SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Dilek Beldesi Gölpınar Mahallesi’nde 26 yaşındaki R.E.’ye ait sondaj şirketinde çalışan 22 yaşındaki B.K., elektrik teçhizatını yanlış bağlaması sonucu elektrik akımına kapılarak öldü.

• İnönü Caddesi’nde işyeri bulunan 33 yaşındaki B.B., 25-28 yaşlarında bir şahsın gelip kot ve penye aldığını, 65 liralık bedeli ödemek üzere 100 ABD doları verdiğini, şahsa 95 lira para üstü ödediğini, daha sonra dövizi bozdurmak istediğinde paranın sahte olduğunu öğrendiğini polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvurarak cüzdanının zorla gasbedildiğini bildiren 43 yaşındaki N.D. adlı kadın, ailevi kavga nedeniyle yaklaşık 20 gün sonra tekrar polise geldiğinde bu olayın düzmece olduğunu, eşi tarafından dövüldüğü için korkusundan gasba uğradığını söylediği belirtildi. Bu arada, son olayda N.D.’nin yanı sıra 18 yaşındaki oğlu K.D.’yi dövdüğü öne sürülen 49 yaşındaki C.D. ise aranıyor.

• 36 yaşındaki C.U. adlı şahsa gelen bir telefonda 25 bin lira ödül kazandığının belirtilip verilen numarayı aramasının istendiği, şahsın bu numarayı arandığında kendisinden istenen 9 adet 250’lik kontürü gönderdiği, daha sonra gittiği bir telefon bayii tarafından uyarılınca, kontör dolandırıcılarıyla muhatap olduğunu anladığı bildirildi. Polis dolandırıcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Fırat Mahallesi’nde ailevi nedenle tartışan 36 yaşındaki Me.K.adlı kadın ile 46 yaşındaki kocası Ma.K.’nın birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki B.A. adlı kız, belirlenemeyen bir nedenle fazla miktarda ilaç yutup intihara kalkıştı.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde park halinde olan 35 yaşındaki M.B.’ye ait kamyondan 5 iz lambası ile 160 litre mazot çalındı.

• İskender Mahallesi’nde 57 yaşındaki K.D. adlı şahsa ait inşaattan kolon için hazırlanan toplam 500 kilo demir kriş erteleri çalındı.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde 58 yaşındaki A.Ç.’nin iş olmadığı için bir haftadır evinin önünde park halinde olan kamyonundan 150 litre mazotun çalındığı bildirildi.

• Hacıabdi Mahallesi’nde 23 yaşındaki S.B.’ye ait evden 1 dizüstü bilgisayar, çeşitli giyim eşyası ile 40 lira para çalındı.

• Yeşilyurt Hıroğlu Mahallesi’ndeki bir bahçeden ayva çiçeği yiyen 63 yaşındaki M.Ö. adlı kadın, zehirlenince hastaneye kaldırıldı. Bu arada ağacın yeni ilaçlanması nedeniyle olayın meydana geldiği belirtildi.

• Yeşilyurt Mullakasım Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki Y.D. ve 27 yaşındaki H.B. adlı bayanlar, kendilerine sürekli süt satan ve borçlarının olduğu şahsın kardeşi olduğunu tahmin ettikleri biri tarafından silahla tehdit edildiklerini öne sürdüler. Polis şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Polise başvuran 36 yaşındaki S.S. adlı kadın, çocukları ile birlikte annesinin evinde iken, oraya gelen eşi 47 yaşındaki H.S. tarafından tehdit edildiği iddiasında bulundu. Şahıs yakalandı ve adliyece salıverildi.

• Zafer Mahallesi Fırat Sağlık Ocağı yanında, 20.00 sıralarında kız meselesinden çıkan kavgada 17 yaşındaki V.V. adlı şahıs, soyadı belirlenemeyen V. adlı kişi tarafından sol kolundan ve sol baldırından, 18 yaşındaki Ü.D. ise Y.adlı şahıs tarafından sırtından bıçakla yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, polis V., S. ve Y.adlı şahısların açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Beydağı Devlet Hastanesi’ne 23.45 sıralarında başağrısı şikayetiyle gelen 19 yaşındaki F.Ç. adlı bayan, 16.00 sıralarında plakasını almadığı bir taksiye bindiğini, Kernek Kanalboyu’nda ara sokaktan bir otonun çıkması sonucu iki aracın çarpıştıklarını, kendisinin başını ön koltuğun üstüne çarptığını, sürücülerin kendi aralarında anlaştığını, kendisinin daha sonra başının ağrıması nedeniyle hastaneye geldiğini söyledi.

• Göztepe Mahallesi’nde park halinde olan 47 yaşındaki R.B.’ye ait 44 LN..plakalı otonun CDçaları çalındı.

• Halep Caddesi’ndeki bir işyerinde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 47 yaşındaki F.K., 6 ay önce 31 yaşındaki İ.H. adlı şahıstan ikinci el bazı eşyalar alıp parasını ödediğini, aralarında alım satım belgesi yapıp karşılıklı imzaladıklarını, 6 ay sonra bu şahsın 32 yaşındaki E.K. isimli şahısla birlikte gelip, daha önce sattığı malı ucuza aldığını söyleyip kendisinden para istediğini, reddedince de “Sen bize yardım edeceksin, para vereceksin, yoksa yaşatmayız” dediklerini, kendisinin bunun üzerine polis çağırdığını anlattı. “Tehdit İle Haraç İsteme İddiası”yla haklarında işlem yapılan şahısların salıverildiği öğrenildi.

• Malatya Belediyesi katlı otoparkında park halinde olan babası H.S. adına kayıtlı 41 LP..plakalı otoya zarar vermekte olan 29 yaşındaki M.S.’nin, kendisine engel olmak isteyen polislere karşı koyup kimlik göstermemesi üzerine gözaltına alındığı bildirildi.

• Polise başvuran 35 yaşındaki M.İ. adlı sigortacı, işyerine gelen 30 yaşındaki E.N. adlı şahsın otosunun sigortasının kendisi tarafından yapıldığını söylediğini, poliçeyi incelediğinde adres ve isim kısmının kendisine ait olduğunu, üst ve poliçe kısmının ise sahte olduğunu fark ettiğini, poliçeyi düzenleyenden şikayetçi olduğunu bildirdi. E.N. ise ifadesinde, otoyu geçen yıl Nisan ayında 43 yaşındaki H.K. adlı şahıstan satın aldığını, 1 yıl sonra sigortasını yenilemek istediğinde sahte olduğunu öğrendiğini anlattı. H.K. ise, otoyu kendisinin sattığını ancak poliçeyi kimin yaptığını bilmediğini öne sürdü. Polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde 54 yaşındaki H.Ü.’nün akşam işyerinin önüne bıraktığı 2 metre uzunluğundaki granit mermer mutfak tezgahının gece çalındığı bildirildi.

• İnönü Caddesi Dörtyol Kavşağı’nda 18.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 43 yaşındaki Ş.G. adlı kadın, eşi ile birlikte yaşayan F.A. ile karşılaştığında, bu kişinin kendisinin karnına tekme atıp “Seni öldüreceğim” diye tehditte bulunduğunu öne sürdü. F.A. aranıyor.

• Sivas Caddesi Değirmen Sokakta park halinde olan 44 AH..plakalı otonun içerisinde olan ve polisin durumundan şüphelendiği 24 yaşındaki S.O.B.’nin üzerinde herhangi bir şeye rastlanmadığı, ancak şahsın polislere torpido gözünde kurusıkıdan çevirme tabanca ile 4 mermi olduğunu söyleyip, silahı kendiliğinden teslim ettiği belirtildi.

• Karakavak Caddesi Mehmet Ejder Caddesi’nde 03.00 sıralarında şüphe üzerine durdurularak aranan 16 yaşındaki U.K. adlı şahısta 1 adet kuru sıkı tabanca bulundu.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde bir ihbar üzerine 38 yaşındaki M.T.’ye ait evde yapılan aramada 2 kurusıkı tabanca ile 1 adet tek kırma ruhsatsız tüfek bulundu. Şahıs gözaltına alındı.

• Turgut Özal Mahallesi’nde 38 yaşındaki M.O. adlı şahsa ait evde gündüz meydana gelen hırsızlık girişimi ile ilgili olarak yapılan ihbarda, iki kadının apartman kapısını keserle vurarak açtığı belirtildi. Polisin yakaladığı 34 yaşındaki K.D. ve 24 yaşındaki F.G.adlı kadınlar suçlamayı kabul etmediler ve adliyece serbest bırakıldılar.

• Hekimhan İstasyon Caddesi’nde 32 yaşındaki S.L.G. adlı şahsın üzerinde 1 adet sustalı bıçak bulundu.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede alkol alan 33 yaşındaki Y.K. ile 29 yaşındaki İ.Ç., 31 yaşındaki M.G., 39 yaşındaki U.K. ve H.U. arasında kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövdükleri, kaçan H.U. dışındaki şahısların yakalandıkları bildirildi.

• Savcılığa başvuran 26 yaşındaki M.A., görev yaptığı dershaneden cep telefonun çalındığını, telefonu Akpınar’da 29 yaşındaki S.Ç. adlı şahsa ait işyerinin vitrininde gördüğünü söyledi. S.Ç. ise ifadesinde telefonu 39 yaşındaki K.Ç.’den aldığını söyleyince, bu şahısın ifadesine başvuruldu. K.Ç., telefonu şu an cezaevinde olan 22 yaşındaki İ.A.’dan aldığını söyledi. Telefona el konulurken, olayla ilgili araştırma sürüyor.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 14 yaşındaki Z.G. adlı kız öğrenci, okulda derslerinin kötü olması yüzünden bunalıma girip 30 adet hap yutarak intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Orduzu Taşpınar Mahallesi’nde 17 yaşındaki E.K. adlı kız, bunalım sonucu fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı ve durumu fark eden kız kardeşinin ailesini uyarması sonucu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

• Sivas Caddesi’nde 29 yaşındaki A.U.’ya ait kırmızı renkli Peugeot marka motosiklet çalındı.

• Hastane Caddesi’ndeki bir apartmanda 44 yaşındaki N.P. adlı bayana, husumet yüzünden çıkan tartışma sonucu hakarette bulunup tehdit ettiği öne sürülen K.E. aranıyor.

• Bir banka şubesine giden 40-45 yaşlarındaki bir şahsın, banka müdürüyle görüşmek istediğini söylediği, görevli 46 yaşındaki Y.Ö. adlı memurenin, müdürün yerinde olmadığını söylemesi üzerine “Ben F.Y.’nin kardeşiyim. Kardeşimin parasına nasıl el koyarsınız?” dediği, memurenin konu hakkında bilgi veremeyeceğini söylemesi üzerine şahsın “Burası dağ başı değil. Biz 3 kardeşiz, bunu yanınıza bırakmayız” diyerek bankadan ayrıldığı bildirildi. Memurenin şikayeti üzerine araştırmaya başlayan polis, şahsın kimliğini saptamaya çalışıyor.

• Polise başvuran 24 yaşındaki S.G. adlı kadın, gayriresmi evli olduğu şahsın yakınları olan M.S., H.S. ve F.S. tarafından Kernek Meydanı’nda ölümle tehdit edildiği iddiasında bulundu. Polis 3 şahsı arıyor.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki M.G. adlı şahıs, akşam işyerinden çıkıp eve geldiğinde 29 yaşındaki eşi K.G. ile kızları 4 yaşındaki İ.G. ve 1 yaşındaki Ö.E.G.’yi evde bulamadığını, evine sık sık gelen ve karısının arkadaşı olan 25 yaşındaki A.K.G.’nin de eşinin kayıp olduğu günden itibaren eve gelip gitmediğini, karısının bu şahıs tarafından zorla kaçırılmış ya da alıkonulmuş olabileceğini öne sürdü. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde 33 yaşındaki N.B.’ye ait evden 3 adet cep telefonu ile 30 lira para çalındı.

• Büyük Şire Pazarı’nda 26 yaşındaki K.Ç.’ye ait işyerine gece kilit kısmını zorlayıp açan kişilerce girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Taştepe Mahallesi’ndeki evlerinin bahçesinden toplanan mantarı yiyen 14 yaşındaki K.Y. ve 13 yaşındaki B.Y. adlı kız kardeşler zehirlenerek hastanelik oldular.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde park halinde olan 48 yaşındaki M.A.’ya ait 44 HD.. plakalı otonun camını kıran hırsız, teybini çaldı.

• Yeşilktepe Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki N.Ç., evinin bahçesinde elinde tespih ve sigara ile dolaşan şahsa kim olduğunu sorduğunu, şahsın kendisine hakaretlerde bulunup kaçtığını, ancak şahsın adını öğrenince savcılığa başvurduğunu bildirdi. 53 yaşındaki L.A. adlı şahıs hakkında işleme başlandı.

• Kavaklıbağ Mahallesi Halep Caddesi’nde tekel bayisi olan 34 yaşındaki M.T., 01.00 sıralarında gelen bir şahsın bira aldığını ve içerde içmek istediğini, kendisinin de dışarıda içmesini söylemesi üzerine şahsın bıçak çektiğini, kendisini parmağından yaralayıp kaçtığını bildirdi. Polis adının Bilal olduğunu belirlediği şahsı arıyor.

• 35 yaşındaki İ.A. adlı şahsın, MAŞTi terminalindeki bir işyerine alkollü olarak gittiği ve müşterilere rahatsızlık verdiği, 37 yaşındaki B.Ş.’nin çalıştığı yerden bu şahsı çıkarmak istediği, iki şahsın birbirini dövdükleri bildirildi.

• Savcılığa başvuran 32 yaşındaki B.A. adlı bayan ile 27 yaşındaki B.Ö. adlı kişi, aynı işyerinde çalıştıkları 36 yaşındaki M.K.’nin bilmedikleri bir nedenle başka bir yere gönderildiğini, Malatya Lisesi önünde karşılaştıkları M.K.’nın kendilerini tehdit edip hakarette bulunduğunu öne sürünce, şahsın ifadesi alındı.

• Darende Heyiketeği Mahallesi’nde yürümekte olan 18 yaşındaki E.Y. adlı bayana, 10 yaşlarındaki bir çocuğun taş attığı ve başından yaraladığı bildirildi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Sancaktar Mahallesi’nde park halinde olan 37 yaşındaki H.A. adlı bayana ait olan ve polisin plakasını açıklamadığı motosiklet çalındı.

• Göztepe Mahallesi’ndeki bir evde 21.30 sıralarında alkollü olarak gelen 51 yaşındaki M.M. ile 18 yıldır nikahsız olarak birlikte yaşadığı 46 yaşındaki N.G. adlı kadın ile 17 yaşındak oğlu S.G. arasında kavga çıktığı, S.G.’nin elinden bıçakla yaralandığı, M.M.’nin adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Cevherizade Mahallesi’nde park halinde olan 49 yaşındaki R.A. adlı şahsa ait otoya yaklaşık bin liralık zarar verildiği bildirildi.

• Polise başvuran 13 yaşındaki E.C.A. adlı kız çocuk, Atatürk Caddesi’nde 19.00 sıralarında, daha önceden tanıdığı ve bir olay nedeniyle tartıştığı D.adlı kız çocuğuyla karşılaştığını, bu kızın kendisini tehdit edip boynundaki kolyeyi aldığını ve kendisini de dövdüğünü öne sürdü. Polis D.adlı kızı arıyor.

• Çarmuzu’da park halinde olan 44 yaşındaki M.A. adlı şahsa ait otonun teybi çalındı.

• Çarmuzu Mahallesi’nde 53 yaşındaki İ.C. adlı şahsa
ait otonun kapısını camını kırarak açan hırsız, CD çalar çaldı.

• Çarmuzu Mahallesi’nde 38 yaşındaki N.Ü.’ye ait otodan CD çaları çalındı.

• Çevreyolu’nda 53 yaşındaki M.O. adlı şahsa ait işyerine kapı kilidini kırarak giren hırsızlar 1 adet spiral makinesini çaldı.

• Çevreyolu’nda 61 yaşındaki H.K.’ya ait işyerinden 2 büyük boy bakır tepsi, 2 bakır ibrik, 2 bakır el leğeni ve 3 bakır tas çalındığı, malların hurdacılık yapan 26 yaşındaki E.Y. adlı şahsın işyerinde bulunup sahibine teslim edildiği, hurdacının malları aldığını söylediği Adnan adlı şahsın açık kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki Z.H. adlı kadın, ailevi nedenle tartıştığı 37 yaşındaki eşi T.H. tarafından dövüldüğünü öne sürerek polise başvurdu. Şahıs adliyece serbest bırakıldı.

• Yazıhan Halepçe Caddesi’nde aralarında anlaşmazlık bulunan şahıslardan 52 yaşındaki M.Z.Y.’nin, 64 yaşındaki A.P.’yi ölümle tehdit ettiği öne sürülürken, iki şahıs birbirlerinden şikayetçi oldu.

• Yeşilyurt Hıroğlu Mahallesi’nde A.G. adlı şahsın evinin önüne parkettiği otosunun 4 lastiğine kesilerek zarar verildi.

• Orduzu Köşebaşı Mahallesi’nde 59 yaşındaki M.N. adlı kadına ait eve herhangi bir zorlama olmadan girilip 1.285 lira para, 1 taşlı altın yüzük, 1.200 lira tutarında çeşitli gıda maddesi, 2 bayan pantolonu, 3 bayan penye, 1 bayan deri ceket ile 1 yazlık ceketin çalındığı bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Hasan Varol Mahallesi’nde 33 yaşındaki M.B.Y. adlı şahsa ait evden 1 adet cep telefonu çalındı.

• Mücelli Caddesi sinema yanında 36 yaşındaki M.A.’ya ait işyerine kapısını zorla açıp giren hırsızın 30 lira tutarında bozuk para çaldığı bildirildi.

• 59 yaşındaki F.A. adlı kadının bozdurmak için Halk Bankası’na getirdiği çekin sahte olduğu belirlenince poli haberdar edildi. İfadesi alınan F.A., çeki Antalya’da çalışan 29 yaşındaki damacı M.K.’nin kendisine verdiğini,
sahte olduğunu bilmediğini söyledi. Polis damadı arıyor.

• Savcılığa başvuran 35 yaşındaki M.K. adlı kadın, bir süre gayriresmi olarak yaşadığı 42 yaşındaki F.D. adlı şahsın, kendisinden ayrılmayı kabul etmediğini, takip edip hakarette bulunduğunu ve “Öldürürüm” tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. F.D. yakalandı.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’ndeki apartman dairesinde 12 yaşındaki M.Ş. adlı erkek çocuk, mutfak camından apartman boşluğuna düşerek ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Orduzu’daki lise civarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 16 yaşındaki H.F.A. adlı genç, okulda tartıştığı Y.A.’nın abisi olan şahıs ile yanındaki 3-4 kişi tarafından durdurulduğunu, Y.’nin abisi tarafından dövüldüğünü, yanındaki şahısların ise “Bizlerden birine karışırsan hepimiz gelir seni döveriz” diye tehditte bulunduğunu söyledi. Polis şahısları arıyor.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan ve daha önce psikiyatrik tedavi gördüğü öğrenilen 19 yaşındaki U.B., su bardağını kırarak bileğini kesip intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde 25 yaşındaki Z.K. adlı mermercinin dükkanının önüne bıraktığı müşterisine ait mermer tezgah çalındı.

• İnönü Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 30 yaşındaki Ö.G. adlı kadın, ailevi nedenle tartıştığı 33 yaşındaki eşi Ö.G.’ye bir tokat attığını, eşinin de karşılık verdiğini, hakarette bulunup kendisini dövdüğünü polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis şahsı arıyor.

• İsmetiye Mahallesi’nde 23 yaşındaki M.A. adlı şahsa ait evden dijital fotoğraf makinesi, 100 lira para, 1 çift ayakkabı ve bazı giyim malzemeleri çalındı.

• Polise başvuran 50 yaşındaki D.G. adlı şahıs, daha önce kaçırıldığı için Yeşilyurt’ta polise bildirdiği 18 yaşındaki kızı S.G.’nin bulunduğu adresi saptadığını bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken kaçırıldığı iddia edilen S.G. ile kaçırdığı öne sürülen 32 yaşındaki M.L. polise geldiler. S.G. ifadesinde, Yeşilyurt’taki evinden Malatya’ya geldiğini, bir süre arkadaşlık yaptığı M.L. ile buluşup, daha önceden kiraladıkları eve gittiklerini, kendi rızası ile evden kaçıp bu kişiyle birlikte yaşamaya başladığını, şikayetçi olmadığını söyledi. Polis, M.L. adlı şahsın asker firarisi olduğunu saptayınca, şahsı askeri makamlara teslim etti.

• Darende Cumhuriyet Meydanı’nda park halinde olan 50 yaşındaki V.K.’ye ait 44 HC..plakalı otonun torpido gözündeki ruhsatı çalındı.

• Hekimhan Turgut Özal Mahallesi’ndeki olayla ilgili polise başvuran 29 yaşındaki B.D., aralarında husumet bulunan 35 yaşındaki M.K.’nin dükkanının önünden geçerken, şahsın yanına gelerek “Bir daha buradan geçme. Yoksa senin karnını delerim.” tehditte bulunduğunu ve hakaret ettiğini öne sürülünce, polis M.K. hakkında işleme başladı.

• 45 yaşındaki T.K. adlı şahsın, bir otoparkta park halinde olan 44 EV..plakalı otosuna lastiklerinin kesilerek zarar verilmesiyle ilgili olarak A.A.Ö. ve M.K. adlı şahıslardan şüphelendiğini, geçmişte sorun yaşadığı bu şahısları olay sonrası otopark çevresinde gördüğünü söylediği, şahısların arandığı bildirildi.

• 03.00 sıralarında eski belediye arkasındaki Emekliler Parkı’nda alkol alarak oturan 41 yaşındaki Ö.Y.Ş. ve 30 yaşındaki E.Ş. adlı şahısların, küfürleştikten sonra birbirlerini dövdükleri, olaya polisin müdahale ettiği, ancak şikayetçi olmadıkları öğrenildi.

• Tandoğan Mahallesi’nde 34 yaşındaki M.Y. yönetimindeki 27 GB..plakalı otonun çarptığı 1.5 yaşındaki Y.Ç. adlı çocuk yaralandı.

• Fırat Mahallesi’nde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 27 yaşındaki P.K. adlı bayan, ayrı yaşadığı 34 yaşındaki eşi M.Ü.K. ile Elazığ’da boşanma davalarının devam ettiğini, eşinin annesine ait eve gelip kapıyı tekmelediğini, tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu öne sürünce, polis M.Ü.K.’yi aramaya başladı.

• Polise başvuran 28 yaşındaki H.B., park ettiği 44 LE..plakalı kamyonetinin altına monteli stepnenin yerinde olmadığını görünce, garantili olması nedeniyle servise gittiğini, serviste stepnenin çalındığının söylendiğini bildirdi ve hırsızın yakalanmasını istedi.

• Zafer Mahallesi’nde 40 yaşındaki M.D.’ye ait eve girerek 100 lira para ve çocuk elbiseleri çalan 26 yaşındaki F.B. ve 25 yaşındaki Z.K. yakalandı.

• Bir ihbar üzerine 39 yaşındaki S.A. ve 21 yaşındaki A.A.’nın “Alenen Cinsel İlişkiye Girmek” suçundan yakalandıkları, ifadeleri alındıktan sonra salıverildikleri bildirildi.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki A.Ş., çarşıya gideceğini söyleyerek evden ayrılan 19 yaşındaki oğlu S.Ş.’nin geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki M.S. adlı bayan, kendisini döven 28 yaşındaki kocası M.S.’den şikayetçi oldu.

• Hidayet Mahallesi Melektepe Caddesi’nde park halinde olan 34 yaşındaki M.S.’ye ait 44 DR..plakalı otodan kaynak makinesi ile 1 adet beton kırıcı çalındı.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 62 yaşındaki Ö.T., 18 yaşındaki oğlu B.T.’nin kendisini arayarak bir daha eve gelmeyeceğini söyleyip telefonu kapattığını bildirdi ve oğlunun bulunmasını istedi.

• TOKİ İş Merkezi yakınında 22 yaşındaki F.A. yönetiminde bulunan motosiklet ile 24 yaşındaki F.B. yönetiminde bulunan motosiklet çarpıştı. Kazada iki motosiklet sürücüsünün yanı sıra motosikletlerden birinin arkasında oturan 14 yaşındaki C.Ç. yaralandı.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 48 yaşındaki N.K. adlı kadın, 29 yaşındaki kızı E.K.‘nin komşuya gideceğini söyleyip ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Özalper Mahallesi’nde çıkan tartışma sonucu 30 yaşındaki karısı E.T.’yi dövdüğü öne sürülen 37 yaşındaki İ.T. adlı şahıs hakkında işlem yapıldı.

• Yeşilyurt Caddesi’nde 49 yaşındaki H.A. yönetimindeki otoyla giderken, 10 yaşındaki A.C.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Akçadağ Doğu Mahallesi’nde 56 yaşındaki M.G. yönetimindeki otoyla giderken, oynayan çocukları görerek durduğu sırada, yol kenarında oynayan 3 yaşındaki F.Z.Ö.adlı kızın, fren sesinden korkarak duran aracın yan kısmına çarparak yaralandığı bildirildi.

• Akçadağ Doğu Mahallesi’nde 38 yaşındaki Ş.D. yönetimindeki otoyla giderken, stablize zeminde aracın hakimiyetini kaybedince araç devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan 40 yaşındaki H.D. yaralandı.

• Battalgazi Alacakapı Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki P.C. adlı bayan, adına kayıtlı telefonunun başka bir cep telefonundan arandığını ve bir şahsın kendisine arkadaşlık teklif ettiğini, reddetmesi üzerine şahsın hakarette ve ölüm tehdidinde bulunduğunu polise bildirdi. Polis numaradan arayan şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Hekimhan Şehit Fethi Akyüz Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 22 yaşındaki A.B. adlı kadın, eşinin eve gelmemesi konusunda mahkeme kararı bulunduğunu, ancak 42 yaşındaki eşi M.B.’nin eve gelip alkol aldığını, sonra kendisini dövdüğünü öne sürdü. 400 promil alkollü olduğu saptanan şahıs gözaltına alındı.

• 02.40 sıralarında Cezmi Kartay Caddesi’nde meydana geldiği bildirilen kavgaya polis müdahale etti. Ancak 24 yaşındaki M.Ç. arkadaşı 40 yaşındaki V.D. ile birlikte alkol aldıklarını, kavga etmediğini, üzerinde çıkan bıçağı da hasımları olması yüzünden yanında taşıdığını öne sürdü.

• 23.30 sıralarında Yunus Emre Caddesi (Kanalboyu stad tarafı)’nden kanala düşerek yaralanmış halde Beydağı Devlet Hastanesi’ne getirilen aşırı alkollü 56 yaşındaki A.S.Ç. adlı şahıs, ayıldıktan sonra verdiği ifadede, yaya olarak yürürken, bir anda dengesini kaybedip Derme Kanalı’na düştüğünü, sonrasını hatırlamadığını, olayın tamamen alkollü olması yüzünden meydana geldiğini söyledi.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 66 yaşındaki N.A. adlı şahıs polise başvurarak, sabah uyandığında 22 yaşındaki kızı H.A.’nın yatağında olmadığını ve evden kaçtığını fark ettiğini, daha önce de evden kaçan ve psikolojik sorunları olan kızının bulunmasını polise anlattı, yardım istedi.

• Dabakhane Mahallesi’nde 26 yaşındaki Ü.A.’ya ait işyerine arka camını kırarak giren hırsız 250 lira para ile 6 karton sigara çaldı.

• Nasuhi Caddesi’ndeki bir lokantada elinden yaralanmış olarak TÖTM’ye kaldırılan 28 yaşındaki C.U., garson olarak çalıştığı lokantada diğer elemanlarla birlikte kıyma çekerken, dolu tepsiyi tuttuğu sırada dengesini kaybettiğini, dalgınlıkla sol elinin kıyma makinesinin içine girdiğini, işyeri sahibi 53 yaşındaki C.Ç.’nin makineyi hemen kapattığını ve kendisini hastaneye getirdiğini, kimseden şikayetinin olmadığını söyledi.

• Sivas Caddesi 1. sokak üzerinde park halinde olan 41 yaşındaki B.Z.’ye ait 44 LE..plakalı otoyu park yerinden alıp evine götüren şahıs, evine vardıktan sonra aracı kontrol ettiğinde içerisinde 5 banka kredi kardı, pasaportu, sürücü belgesi olan el çantası ile gözlüğünün çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi.

• Yeşiltepe Yolu Namık Kemal Caddesi üzerinde 48 yaşındaki Ö.Ö. yönetimindeki 44 FN..plakalı minibüs ile 53 yaşındaki B.K. yönetiminde bulunan 44 FC..plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada iki sürücünün yanı sıra minibüste bulunan 78 yaşındaki D.Ö., 45 yaşındaki Z.Ş., 76 yaşındaki F.Ö., 50 yaşındaki T.Ö. ve 45 yaşındaki S.Ö. yaralandılar.

• Taştepe Caddesi’nde 24 yaşındaki S.K. yönetimindeki 44 KH..plakalı otoyla 3 yaşındaki M.T.G.’ye çarpıp yaralanmasına yol açtı.

• Melekbaba Mahallesi’ndeki ailevi kavgada, 23 yaşındaki M.Y. adlı şahıs, tartıştığı babası 51 yaşındaki H.Y.’yi yumrukladı. Baba şikayetçi olmadı.

• Çevreyolu Tarım Kredi önünde tartışma sonucu 15 yaşındaki B.L.’yi bıçakla yaralayarak kaçan 15 yaşındaki H.A.Ç., polis tarafından İstasyon Caddesi üzerinde olayda kullandığı bıçakla yakalandı.

• Hidayet Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 31 yaşındaki Y.E. adlı kadın, ailevi nedenlerle eşi olan 26 yaşındaki E.E.’nin kendisini ve babası 60 yaşındaki H.P.’yi dövdüğünü öne sürdü. Şahıs ise eşi ve kayınpederinin iftira ettiğini, asıl kayınpederinin kendisine yumruk atıp hakarette bulunduğunu iddia etti. Soruşturma sürüyor.

• Çalıntı telefonu Turgut Temelli Caddesi’ndeki seyyar satıcıya satmak isteyen 15 yaşlarındaki A.Y., S.Y. ve S.T., satıcının ihbarı üzerine polisçe yakalandılar.

• Karakavak Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki F.Ş. adlı kadın, eşi 44 yaşındaki B.Ş.’nin rapor almak için evden çıktığı ve daha sonra dönmediğini polise bildirdi, eşinin bulunmasını istedi.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki H.Ş. adlı kadın, 16 yaşındaki oğlu M.M.Ş.’nin evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Milli Egemenlik Caddesi üst kavşağında, 27 yaşındaki H.Ş. yönetimindeki 44 LF..plakalı otoyla, kavşağa doğru giderken direksiyon hakimiyetini kaybedip önce park halindeki 34 yaşındaki G.Ş.’ye ait 06 AL..plakalı araca, daha sonra İnönü Caddesi’ne doğru gitmekte olan 42 yaşındaki B.İ. yönetiminde bulunan 44 EV..plakalı araca, son olarak da kayarak park halinde olan 31 yaşındaki M.Ş.A.’ya ait 06 AH..plakalı araca çarparak durdu. 4 aracın hasar gördüğü kazada, H.Ş. yönetimindeki araçta bulunan 16 yaşındaki M.Ö., 34 yaşındaki A.K. ve 19 yaşındaki H.B.K. yaralandılar.

• Battalgazi’de polise başvuran 65 yaşındaki M.P., 24 yaşındaki kızı S.P.’nin Malatya’ya para çekmeye, oradan da arkadaşının nişanına gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını, akşam dönmediğini, kızının eniştesinin kardeşi olan İ.T.’nin gelip, abisi Y.T. ile kızı S.P.’yi Malatya merkezde birlikte gezerken gördüğünü söylediğini, kızının bu şahıs tarafından kaçırılmış olabileceğini bildirdi. Polis Y.T. ve kızı bulmaya çalışıyor.

• Yeşilyurt Aşağıköy’de 55 yaşındaki N.N. adlı kadın, balkondaki televizyon antenini düzeltmek isterken düşerek yaralandı.

• Hekimhan Güzelyurt’ta, 38 yaşındaki Z.C. adlı kadının, ailevi nedenle tartıştığı üvey oğlu 19 yaşındaki T.K. tarafından yumrukla başına vurularak dövüldüğü bildirildi.

• Merkez Bulutlu köyünde 31 yaşındaki E.K.., 44..778 plakalı traktörle bahçesine gitmek için hareket ettiği sırada yanında bulunan eşi aynı yaştaki A.K.’nin sol ayağı hidrolik demirine sıkıştı ve kırıldı.

• Darende Balaban’daki dere yatağından kepçe ve kamyon ile izinsiz kum alındığı belirlendi ve inşaat firması yetkilisi 35 yaşındaki Y.P. hakkında işlem yapıldı.

• Yeşilyurt Bostanbaşı’ndaki bir sitede bulunan kuaförde saç kesimi yaptıran 23 yaşındaki D.D. adlı bayanın askıdaki montunun cebinden telefonunun çalındığı, şüphelendiğini söylediği 28 yaşındaki H.K. adlı bayanın ifadesinin alındığı ve bu kişinin suçlamayı reddettiği, serbest bırakıldığı, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Yeşilyurt Kırlangıç Köyünde 56 yaşındaki A.Ç. ekili tarlasına keçilerini sokarak zarar veren 67 yaşındaki H.B. ile kavga etti. İki şahıs birbirlerini taş ve sopayla vurarak yaraladı.

• İnönü Üniversitesi kampusundeki belediye bilet satış gişesinde görevli 35 yaşındaki Z.T. ile bilet alan 22 yaşındaki E.C. arasındaki tartışmanın kavgaya dönüştüğü, iki şahsın birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Akçadağ Aksaray Köyünde 32 yaşındaki D.A.’nın ailevi sorunlar yüzünden tartıştığı eşi 26 yaşındaki L.A.’yı dövdüğü öne sürüldü.

• Doğanşehir Beğre köyü Madolar mezrasında 75 yaşındaki M.Ç.’ye ait evde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca, 16 adet 9 mm çaplı mermi bulundu.

• Yeşilyurt sınırlarındaki Yakınkent’te 32 yaşındaki M.Ş.’nin babasının ölümünden sorumlu tuttuğu 53 yaşındaki Ö.A.’yı, işyerine gelerek ölümle tehdit ettiği öne sürüldü.

• Hekimhan Yeşilpınar Köyünde 74 yaşındaki H.D.’ye ait 1 adet büyükbaş hayvan, ağıl kapısının kilidi kırılarak çalındı.

• Hatunsuyu Beldesinde oturan 54 yaşındaki R.U. adlı kadın, jandarmaya başvurarak eşi A.U. tarafından dövüldüğünü bildirdi.

• Doğanşehir Günedoğru Köyü Madensuyu mevkiinde 49 yaşındaki A.Ç. adlı şahsın, ailevi nedenle tartıştığı 24 yaşındaki eşi M.Ç.’yi taşla başından yaraladığı bildirildi.

• Arguvan Kuyudere’de 62 yaşındaki C.O. adlı şahsın arazi anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı 81 yaşındaki M.Y. adlı kadını ölümle tehdit ettiği öne sürüldü.

• Pütürge Köklükaya Köyünde oturan 25 yaşındaki S.Ç., jandarmaya başvurarak 50 yaşındaki H.H.B., 62 yaşındaki S.Ç. ve 42 yaşındaki A.Ç. tarafından tehdit edildiği iddiasında bulundu.

• İnönü Üniversitesi’nde öğrenci olan 25 yaşındaki T.K. ile 21 yaşındaki D.Ç. arasında siyasi görüş farklılığı yüzünden kavga çıktığı, D.Ç.’nin başından aldığı yumruk darbesiyle hafif yaralandığı bildirildi.

• Doğanşehir Söğüt Mahallesi Yenimahalle’de 20 yaşındaki T.S. ve 39 yaşındaki H.S.’nin tartıştıkları 35 yaşındaki S.K.’yi yumrukladıkları bildirildi.

• Yazıhan Fethiye beldesinde, 58 yaşındaki M.K.’ya ait eve kimse olmadığı bir sırada kapısı kırılmak suretiyle girilerek 400 euro para, 1 çift altın küpe ile cep telefonu çalındı.

• Doğanşehir Fındık Köyünde 60 yaşındaki Y.K.’ya ait evden 100 liralık tütün ve çay, 31 yaşındaki A.G.’nin evinden 50 lira para, 135 lira değerinde tütün ve mutfak malzemesi, 72 yaşındaki İ.Ö.’ye ait evden 490 lira para ve giyim eşyalarının çalınmasıyla ilgili olarak 22 yaşındaki K.B. ve 28 yaşındaki Ç.G. adlı göçer kadınlar yakalandı.

• Yeşilyurt Beylerderesi civarında tren yolu üzerindeki ray cıvata ve demir parçalarını hurdacıya satmak üzere topladıkları gerekçesiyle 34 yaşındaki N.D., 24 yaşındaki Y.D., 26 yaşındaki İ.Y. ve 18 yaşındaki M.T. yakalandı.

• Kale Çanakçı köyünde 60 yaşındaki R.İ., ailevi anlaşmazlık nedeniyle 68 yaşındaki karısı F.İ.’yi yumrukla yaraladı.

• Akçadağ’dan Malatya yönüne gelmekte olan 36 yaşındaki M.G. yönetimindeki 44..140 plakalı oto dikkatsizlik sonucu devrildi, sürücü yaralandı.

• Battalgazi’den Malatya yönüne gelmekte olan 44 yaşındaki A.A. yönetimindeki 44..653 plakalı oto Hatunsuyu civarında dikkatsizlik sonucu yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Sürücü yaralandı.

• Hekimhan Boğazgören köyü muhtarı 55 yaşındaki s.O. ile evinin yakınına oturma bankı koyduğu 33 yaşındaki Ö.Ü. arasında kavga çıktı. Birbirlerine hakaret eden iki şahıs birbirlerinden şikayetçi oldu.

• Doğanşehir Fındık Köyünde 60 yaşındaki F.K., su kanalı anlaşmazlığı yüzünden kavga ettiği 34 yaşındaki M.K.’yi yanağından bıçakla hafif şekilde yaraladı.

• Turgut Özal Tıp Merkezi’ne hasta ziyaretine giden 24 yaşındaki M.Y. ve 42 yaşındaki C.G. ile güvenlik görevlisi 28 yaşındaki S.S. arasındaki tartışmanın kavgaya dönüştüğü, şahısların birbirlerini yumrukladıkları bildirildi.

• Akçadağ Harunuşağı Köyü Kavurma Yaylası mevkiinde kaçak avlanma yapıldığı yolundaki bilgi üzerine giden jandarma yolda rastladığı 30 yaşındaki Ş.H.Y. yönetimindeki 44..594 plakalı minibüsü durdurdu. Araçta bulunan 56 yaşındaki İ.D., 45 yaşındaki H.Y., 18 yaşındaki M.Y., 23 yaşındaki İ.Ç., 30 yaşındaki M.B. ve 24 yaşındaki T.Ç. adlı şahıslarla birlikte 7 adet ruhsatsız av tüfeği ile 15 keklik ele geçirildi. Şahıslar hakkında yasal işlemlere başlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız