SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Başharık Mahallesi’nde 75 yaşındaki F.D. adlı kadına ait daireye giren hırsızın 1 duvar halısı ile 2 yer halısını çaldığı bildirildi.

• Hastane Caddesi’nde yürümekte olan 66 yaşındaki İ.O. adlı kadın “gözünün kararması” sonucu düştü ve başını çarparak yaralandı.

• Polise başvuran 64 yaşındaki H.B. adlı şahıs, merkez PTT civarında yürürken, görse tanıyabileceği 45-50 yaşlarında, 1.65 boylarında, zayıf ve kekeme gibi konuşan birinin yanına gelip sorular sorduğunu, elini cebine doğru attığını, daha sonra yanından ayrıldığını, evine geldiğinde nüfus cüzdanı, 600 lira parası ve sakatlık belgesinin içinde bulunduğu cüzdanının çalınmış olduğunu fark ettiğini, bu şahıstan şüphelendiğini bildirdi. Polis yankesicinin kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde 33 yaşındaki Ş.G. adlı şahsa ait eve, açık unutulan balkon kapısından giren hırsızın, büfedeki 230 lira ile çeyiz eşyalarını çaldığı bildirildi.

• Darende ilçesi Somuncubaba Bulvarı’nda, 20 yaşlarındaki M.A. adlı şahsın, iki büyükbaş hayvanı kamyona bindirirken, hayvanlardan birinin kaçmaya çalışması ve bu sırada yerde sürüklemesi sonucu hafif yaralandığı bildirildi.

• Kırçuval Mahallesi’ndeki bir evde birlikte kalan 19 yaşındaki A.E. ile arkadaşı 21 yaşındaki M.F. arasında bankamatik kartının kaybolması yüzünden kavga çıktığı, A.E.’nin diğer şahıs tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Göztepe Mahallesi’ndeki bir evde 22.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 30 yaşındaki K.Y., akrabası olan 64 yaşındaki M.Y., 58 yaşındaki H.Y. ve 34 yaşındaki H.Y.’nin evine geldiklerini, dedesinin ölümü ile ilgili olarak aralarında çıkan tartışmanın ardından kendisini dövdüklerini öne sürerken, şahıslar suçlamayı kabul etmedi.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki M.Y. adlı kadın, mahkeme kararıyla ayrıldığı 45 yaşındaki eski eşi N.Y.’nin, nafakadan vazgeçmesi için kendisini tehdit ettiği iddiasında bulunca, polis şahsı aramaya başladı.

• Ferhadiye Mahallesi’nde daha önce çalışmış olduğu işyerine giderek yevmiyesini isteyen 32 yaşındaki Y.S. adlı kadının, işyeri sahibi 60 yaşındaki S.T. tarafından dövüldüğü öne sürüldü.

• Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli 41 yaşındaki Dr. V.Ç., polise başvurarak, öğle sonrası hastaneye bayılma sonucu getirilen bir hastanın abisi olan 20 yaşındaki A.A.’nın hakaretine uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

• 15 yaşındaki Z.T. adlı kız öğrenci, polisin adını vermediği okulda görevli öğretmenler A.A. ve I.tarafından dövüldüğü iddiasında bulununca, polis öğretmenlerin ifadesine başvurdu.

• Eski belediye binası arkasında 20.50 sıralarında meydana gelen olayla ilgili şikayetçi olan 33 yaşındaki Z.U. ve 40 yaşındaki İ.U. adlı kardeşler, park ettikleri otolarını almaya gittiklerinde, kız kardeşleri ile evli olan ve anlaşamamaları nedeniyle kız kardeşlerinin boşanma davası açtığı F.K. ile karşılaştıklarını, şahsın kendilerine saldırıp hakaret ettiğini öne sürdüler. Polis F.K.’yı arıyor.

• Fırat Mahallesi 11. Sokakta bulunan camiye 16.30- 19.00 saatleri arasında giren kimliği belirsiz hırsızlar, 25 metrelik perde ile 2 adet duvar saatini çaldılar.

• Çöşnük’te oturan 38 yaşındaki H.Y.K., gece yarısı polise başvurarak, 18 yaşındaki kızı M.H.K.’nin işe gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, bir süre sonra sonra işyerinden arandığını ve kızının işe gitmediğini öğrendiğini, daha sonra adının A.olduğunu söyleyen bir şahsın telefonla arayıp, “Kızın yanımda. Kızınızı merak etmeyin. Biz evleneceğiz” diyerek telefonu kapattığını bildirdi, kızının bulunmasını istedi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki A.R.K. adlı şahsın, ailevi nedenle 20 yaşındaki oğlu D.K. tarafından dövüldüğü, D.K.’nin olaydan sonra kaçtığı, ancak babasının şikayetçi olmadığı bildirildi.

• Yenihamam Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki L.B. adlı kadın polise başvurarak, 21 yaşındaki oğlu İ.B.’nin sabah erken saatte işe gideceğini söyleyip ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve oğlunun bulunmasını istedi.

• Çukurdere, Hacıabdi Mahalleleri ile Zapçıoğlu Caddesi’nde Y.A., H.Ç., N.T. ve A.A.K. adlı şahıslara ait araçlara lastiklerinin kesilerek zarar verildiği, polisin araştırmaya başladığı bildirildi.

• Hırsızlık suçundan yakalanan ve tutuklanan Kayseri doğumlu 44 yaşındaki M.T. ve Tarsus doğumlu 25 yaşındaki Ü.Ç. adlı kadınların Kayseri, Konya ve İstanbul’da karıştıkları hırsızlık olaylarının ardından yakalandıklarında kimlikleri hakkında yalan beyanda bulunduklarının, parmak izlerinin incelenmesiyle anlaşıldığı, bu kişiler hakkında “Kimliği Hakkında Yalan Beyan” suçlamasıyla da işlem yapıldığı bildirildi.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 79 yaşındaki İ.Y. adlı şahıs, Yeni Cami bahçesinde tanıştığı ve adının Adem olduğunu söyleyen bir şahsı evinde yatılı olarak misafir ettiğini, 02.00 sıralarında tuvalete gitmek için uyandığında şahsı göremediğini, başucundaki gömleğinin cebindeki 2 bin 040 lira parasının çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Fuzuli Caddesi’nde 21 yaşındaki A.Ö. ile 19 yaşlarındaki H.Ç. ve aynı yaştaki İ.T. adlı gençler arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti. H.Ç.’nin üzerinde yapılan aramada bir adet bıçak bulundu. Bu arada olay sırasında İ.T. adlı gencin adının İ.G. olduğunu polise söylediği, gerçek kimliği ortaya çıkınca hakkında yalan beyandan da işlem yapıldığı öğrenildi.

• Valilik arkasında 23.45 sıralarında meydana gelen olayda dövülen 22 yaşındaki E.G. adlı şahıs ifadesinde, çay bahçesinin duvarında otururken yanına daha önceden tanıdığı A.ve H. adlı şahısların geldiğini, A.isimli şahsın yanlarından daha sonra ayrıldığını, H.isimli şahsa “Arkadaş senin ismin neydi?” diye sorduğunda, bu şahsın “Sana ne. Ne yapacaksın benim ismimi?” dedikten sonra kendisini dövdüğünü, diğer şahsın da gelip kendisine vurmaya başladığını, çevredeki vatandaşların kendilerini ayırdığını söyledi. Polis iki şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Fırat Mahallesi’nde internek kafe işleten 29 yaşındaki E.K. polise başvurarak, 23.00 sıralarında kapattığı işyerini ertesi gün 08.00’de açmaya geldiğinde, 3 metre genişliğinde ve 2 metre boyundaki vitrin camının kırılmış olduğunu bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• 03.50 sıralarında işyerinde alkol alan 36 yaşındaki M.H. ve yanındaki arkadaşları E.G., K.S. ve F.K. ile işyeri güvenlikçileri arasında tartışma çıktığı, olay yerine gelen polise direnen M.H.’nin gözaltına alındığı, 3 şahsın arandığı bildirildi.

• Kocaeli’nde savcılığa başvuran 38 yaşındaki E.B., Malatya’dan arayan E.K. adlı şahsın elinde kendisine ait çek olduğunu, ödeyip ödeyemeyeceğini sorduğunu, bunun üzerine çeklerin faksının çekilmesini istediğini, gelen faksı incelediklerinde çekin sahte ve kendilerine ait olmadığını saptadıklarını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis, Malatya’dan arayan 37 yaşındaki E.K.’nin ifadesini aldı. Bu şahıs ifadesinde çeki H.T. isimli şahıstan sipariş karşılığında aldığını, firmayı arayıp sahte olduğunu öğrenince şahsa mal vermediğini, çeki de şahsa geri gönderdiğini bildirdi. E.K. serbest bırakılırken, H.T. adlı şahıs aranıyor.

• Emniyet Müdürlüğü’ne e-posta yoluyla gönderilen ihbarda, Başharık’ta oturan 57 yaşındaki H.H. adlı şahısla 51 yaşındaki D.G. adlı kadının, resmi nikahlarını bozdurarak, kadının vefat eden babasının emekli maaşını aldığı, ikisinin birlikte oturduğu öne sürüldü. Araştırmaya başlayan polis, kadının Başharık’ta, şahsın ise Akçadağ’da oturduğunu, anlaşamadıkları için boşandıklarını, D.G.’nin babasının maaşını almak için yaptığı başvurunun da olumsuz sonuçlandığını, dolayısıyla ihbarın asılsız olduğunu saptadı.

• Akpınar’da 52 yaşındaki O.D.’ye ait işyerine gelip boya almak isteyen 40 yaşındaki E.G.’ye, daha önceki borcun ödenmemesi yüzünden boya verilemeyeceğinin söylenmesi üzerine bu şahsın oğlu 21 yaşındaki Er.G. ve 4-5 kişi ile gelip O.D. ve işyerinde bulunan 24 yaşındaki L.A.’yı dövdükleri, vatandaşların ayırdığı, tarafların daha sonra birbirlerinden şikayetçi olmadıkları bildirildi.

• Akpınar Meydanı’nda saldırıya uğrayarak dövülen 41 yşındaki N.İ. polise verdiği ifadede, 5-6 ay önce kendi köylerinden tarla alan ve yeğenleriyle aralarında ufak bir tartışma geçen D.K. adlı şahısla karşılaştıklarında, bu kişinin “Sen beni döven kişilerin dayısı değil misin?” dedikten sonra saldırıp, yumruk attığını, sonra da uzaklaştığını anlattı. Polis D.K.’yi arıyor.

• Ferhadiye Mahallesi’nde işyeri bulunan 64 yaşındaki O.D.K. polise başvurarak, işyerinde otururken daha önceden işyerinde çalışan ve 8 ay önce işten çıkardığı G.U.’nun elinde sopa ile gelip kendisini dövdüğünü ve kaçtığını bildirdi. Polis G.U.’yu arıyor.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan 15 yaşındaki H.G. adlı kız, arkadaşlarının kendisi alaya almaları yüzünden bunalıma girerek intihara kalkıştı. 5 adet hap yutan H.G., daha sonra pişman olup durumu ailesine anlatınca hastaneye kaldırıldı.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki C.B. polise başvurarak, evinin önüne parkettiği otosunun gece çalındığını öne sürdü. Polis araştırmayı sürdürürken tekrar başvuran şahıs, aracı kayınbiraderinin kendisinden habersiz aldığını ve öğle saatlerinde getirdiğini, bu nedenle şikayetçi olmadığını bildirdi.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki M.D. adlı kadın, 23.00 sıralarında 40 yaşındaki S.S. adlı şahsın evinin camına vurup kapıyı açmasını istediğini, elinde bıçak olduğu için korktuğunu ve polisi aradığını belirtirken, şahıs konuşmak için eve gittiğini ve diğer suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Alkollü olduğu saptanan S.S. gönderildiği adliyece salıverildi.

• Tecde’de oturan 29 yaşındaki M.A. adlı kadına ait evden 3 altın bilezik çalındı.

• Doğanşehir ilçesinde M.Ü. adlı çocuğun bisikletini çaldıkları gerekçesiyle 14 yaşlarındaki C.A. ve E.Ç. adlı çocuklar yakalandı.

• Yeşilyurt’ta 12 yaşındaki M.B.Ö.’nün kavga ettiği 13 yaşındaki B.Ö.’nün burnunu kırdığı, olaydan sonra yakalandığı ve yaşı küçük olduğu için ailesine teslim edildiği bildirildi.

• Kent merkezinden öğle saatlerinde dövülmüş olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 25 yaşındaki G.A., ilk müdahalenin ardından TÖTM’ye sevkedildi. Polis olayla ilgili soruşturmaya başladı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde, 21 yaşındaki A.Ö.Y.’ye ait evden uydu alıcısı, sedef saplı bağlama, keman, elbise, 3 ayakkabı, 12 gümüş yüzük, 6 gümüş bileklik ile parfüm çalındı.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki A.U. polise başvurarak, okula gideceğini söyleyerek evden ayrılan 21 yaşındaki kızının geri dönmediğini, aramalarına rağmen bulamadığını bildirdi ve kızının bulunup kendisine teslim edilmesini istedi.

• Cirikpınar Mahallesi Çekemler Sokakta 47 yaşındaki S.G. adlı kadına ait evden 1 ütü, 1 VCD ve 1 uydu alıcısı ile kumandaları çalındı.

• Çevreyolu üzerindeki bir iş merkezinde 36 yaşındaki A.C. adlı şahsın arkadaşından emanet aldığı otunun anahtarı, evinin anahtarı ve kişisel evraklarının bulunduğu el çantası çalındı. A.C.’nun olayla ilgili şüphelendiğini söylediği Ö.K. aranıyor.

• Taştepe Caddesi’ndeki olayla ilgili ifade veren 31 yaşındaki Y.E., alışverişlerinden dolayı 40 bin liralık senedi bulunan ve bu nedenle icraya verdiği R.Y. adlı şahsın oğlu 32 yaşındaki A.Y. ile 28 yaşındaki S.K.B.’nin işyerine gelip, icrayı kaldırmadığı takdirde kendisini ve ailesini öldürecekleri tehdidinde bulunup ayrıldıklarını öne sürdü. Yakalanan iki şahıs ise suçlamayı kabul etmedi.

• TCDD lojmanlarında 47 yaşındaki M.E.Y.’nin çocuğuna ait bisiklet çalındı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki E.Ö.’nün eşinin ailesi olan 55 yaşındaki A.T.K., onun oğlu 27 yaşındaki S.K. ve annesi 53 yaşındaki M.K. tarafından dövüldüğünü polise bildirdiği, şahsın bu kişilerin eşi ve çocuklarını da götürdüklerini söylediği öğrenildi. İfadesi alınan karı-koca ve oğulları suçlamayı kabul etmedi.

• Aşağıbağlar Mahallesi’nde bulunan, 59 yaşındaki N.A.’nın müdürlüğünü yaptığı ilköğretim okuluna yangın merdiven demirini keserek giren hırsızlarca 1 dizüstü bilgisayar, 4 hoparlör, 1 projeksiyon cihazı, 1 DVD, 1 mikrofon, 2 LCD monitör, 1 VCD, 1 anfi ses düzeni ile kantinden 200 liralık gıda ürünleri ve 3 lira bozuk para çalındı.

• Zaviye Mahallesi’nde 23 yaşındaki A.B. adlı şahsın park halindeki otosunun farının kırılıp, ön kaputu ile sağ yan tarafının boydan boya çizildiği, polisin araca zarar vereni belirlemeye çalıştığı bildirildi.

• Karakavak Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 28 yaşındaki S.H. adlı kadın, akşam evinde istirahat halinde iken aynı binada oturan kayınvalidesi S.H.’nin kendisini çağırdığını, eve gittiğinde kayınvalidesi ve görümcesi İ.E. tarafından herhangi bir şey söylenmeden dövülmeye başlandığını, kayınpederi Ö.H.’nin de kendisine küfrettiğini öne sürdü. Polis olayla ilgili olarak kayınvalide ve kayınpeder ile görümceyi arıyor.

• Akçadağ Doğu Mahallesi’nde 8 yaşındaki Z.Ş. adlı çocuk, 59 yaşındaki Ş.G.’ye ait olan ve başıboş bırakılan köpeğin ısırması sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı ve tedavi altına alındı. Polis Ş.G.’yi arıyor.

• Darende’de polise başvuran 71 yaşındaki A.G., işyerine gelen bir şahsın sulama motoru alıp, karşılığında 500 euro verdiğini, kendisinin para üstü olarak şahsa 600 lira ödediğini, şahıs işyerinden ayrıldıktan yarım saat sonra paranın sahte olduğunu fark ettiğini bildirdi. Polis 1.70-1.75 boylarında, sarışın, bıyıksız, kısa saçlı, gri takım elbiseli dolandırıcının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Darende’nin İbrahimpaşa Mahallesi’nde tütün satan 44 yaşındaki M.E.’nin yanına gelip para isteyen ve vermediği takdirde öldüreceğini söyleyip tehdit ettiği öne sürülen 38 yaşındaki Y.T.’nin ifadesi alındı.

• Hekimhan’da hastanenin yemekhane bölümünün temizlik meselesi yüzünden tartıştığı 42 yaşındaki İ.G. adlı şahsın satır ile kendisini sağ elinden yaraladığını belirten 37 yaşındaki S.T. adlı kadın şikayetçi oldu. Şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• 21.00 sıralarında Atatürk Caddesi’nde yürümekte olan 44 yaşındaki C.A.’ya, daha önceden tanıdığı 29 yaşındaki Z.S., 27 yaşındaki G.K. ve 31 yaşındaki P.P.K. adlı kadınların hakarette bulunduğu öne sürüldü. Şikayet üzerine ifadeleri alınan kadınlar serbest bırakıldı.

• Polise başvuran 39 yaşındaki D.Ç., Battalgazi Mahallesi Çatyolu üzerinde 01.15 sıralarında 44 LR..plakalı otosuyla hareket halinde iken, 44 LL..plakalı bir otonun yaklaştığını ve bu otodaki bir şahsın elindeki sert bir cisimle sol arka kapısına vurarak zarar verdiğini, aynı otoyla kaçtığını bildirdi. Polis şahsın plakasını verdiği aracın sürücüsünü ve yanındaki şahsı belirlemeye, yakalamaya çalışıyor.

• Orduzu Elmasuyu Mahallesi’nden yaralı olarak hastaneye kaldırılan 20 yaşındaki C.İ. adlı şahsın, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavide kullandığı ilacı aldıktan sonra, işsiz olması yüzünden bunalıma girdiği ve intihar etmeye karar verdiği, 3 katlı evlerinin çatısından aşağıya atlayarak yaralandığı bildirildi. C.İ., TÖTM’de tedavi ediliyor.

• Atatürk Caddesi’nde, N.T. adlı şahsın, çalıştığı işyeri ile alacak verecek yüzünden sorunları olan T.Y.’nin yanına gelip, “Hani bize borcumuz olmadığını söylemiştin. İşyerin bize borç çıkarttı” diyerek bu şahsı dövdüğü ve kaçtığı bildirildi.

• Çöşnük Mahallesi’ndeki bir inşaatın yanındaki boş alanda istif edilen 90 bin lira değerindeki tahta inşaat kalıplarının çalındığı bildirildi. Polis olayla ilgili 45 yaşındaki Y.Ü. adlı şahsı gözaltına aldı.

• Polise başvuran İngiliz uyruklu 73 yaşındaki J.F.P.adlı şahıs, gezi amaçlı Malatya’ya geldiğini, kalmak için gittiği otelin lobisinde içerisinde 2 hafıza kartı, Malatya tanıtıp kitapçığı ile bitki inlemekte kullandığı büyüteç bulunan sırt çantasının çalındığını, kimseden şikayetçi olmadığını, ancak eşyalarının sigortalı olması nedeniyle tespit için polise başvurduğunu bildirdi.

• Kiltepe Mahallesi’nde 46 yaşındaki A.Y. adlı kadının, akşam saatlerinde evine gelen ve gitmesini söylediği F.Ş. adlı şahıs tarafından dövüldüğü bildirildi. Polis F.Ş.’yi arıyor.

• Kubilay Lisesi yanındaki inşaat alanında 54 yaşındaki M.P.’ye ait 365 metre elektrik kablosu ile 100 kilo demir tel çalındı.

• Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki A.Ç. adlı kız, ailevi nedenlerle bunalıma girdi ve 60 adet hap yutarak intihara kalkıştı.

• Gece yarısı polise başvuran 36 yaşındaki A.K. adlı kadın, Paşaköşkü’ndeki evine komşusu olan 46 yaşındaki M.K. adlı şahıs ile 41 yaşındaki İ.K. adlı bayanın geldiğini, M.K.’nın kendisine silah gösterip ölümle tehdit ettiğini, İ.K.’nın da “Oğlunu öldürtürüm” tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. Şikayet üzerine İ.K. ve M.K.’nın ifadeleri alınırken, evlerinde yapılan aramada herhangi bir suç unsuru bulunamadı.

• Nuriye Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde öğle saatlerinde babası 51 yaşındaki Ü.T. tarafından dövülerek yaralanan 20 yaşındaki Z.V.T. adlı genç şikayetçi olmadı.

• Ataköy Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki K.D. adlı kadın, kavga ettiği eşi 54 yaşındaki H.D.’nin küfredip dövdüğü iddiasıyla polise başvurdu. İfadesi alınan şahıs salıverildi.

• Arapgir’de 22 yaşındaki S.D. adlı öğrenci başarısızlık ve maddi olanaksızlık yüzünden bunalıma girip, hap yutarak intihara kalkıştı.

• Battalgazi Alacakapı Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki K.E. adlı bayan, 27 yaşındaki eşi İ.E.’nin hakarette bulunup kendisini dövdüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu.

• Kuluncak Cumhuriyet Meydanı’nda 35 yaşındaki L.A. adlı şahıs ile 33 yaşındaki M.N., 45 yaşındaki A.N. ve 20 yaşındaki Y.N. arasında kavga çıktığı, dövülen şahsın olayla ilgili olarak ifade vermek istemediği için diğer 3 şahsın ifadelerinin alındığı ve daha sonra salıverildikleri bildirildi.

• Polise başvuran 28 yaşındaki H.K.b, otosunu arkasaşı 24 yaşındaki B.B.’ye iki günlüğüne verdiğini, işyerinde iken B.’nin geldiğini ve otosunu 28 yaşındaki M.S.’ye verdiğini söylediğini, bu şahsın kullandığı telefonu aradıklarını, cevap alamadıklarını bildirdi ve şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma sürerken tekrar başvuran H.K., otosunu Akpınar’daki bir otoparkta, ses müzik düzeneği sökülmüş olarak bulduğunu ve zararının 2 bin lira olduğunu bildirdi. Polis M.S. adlı şahsı arıyor.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki N.A. adlı şahıs, 10 senedir birlikte yaşadıkları M.Y. adlı kadının evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Polise başvuran 31 yaşındaki O.K., eşi B.K. ile aralarında sorun olduğunu, işi dolayısıyla dış göreve gittiğini ve görev dönüşü evine geldiğinde içerisinin boş, camına da kiralık yazısının asılmış olduğunu gördüğünü, eşinin babasının evine gittiğini öğrendiğini, şahsına ait eşyaları ve silahını eşinin babası 60 yaşındaki A.Ö. ve amcası 44 yaşındaki K.Ö.’den almaya gittiğinde şahısların kendisine hakaret ettiklerini, eşyalarını vermediklerini öne sürdü, şikayetçi oldu. Polis şikayet üzerine iki şahsın ifadelerini aldı ve serbest bıraktı.

• Kırçuval Mahallesi’nde oturan 60 yaşındaki F.S. adlı şahıs, cep telefonuna bir GSM şirketi adına aradığını söyleyen bir kişi tarafından para ödülü kazandığı mesajının geldiğini, verilen numarayı aradığında şahsın kimlik bilgilerini istediğini, şüphelenip tekrar aradığında, aynı şahsın “Neden arıyorsun?” diyerek telefonu kapattığını, kimlik bilgilerini alan şahsın belirlenmesini ve yakalanmasını istediğini bildirdi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Şeyhbayram Mahallesi’ndeki bir evde 22.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadeleri alınan 21 yaşındaki V.Y. ve 41 yaşındaki Ö.Y., 30 yaşındaki A.Y. adlı şahsın evlerine geldiğini, küfredip bıçak çektiğini, boğuşma esnasında bıçağı şahsın elinden aldıklarını bildirdi. Polis olay sırasında alkollü olan Ö.Y. ve A.Y.’ye idari para cezası uygularken, ayrıca adliyeye verilen A.Y. isimli şahıs serbest bırakıldı.

• 02.50 sıralarında devriye gezen polis ekibi Hacıabdi Mahallesi’ndeki bir işyerinin camının kırılmış olduğunu, olay yerinde de kırık bıçak sapı olduğunu gördü. 100 metre uzaklıkta 28 yaşındaki O.K. adlı şahısta yapılan aramada da sapsız bıçak bulunduğu ve alkollü olan bu şahsın “Mala Zarar verme ve İşyerinden Hırsızlığa Teşebbüs” suçlamasıyla gözaltına alındığı, ancak işyeri sahibine ulaşılamadığı bildirildi.

• Aşağıbağlar Mahallesi’nde oturan 15 yaşındaki S.Y. adlı kız, ailevi sorunlar ve derslerinin kötü olması yüzünden fazla miktarda hap içip intihara kalkıştı ve daha sonra okula gitti. Okulda halsizleşince de çağrılan ambulansla hastaneye gönderildi ve tedavi altına alındı.

• Polise başvuran 18 yaşındaki G.G. adlı genç kız, isimlerini hatırlamadığı ve mahalleden arkadaşlarına ait olan kendisinin kullandığı 0534’le başlayan telefonun tanımadığı şahıslarca aranmaya başladıklarını, kendisine G.ile görüşmek istediklerini söylediklerini, yanlış numara olduğunda “Sen G.değil misin?” diye sorduklarını, şahıslara kendisini nereden tanıdıklarını ve neden aradıklarını sorduğunda, kullandığı numaranın iki ayrı internet sitesinde yeraldığının söylendiğini, şahıslara durumu anlattığında arayanların özür dileyip kapattıklarını, kendisini arayanlardan şikayetçi olmadığını, ancak telefon numarasını internet sitesine veren kişi ya da kişilerden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi’ndeki bir mağazadan montu alarm aparatını tornavida ile kırarak dışarı çıkarmak istediği sırada işyeri görevlisi tarafından yakalanan 28 yaşındaki M.A. polise teslim edildi.

• Başharık Mahallesi’nde mahkemelik oldukları 43 yaşındaki Y.K. adlı kadınla karşılaştığında hakarette bulunup oto ile uzaklaştıkları öne sürülen Ü.E. ve H.E. adlı şahıslar aranıyor.

• Çukurdere Mahallesi’nde 26 yaşındaki E.Ü. adlı şahsı dövdükleri gerekçesiyle 22 yaşlarındaki A.C. ve S.C. ile 27 yaşındaki U.Ç. polis tarafından yakalandı ve ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

• Polise başvuran 30 yaşındaki B.K. adlı şahıs, 31 yaşındaki H.A. ile aralarında husumet bulunduğunu, bu kişinin tanımadığı 4 şahısla birlikte kendisini Halep Caddesi’nde zorla bir otoya bindirdiğini, ölümle tehdit edip kafasına satırla vurduğunu, 18.30 sıralarındaki olay sırasında kendisini otodan atarak kurtulduğunu öne sürdü. Şikayet üzerine polis şahısların açık kimliklerini belirlemek ve yakalamak için çalışmalara başladı.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kimlikleri açıklanmayan 2 şahsın üzerinde 18 gram esrar bulunduğu, ifadeleri alınan şahısların salıverildikleri bildirildi.

• Battalgazi Karababa Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki A.M. adlı kızın fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştığı ve annesi tarafından hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Pütürge ilçe merkezinde 25 yaşındaki S.Ç. adlı şahıs ile 62 yaşındaki S.Ç., 50 yaşındaki H.H.B. ve 20 yaşındaki Ö.Ç. arasında kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Zafer Mahallesi Sağlık Caddesi’nde 30 yaşındaki T.İ.’ye ait eve mutfak penceresinin zorlanarak açılıp girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Başharık’ta oturan 57 yaşındaki A.B. polise başvurarak, 17 yaşındaki kızı K.B.’nin öğleden sonra çıktığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Fuzuli Caddesi’nde 24 yaşındaki F.B. yönetimindeki 44 LA..plakalı motosikleti devirdi ve yaralandı.

• 15 yaşındaki E.H.U. adlı kız öğrenci fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı. Tedavisi yapılan öğrenci, rehber öğretmenin kendisini çağırarak devamsızlığı ve ders notlarının kötülüğü nedeniyle uyardığını, moralinin bu nedenle bozulduğunu söyledi.

• Uçbağlar Mahallesi’nde 32 yaşındaki İ.G. adlı şahsa ait evden 1.550 lira para çalındı.

• Zafer Mahallesi’ndeki bir evde ailevi nedenle çıkan tartışma sırasında evde misafir olarak bulunan 25 yaşındaki A.K.G.’nin dizinden kazaen, 27 yaşındaki M.G.’nin ise elinden yaralandıkları, tedavisi yapılan M.G. adlı şahıs bıçağı polise teslim etti.

• İnönü Stadı’nda Pazar günü oynanan Malatyaspor- Kayseri Erciyes maçı sırasında tribün koltuklarını kırıp, polislerin üzerine fırlatarak bir polisin ayağından yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle 18 yaşındaki Ö.Y. ile 17 yaşlarındaki E.F. ve M.A. polis tarafından gözaltına alındılar.

• İnönü Stadı’ndaki Malatyaspor- Kayseri Erciyes maçı sonrası kimliği belirsiz kişi ve kişilerce atılan taşlar sonucu Futbol Federasyonuna ait binanın pencere camlarının yanı sıra, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atatürk Spor Salonu, 6 atölye ile Malatyaspor’un malzeme sattığı spor salonu altındaki mağazanın camlarının kırıldığı, bu olayların failinin meçhul olduğu bildirildi.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki R.Y. adlı kadın, 32 yaşındaki eşi K.Y. tarafından dövüldüğünü öne sürünce şahıs gözaltına alındı.

• 21.30 sıralarında başından yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 45 yaşındaki H.Ö., işyerinde alkol aldıktan sonra evine giderken, önceden görmediği, görse de tanıyamayacağı bir şahsın arkasından gelip elindeki cisimle kafasına vurarak yaraladığını, alkollü olması nedeniyle olayı tam olarak hatırlayamadığını polise anlattı.

• Yeşiltepe Yeşilevler mevkiinde 22 yaşındaki S.K., 21.00 sıralarında 44 KZ.. plakalı motosikleti kaldırıma çarpınca yaralandı.

• Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili ifadesi alınan 32 yaşındaki ev sahibi S.T., öğle saatlerinde çarşı merkezinde işi olması nedeniyle üzerinde bulunan 2.500 liranın 50 lirasını alıp, 2.450 lirayı da yatak odasındaki ceetinin cebine koyup evden ayrıldığını, 1.5 saat sonra kendisini arayan eşinin paranın olmadığını, çalındığını söylediğini, kimseden şüphelenmediğini, ancak parayı çalanın bulunmasını istediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Özalper Mahallesi’nde 59 yaşındaki Ş.Ö. adlı şahsa ait eve giren kişi ya da kişilerin evi dağıttığı, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde 29 yaşındaki F.G. yönetimindeki 44 LH..plakalı oto ile 33 yaşındaki S.K. yönetiminde bulunan 44 AV..plakalı otolar çarpıştı, F.G. yaralandı.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi 9. Sokakta 40 yaşındaki B.B.G. adlı şahsın evinden 370 lira para ve altın kaplama saat, 37 yaşındaki L.Ç. adlı şahsın evinden eşi ve çocuklarına ait kimlik, sağlık karnesi ve 10 lira para çalındığı, 50 yaşındaki S.M.’ye ait eve de girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Ataköy Mahallesi Yeşilyurt Caddesi’nde park halinde olan 49 yaşındaki M.M.’ye ait 44 AC..plakalı otonun sol yanı ile sol arka stop lambasından plakasına kadar olan kısmının çizilerek zarar verildiği, ayrıca sol arka lastiğin hem önüne hem de arkasına birer çivi konulduğu bildirildi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Kuyuönü Mezarlığı önünde polis tarafından yapılan kontrol surasında durdurulan plakasız motosikletin Hatay ilinden çalıntı olduğu saptandı. 20 yaşındaki motosiklet sürücüsünün yanı sıra bu motosikletin arkasında yolcu olarak bulunan aynı yaştaki M.K. gözaltına alınırken, yapılan araştırmada motosikletin 23 yaşındaki T.A. tarafından 7-8 ay önce 60 yaşlarındaki birinden satın alındığı, daha sonra 17 yaşındaki M.E.D.’ye satıldığı, bu kişinin de motosikleti 18 yaşındaki M.K.’ya sattığı, motosikletle yakalanan iki şahsın ise motosikleti 18 yaşındaki M.K.’dan emanet aldıkları saptandı. Polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Yeşilyurt Gündüzbey’de oturan 20 yaşındaki E.O., 4 yıl önce ayrıldığı kız arkadaşı 19 yaşındaki M.B.’nin cep telefonunu arayarak intihar edeceğini ve bırakacağı mektupla kendisini sorumlu tutacağını söyleyerek tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi olunca, M.B. hakkında soruşturmaya başlandı.

• Yeşilyurt Yakınca’da 37 yaşındaki T.Y. ve 27 yaşındaki İ.A.’nın, minibüs bekledikleri durakta tartıştıkları 35 yaşındaki D.A.’yı yumrukla yaraladıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları bildirildi.

• Yazıhan Kömüşhan Köyünde çocuklar arasında çıkan kavgaya karışan 43 yaşındaki K.Y.’nin, 36 yaşındaki N.K.’yı yumrukladığı öğrenildi.

• 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 61 yaşındaki N.I.’ye ait kayısı fabrikası deposuna kilidini kırarak giren hırsızlar 1.250 kilo kuru kayısı çaldı.

• Akçadağ Güzyurdu Köyü Anıt Mezarı mevkiinde 44 yaşındaki K.T. adlı şahıs, namlusu kesilmek suretiyle tabancaya dönüştürülmüş tek kırma tüfekle yakalandı.

• Yeşilyurt Kuyulu Köyünde 35 yaşındaki B.K. adlı kadının, tarla işlerini düzgün yapmadığı gerekçesiyle 39 yaşındaki eşi S.K. tarafından dövüldüğünü jandarmaya bildirince, şahıs yakalandı.

• Akçadağ İkinciler Köyünde 43 yaşındaki H.U. adlı kadının, 75 yaşındaki eşi S.Ü. tarafından geçimsizlik yüzünden dövüldüğü öğrenildi.

• Şahnahan Kasabası Tepehan Mahallesi’nde ailevi nedenlerle çıkan kavgada 30 yaşındaki E.A.’nın 34 yaşındaki E.A.’yla kavga ettiği, şahısların birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Darende Ayvalı Beldesi Yeni Mahalle mevkiinde Tohma Çayı’na elektrik vererek balık avlayan 36 yaşındaki E.K. ve 29 yaşındaki C.S. jandarma tarafından suçüstü yakalandı ve iki şahsa topla 2.840 lira idari para cezası uygulandı.

• Yeşilyurt Bostanbaşı beldesinde oturan 42 yaşındaki D.K. adlı kadın, ailevi sorunlar nedeniyle bunalıma girip ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Doğanyol Koldere Köyünde oturan 23 yaşındaki T.C., jandarmaya başvurarak 21 yaşındaki kız kardeşi M.C.’nin, aynı köyden 43 yaşındaki N.A. tarafından zorla kaçırıldığını öne sürdü. Jandarmada ifadesi alınan M.C. ise ağabeyini yalanladı ve kendi rızası ile N.A.’ya kaçtığını söyledi.

• Battalgazi Kadıçayırı mevkiinde 20.00 sıralarında devriye görevi yapan jandarmalar bir araçtan poşet atıldığını görünce, aracı durdurdular. Poşette ve araç içerisinde yapılan aramada 216 gram esrar bulunurken, araçtaki 23 yaşında Ş.K., 28 yaşındaki F.Y. ve 31 yaşında K.Ş.’nin evlerinde yapılan aramalar sırasında, K.Ş.’nin evinde 100 gram daha esrar ele geçirildi. 3 şahıs adliyese salıverildi.

• Pütürge Esencik Köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışan 46 yaşındaki H.E. tek kırma av tüfeği ile 41 yaşındaki M.E.’nin ise pompalı tüfekle birbirlerini korkutmak için ateş ettikleri, bu nedenle tüfeklerine el konduğu bildirildi.

• Doğanhşehir Sürgü Takas mesiresinde 28 yaşındaki E.S.’nin, aldığı alkolün tesiriyle kendisine hakaret eden 55 yaşındaki A.D.’nin kafasına bira şişesi ile vurarak yaraladığı öğrenildi.

• Pütürge ilçesi Tepehan beldesi Sinan Mahallesi’nde, 20 yaşındaki A.S., kavga ettiği 25 yaşındaki A.G.’yi yumrukla yaraladı.

• Akçadağ Bahri Beldesi Sultansuyu Mahallesi’nde oturan 52 yaşındaki S.K. adlı kadın, miras paylaşımı nedeniyle tartıştıkları 50 yaşındaki kardeşi Y.K. ile yeğenleri 31 yaşındaki F.G. ve 22 yaşındaki S.K. tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasında bulundu.

• Doğanşehir Elmalı’da, 37 yaşındaki R.E. adlı şahsın ailevi sorunlar nedeniyle tartıştığı 62 yaşındaki babası H.E. ve 56 yaşındaki annesi N.E.’ye hakaret ettiği, 37 yaşındaki eşi Z.E.’yi de sopayla vurarak yaraladığı, bunun üzerine H.E.’nin de oğlunu döverek yaraladığı bildirildi.

• Arguvan ilçesi Gümüşlü Köyü Çorak mevkiinde 38 yaşındaki A.Ç., 60 yaşındaki H.P., 54 yaşındaki H.A., aynı yaştaki K.K., 71 yaşındaki H.K. ve 62 yaşındaki H.B.K.’ya ait su motorlarının trafo bağlantılarını sağlayan toplam 670 metrelik bakır kablo çalındı.

• Pütürge ilçesi Tepehan Beldesi’nde 70 yaşındaki S.G. adlı kadının evinden 60 kilo mısır, 25 kilo mısır, 2 altın bilezik ile 1.500 lira para çalındı.

• Darende Aşağıulupınar yakınlarında 15 yaşındaki E.G. yönetimindeki çapa motoru şaftının kırılması sonucu devrildi. E.G. ile aynı yaştaki F.C. yaralandılar.

• Adıyaman’dan Malatya yönüne gelmekte olan 35
yaşındaki R.K. yönetiminde bulunan 02..105 plakalı oto, Doğanşehir Suçatı mevkiinde bariyerlere çarptı. Sürücü ile araçta bulunan 48 yaşındaki İ.Y. adlı şahıs ile 28 yaşındaki E.A. adlı bayan yaralandılar.

• Malatya’dan Kayseri yönüne gitmekte olan 20 yaşındaki M.K. yönetiminde bulunan 44..863 plakalı otomobil, Akçadağ Gürkaynak mevkiinde şarampola devrildi. Sürücü ile araçta bulunan 40 yaşındaki K.D. yaralandı.

• Malatya’dan Darende yönüne gitmekte olan 40 yaşındaki M.E. yönetiminde bulunan 21..300 plakalı otomobil Yukarıulupınar mevkiinde şarampola devrildi, sürücüyaralandı.

• Malatya’dan Sivas yönüne gitmekte olan 50 yaşındaki B.U. yönetiminde bulunan 06..99 plakalı otomobil devrildi, sürücünün yaralandığı bildirildi.

• Akçadağ Karapınar Köyünde 42 yaşındaki H.T. ile 36 yaşındaki T.A.’nın aldıkları alkolün etkisiyle av tüfeği ile havaya ateş ettiği sırada, havanın karanlık olması nedeniyle aynı köyden 62 yaşındaki K.Ö. kendisine ateş edildiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. İki şahıs gözaltına alındı.

• Malatya E Tipi Cezaevi’nde adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan tutuklu bulunan 21 yaşındaki E.K.’nin, aynı koğuşta kasten yaralanmaya sebebiyet verme suçundan tutuklu olan 30 yaşındaki İ.F.’yi yumrukla vurarak yaraladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız