrendiğini bildirdi ve kızının bulunmasını istedi. Polis telefon numarasından şahsın kimliğini saptamaya çalışıyor.

• Hekimhan’da polise başvuran 47 yaşındaki M.B, 18 yaşındaki kızı E.B.’nin öğrenci olduğunu ve yurtta kaldığını, aynı yurtta kalan diğer kızının gece kendisini arayıp kardeşinin yurtta olmadığını, bir süredir telefonla görüştüğü Ankara’da çalışan A.K. adlı şahısla kaçmış olabileceğini bildirdiğini anlattı. Polis kızı ve şahsı bulmaya çalışıyor.

• Yazıhan Doğuş Mahallesi’nde oturan 62 yaşındaki S.S. adlı şahsı dövdüğü öne sürülen damadı K.K. aranıyor.

• 19 yaşındaki M.Y. ve 24 yaşındaki A.A. adlı şahısların, 22.00 sıralarında Cezmi Kartay Caddesi’nde 4-5 kişilik bir grubun saldırısına uğrayıp dövüldükleri bildirildi. İki şahıs şikayetçi olmazken, polis saldırganları belirlemeye çalışıyor.

• Ferhadiye Mahallesi’nde kavga ederek birbirlerini döven 17 yaşındaki E.B. ile ağabeyi 29 yaşındaki İ.B.’nin birbirlerinden şikayetçi olmadıkları bildirildi.

• Saray Mahallesi’nde 48 yaşındaki Ü.M. adlı bayana ait işyerinin 01.30 sıralarında Molotof kokteyli atılmak suretiyle kundaklandığı bildirildi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Orduzu Çarşıbaşı Mahallesi’nde 23.00 sıralarında meydana gelen olayda 20 yaşındaki İ.T.’nin otosu ile giderken yolun dar olması nedeniyle karşı yönden gelen otoya yol verdiği sırada bu otoda bulunan 19 yaşındaki E.K. adlı gencin, elinde “sallama” diye adlandırılan bıçakla gelerek diğer otoda bulunan 22 yaşındaki Y.B.’nin elindeki telefonu alıp kaçtığı, olay sırasında yakalanıp dövülen E.K.’nin hastaneye kaldırıldığı, cep telefonunun da kavga yeri yakınında kırılmış olarak bulunduğu bildirildi.

• Polisin adını vermediği bir okulda görevli olan bayan öğretmenler 40 yaşındaki A.Ş. ve 37 yaşındaki Ö.K., okul kurallarına aykırı davranışta bulunan bir öğrencinin velisi olan E.E.’nin okula gelip kendilerini tehdit ettiğini ve hakarette bulunduğunu öne sürdüler. Beydağı Polis Merkezi sorumluluk bölgesindeki okulda meydana gelen olayla ilgili araştırmaya ve E.E.’nin aranmasına başlandı.

• Fuzuli Caddesi’nde oturan 28 yaşındaki F.B. adlı kadının, evinde yalnız iken işsizlik, ailevi sorunlar ve alkolün etkisi ile çay bardağını kırıp bileğini kesmek suretiyle intihara kalkıştığı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Polise başvuran 56 yaşındaki A.İ.A., eski belediye arkasındaki Emekliler Parkı’nda otururken daha önce de aynı parkta birkaç kez gördüğü 30 yaşlarındaki şahsın yanına geldiğini, kendisine “Hocam benim telefonun kontörü bitmiş. Senin telefonunla bir arama yapabilir miyim?” diye sorduğunu, kendisinin de “Kontürüm var mı, bir bakayım” diyerek ceketinin cebindeki telefonu eline aldığı sırada, şahsın aniden telefonu kapıp kaçmaya başladığını, şahsın arkasına düştüğünü, bu sırada şahsın dönüp cebinden bir bıçak çıkarttığını, bunun üzerine takipten vazgeçtiğini anlattı. A.İ.A., Asayiş Şubesi’nde kendisine gösterilen sabıkalılar albümünde telefonunu çalıp kaçan şahsı T.B. olarak teşhis etti. Polis şahsı arıyor.

• Cevherizade Mahallesi’nde öğle saatlerinde park halinde olan 30 yaşındaki H.B.’ye ait otonun belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladığı, yanında park halinde olan 32 yaşındaki M.D.’ye ait otonun da bu sırada yandığı, yangına itfaiyenin müdahale ettiği bildirildi.

• Fırat Mahallesi’nde 17.00 sıralarında 34 yaşındaki A.A. tarafından havaya kuru sıkı tabancayla ateş edildiği, bu şahıs ile tabancanın fatura sahibi 23 yaşındaki S.I. hakkında Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Düşürme suçlamasıyla işlem yapıldığı öğrenildi.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki S.T. adlı bayan polise başvurarak, evine gelen A.P. adlı kişinin kendisine şampuan satıp, aldığı ürün karşılığı hediye kazanacağını söylediğini ve 50 lira istediğini, parasının olmadığını söylediğinde şampuan karşılığında cep telefonunu verdiğini, daha sonra şahsın verdiği adrese gittiğinde bu kişiyi bulamadığını ve dolandırıldığını anladığını söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• İlyas Mahallesi’nde 36 yaşındaki A.G.’ye ait kamyoneti çalarak kaçmaya çalışan 22 yaşındaki F.T. ve 25 yaşındaki Ö.T.’nin, Sanayi 5. Cadde üzerinde aracın kontrolunu yitirip orta refüje çarparak yavaşlamasının ardından polislerce sıkıştırılarak durdurulduğu, aracın F.T. tarafından kullanıldığının anlaşıldığı, araçta 16 torba çimento ile 1.5 metre uzunluğunda 2 adet profil elektrik direği parçası bulunduğu, F.T.’nin üzerinde 5 gram esrar ve 1 bıçak ele geçirildiği bildirildi. Adliyeye verilen iki zanlı tutuklandı.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki F.S. adlı kadın, Sanayi Polis Merkezi’ne giderek, 24 yaşındaki kocası İ.S.’nin, kendisine S.adlı bir kadını sevdiğini söyleyip, birlikte yaşamalarını istediğini, kendisinin bunu kabul etmeyip baba evine gittiğini, daha sonra eşinin gelip kendisi ile konuşmak istediğini söylediğini, birlikte otoya bindiklerini, eşi ile araç içerisinde tartıştıklarını, hareket halindeyken eşinin kapıyı açıp kendisini otodan itekleyip yere düşürdüğünü, kendi imkanlarıyla hastaneye gidip tedavisini yaptırdığını anlattı. Polis bu başvuru üzerine İ.S. adlı şahsı aramaya başladı.

• Malatya Belediye Başkanlığı’nın savcılığa yaptığı başvuruda Tecde Mahallesi’nde 51yaşındaki A.U. adlı şahsın, kaçak olarak evine kat çıktığının saptandığını bildirdiği ve İmar Kirliliği suçundan şahıs hakkından işlem yapılmasını istemesi üzerine şahıs hakkında işlemlere başlandığı bildirildi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 19.00 sıralarında alkollü olarak, elindeki satırla gelen geçen vatandaşlara hakaret eden 19 yaşındaki E.I.’nın, polislere de satırla saldırdığı ve etkisiz hale getirildiği, hakkında yasal işlemlere başlandığı bildirildi.

• 34 yaşındaki K.G., polise başvurarak Özalper Mahallesi’nde belediye otobüsünden indiğinde, içerisinde kimlikleri, 5 kredi kartı, 2 banka kartı ile 60 lira para bulunan cüzdanının çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi. Polis yankesiciyi belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• 00.45 sıralarında bazı şahısların Akpınar’daki bir kahvehanede kumar oynadıkları ihbarı üzerine giden polis ekibi V.K., Ş.D., T.B. ve Ş.K. adlı şahısları, yanık diye adlandırılan oyunla kumar oynadıkları gerekçesiyle, masa üzerindeki 40 lira para, oyun kağıtları, yazboz kağıdı ile yakaladı. Toplam 40 liralık kumar oynayan bu şahıslara, 140’ar lira idari para cezası uygulanırken, işyeri sahibi 36 yaşındaki Ş.K. hakkında ayrıca adli işlem yapıldı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki A.G.B., polise başvurarak, 17 yaşındaki kızı A.B.’nin, sabah işyerine gitmek üzere evden ayrıldığını ve geri gelmediğini, daha sonra işyerine gitmediğini öğrendiğini, kızının bundan önce de adını F.A. olarak bildiği biriyle kaçıp geri döndüğünü, kızını bu şahsın kaçırmış olabileceğini düşündüğünü bildirdi. Polis kızı ve şahsı bulmaya çalışıyor.

• Sivas Caddesi’nde 20 yaşlarındaki A.S. ve H.E.’nin birlikte kaldığı evin kapı kilit göbeğini kırarak giren hırsızlarca, 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 cep telefonu ile 1 beyaz altın yüzük ve 2 gümüş yüzük çalındı.

• K.Hüseyinbey Mahallesi Aslantepe Caddesi’nde oturan 32 yaşındaki N.K. adlı kadın, 03.30 sıralarında evinde iken, iki aydır gayri resmi olarak birlikte yaşadığı aynı yaştaki K.Y. adlı şahıs tarafından dövüldüğünü, ancak herhangi bir şikayetinin olmadığını polise bildirdi.

• Öğle saatlerinde meydana gelen kavga ve tehdit iddiasıyla ilgili ifadesi alınan 38 yaşındaki H.B. adlı şahıs, kendisini telefonla arayarak diyalize girmek istediğini söyleyen böbrek hastası 33 yaşındaki S.Z.’ye, diyaliz gününün bugün olmadığını söylediğinde şahsın telefonu kapattığını, 1 saat sonra 22 yaşındaki C.T. ile işyerine gelip kendisine “Sen kim oluyorsun da beni diyalize almıyorsun” diye tehditte bulunup tokat attığını anlattı. Aynı işyerinde çalışan 32 yaşındaki E.E. adlı bayan görevli de, çalıştığı işyerinde diyalize geldiği için tanıdığı S.Z.’nin kendisine arkadaşlık teklif ettiğini, kabul etmemesi üzerine de bu şahıs tarafından dehdit edildiğini polise anlattı. Şikayetlerle ilgili ifadeleri alınan S.Z. ve C.T. serbest bırakıldılar.

• Akpınar Mahallesi’ndeki bir işyerinde 30 yaşındaki M.K. adlı şahıs, çay demlemek için ketıla su koyarken ketılın patlaması sonucu yüzünden yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran 42 yaşındaki A.A., cep telefonuna bir GSM şirketinden para ödülü kazandığına dair mesaj geldiğini, verilen telefonu aradığında karşısına çıkan şahsın ödül kazandığını, ancak kimlik bilgilerini söylemesi gerektiğini ifade etmesi üzerine, bu şahsa kimlik bilgilerini söylediğini, şahsın kazanan parayı bankadan alabilmesi için kendisine 1000 kontör gönderilmesi gerektiğini söylemesi üzerine, çevrede bu tür dolandırıcılık girişimlerini duyduğu için telefonu kapattığını, ancak kimlik bilgilerinin kötüye kullanılmasından endişe ettiğini bildirdi. Polis dolandırıcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Uçbağlar Mahallesi’nde 40 yaşındaki E.D. adlı şahsa ait eve öğleden sonra kapı kilidini kırarak giren hırsız 1 altın zincir, 1 altın çocuk bileziği, 1 altın künye, 3 adet taşlı altın yüzük, 2 altın küpe, 1 altın kolye ucu, 1 gümüş kolye, 1 antika tabanca ile değişik bankalara ait 8 kredi kartını çaldı.

• İnderesi’nde oturan 35 yaşındaki S.K. adlı kadın, alacağını istediği 38 yaşındaki F.Ö. adlı kadının kendisine hakaret edip tehditte bulunduğunu öne sürünce, ifadesi alınan F.Ö. serbest bırakıldı.

• Cirikpınar Mahallesi Çekemler Sokakta 53 yaşındaki C.A.’ya ait evin önünden 1 adet bakır kazan çalındı.

• Savcılığa başvuran 59 yaşındaki M.Z.S. adlı şahıs, 53 yaşındaki eşi A.S. ile aralarındaki bir tartışma yüzünden mahkemelik olduklarını, kendisine adli kontrol cezası verildiğini, bunu bilen eşinin sürekli üstüne gelip, kendisini tahrik ettiğini, hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü ve şikayetçi oldu. Hidayet Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan A.S. ise suçlamayı kabul etmedi ve kendisine iftira ettiği gerekçesiyle kocasından şikayetçi oldu.

• Savcılığa başvuran 47 yaşındaki H.K. adlı şahıs, kendisinin müteahhit olduğunu ve kat karşılığı inşaat yaptığını, Hacıabdi Mahallesi’ndeki inşaatında işçi olarak çalışan 24 yaşındaki F.Ö., 40 yaşındaki E.O. ve 35 yaşındaki A.O.’nun yanına gelerek kendilerine olan borçlarını istediklerini, vermediği takdirde kendisini vurduracakları tehdidinde bulunduklarını, bu kişileri inşaatında kat sahibi olan 54 yaşındaki M.K.’nın azmettirdiğini öne sürdü. İfadelerine başvurulan 4 şahıs iddiaları kabul etmeyip, kendilerine iftira ettiği gerekçesiyle H.K.’dan şikayetçi oldular.

• Abdulgaffar Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki Ö.M. adlı kadın, sabah erken saatlerde polise başvurarak, 02.30 sıralarında evinde iken, bir süre birlikte yaşayıp 2 ay önce ayrıldığı 34 yaşındaki K.A.’nın geldiğini ve kapıyı tekmeleyip zorla içeri girdiğini öne sürdü şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan K.A.’nın 163 promil alkollü olduğu saptandı ve hakkında yasal işleme başlandı. Aynı akşam serbest bırakılan şahsın söz konusu eve bu kez pencereden girdiği gerekçesiyle Ö.M. tarafından polise şikayet edildiği bir kez daha hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

• Malatya Belediyesi, Tecde Mahallesi İmam Sait Sokakta 64 yaşındaki M.A.D. ve 28 yaşındaki T.Y. adlı şahıslar ile Kayalık bölgesinde oturan 27 yaşındaki Y.D. adlı şahısların kaçak olarak evlerinin üstüne kat çıktıkları ve “İmar Kirliliği” yarattıkları gerekçesiyle dilekçeyle savcılığa şikayet etti. Soruşturmaya başlandı.

• Karakavak Mahallesi Camii önünde bazı şahısların bıçakla kavga ettikleri ihbarı üzerine giden polis, 26 yaşlarındaki K.B. ve M.E. adlı şahısların birbirlerini bıçakla yaraladıklarını saptadı. İki şahıs 3 bıçakla yakalandı ve tedavilerinin yapılması için hastaneye sevkedildi.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde seyyar tezgahı bulunan 51 yaşındaki A.K.K. adlı şahısta 2 adet porno CD, 98 adet de bandrolsuz müzik CD’si bulundu. Şahıs mahkemeye verildi.

• Arapgir Yeni Mahallede meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 56 yaşındaki M.Ç., mağazasının mülkiyet sahibi olan 70 yaşındaki K.B.’nin işyerini basıp boğazını sıktığını ve kendisini ittirdiğini, bu sırada kendisinin dengesini kaybederek cam sehpaya çarptığını ve yaralandığını öne sürüp şikayetçi oldu. K.B. hakkında işleme başlandı.

• Zafer Mahallesi’nde, 29 yaşındaki A.D. adlı kadın, birlikte yaşadığı 38 yaşındaki M.D. tarafından dövüldüğü iddiasıyla polise başvurdu. Yakalanan şahıs adliyece salıverildi.

• Malatya Lisesi önündeki kavşakta 24 yaşındaki M.U.’nun minibüsle 56 yaşındaki İ.B. yönetimindeki otoyu birkaç kez sıkıştırdığı, oto sürücüsünün uyardığı minibüs sürücüsü tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’nde 22.30 sıralarında yaya olarak gitmekte olan 27 yaşındaki O.B., inşaat için açılmış çukura düşerek yaralandı.

• Yeni Cami civarında 59 yaşındaki S.İ. adlı şahsın, “Sen benim arkamdan konuşmuşsun” diyerek 27 yaşındaki E.Ö.’yü sol baldırından bıçakla yaralayıp kaçtığı, şahsın daha sonra yakalandığı bildirildi.

• Eczacılar Sitesi yanındaki parkta 20 yaşındaki B.B. 16.00 sıralarında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanırken, polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• 36 yaşındaki L.İ. adlı kadının, Kernek Mahallesi’nde bulunan ve uzun süredir kullanmadığı, en son 15 gün önce gitmiş olduğu eve kapısını zorla açarak giren hırsızlarca 23 adet çeyrek altın, 1 altın yüzük, 1 altın küpe, teyp, 3 adet battaniye, bir miktar giyim ve çeyizlik eşya çalındı.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan 43 yaşındaki S.Ç. polise başvurarak, eşine ait kol çantasında biriktirdikleri parayı kontrol ettiğinde 1000 liranın eksik olduğunu fark ettiğini, eşine sorduğunda, kimsenin eve gelip gitmediğini, ancak 2-3 gün önce gelen komşu çocukları 11 yaşındaki O. ve 9 yaşındaki U.’dan şüphelendiğini söylediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• İstiklal Mahallesi Hamikoğlu Sokakta, 45 yaşındaki H.E. adlı şahıs, belirlenemeyen bir nedenle 44 yaşındaki T.O.B. tarafından dövüldü.

• Yıldıztepe’de oturan 43 yaşındaki M.A. adlı şahıs, 21 yaşındaki kızı T.A.’nın dershaneye gideceğini söyleyerek evden ayrılıp geri dönmediğini, kızının eski nişanlısı S.N. tarafından zorla alıkonulmuş olabileceğini polise bildirdi. Polis şahsı ve kızı arıyor.

• Çevreyolu’nda 20.30 sıralarında 8 yaşındaki B.D. adlı çocuk, 18 yaşındaki H.H.D. yönetimindeki otonun çarpması sonucu ağır yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, olay yerinden kaçan oto polisin araştırmaları sonucu hasarlı bir şekilde bulundu ve sürücü H.H.D. yakalandı. Otoyu saklamada zanlıya yardımcı oldukları gerekçesiyle yaşları 24 ile 18 arasında değişen S.Y., S.Y., Ö.D., B.A., E.S. ve R.T. hakkında “Suç Delillerini Gizlemek” suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi. Adliyeye verilen zanlılardan oto sürücüsü H.H.D. tutuklandı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 17.20 sıralarında 3 el ateş edildiği ihbarı üzerine giden polis ekibi, çevredeki araştırmada 1 adet tabanca buldu. Şüphe üzerine yakalanan 19 yaşındaki T.Ü., silahla ve olayla ilgisinin olmadığını öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• 22 yaşındaki H.Ö. adlı genç, belediye otobüsünden indikten sonra pantolonunun arka cebindeki, içerisinde kredi ve banka kartı, 15 lira para ve kimlik bulunan cüzdanının çalındığını fark etti ve polise başvurdu.

• Turgut Özal Mahallesi’nde 32 yaşındaki A.Ö.’nün işyerinin arka kısmında stok ettiği 40 adet plastik meyve- sebze kasası çalındı.

• Polis tarafından Merkez Bankası yanındaki boş arazide şüphe üzerine aranan ve yaşları 23 ile 16 arasında değişen S.E., H.G., Ö.E., F.Y. ve M.M.Ş.’de herhangi bir suç unsuru bulunamadı. Şahısların oturduğu yerde ise 2 adet gazete kağıdına sarılı vaziyette toplam 8.4 gram esrar ile kelebek diye adlandırılan bıçak ele geçti. Şahıslar uyuşturucu ve bıçağın kendilerine ait olmadığını öne sürdüler.

• Sümerpark içerisinde 49 yaşındaki Ş.Ş. adlı kadın ile 14 yaşındaki Z.B.A. adlı kızın dövülmesi ile ilgili olarak 17 yaşındaki G.İ. adlı şahıs ile 16 yaşındaki S.D. adlı kız yakalandı, N.adlı bir kişi ise aranıyor.

• Akçadağ Doğu Mahallesi’nde oturan 15 yaşındaki Y.G. adlı kız, fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Battalgazi Karabağlar Mahallesi’nde 28 yaşındaki S.Ç. adlı kadın, bunalım sonucu bir bardak çamaşır suyu içerek intihara kalkıştı. Rahatsızlanan S.Ç.’nin durumu eşine bildirdiği ve eşi tarafından hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

• 36 yaşındaki Ö.U. adlı kadın 02.40’da polisi arayarak eşi 28 yaşındaki D.U. tarafından dövüldüğünü bildirdi. Polis şahsı arıyor.

• İzzetiye Mahallesi’nde 43 yaşındaki M.K. adlı şahsın park halinde olan otosunun ön tamponu gece yarısı çalındı.

• Saray mahallesi Finiköprü Sokakta 26 yaşındaki M.Y. ve 24 yaşındaki İ.A. adlı şahısların birlikte kaldığı eve giren hırsız bu şahıslara ait kimlik kartları, banka ve kredi kartları ile 30 lira para ve 1 adet cep teleonunu
çaldı.

• Valilik binasının Nüfus Müdürlüğü tarafındaki girişinden binaya girmek isteyen 31 yaşındaki N.N.Y. adlı kadının çantasının alarm vermesi üzerine yapılan kontrolde 9 adet 9 mm. çaplı, 1 adet de 7.65 mm çaplı mermi bulundu. Mermilere el konuldu ve ifadesi alınan kadın daha sonra salıverildi.

• Rahatsızlığı nedeniyle Mücelli Sağlık Ocağı’na götürülen 70 yaşındaki N.Ö. adlı kadının vücudundaki bazı izleri gören görevlilerin, dayak iddiasıyla Devlet Hastanesi’ne sevkedildiği, ancak dayak izine rastlanmadığı belirtilirken, kadın polise verdiği ifadede de kendisini kimsenin dövmediği bildirildi. Sağlık Ocağı’nda “darp” raporu verilen kadına Devlet Hastanesi’nde “darp izine rastlanmadı” raporu verildiği öğrenildi.

• Polise başvuran 27 yaşındaki S.T.T. adlı bayan, kendisine ait iki telefonu alışveriş için gittiği mağazalardan birinde ya unuttuğunu ya da düşürdüğünü bildirdi ve telefonlarının bulunarak kendisine teslim edilmesini istedi.

• Hasan Varol Mahallesi’nde 8 yaşlarındaki A.adlı kız çocuğu taciz ettiği öne sürülen 20-22 yaşlarındaki sapığın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• 71 yaşındaki C.Ş. adlı şahsın cebindeki 500 liranın, Özsan Sanayi Sitesi’ne giden belediye otobüsünce çalındığı bildirilirken, C.Ş. otobüste yanında ayakta duran 30 yaşlarındaki birinden şüphelendiğini söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Akçadağ’da polise başvuran 27 yaşındaki B.D., oğlunun rahatsızlığı nedeniyle gece gittiği ilçe Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlar 35 yaşındaki R.T. ve 36 yaşındaki H.T.’nin kendisine hakaret ettiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu.

• Pütürge ilçesindeki bir lojmanın önünde oynamakta olan 7 yaşındaki D.N.S. adlı kız çocuk, üzeri açık olan sulama kanalına düştü. Küçük kız, o sırada çevrede bulunan polis memuru M.M. ve bakkal H.İ. tarafından kurtarıldı.

• Yeşilyurt’ta polise başvuran 80 yaşındaki M.D. adlı kadın, kendisini ev telefonundan arayıp postaneden aradığını söyleyen bir kadının kimlik bilgilerini aldığını, sonradan ilçe postanesine sorduğunda aranmadığını öğrendiğini, kendisini kandırarak kimlik bilgilerini alan kadının bulunmasını istediğini bildirdi.

• Çöşnük kavşağında belediye otobüsünün ön kapısından inmek isteyen 19 yaşındaki S.Ü. adlı genç, dengesini kaybederek düştü ve yaralandı.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki K.M.G. adlı genç kız, moral bozukluğu yüzünden bunalıma girdi ve fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Zafer Mahallesi’nde 36 yaşındaki T.Ö. adlı kadının yanına giderek, araması için bir telefon veren ve T.Ö.’nün aradığında telefona cevap veren ve adının M.K. olduğunu söyleyen şahsın bir ecza deposunda çalıştığını, gelen kişinin yeğeni olduğunu, hastaneye film çekimi için gittiğini, sağlık güvencesi ve parası olmadığı için 50 lira verip veremeyeceğini sorduğu, T.Ö.’nün şahsa parayı verdiği, daha sonra ecza deposunda 36 yaşındaki gerçek 37 yaşındaki gerçek M.K.’ya ulaştığında, bu şahsın olaydan hiç haberinin olmadığını söylemesiyle dolandırıldığını anladığı bildirildi. T.Ö. ve M.K. şikayetçi olurken, polis dolandırıcıları bulmaya çalışıyor.

• Yeşiltepe’de polise başvuran 6 yaşındaki E.adlı kızın ailesi, kızlarına akrabaları olan şahsın, iğne yapacağını söyleyerek cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldular. Bunun üzerine yakalanan 38 yaşındaki A.B. adlı akraba şahıs suçlamayı kabul etmemesine rağmen gönderildiği adliyece tutuklandı.

• Yeni Sanayi Sitesi 5. Caddede 37 yaşındaki E.Y.’ye ait işyerinden 3 adet matkap ve 1 spiral makinesi çalındı.

• Bir liseden dayak yediği iddiasıyla Devlet Hastanesi’ne getirilen 16 yaşındaki S.H. adlı kız öğrenci, teneffüste bakışma yüzünden tartıştığı, adını bilmediği ancak görse tanıyabileceği bir kız öğrencinin yanındaki E.T., soyadını bilmediği S. ve bir başka kızla kendisini dövdüklerini polise anlattı. Polis araştırmaya başladı.

• Battalgazi Karabağlar Mahallesi’nde 71 yaşındaki A.A. adlı kadının, 22 yaşındaki gelini S.A. tarafından dövüldüğü belirlenirken, A.A. gelininden şikayetçi olmadı.

• Hekimhan Karşıyaka Mahallesi’nde 18 yaşındaki A.K. adlı genç, fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Darende Güdül Köyünde 32 yaşındaki H.D. adlı şahıs, çalıştığı inşaat şirketine ait kamyondan su borularını boşaltırken düşerek yaralandı.

• Darende Akova Köyü’nde 41 yaşındaki Y.K. adlı kadın, ahırın damından aşağı düştü ve yaralandı.

• Kale ilçesi Gülenköy’de 43 yaşındaki H.T., kavga ettiği köylüsü 40 yaşındaki Ş.A. tarafından dövüldü.

• Turgut Özal Tıp Merkezi girişinde 45 yaşındaki E.B., tekerlekli sandalye alımı sırası nedeniyle tartıştığı 55 yaşındaki Y.Y.’yi yumrukladı.

• Yeşilyurt Gündüzbey’de 13 yaşındaki B.N.D. adlı kız çocuk fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Yeşilyurt Bostanbaşı sınırlarındaki bir sitede 20 yaşındaki H.D. adlı şahıs, ruhi bunalım sonucu koluna serum iğnesi takarak intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız