SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Fuzuli Caddesi’nde gece 23.30 sıralarında şüphe üzerine durdurulan 44..848 plakalı otoda 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 4 bıçak ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 23 yaşındaki M.K., S.A., 28 yaşındaki E.C., 26 yaşındaki A.İ.K., M.T., 28 yaşındaki T.E. ve 27 yaşındaik A.A. gözaltına alındılar ve ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla salıverildiler.

• Cevherizade Mahallesi’nde 29 yaşındaki C.İ. adlı kadına ait evden cep telefonu ve 100 lira para çalındı. C.İ. polise verdiği ifadede, sabah uyandığında mutfak kapısını açık gördüğünü ve hırsızlığı fark ettiğini söyledi.

• Yıldıztepe Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki M.Y. adlı şahıs, oyun oynamak için dışarı çıkan O.Y. ve V.Y. adlı oğullarının kayıp olduğunu bildirdi ve bulunmalarını istedi.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan 42 yaşındaki Ö.T. adlı şahıs, 17 yaşındaki kızı S.T.’nin işe gitmek üzere evden ayrıldığını, geri dönmediğini, araştırmasında kızının işe de gitmediğini polise bildirdi ve bulunmasını istedi.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 56 yaşındaki B.Y. adlı şahıs, 19 yaşındaki kızı A.Y.’nin kimseye haber vermeden evden ayrıldığını ve kaybolduğunu polise bildirdi.

• Akpınar Mahallesi’nde 19.50 sıralarında meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili ifadesi alınan 42 yaşındaki M.O., içerisinde işyerine ait anahtarlar ile 13 bin 250 lira tutarında senetler bulunan çantasını motor kaputu üzerine bırakıp işyerinin kapısını kapattığını, döndüğünde çantanın çalınmış olduğunu fark ettiğini anlattı. Polis araştırmaya başladı.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki N.B. adlı şahıs, 16 yaşındaki kızı M.B.’yi gece evde göremediğini, araştırmalarına rağmen bulamadığını, kızını N.K. adlı şahsın kaçırdığını saptadığını polise bildirdi. Polis kızı ve şahsı arıyor.

• Aslanbey Mahallesi’nde oturan 69 yaşındaki T.S. adlı kadın, daha önce görmediği iki kadın ve bir erkek şahsın kendisi tek başına iken eve geldiklerini, kendilerini içeriye davet ettiğini, bu kişiler gittikten sonra yatak odasında eşinin pantolonunun arka cebinde bulunan 2 bin 550 lira paranın olmadığını gördüğünü, paranın evine gelen kişilerce çalındığını polise bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Hekimhan Bahçelievler Mahallesi’nde 19 yaşındaki A.D. adlı kadın ile kucağındaki birkaç aylık kızı İ.D., annenin merdiven çıkarken ayağının kayması sonucu yaralandılar ve Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.

• Polise başvuran 30 yaşındaki A.Y. adlı kadın, mahkeme kararıyla boşandığı eski eşi 38 yaşındaki M.A. ile eşyaları paylaşmak için evlerine gittikleri sırada, eski kocasının koli açmak için kullanıdğı meyve bıçağı ile üzerine yürüdüğünü, tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürerken, şahıs gözaltına alındı.

• Sivas Caddesi’nde oturan 28 yaşlarındaki P.B. adlı kadın, gece yarısından sonra eşiyle aralarında çıkan tartışmanın ardından 7-8 adet hap yutarak intihara kalkıştı ve eşi tarafından TÖTM’ye kaldırıldı. Tedavisi yapılan genç kadın pişman olduğunu söyledi.

• Mişmiş Park Fuar Alanı’nda ailesi ile piknik yapan 19 yaşlarındaki M.T. adlı genç kız, evlerine döndüğünde cep telefonunun çalındığını fark etti ve polise başvurdu.

• Polise başvuran 53 yaşındaki H.D. ve 23 yaşındaki kızı C.D., evlerinin arkasında oturan F.T. adlı şahsın sürekli olarak kendilerine rahatsızlık verip hakarette bulunduğunu öne sürerek şikayetçi oldular. Polis şahsı arıyor.
• 43 yaşındaik C.K. adlı şahıs, savcılığa başvurarak 19 yaşındaki oğlu N.K.’nin evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• 19 yaşındaki O.İ., işçi olarak çalıştığı işyerinin lavabosunda unuttuğu cep telefonunun çalındığını öne sürdü.

• Kırçuval Mahallesi’nde 23 yaşındaki A.A. adlı bayanın işyerinden nüfus cüzdanı ile içerisinde 150 lira para bulunan cüzdanı çalındı.

• Sanayi Sitesi’nde 23.00 sıralarında meydana geldiği öne sürülen olayla ilgili ifadesi alınan 55 yaşlarındaki M.H.T., evine giderken 2 şahsın önüne çıktığını, bunlardan birinin parası olup olmadığını sorduğunu, korktuğu için paranın 15 lirasını kendi isteği ile şahsa verdiğini, şahsın bu kez cep telefonu olup olmadığını sorduğunu, olduğunu söyleyince bir yeri aramak için cep telefonunu istediğini, cep telefonunu vermeyince şahsın elindeki sert bir cisimle kendisine vurduğunu, o sırada caddeden geçen bir otoyu gören şahısların kaçtıklarını, bu kişilerin eşgalini alamadığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde oturan 50 yaşındaki C.A.E. 20.45 sıralarında bahçeden sesler gelmesi üzerine dışarı çıktığında 3 adet bisikletin çalınmış olduğunu fark ettiğini polise bildirdi.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde 51 yaşındaki V.B.’ye ait işyerinden dizüstü bilgisayarın çalınıdğını, daha sonra yaptığında işyerinin çatısında Y.A. adlı genci bilgisayarı bir kutuya koyarken yakaladığını polise bildirdi. Gözaltına alınan ve adliyeye verilen Y.A. salıverildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde 39 yaşındaki M.B. yönetiminde bulunan 44..306 plakalı otoyla giderken F.Y. adlı erkek çocuğa çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Terminal Caddesi’nde 33 yaşındaki A.P.K. yönetiminde bulunan 07..11 plakalı oto ile 37 yaşındaki Ö.B. yönetiminde bulunan 44..388 plakalı kamyon çarpıştı, 07 plakalı otoda bulunan 38 yaşındaki F.T. yaralandı.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 56 yaşındaki M.K., boya yapmakta olan boyacıya yardım için merdiveni tutarken, merdivenin kırılması sonucu düşerek yaralandı.

• Polise başvuran 65 yaşındaki İ.K., bankamatik kartı ile hesabından para çekmek istediğinde katını bulamadığını, yaptığı araştırmada İnönü Caddesi’ndeki banka ATM’sinden toplam 925 lira parasının çekilmiş olduğunu öğrendiğini,şüphelendiği kimsenin bulunmadığını ancak failden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Ataköy Mahallesi’nde oturan 16 yaşlarındaki E.İ.E. adlı kız öğrenci ilaç zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. E.İ.E. verdiği ifadede, yalnızlığın verdiği boşluk ve derslerindeki düşüş nedeniyle stresi girip babasına ait kalp ilaçlarından 10-15 adet içtiğini, sonra bayıldığını anlattı.

• Belediyenin temizlik işçisi olan 37 yaşındaki H.K., çöp toplarken eline kırık cam parçası gelmesi sonucu yaralandı ve Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

• Darende’de yediği yemekten zehirlenen 29 yaşındaki G.Ç.Ş., Darende Hulusi Efendi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

• Yıldıztepe Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki A.V. adlı şahıs, 16 yaşlarındaki kızı A.V.’nin akşam saatlerinde evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve kızının bulunmasını istedi.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 18 yaşlarındaki S.C. adlı genç, ailevi ve maddi sıkıntılardan dolayı bunalıma girdi ve 25 adet hap yutarak intihara kalkıştı.

• Öğle saatlerinde 19 yaşındaki Y.A. ve 17 yaşındaki S.K. adlı kızların, Çevreyolu’nda 40 yaşındaki T.T., 26 yaşındaki F.S., 31 yaşındaki M.U. ve 32 yaşındaki F.Ö. ile buluştukları, daha sonra bu şahıslarca dövülüp zorla alıkonuldukları iddiasıyla polise başvurdukları bildirildi. Şahıslar şikayet üzerine yakalandı ve gönderildikleri adliyece serbest bırakıldı.

• Savcılığa başvuran 19 yaşındaki A.A. adlı şahıs, bir kursa B sınıfı ehliyet almak için başvurduğunu, tüm ücretleri ödediğini, 2009 Ağustos’ta girdiği ehliyet sınavını geçtiğini, emniyete gidip ehliyetini alabilmesi için kurstan dosyayı alması gerektiğini, ancak kurs sahibinin oğlu olan A.Y.F. adlı şahsın dosyayı vermediğini, “2 paket sigara al gel” dediğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. A.Y.F. gönderildiği adliyece salıverildi.

• Savcılığa başvuran 35 yaşındaki C.A. ve 37 yaşındaki O.G., 30 yaşlarındaki Z.S. adlı kadının, Fuzuli Caddesi’ndeki işyerlerine gelip, kenidlerine hakaret ettiğini, tehditler savurduğunu öne sürüp şikayetçi oldular. Polis kadının ifadesini aldı.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 48 yaşındaki M.K., 16 yaşlarındaki oğlu A.K.’nin kampa gideceğini söyleyip evden ayrıldığını ve geri dönmediğini bildirdi ve oğlunun bulunmasını istedi.

• Savcılığa başvuran 23 yaşındaki M.G., teyzesinin kocası olan M.K. ile baraj kenarına alkol almaya gittiklerini, birlikte bir miktar alkol aldıktan sonra anlamadığı bir şekilde M.K.’nin kendisine 2 bin 500 liralık senet imzalattığını, senedi imzalatırken silah çektiğini çok iyi hatırladığını, daha sonra kendisini arayarak tehdit ettiğini öne sürdü. Polis M.K.’yi arıyor.

• Kanalboyu’nda 38 yaşlarındaki T.H. adlı şahıs 44..790 plakalı oto ile M.Y. adlı kıza çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Başharık Mahallesi’ndeki kavgada yaralanan E.G. adlı kız Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İfadesi alınan E.G., D.K., S.Ş., E.İ. ve R.A. adlı kız arkadaşları tarafından dövüldüğünü, bu sırada cebinde bulunan bıçağın yere düştüğünü, D.’nin bıçağı alarak sırtının sağ ve sol tarafından kendisini yaraladığını, çevredeki vatandaşların kendilerini ayırdığını bildirdi. Kendiliklerinden polise gelerek teslim olan kızlar hakkında yasal işleme başlandı.

• Gece yarısı polise başvuran 32 yaşındaki C.C. ve 36 yaşındaki M.K. adlı şahıslar ifadelerinde, C.C.’nin erkek kardeşi olan 23 yaşındaki F.C. ile, M.K.’nın karısı olan 26 yaşındaki İ.K.’nin, birlikte Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gitmek üzere evden ayrılıp geri dönmediklerini, gidebilecekleri yerlerde de bulamadıklarını, bu nedenle ikisinin de hayatından endişe ettiklerini bildirdiler. Polis kayıp şahıs ve kadını bulmaya çalışıyor.

• Savcılığa başvuran 57 yaşındaki M.G.E. adlı şahıs, traktörü ile çiftçilik yaptığını, adını M.olarak veren bir şahsın TEDAŞ ihalesi aldığını, traktörü ile çalışmasını istediğini söylediğini, kendisinin kabul ettiğini, teminat için bin lira para, sürücü belgesi fotokopisi, araç ruhsatı ve kimlik fotokopisini verdiğini daha sonra bu şahsa ulaşamadığını ve dolandırıldığını anladığını bildirip, şikayetçi oldu. Polis şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Karşılıklı olarak birbirlerini döven 45 yaşındaki B.D. ve 22 yaşındaki A.Y. adlı kadınlar, polise birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını bildirdiler.

• Bentbaşı Mahallesi’nde 31 yaşındaki A.T. ile 27 yaşındaki G.H. arasında alkol içme ve para konusunda kavga çıkınca şahıslar birbirlerini dövdüler. Şahıslar birbirlerinden şikayetçi olmazken, A.T.’nin “Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak” suçundan arandığı belirlenince, ilgili şubeye teslim edildi.

• Çukurdere Mahallesi’nde 22.45 sıralarında 21 yaşındaki M.T. adlı şahsın işten çıkarılması yüzünden kavga çıktığı, M.T.’nin yanı sıra 31 yaşındaki O.T., 22 yaşındaki Me.T., 22 yaşındaki S.Y. ve 41 yaşındaki M.G.’nin, 27 yaşındaki E.P., 35 yaşındaki M.P., 25 yaşındaki H.T ve 30 yaşındaki M.A.’yı dövdükleri, işyerinin camını kırdıkları, havaya ateş ettikleri bildirildi. İşyeri çevresinde 4 bıçak, sopa ve kuru sıkı fişeği bulundu. Yakalan şahıslar suçlamaları kabul etmediler.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki M.D. adlı şahıs, 22 yaşındaki eşi A.D. ile aralarında tartışma çıktığını, eşini baba evine bıraktığını, daha sonra eşinin babasının evinden ayrılıp kaybolduğunu öğrendiğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• İnönü Mahallesi’nde iki direk arasında gerili 60 metre uzunluğundaki telefon kablosunu kesip çelik halatı çalan hırsızlar aranıyor.

• Tevfik Temelli Caddesi’nin İsmetpaşa Caddesi ile kesiştiği kavşakta 30 yaşındaki Ü.A.Ç. yönetiminde bulunan 44..418 plakalı oto ile 20 yaşındaki Ş.B. yönetiminde bulunan oto çarpıştı. Kazada ilk araçta bulunan Z.Y., E.K. ve F.K. adlı kızlar yaralandılar.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaik M.Y. adlı kadın, kızı S.I.’yı okula gönderdikten sonra merak edip müdürü aradığında kızının okula gitmediğini öğrendiğini, yaptığı araştırmalarda kızını bulamadığını polise bildirdi ve kızının bulunmasını istedi.

• Şıkşık Mahallesi’nde karşılıklı olarak birbirlerini döven 16 yaşlarındaki F.A. adlı genç ile A.K. adlı kız, polis tarafından yakalanıp ailelerine teslim edildiler.

• Polis tarafından il merkezinde şüphe üzerine durdurularak aranan 19 yaşındaki Y.M.’nin üstünde 8 gram esrar bulundu.

• Yeşilyurt Yakınca’da 00.45 sıralarında polis ekibini görünce kaçmak isteyen şüpheli otonun durdurulduğu, 23 yaşındaki sürücüsü V.A.’nın üzerinde bir miktar esrar ele geçirildiği ve gözaltına alındığı bildirildi.

• Yeşilyurt’ta 50 yaşındaki G.C. adlı kadının eşinin aldığı mantarları çiğ olarak yedikten sonra zehirlendiği ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Onbinkonutlar’da oturan 17 yaşlarındaki D.A. adlı kız, moralinin bozuk olması yüzünden 12 adet hap içerek intihara kalkıştı ve hastanede tedavisi yapıldı.

• Sabah erken saatlerde polise başvuran 40 yaşındaki T.K., Akpınar Meydanı’ndaki çay ocağına 04.00 sıralarında gittiğini, yan tarafta çaycılık yapan şahsın gelerek “Çay satamazsın” diye kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis A.K. adlı şahsı arıyor.x

• Saray Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki G.A. adlı kadın, M.S. adlı şahsın sürekli telefonla kendisini aradığını, rahatsızlık verip tehdit ettiğini öne sürdü. Polis M.S.’yi arıyor.

• Savcılığa başvuran 34 yaşındaki S.Ş. adlı şahıs, 19 yaşındaki B.A. adlı kızın arkadaşı olduğunu, geçen yıl Kasım ayında B.A.’yı arabasıyla evine bıraktığını, ertesi gün aracın içinde bulunan telefonu ile torpido gözündeki 1.500 lira paranın olmadığını fark ettiğini, birkaç gün sonra B.’nin elinde telefonunu gördüğünü, kendisine aldıklarını geri getirmesini söylediğini, B.’nin aldıklarını geri vereceğini söylemesine rağmen getirmediğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Savcılığa başvuran 22 yaşındaki Z.E.M. adlı bayan, dizüstü bilgisayarını işletim sisteminin silinerek yeniden yüklenmesi için 30 yaşındaki N.A. ve 20 yaşındaki B.K.’ye teslim ettiğini, bilgisayarını teslim almaya gittiğinde, kendi adını ve telefonunu veren birinin bilgisayarı aldığını söylediklerini, bilgisayarını başka birine teslim eden bu kişilerden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis iki işyeri çalışanı hakkında soruşturmaya başladı.

• Polise başvuran 77 yaşındaki M.E. adlı şahıs, tanıştığı S. adlı kadın ile A.adlı şahıslardan, S.’nin kendisiyle evleneceğini söyleyip ikna ettiğini, cep telefonu ve 430 liralık altın takı alıp kendisine verdiğini, daha sonra bu kişilerin yanından ayrıldığını, verdikleri cep telefonundan aradığında Ahmet adlı olanın kendisine hakarette bulunması üzerine dolandırıldığını anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis S.adlı kadın ile Ahmet isimli şahsı bulmaya çalışıyor.

• Savcılığa başvuran 37 yaşındaki H.Y. adlı kadın, boşandığı eşinin kardeşleri olan 46 yaşındaki S.Ç. adlı kadın ile 32 yaşındaki S.Ç. adlı şahsın, nafaka davası nedeniyle husumet beslediklerini, Kapalı Çarşı yanındaki otobüs durağında karşısına çıktıklarını, kolunu sıkıp kendisini tehdit ettiklerini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis şikayet üzerine iki kardeşin ifadesini aldı.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde, 34..1981 plakalı otosuyla gitmekte olan 37 yaşındaki M.A.’nın aracının üstüne, yol kenarında monte edilmiş olan aydınlatma direğinin montaj yerinden koparak düştüğü ve şans eseri can kaybı olmadığı, ancak aracın zarar gördüğü bildirildi. Polis olayla ilgili olarak TEDAŞ hakkında işlem yapıyor.

• 52 yaşındaki V.K. adlı şahsın, telefonla arayıp kendisini komiser olarak tanıtan ve para isteyen şahsın verdiği numaralara toplam 940 lira havale yaptığı ve daha sonra dolandırıldığını anlayınca polise başvurduğu bildirildi.

• Beydağı Mahallesi’nde, 26 yaşındaki H.D. adlı kadın, boşandıktan sonra tekrar beraber yaşamaya başladığı eski kocası T.M. tarafından dövüldüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Polis T.M.’yi arıyor.

• Çöşnük Mahallesi’nde 61 yaşındaki V.K.’ya ait eve giren hırsız ya da hırsızlarca 4 bin lira para çalındı.

• Sanayi Caddesi üzerinde 18 yaşındaki R.Y. yönetiminde bulunan araç ile 31 yaşındaki C.T.A. yönetiminde bulunan araç çarpıştı. 21.00 sıralarındaki kazada 55 yaşındaki B.A., 29 yaşındaki Ç.B., 51 yaşındaki N.A., 32 yaşındaki O.B., 27 yaşındaki B.A. ile Y.K. yaralandılar.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 19.45 sıralarında 40 yaşındaki A.U.’ya ait evde çıkan yangın sonucu evin tamamen yandığı bildirildi. İfadesi alınan A.U., yemek yerden yanmakta olan sobanın borusunun bağlandığı bacadan içeriye duman gelmeye başladığını, mutfak ve ev eşyalarını doydukları odaya baktığında yangın olduğunu gördüklerini, alev fazla olduğu için müdahale edemediklerini ve ailesiyle evden uzaklaştığını, evin tamamen yandığını, yangının nasıl çıktığını bilmediğini anlattı.

• Polise başvuran 35 yaşındaki M.Y., 15 yaşlarındaki kızı S.I.’nın kayıp olduğunu bildirdi. Polis kızı bulmaya çalışırken 37 yaşındaki L.A. adlı kadın, kızı polise getirerek teslim etti. İfadesi alınan S.I., ailesi ile sorun yaşadığı için evden kaçtığını, bir gece parkta yattığını, daha sonra abisinin arkadaşı olan 20 yaşındaki Ü.K.’nin teyzesi L.A.’nın evinde kaldığını, zorla alıkonulmadığını anlattı. Polis L.A. ve Ü.K. hakkında “şüpheli” olarak işlem yaptı.

• Karakavak Mahallesi’nde ailevi nedenle çıkan kavga sonucu 66 yaşındaki karısı A.G.’yi döven 73 yaşındaki H.G. adlı şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 51 yaşındaki A.B.’ye ait evden cep telefonu çalındı.

• Microsoft firmasının bilgisayar programlarının lisanssız olarak çoğaltıldığı, ticari amaçla elde bulundurulduğu, bu suretle menfaat elde edildiği yolundaki şikayet üzerine 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla 28 yaşındaki M.M.’nin Halfettin Mahallesi’ndeki işyerinde arama yapıldığı, suça konu bazı saptamalarda bulunulduğu ve savcı tarafından ifadesi alınan M.M.’nin salıverildiği bildirildi. Aynı işlemin, yine aynı mahallede 31 yaşındaki C.A. tarafından da yapıldığı iddiası üzerine, mahkeme kararı doğrultusunad arama yapıldığı, elde edilenlerle ilgili olarak şahsın savcılıkça ifadesinin
alındığı ve salıverildiği belirtildi.

• Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi’nde 66 yaşındaki N.K. adlı kadına ait evden 1.200 lira para çalındı.

• Hekimhan Karşıyaka Mahallesi’nde ailevi nedenlerle tartıştıktan sonra 27 yaşındaki karısı F.O.’yu dövdüğü gerekçesiyle 36 yaşındaki M.O. adlı şahıs aranıyor.

• Doğanşehir Söğüt beldesinde ormalık alandan izinsiz olarak 200 kilo meşe ağacı kesen 37 yaşındaki Y.C. hakkında yasal işleme başlandı.

• Darende ilçesine bağlı Başkaya köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden 69 yaşındaki O.Ö. ve 52 yaşındaki Ş.Ö.’ye ait 305 kayısı ağacını kestikleri gerekçesiyle 60 yaşındaki M.D., 44 yaşındaki O.B., 54 yaşındaki M.Ş. ve 58 yaşındaki S.B. hakkında jandarma işlem başlattı.

• Hekimhan Kocaözü’nde şizofreni hastası olan 36 yaşındaki B.B.K.’nin, bunalım sonucu 74 yaşındaki annesi G.K.’yi ikinci kat merdiveninden iterek düşürdüğü, yaralının Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırılıdğı, B.B.K. hakkında ise işlem yapıldığı bildirildi.

• Yazıhan Fethiye’de 24 yaşındaki Ö.Ç., televizyon anteni ayarlamak için çıktığı çatıdan düşerek yaralandı.

• Arapgir Bostancık Köyü Bahçeler Mezrası’nda 76 yaşındaki M.Ö.’ye ait ev elektrik kontağı sonucu kısmen yandı. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında 12 bin liralık hasar meydana geldi.

• Hekimhan ilçesi Dikili Köyü Cehennem Yaylası’nda yasadışı av yapılıdğı ihbarı üzerine giden jandarma 40 yaşındaki A.Ç.’yi ruhsatsız av tüfeği ve 1 keklik, 46 yaşındaki Y.L.’yi 2 keklik, 46 yaşındaki B.Y.’yi 1 keklik, 49 yaşındaki Ş.Y.’yi 2 keklik ve 52 yaşındaki N.Y.’yi 2 keklik ile yakaladı. Bu kişilerin kekliklerle kafes avı yaptıkları belirlenirken, av tüfeğine ve kekliklere el konulduğu bildirildi.

• Hekimhan Çimenlik Köyünde 3 yaşlarındaki M.A.Ö. adlı çocuk kendilerine ait av köpeğinin saldırısına uğrayarak yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Doğanşehir Fındık Köyü Beypınarı mevkiinde 35 yaşındaki R.D. yönetiminde bulunan 44..832 plakalı traktör karşı yönden gelen 29 yaşındaki N.D. yönetiminde bulunan 44..066 plakalı otoyla çarpıştı. Kazada sürücüler yaralandı.

• Doğanyol Konurtay Köyünde oturan 33 yaşındaki N.K., jandarmaya başvurarak 29 yaşındaki karısı Z.K.’nin ailevi sorunlar nedeniyle evi terk ettiğini ve kendisinden haber alamadığını bildirdi. Kadın aranıyor.

• Doğanşehir Hudut Köyünde oturan 66 yaşındaki H.Y., savcılığa başvurarak, köyde kurdukları dayanışma, yardımlaşma ve kültür derneğinde köyün 51 yaşındaki muhtarı H.K. ile 64 yaşındaki D.A.’nın içki sattıkları iddiasında bulundu. Jandarma araştırmaya başladı.

• Merkez Bağtepe Köyünde kestiği ağaç dalının başına düşmesi sonucu yaralanan 78 yaşındaki M.Ş., TÖTM’ye kaldırıldı.

• TÜVTÜRK araç muayene istasyonuna getirilen 48 yaşındaki M.L. adına kayıtlı 44..317 plakalı aracın trafik belgesi üzerinde bulunan hologramın sahte olduğunun anlaşılması üzerine soruşturma başlatıldı.

• Yazıhan Böğürtlen Köyünde 43 yaşındaki H.Ö., bahçesinde çalışırken bacağına tahra ile vurunca yaralandı.

• Doğanşehir Söğüt beldesinde evinde kaçak elektrik kullandığı saptanan 35 yaşındaki K.D. adlı kadın hakkında işlem başlatıldı.

• Akçadağ Kasımuşağı Köyünde hayvan otlatma yeri yüzünden çıkan kavgada 34 yaşındaki S.D. ile 31 yaşındaki C.T., birbirlerini karşılıklı olarak sopa ve bıçakla yaraladılar. Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan S.D.’nin durumunun ağır olduğu belirlendi.

• Doğanşehir Polat Kasabası Yolkoru köyü civarında 30 yaşlarındaki G.G. adlı kadının yönetiminde bulunan 44..200 plakalı oto dikkatsizlik sonucu takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan 4 yaşındaki A.Y.G. adlı çocuk hafif yaralandılar.

• Darende Balaban Beldesine arkadaşını ziyarete gelen Gürcistan uyruklu 24 yaşındaki G.K. adlı şahsın, parke kesme makinesinin yanında arkadaşı ile konuşurken ayağının kayması sonucu makine üzerine düştüğü ve sağ elinden yaralandığı bildirildi.

• Akçadağ Bölüklü köyünde oturan 66 yaşındaki E.K. adlı kadın, savcılığa verdiği dilekçede, akrabaları 31 yaşındaki D.E. ve 35 yaşındaki A.E. ile birlikte sırasıyla ektikleri tarlada ekilen mahsul konusunda aralarında anlaşmazlık çıktığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Polis ekiplerince yoldaki denetim sırasında durdurulan 32 yaşındaki A.A. yönetimindeki 06..0609 plakalı araçta, 1.500 kilo ağırlığında parçalar halinde yer altı kablosu bulundu. 01.20 sıralarındaki denetim sırasında bulunan kabloların İnönü Üniversitesi kampus alanındaki inşaattan çalındığı belirlenirken, sürücü ile 35 yaşındaki F.Ç. ve 44 yaşındaki R.I. gözaltına alındılar.

• Turgut Özal Tıp Merkezi’nden il merkezine gelmekte olan 45 yaşındaki H.K. yönetimindeki 33..44 plakalı oto şarampola yuvarlandı. Kazada otoda bulunan 41 yaşındaki T.A. yaralandı.

• Darende Yeşiltaş Köyünde 22 yaşındaki O.A.’nın uydu antenini ayarlamak isterken çıktığı çatıdan düştüğü ve sağ kolunun kırıldığı bildirildi.

• Darende Irmaklı Köyünde oturan 45 yaşlarındaki F.K., ailevi nedenlerle bunalıma girdi ve tarım ilaçı içerek intihara kalkıştı.

• Yeşilyurt sınırlarında 58 yaşındaki M.K.’ye ait otelde kaçak elektrik kullanıldığı duyumu üzerine yapılan denetimde otel müdürü 51 yaşındaki M.Y. ve otel sahibi M.K.’nin kaçak elektrik kullandıklarının saptandığı ve durumun FEDAŞ Müdürlüğü’ne bildirildiği, savcının talimatıyla ifadeleri alınan otel sahibi ve müdürün salıverildikleri bildirildi.

• Karakaya Baraj Gölü’nün Yazıhan ilçesi Boyaca Köyü Cender mezrası kıyısı açıklarında kaçak olarak balık avladığı öne sürülen 24 yaşındaki Ç.K. adlı şahsın, 1 adet motorsuz tekne ve 400 metre uzatma ağı ile yakalandığı bildirildi. 20.20 sıralarında yakalanan malzemeler ilçe tarım müdürlüğüne teslim edildi.

• Doğanşehir Polat Kasabası içerisinde 02.00 sıralarında traktör ile gitmekte olan 61 yaşındaki C.İ.’nin traktörle takla attığı ve kafasından yaralandığı bildirildi. Şahsın olay sırasında 254 promil alkollü olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

• Yeşilyurt Kuşdoğan Köyünde 47 yaşındaki H.O. adlı şahsın evinde kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle hakkında yasal işleme başlandı.

• 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki beton fabrikasında işçi olarak çalışan 37 yaşındaki M.D., savcılığa başvurarak, fabrika ortaklarından 48 yaşındaki H.O. ile tesis sorumlusu 48 yaşındaki O.B.’nin kendisine maaş belgesi diyerek işten çıkış belgesini imzalattıklarını öne sürdü ve şikayetçi oldu.

• Yeşilyurt Kuşdoğan Köyünde merayı izinsiz olarak ekip etrafını tel çit ile kapattığı saptanan 55 yaşındaki B.Ö. hakkında işlem yapıldı.

• Arapgir Ormansırtı köyünde oturan 26 yaşındaki
N.Ö. adlı bayan, 50 yaşındaki babası V.Ö.’nün kendisini ve 45 yaşındaki annesi Ş.Ö.’yü döverek yaraladığını öne sürdü ve şikayetçi oldu.

• Doğanşehir Polat Kasabası’nda C.İ. adlı şahsa ait traktörde ruhsatsız 1 adet av tüfeği ile 1 canlı keklik bulundu. Şahıs hakkında Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet suçlamasıyla işlem yapıldı.

• Erhaç Havaalanı inşaat sahasında işçi olarak çalışan 22 yaşındaki K.A., ayağına inşaat demiri düşmesi sonucu yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız