SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise başvuran 31 yaşındaki A.T. adlı şahıs, Fırat Mahallesi’nde 18.00 sıralarında yürürken, adını U.olarak bildiği şahıs ile yanında bulunan, isimlerini bilmediği 5 şahsın küfrederek, ellerindeki bıçak ve satırlarla kendisine saldırdıklarını, tehdit ettiklerini öne sürdü. Polis şahısların kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Başharık Mahallesi’nde 49 yaşındaki Ş.D. adlı şahsın, park edip kendisine ait depoya gittiği sırada, motosikletinin çalındığı bildirildi. Olay 01.00 sıralarında meydana geldi.

• Ferhadiye Mahallesi’nde oturan 80 yaşındaki N.Y., polise başvurarak, 51 yaşındaki oğlu M.Y.’nin kendisinden para istediğini, parasının olmadığını söylediğinde küfrettiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan M.Y., ifadesi alınmak üzere Beydağı Polis Merkezi bekleme salonunda tutulurken, evinde intihar amaçlı olarak ilaç içtiğini polislere söyledi. Bunun üzerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan M.Y.’nin tedavisi sürdüğü için ifadesi alınamadı.

• Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görev yapan 37 yaşındaki A.F.K.Y. adlı bayan doktor ile 57 yaşındaki H.A. adlı şahıs ve 22 yaşındaki kızı G.A. arasında muayene meselesinden dolayı tehdit, hakaret ve darp olayı meydana geldiği, doktor ve baba-kızın karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldukları bildirildi.

• 23.30 sıralarında Orduzu Pınarbaşı’nda bir oto içerisinden silahla ateş edildiği ihbarı üzerine giden polis ekibi, ihbarda plakası belirtilen ve içerisinde 34 yaşındaki A.P. adlı şahıs ile 32 yaşındaki B.K. adlı kadının bulunduğu otoyu durdurdu. Şahısların üzerinde ve araçta herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, bu kişiler suçlamayı da kabul etmediler.

• Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki camiye giden 27 yaşındaki M.U. adlı görevli, cami içerisinde açıkta olan 3 adet el dokuma seccadenin çalınmış olduğunu fark etti ve durumu polise bildirdi.

• Battalgazi Kavşağı’nda 26 yaşındaki Z.D.’nin yönetiminde bulunan aracın çarptığı 64 yaşındaki Ş.E. adlı şahıs yaralandı.

• Polise başvuran 55 yaşındaki H.K., eski kiracısı olan İ.K. adlı şahsa işyerini kiraya verdiğini, şahsın kirayı ödemediği için mahkeme kararıyla işyerini boşalttırdığını, şahsın bu nedenle kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis şahsı arıyor.

• Akpınar Meydanı’nhda 15.00 sıralarında 31 yaşındaki O.C.’ye ait işyerine giden 31 yaşındaki F.Ş., 32 yaşındaki R.G. ile A.Z.adlı şahsın, işyeri sahibini sopayla dövdükleri, bıçak çekip tehditlerde bulundukları, işyerine de zarar verdikleri bildirildi. Polis F.Ş. ve R.G.’yi yakaladı, A.Z.’yi arıyor.

• İstiklal Mahallesi’ndeki olayla ilgili polise başvuran 28 yaşındaki M.G., eski eşinin annesi olan ve beraber yaşadıkları kaynanası E.A. ile üvey kızı Ç.A.’nın kendisini dövdüklerini öne sürüp, şikayetçi oldu. Polis kaynana ile üvey kızını arıyor.

• Turgut Temelli Caddesi’nde 33 yaşındaki M.A.’ya ait işyerinin vitrin kısmından 2 cep telefonu çalındı.

• Fuzuli Caddesi’nde 26 yaşındaki M.Y.’ye ait park halindeki bisikleti gece çalan 18 yaşındaki U.A., kamera kayıtlarının incelenmesiyle saptandı ve yakalandı.

• Hidayet Mahallesi’nde 50 yaşındaki Z.Ç. adlı şahıs, aralarında çıkan tartışma sonucu kayınbiraderinin oğulları olan 25 yaşındaki Ö.D. ve 23 yaşındaki C.D. tarafından dövüldüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu.

• Kaynarca Mahallesi’nde gece yarısı 3 adet bakır kazanla yakalanan 20 yaşındaki M.D.’nin, kazanları çaldığı şahıslardan 44 yaşındaki R.Ç.’nin şikayetçi olduğu, 30 yaşındaki M.A.’nın ise şikayetçi olmadığı bildirildi. Adliyeye verilen M.D. tutuklandı.

• Savcılığa başvuran 22 yaşındaki D.F. adlı bayan, bir süre arkadaşlık yaptığı 34 yaşındaki İ.U.Ö. adlı şahsın, kendi evinde ve anneannesinin evindeki sabit telefonları arayıp tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu öne sürerken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde 57 yaşındaki S.A. ile 50 yaşındaki M.B.’nin yönetiminde bulunan otolar çarpıştı, S.A. yaralandı.

• Polise başvuran 34 yaşındaki K.A. adlı kayısı işçisi, Sarıcıoğlu Mahallesi’nde iken 44**** plaka sayılı beyaz renkli BMC marka pikapla bir şahsın geldiğini, “kayısı taşımamız lazım gelir misin?” dediğini, kendisinin kabul ettiğini ve araca binerek gittikleri esnada şahsın kendisine “200 TL bozar mısın?” dediğini, kendisin de “o kadar para yok üzerimde, sadece 100 TL param var” dediğini, şahsın “o zaman sen o parayı bana ver burada bekle ben bir yerden çuval alıp geleceğim gelince paranı veririm” diyerek gittiğini, bir süre beklediğini ancak şahsın gelmediğini, dolandırıldığını anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• 02.30 sıralarında sepetinde inşaat demiri yüklü olan, ancak farları yanmayan motosikletle gitmekte olan 3 şahıs, polis ekibiyle karşılaşınca motosikletten inip kaçmak istediler. Bunlardan 18 yaşındaki B.B. yakalanırken, birinin adının O.G., diğerinin lakabının da K.olduğu bildirilen ikisinin kaçtığı, motosiklette 200 adet 50x25 ebadında inşaat demirinin bulunduğu, firarilerin yakalanması ve demirin hangi inşaattan çalındığının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü, yakalanan şahsın ise adliyece tutuklandığı bildirildi.

• Tecde Kanalüstü’nde oturan 32 yaşındaki H.G. adlı şahıs, polise başvurarak 30 yaşındaki karısı A.G.’nin iki çocuğunu da yanına alıp evden ayrıldığını bildirdi ve bulunmalarını istedi.

• Niyazi Mahallesi’nde oturan 59 yaşındaki Ş.Ö. adlı şahıs, oğlu 19 yaşındaki A.Ö.’nün sürekli huzursuzluk çıkardığını, para istediğini, vermediği zamanlarda eşyaları kırıp döktüğünü, kendisini ölümle tehdit ettiğini, son olarak bıçakla kendisine saldırdığını polise bildirdi. Şikayet üzerine yakalanan genç suçlamayı kabul etmedi ve adliyece salıverildi.

• Nuriye Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki N.S. adlı kadın, eşi 33 yaşındaki C.S. ile tartıştıklarını, eşinin kendisini dövdüğünü, kafasını duvarlara çarptığını ve bu sırada çenesinin yerinden çıktığını, tedavi için gittiği hastanede durum polise bildirilince anlattı, ancak firarda olan kocasından şikayetçi olmadı.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde 30 yaşındaki S.Y. yönetimindeki oto ile 36 yaşındaki H.K. yönetiminde bulunan motosiklet çarpıştı, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Doğanşehir’de 29 yaşındaki N.A. adlı bayan polise başvurarak, telefonuna ödül kazandığı şeklinde mesaj gelmesi üzerine verilen telefonu aradığını, çıkan şahsın 10 bin lira kazandığını, bu parayı alabilmek için 800 liralık kontör göndermesi gerektiğini söylediğini, kendisinin kontör gönderdiğini, şahsın verdiği hesap numarası ile bankaya gittiğinde, görevlinin bu hesabın olmadığını söylemesi üzerine telefondaki şahsı bir kez daha aradığını, şahsın yeni hesap numarası verme bahanesiyle kontör istemesi üzerine 750 kontör daha gönderdiğini, ikinci kez bankaya gittiğinde hesap olmadığı yanıtı aldığını, üçüncü kez telefonlu şahsı aradığında 100 kontör daha istediğini, bunun üzerine dolandırıldığını anladığını anlattı ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Hekimhan’da 25 yaşındaki M.D. adlı bayan, fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Pütürge’nin Köylü Mahallesi’nde 22 yaşındaki A.B. yönetimindeki araç ile 45 yaşındaki İ.İ.’nin yönetiminde bulunan plakasız motosiklet çarpıştı, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Savcılığa başvuran 22 yaşındaki M.Ç. adlı bayan, Yapı Kredi Bankası’na giderek 300 lira para yatırdığını, kartını makinede unutup ayrıldığını, geri döndüğünde kartın makinede olmadığını, bankaya sorduğunda 300 lira paranın çekilmiş olduğunu öğrendiğini, olayla ilgili ifadesi alınan 37 yaşındaki S.Ç. adlı şahıs ise parayı kendisinin çekmediğini, kendi kartı ile işlem yaptığını söyleyince savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

• Yamaç Mahallesi’nde ailevi nedenle tartışan 83 yaşındaki A.Ç. adlı şahıs ile 77 yaşındaki İ.Ç. adlı kadının arasındaki bu tartışmaya polis müdahale ederken, karı-koca birbirlerinden şikayetçi olmadı.

• İstiklal Mahallesi Evliyaoğlu Sokakta 23 yaşındaki S.A. yönetiminde bulunan 02 AD..plakalı oto ile giderken, yaya olarak yürümekte olan 6 yaşındaki E.A. adlı kıza çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Zafer Mahallesi’nde 64 yaşındaki A.A.’nın evinin altında bulunan depodan 1 bakır tepsi, 4 bakır leğen ile 1 bakır tencere çalındı.

• Uçbağlar Mahallesi Fatih Lisesi arka kısmında 45 yaşındaki B.Ö.’ye ait inşaattan her topu 20 metre olan 9 top yangın hortumu, bir kasa dolusu dirsek ile ek parçalarından oluşan plastik tesisat malzemeleri çalındı.

• Zafer Mahallesi’nden elinden yaralı olarak hastaneye getirilen 25 yaşındaki T.S. adlı şahıs ifadesinde, ders çalıştığı sırada sınav stresi ile masaya yumruk attığını, bu nedenle yaralandığını söyledi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde 12 yaşındaki B.G. adlı çocuğun yaralanmasına neden olan beyaz renkli otonun ve sürücüsünün belirlenmesine, yakalanmasına çalışılıyor.

• Fuzuli Caddesi’nde oturan 66 yaşındaki M.F. polise başvurarak, 15 yaşındaki erkek torunu M.F.F.’nin okula gitmek için ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Fırat Mahallesi’ndeki çocuk parkında 22.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 26 yaşındaki H.Z., parkta otururken yanına önceden tanıdığı M.T.’nin geldiğini ve kendisinden sigara istediğini, kendisinin de sigarasının az olduğunu söyleyip “Ancak bana yeter” diyerek vermediğini, şahsın “Bana vereceksin lan” diyerek yumruk attığını polise anlattı. Polis M.T.’yi arıyor.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki bir iş merkezinde çıkan kavgayla ilgili ifadesi alınan 31 yaşındaki M.A., alacak verecek yüzünden ağabeyi 44 yaşındaki H.A.’nın kendisine hakaret ettiğini polise anlattı ve şikayetçi oldu. H.A. aranıyor.

• Malatya Lisesi önünde 13 yaşındaki E.T.’ye çarparak yaralanmasına neden olan otonun sürücüsü 25 yaşındaki Ö.Ö. hakkında işlem yapıldı.

• Polise başvuran 51 yaşındaki H.D., Sıtmapınarı civarında gezerken, pantolonunun arka cebinde olan Garanti Bankası’ndan aldığı 32 sayfalık çek koçanını kaybettiğini bildirdi ve bulunduğunda kendisine iade edilmesini istedi.

• Çukurdere Mahallesi’nde plakası ve sürücüsü belirlenemeyen motosikletin çarptığı 9 yaşındaki İ.Ş. adlı erkek çocuk ağır yaralandı. yaralandı.

• 23 yaşındaki S.Ç. adlı şahıs, polise başvurarak adını O.olarak bildiği, hakkında başka bilgisinin bulunmadığı şahsın İsmetiye Mahallesi’ne gelerek kendisine ait kamerayı iki gün sonra getirmek üzere aldığını, ancak geri dönmediğini bildirdi, şikayetçi oldu.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Avrupa ülkelerinden ikinci el olarak alınan fotokopi makinelerinin kaçak yollardan yurda sokulduğu, sahte irsaliye ve naylon faturayla Malatya’da bazı kişilere satıldığı yolundaki istihbarat üzerine başlatılan operasyonda, sahiplerince fatura ve belgesi ibraz edilemeyen iki fotokopi makinesine el konulduğu, gözaltına alınan 34 yaşındaki A.K., 28 yaşındaki A.A., 32 yaşındaki İ.S. ve 43 yaşındaki E.T.’nin ifadeleri alındıktan sonra salıverildikleri, 34 yaşındaki M.A. adlı şahsın ise arandığı bildirildi.

• Battalgazi Kaymakamlığı altındaki çay ocağında 26 yaşındaki A.E.’nin askıya astığı montundaki 550 lira para ile ehliyeti çalındı.

• 03.00 sıralarında K.Hüseyinbey Mahallesi’ndeki evine alkollü olarak gelen 49 yaşındaki M.F. adlı şahsa, 51 yaşındaki eşi N.F. ile 25 yaşındaki kızı Ş.F.’nin kapıyı açmadığı, buna kızan şahsın küfredip kayıyı tekmelemesi üzerine olaya polisin müdahale ettiği, anne kızın şikayeti üzerine şahsın işyerinde yapılan aramada 1 tabanca ele geçirildiği bildirildi.

• Cevherizade Mahallesi’ndeki bir evde gece meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 31 yaşındaki S.U. adlı kadın, 32 yaşındaki M.U.’nun eşi olduğunu ve özürlü olması nedeniyle özürlü maaşı aldığını, kayınvalidesi olan 69 yaşındaki S.U.’nun bu maaş nedeniyle kendisini dövdüğünü, kendi annesi 55 yaşındaki S.Ç. ve ağabeyi 35 yaşındaki B.Ç.’nin de olaya karıştıklarını anlattı. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• 29 yaşındaki E.S. adlı şahsa ait işyerinin vitrininde bulunan 3 adet cep telefonu çalındı.

• Kernek Mahallesi’nde oturan 62 yaşındaki A.K. adlı kadın, 15 yaşındaki oğlu M.S.K.’nın evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Hamidiye Mahallesi’ndeki bir işyerinden 4 av bıçağı ve 1 neskafe alan 15 yaşındaki Ş.A. ve A.K.’nin, çıkarken sadece neskafenin parasını ödedikleri, bu nedenle Ş.A.’nın güvenlik görevlisi tarafından yakalandığı, diğer şahsın ise kaçtığı bildirildi.

• Tandoğan Mahallesi’nde ağaçtan düşen 5 yaşındaki Y.T. ağır yaralandı ve TÖTM’ye sevkedildi.

• Hidayet Mahallesi’nde 23.00 sıralarında 27 yaşındaki M.S.’nin yönetimindeki aracın hakimiyetini kaybedip 30 yaşındaki İ.K.’ye ait evin duvarına çarptığı ve kaza sırasında yaralandığı bildirildi.

• Salköprü Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki F.Y., tartıştığı 31 yaşındaki H.Ö.Ö.’nün kendisini bıçakla yaralayıp hakaretlerde bulunduğunu öne sürerken, H.Ö.Ö. suçlamayı kabul etmedi.

• Salköprü Mahallesi’nde 38 yaşındaki M.T.’ye ait evden gece 80 lira para ile 3 altın yüzük çalındı.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde kavga sırasında eşi 55 yaşındaki A.G. tarafından tokatlanan 38 yaşındaki G.G. adlı kadın şikayetçi olmadı.

• Taştepe Mahallesi’nde 23 yaşındaki M.Ç.’nin yönetimindeki otoyla çarptığı 11 yaşındaki bisikletli A.K yaralandı.

• Şehit Fevzi Mahallesi’nde 24 yaşındaki B.K. yönetimindeki kamyonetin çarptığı 14 yaşındaki Y.E. yaralandı.

• Çevreyolu Battalgazi kavşağında 25 yaşındaki E.K. yönetimindeki oto ile 32 yaşındaki K.Y. yönetiminde bulunan kamyon çarpıştı. Otomobilde bulunan 22 yaşındaki Ö.Y. adlı şahıs ile 16 yaşındaki E.K. adlı kız yaralandı.

• Kiltepe Mahallesi’ndeki kavgaya polis müdahale etti. 31 yaşındaki B.Y. adlı şahsın, eşyalarını annesi 54 yaşındaki Y.Y.’nin evine bırakmak istediği, buna karşı çıkılması üzerine evin camını kırdığı ve üzerinde 1 adet bıçak çıktığı, olay sırasında 32 yaşındaki N.Y. adlı şahsın ise aralarında husumet olan 30 yaşındaki A.S.B.’ye av tüfeğiyle ateş ettiği, ancak yaralanan olmadığı bildirildi.

• Polise başvuran 44 yaşındaki A.D.Ş., Koyunoğlu Mahallesi’ndeki evinin kapısının zorlanarak açıldığını, 3 bakır tencere, 3 bakır leğen ile 5 bakır tabağın çalındığını bildirdi.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan ve birbirleriyle akraba olan 15 yaşlarındaki Z.A.B. ve O.B. adlı iki erkek çocuğun evlerinden kaçtığı bildirildi.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki A.K. adlı şahıs ile 37 yaşındaki G.K. adlı kadın, komşuları olan H.G., Z.G., O.G. ve Ö.G.’nin evlerini satmaları konusunda kendilerini sürekli tehdit ettiklerini öne sürdüler. Polis bu şahısları arıyor.

• Zaviye Mahallesi’nde 38 yaşındaki M.A. adlı bayan sürücünün çarptığı 9 yaşındaki İ.K.K. adlı bisikletle yaralandı.

• İnönü Caddesi’nde 18.00 sıralarında hareket halinde olan 25 yaşındaki Ö.A. yönetimindeki otonun arka bagaj kısmı, rüzgar nedeniyle yol kenarındaki ağacın devrilmesi sonucu zarar gördü.

• Kavaklıbağ Mahallesi’nde 44 yaşındaki karısı N.A.T.’ye hakaret ettiği ve olay sırasında alkollü olduğu belirlenen 42 yaşındaki Y.T. hakkında işlem yapıldı.

• Hekimhan’da 05.00 sıralarında 26 yaşındaki V.Y., oto kullanırken direksiyonda uyuması sonucu araç devrildi. Kazada otoda bulunan 20 yaşındaki S.Y. adlı bayan ile 2 yaşındaki H.Y. adlı kız çocuk ile 1 yaşındaki M.Y. adlı erkek çocuk ağır yaralandılar. Yaralıların sürücünün eşi ve çocukları olduğu bildirildi.

• Yeşilyurt Emniyet Amirliği’ne başvuran 40 yaşındaki F.E., kendisine ait ahır ve yemliklerin su ile kaplı olduğunu sabah erken saatlerde gördüğünü, bu suyun Derme kanalından taştığını ve malına zarar veren görevlilerden şikayetçi olduğunu bildirdi.

• 22.00 sıralarında yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne başvuran 47 yaşındaki Y.G. ve 42 yaşındaki K.E. adlı şahıslar, Cezmi Kartay Caddesi’nde tanımadıkları bir şahsın kendilerine demir sopa ile saldırıp yaraladığını bildirdiler. Polis araştırmaya başladı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki A.D. adlı kadın gece yarısı polise başvurdu ve ifadesinde 38 yaşındaki M.D. ile gayri resmi birlikte yaşadığını, bundan bir çocukları olduğunu, şahsın evli olduğunu sonradan öğrendiğini, M.D.’nin olayı ailesine söylememesi için kendisini tehdit ettiğini, daha sonra da M.D.’nin 19 yaşındaki oğlu E.D.’nin eve gelerek “babamı rahat bırak, yoksa seni öldürürüm” dediğini öne sürdü. Gözaltına alınan baba oğul ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

• Hasan Varol Mahallesi’nde 02.00 sıralarında 58 yaşındaki H.K.’ya ait işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak 20 yaşındaki H.D., 18 yaşındaki Ü.D. ve 17 yaşındaki A.G. yakalandı. İşyeri sahibi, işyerinin kepengini zorla açıp 2 adet 2.5 litrelik kola ve 1 cips çalan şahıslardan şikayetçi oldu. Adliyeye verilen 3 zanlı salıverildi.

• Cevherizade Mahallesi Özden Sokak’ta bakkallık yapan 47 yaşındaki R.S., gece işyerinden ayrılırken manav tezgahının üstünü branda ile kapattığını, daha sonra buradan hırsızlık yapıldığını ertesi gün geldiğinde gördüğünü ve kamera kayıtlarının kendisinde olduğunu bildirdi. Polis kamera kayıtlarını incelediğinde, olayın Hasan Varol Mahallesi’ndeki bakkalda meydana gelen hırsızlık olayına karışan Ü.D. ve A.G. olduğunu saptadı.

• İstiklal Mahallesi’nde 29 yaşındaki S.T. adlı kadın ile kocası aynı yaştaki B.T. arasında kavga çıktığı, kadının dövüldüğü, ancak eşinden şikayetçi olmadığı bildirildi.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki B.H.A. adlı bayan, polise başvurarak babaannesi H.A. tarafından dövüldüğünü, bu nedenle babaannesi ile kalmak istemediğini, yurda verilmesini istedi. Polis babaanneyi bulamazken, B.H.A. Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne teslim edildi.

• 27 yaşındaki L.K. adlı esnaf, işyerine icra gelmesi yüzünden bunalıma girdi ve evinde banyoya girerek her iki bileğindeki damarları kesip intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde park halinde olan 34 yaşındaki F.A.’ya ait otodan, içerisinde 8 adet kredi kartı ile banka hesap cüzdanı bulunan el çantası çalındı.

• Arapgir ilçesi’ndeki Anadolu Lisesi inşaatında yük
asansörünü tutan direğin devrilerek başına isabet etmesi sonucu 41 yaşındaki M.Ö. adlı işçi yaralandı.

• Battalgazi ilçesi Meydanbaşı Mahallesi’nde 58 yaşındaki İ.N.’ye ait bağ evine kapı kilidini kırarak giren hırsızlarca buzdolabı, elektrik ocağı ve piknik tüpü çalındı.

• Battalgazi Karahan Mahallesi’nde meydana gelen sarkıntılık olayı ile ilgili ifadesi alınan 14 yaşındaki T.A. adlı kız, 15.00 sıralarında okuldan eve giderken, tanımadığı bisikletli bir şahsın yanına yaklaşıp elle sarkıntılıkta bulunduğunu öne sürdü. Polis olayla ilgili 30 yaşındaki O.Ş.’yi yakaladı ve suçlamayı kabul etmeyen O.Ş. adliyece salıverildi.

• Battalgazi Alacakapı Mahallesi’nde park halinde olan 52 yaşındaki R.S.’ye ait oto çalındı ve bir gün sonra Karahan Mahallesi Leylekpınarı mevkiinde terkedilmiş olarak bulundu.

• Battalgazi Alacakapı Mahallesi’nde 58 yaşındaki V.T. polise başvurarak, evine giren hırsız ya da hırsızlarca 65 bin lira, 250 riyal, 900 euro ve 8 bin 700 dolar parasının bulunduğu sandığın çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Şehir Mezarlığı yakınındaki Yaka Mahallesi’nde etrafı telle çevrili olan 33 yaşındaki B.M.’ye ait açık alandaki malzeme deposuna teli keserek giren hırsızlarca ahşap makaraya sarılı 300 metrelik orta gerilim bakır elektrik kablosu çalındı. Jandarma 15 bin lira değerindeki kabloyu çalanları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Doğanşehir Erkenek’te 26 yaşındaki M.D.’nin, aralarındaki miras anlaşmazlığı yüzünden 33 yaşındaki ağabeyi H.D.’nin evinin duvarını kazma ile eşerek zarar verdiği bildirildi.

• Yeşilyurt Gündüzbey’de oturan 53 yaşındaki E.K., jandarmaya başvurarak, evinin çocuk odasındaki dolaptan 6 cumhuriyet altını, 300 euro, 55 dolar ile 1.800 lira parasının çalındığını bildirdi.

• Hanımınçiftliği’nde 47 yaşındaki N.A.’nın evinin önüne camları açık olarak parkettiği 44 FR 021 plakalı minibüsündeki fotoğraf makinesi ve evrak çantası çalındı.

• Arguvan Yeniköy’de 27 yaşındaki O.Y. adlı kadın, eve alkollü gelen eşi 36 yaşındaki A.H.Y. tarafından itilince düşerek yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• 1. OSB’deki bir şirketin yetkilisi 47 yaşındaki S.E.’nin alacak verecek yüzünden tartıştığı 35 yaşındaki Y.A.’yı yumrukladığı belirtildi.

• Merkez Sütlüce Köyü yakınında konaklayan göçebelerden 27 yaşındaki S.G., kayınbiraderleri 16 yaşındaki H.B. ve 26 yaşındaki H.B. ile 13 yaşındaki E.G.’yi sopayla yaraladığı, 3 şahsın hastanede tedavi edildiği bildirildi.

• Akçadağ Kürecik İncecik mezrasında oturan 21 yaşındaki S.D. adlı kadın, ailevi geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşadığı 30 yaşındaki eşi İ.D. tarafından telefonla tehdit edildiği iddiasıyla jandarmaya başvurdu.

• Yeşilyurt Gündüzbey’de alacak verecek yüzünden 40 yaşındaki H.S.B. ile 32 yaşındaki M.B. arasında kavga çıktığı, iki şahsın birbirlerine hakaret ettikleri bildirildi.

• Pütürge ilçesi Arınlı Köyünde 34 yaşındaki O.D. adlı şahsın, aralarında çıkan tartışma sonucu 85 yaşındaki babası M.D.’yi kafasına vurarak ve boğazını sıkarak dövdüğü gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

• Malatya E Tipi Cezaevi’nde tutuklu olarak barındırılan 29 yaşındaki H.G.’nin, ruhi bunalım sonucu jiletle sol bacak bölgesini keserek intihara kalkıştığı ve hastanede tedavi edildiği öğrenildi.

• Malatya E Tipi Cezaevi’nde yağma suçundan tutuklu olan 22 yaşındaki E.U.’nun bunalım sonucu jiletle sol kol bölgesini keserek intihara kalkıştığı ve hastanede tedavi edilip, cezaevine götürüldüğü bildirildi.

• Battalgazi Kemerköprü köyünde 1 yaşındaki R.F.A. adlı çocuk, yürüteçten düşerek yaralanınca, 23 yaşındaki annesi S.A. hakkında dikkatsizlik yüzünden işlem yapıldı.

• Pütürge Taşmış Köyünde 10 yaşındaki O.Y. ve 12 yaşındaki M.Y. adlı iki erkek kardeş, bindikleri yük hayvanından dengelerini kaybederek düşüp yaralandılar ve TÖTM’ye kaldırıldılar.

• Merkez Karatepe Köyünde 32 yaşındaki M.G. adlı kadın, babasının ölümü ve maddi sıkıntılar nedeniyle bunalıma girip, 1 çay bardağı çamaşır suyu içerek intihara kalkıştı. Durumu ağır olan M.G., Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Bulgurlu Köyünde oturan 27 yaşındaki V.P. adlı bayanın fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştığı öğrenildi.

• Beydağı eteklerindeki Karagöz köyü sınırlarında 02.00 sıralarında alkol alan şahıslardan 46 yaşındaki H.O.’nun, alacak verecek yüzünden tartıştığı 40 yaşındaki T.K. ve 25 yaşındaki O.İ. tarafından dövüldüğü, ayrıca bu şahısların yanında olan 37 yaşındaki S.K.’nin de kuru sıkı tabanca ile H.O.’yu sağ ayak bileğinden hafif yaraladığı bildirildi. Yaralı hastanete tedavi edilirken, jandarma 3 şahsı yakaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız