SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Fırat Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki Ç.K. adlı kadın, kızı Ş.’nin eşiyle sorun yaşadığı için kendi evinde kaldığını, damadı olan 22 yaşındaki E.T.’nin 01.00 sıralarında evlerinin önüne gelerek bağırıp çağırdığını bildirdi ve şikayetçi oldu. İfadesi alınan damat salıverildi.

• Polise başvuran 17 yaşlarındaki R.A., akşam saatlerinde Fuzuli Caddesi’nde yürürken tanımadığı 17-18 yaşlarındaki 4 kişi tarafından dövüldüğünü, şahıslardan birinin boynuna ne olduğunu bilmediği bir cisim saplayarak yaraladığını, çevreden olayı gören bir şahsın yanına doğru gelmesi üzerine şahısların uzaklaştığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Başharık Mahallesi’nde 35 yaşlarındaki M.B.’nin evinin yakınına park ettiği 44..062 plakalı kamyonetinde kapı camını kıran hırsızın 2 adet post cihazı çaldığı bildirildi.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’nde 32 yaşındaki G.P. adlı şahsa ait işyerinden gece 2 adet dizüstü bilgisayar ile kamera sistemi kaydını yapan bilgisayar kasası çalındı.

• Orduzu Taşpınar Mahallesi’nde elektrik direği dikimi sırasında direğin tellere çarpması sonucu 36 yaşındaki N.S. adlı işçi elektriğe kapılarak yaralandı.

• Polise başvuran 42 yaşındaki S.A. adlı kadın, Atatürk Caddesi’nde saçını yaptırmaya gittiği işyerinde sandalye üzerine bıraktığı çantadan cüzdanının çalındığı iddiasında bulundu.

• Kiltepe Mahallesi Babuktu mevkiinde 45 yaşındaki E.D. yönetiminde bulunan 44..419 plakalı kamyonetin hareket halindeyken kasasının sağ yan kapağının açılarak çarptığı 38 yaşındaki M.T. adlı yaya kadın yaralandı.

• Özalper Mahallesi’ndeki inşaatta çalışan işçilerden 27 yaşındaki A.H.’nin kafasına çekiçle vurduğu 53 yaşındaki V.G. yaralandı.

• Aşağıbağlar Mahallesi’nde 27 yaşındaki İ.P. adlı şahsa ait 44..283 plakalı motosiklet çalındı.

• Çukurdere Mahallesi’nde elinde bıçak olan yaralı bir şahıs bulunduğu ihbarı üzerine giden polis ekibi, sağ bacağından yaralı 24 yaşındaki İ.B. adlı şahsı hastaneye götürdü. Tedavisinden sonra ifadesi alınan şahıs, söylemek istemediği nedenlerden dolayı evden aldığı bıçakla kendisini sağ bacağından yaraladığını söyledi.

• Akçadağ Başpınar Mahallesi’nde 04.00 sıralarında yönetimindeki 34..5560 plakalı otonun kontrolunu kaybederek elektrik direğine çarpan 39 yaşındaki S.K. adlı şahsın alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı saptandı.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde 52 yaşındaki A.K. adlı şahsa ait kafeslerin asma kilitlerinin kırılarak 9 adet paçalı güvercinin çalındığı, olayla ilgili 39 yaşındaki S.K.’dan şüphelenildiği bildirildi.

• Hekimhan Karadere Mahallesi Kizirli Sokakta inek otlatmakta olan 44 yaşındaki H.Ö. adlı kadın, ineğin çarpması sonucu yaralandı ve Malatya’da tedavi altına alındı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir işhanında, alkollü olan 42 yaşındaki F.G. ve 47 yaşındaki İ.E. adlı şahısların düşerek yaralandıkları bildirildi.

• Zafer Mahallesi’ndeki bir markete hırsız girdiği yolunda 02.45 sıralarında yapılan ihbarı değerlendiren polis, 20 yaşındaki Ü.E. ile 16 yaşlarındaki A.K. ve M.C.Y.’yi yakaladı. Ü.E. polis tarafından, diğer iki şahıs ise adliyece salıverildi.

• Battalgazi Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki F.İ. adlı kadın, ailevi nedenlerle kavga ettikleri eşi aynı yaştaki S.İ.’nin kendisini dövdüğünü ve yastıkla boğmaya çalıştığını öne sürünce, şahıs gözaltına alındı.

• Zafer Mahallesi’nde işyeri bulunan 32 yaşındaki Y.B., kısa süre önce işyerindeki hırsızlık girişimine karışan 16 yaşındaki M.C.Y. adlı şahsı işyerinin önünde görünce, gezmemesi için uyarmak istediğini, şahsın yanında bulunan arkadaşları 21 yaşındaki G.V., M.K. ve M.E.G. ile birlikte saldırıp kendisini dövdüklerini polise bildirdi. Polis M.C.Y. adlı dışındakileri yakaladı.

• Çarmuzu Mahallesi’nde H.A.’ya ait kayısı bahçesinin kenarında boru döşeme çalışmaları için kanal çalışması yapan DSİ’nin araçlarına engel olan ağaçların izinsiz olarak 26 yaşındaki A.A. tarafından kesildiği, ağaç dallarının elektrik kablolarının üzerine düşmesi sonucu iki toprak hattı kablosunun koptuğu, mahallede oturan 47 yaşındaki K.Y., 42 yaşındaki Ö.T., 26 yaşındaki A.Ö., 42 yaşındaki A.Ö., 52 yaşındaki A.Ö. ve 41 yaşındaki Ö.Y. adlı şahıslara ait elektrikli ve elektronik eşyaların zarar gördüğü, A.A. hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Sancaktar Mahallesi civarında 22.00 sıralarında bir arkadaşının evine gitmekte olan 19 yaşındaki M.U.’nun, tanımadığı 5-6 kişi tarafından “Burada ne işin var?” sorusundan sonra dövüldüğü, şahısların kaçtığı bildirildi.

• Salköprü Mahallesi Dilek otobüs durakları karşısında park halinde olan 38 yaşındaki M.Ş.’ye ait park halindeki 44..908 plakalı aracın sağ ön ve sol ön camlarını kıranın belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Polise başvuran 36 yaşındaki A.D., dükkanına emaneten koyduğu baldızına ait 44..368 plakalı aracın, yanında çalışan 17 yaşlarındaki E.A. tarafından dükkan açılmak suretiyle U.A. adlı arkadaşıyla gezmek için alındığını bildirdi ve şikayetçi oldu. İki genç şikayet üzerine yakalandı.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde 01.10 sıralarında polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçan 44..599 plakalı otonun takip sonucu yakalandığı, şoför kısmında alkollü olan 35 yaşındaki O.E.’nin görülmesine rağmen, araçta bulunan 40 yaşındaki M.Ö. ve 24 yaşındaki B.M. adlı şahsın şoförün kendileri olduğunu iddia ettikleri, aşırı alkollü olan 3 şahsın Sümer Polis Merkezi’ne alındıkları ve ifadelerinin alkol etkisi geçtikten sonra alındığı, haklarında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma ve Suç Uydurma” suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

• Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki O.Ş. polise başvurarak, evinin yedek anahtarlarını ev civarında kaybettiğini, birkaç gün sonra evinde 300 TL, 100 dolar ve 55 euro ile 1 altın bileziğin olmadığını fark ettiğini, eve giren hırsızın belirlenmesini ve yakalanmasını istediğini bildirdi.

• Dörtyol mevkiindeki bir mağazada 1 şal, 1 yelek ve 2 hırkanın güvenlik etiketlerini söküp çalmak isterken işyeri çalışanları tarafından yakalanan 48 yaşındaki E.K. adlı kadın, suçlamaları kabul etmedi ve 1 yaşında hasta çocuğu bulunduğunu söyleyince, savcının talimatıyla salıverildi.

• Polise başvuran 62 yaşındaki Ş.B., öğle saatlerinde merkez otobüs duraklarındaki bir ATM’den 300 lira çektiğini, 65 liranın da cebinde olduğunu, parayı çekip durağa yürüdüğünü, 5 dakika sonra otobüse bindiğini, para vermek için elini attığında 365 liranın cebinde olmadığını fark ettiğini bildirdi. Polis yankesiciyi belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• MAŞTİ otogarında akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen 41 yaşındaki A.P.’yi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yakalanan 42 yaşındaki S.E. gözaltına alındı.

• Nuriye Mahallesi’nde oturan 42 yaşındaki E.V., dayısı 65 yaşındaki M.Y.P.’nin altın bozdurmak için kuyumcuya gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, bir gün geçmesine rağmen dönmediğini polise bildirdi ve dayısının hayatından endişe ettiklerini söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• 26 yaşındaki N.U. adlı şahsın Koyunoğlu Mahallesi Okul Sokağa parkettiği 44..087 plakalı otosunun ön camını kıran kişi ya da kişiler aranıyor.

• Doğanşehir Yeni Mahalle’de 46 yaşındaki N.C.’ye ait kahvehanede kumar oynadıkları gerekçesiyle 50 yaşındaki H.U., 39 yaşındaki F.D., 51 yaşındaki C.K. ve 52 yaşındaki M.D. adlı şahıslar kahvehane sahibi ile birlikte yakalandılar. Olay sırasında C.K. adlı şahsın elinde iki zar, önünde 650 lira para, masa ortasında ise 555 lira olmak üzere toplam 1.205 lira paranın bulunduğu belirtildi. Kahvehane sahibi hakkında kumar oynamaya yer temin etme suçundan adli işlem yapılırken diğer şahıslar hakkında idari para cezası uygulandı.

• Yeşilyurt Hıroğlu Mahallesi’nde gece yarısı 00.10 sıralarında 30 yaşındaki O.Ö.’ye ait marketin dışındaki tezgahtan meyve çalınması ile ilgili olarak kamera kayıtlarından belirlenen 33 yaşındaki V.Ç. gözaltına alındı.

• K.Hüseyinbey Mahallesi’ndeki evinde 50 yaşındaki karısı E.K.’yi dövdüğü ve hakaret ettiği öne sürülen 49 yaşındaki A.K. aranıyor.

• Polise başvuran 43 yaşındaki İ.Ö. adlı şahıs, kaldığı otelde sabah uyandığında cebindeki 500 liranın çalındığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki F.D. adlı bayan, 23 yaşındaki kız kardeşi S.D.’nin Elazığ’da ikamet eden Okan adlı şahıs tarafından zorla alıkonulduğunu öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 50 yaşındaki O.K., 20 yaşındaki kızı E.K.’nin Kiltepe’deki spor salonuna gittiğini, geç saate kadar gelmemesi üzerine yaptığı araştırmada, aynı yerde oturan 23 yaşındaki C.Ö. tarafından kaçırılmış olduğunu öğrendiklerini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırıyor.

• Salköprü Mahallesi’nde 37 yaşındaki M.G. savcılığa başvurarak, kendileri aleyhinde iftira ve hakaretlerde bulunup engelli öğrencileri kendi merkezlerine yerleştirdikleri iddiasıyla 35 yaşındaki L.K. ve 42 yaşındaki A.Ö. adlı şahıslar ile 33 yaşındaki Ö.K., 35 yaşındaki H.Y. ve 23 yaşındaki O.G. adlı bayanlardan şikayetçi oldu. Bu kişiler suçlamaları kabul etmediler.

• Bentbaşı Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki S.Y. polise başvurarak 21 yaşındaki kız kardeşi S.Y.’nin sabah ayrıldığı evlerine dönmediğini ve kaybolduğunu bildirdi, bulunmasını istedi.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran 32 yaşındaki N.A., seyyar olarak sebze ve meyve sattığını, Malatya Belediyesi’nde görevli zabıtaların seyyar arabasında bulunan 200 lira tutarındaki sebzelerini alıp götürdüklerini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis, “Güveni Kötüye Kullanma” suç başlığıyla olaya vukuat raporunda yer verirken, Şüpheli olarak Malatya Belediyesi’ni yazdı.

• Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki A.T. adlı kadın, 19 yaşındaki kızı H.T.’nin okula gitmek için evden ayrıldığını, ancak okula gitmediğini öğrendiğini, kendisini telefonla arayan bir şahsın “Benim oğlum ile senin kızın evlenmek üzere aralarında anlaşmışlar. Kızın şu anda benim yanımda. Kızınızı daha sonra karakola getireceğiz” dediğini polise bildirdi. Bir süre sonra polise gelen H.T., kendisinin kaçırılmadığını, kimseden de şikayetçi olmadığını bildirdi.

• Karakavak Mahallesi’nde oturan 55 yaşındaki M.E. adlı şahıs, savcılığa başvurarak 35 yaşındaki kızı M.E.’nin 6 Nisan’da evden ayrıldığını ve geri dönmediğini, yaptığı araştırmada M.V. adlı şahısla birlikte olduğunu öğrendiğini bildirdi. Polis çifti bulmaya çalışıyor.

• Niyazi Mahallesi’nde 45 yaşındaki Ö.T.’ye ait eve kilidini sökerek giren hırsızlarca 1 dizüstü bilgisayar, 1 cep telefonu, 1 hard disk, 1 altın küpe, 1 altın zincir, 1 altın yüzük ile 200 lira para çalındı.

• Şifa Mahallesi’nde 40 yaşındaki M.K.’ya ait evden 700 lira paranın çalındığı bildirildi.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 60 yaşındaki Z.E. adlı kadın polise başvurarak, ailevi nedenlerle tartıştığı 33 yaşındaki kızı D.E. tarafından dövüldüğünü öne sürünce, D.E. hakkında işleme başlandı.

• İnönü Caddesi’nde iki grubun kavga ettiği, 22 yaşındaki Y.Ç.’nin burnunu kırdığı gerekçesiyle 23 yaşındaki İ.S.C.’nin gözaltına alındığı bildirildi.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde oturan 79 yaşındaki N.K. adlı şahıs, arıcılık yaptığını, arılarının ölmeye başlaması nedeniyle 9 bin 600 lira zararının olduğunu, arılarına zarar verenlerden şikayetçi olduğunu polise bildirince polis araştırmaya başladı.

• Yazıhan Yeni Mahalle’de oturan 47 yaşındaki Ş.Y., 37 yaşındaki Z.Y., 40 yaşındaki B.T. ve 42 yaşındaki A.T., komşuları olan 50 yaşındaki M.M.D.’nin köpeğini bağlamadığını, bu köpeğin kendilerine saldırdığı gerekçesiyle şikayetçi oldular.

• Yeşilyurt Onbinkonutlar civarında 11.30 sıralarında polise yapılan ihbar üzerine giden polisler 73 yaşındaki A.K. adlı şahsı yakalarken, tanık olarak ifade veren 55 yaşındaki F.Ş., 34 yaşındaki N.D. ve 38 yaşındaki B.Ö. adlı kadınlar ile 56 yaşındaki M.Ş., bu şahsı köpek ile ilişkiye girerken gördükleri iddiasında bulundular. “Hayasızca Hareket” suçlamasıyla hakkında işlem başlatılan şahıs suçlamayı kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 18.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 28 yaşındaki C.K., daha önce ortak iş yaptığı A.U. adlı şahsın, tanımadığı 10 kişiye kendisini dövdürdüğünü, olay sırasında bayıldığını, daha sonra çağırdığı bir arkadaşı tarafından hastaneye götürüldüğünü, kendisini daha önce de tehdit ettiğini öne sürdüğü A.U. ve diğer şahıslardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis şahısları arıyor.

• Polise başvuran 17 yaşındaki Y.T. adlı kız öğrenci, 16.30 sıralarında dershaneye giderken PTT civarına geldiğinde 25-30 yaşlarında, eşarplı, esmer tenli, kilolu bir kadının kendisini takip ettiğini fark ettiğini, sonra çantasının fermuarının açık olduğunu gördüğünü, çantasından kimliği, 34 lira para ve fotoğraflarının olduğu cüzdanının çalındığını bildirdi.

• Hanımınçiftliği Cevher Dudayev Mahallesi’nde oturan R.T., polise başvurarak, gece yarısı kontrol ettiği 2 adet büyük baş hayvanını sabah bulamadığını, 8 bin lira değerindeki hayvanlarını çalan hırsızın bulunmasını istedi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 26 yaşındaki N.K. adlı kadın, evinin açık olan kapısından giren hırsızın vestiyerdeki cüzdanını çaldıklarını, cüzdanda kendi ve kızına ait kimlikler ile 3 adet altın yüzük ve 250 lira para olduğunu polise bildirdi.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 64 yaşındaki V.A., polisi arayarak, mahkeme tarafından 6 ay boyunca eve alkollü gelmemesi ile ilgili karar verilen 35 yaşındaki A.T.A.7nın yine alkollü eve geldiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis 249 promil alkollü olduğu belirlenen A.T.A. hakkında “Mahkeme Kararına Uymama” suçlamasıyla işlem yaptı.

• Polise başvuran 35 yaşındaki M.M.T., 14 Nisan’da 44..992 plakalı motosikleti ile Milli Egemenlik Caddesi’nde giderken aynı yönde giden 44..330 plakalı aracın aniden sola dönmesi ve durması sonucu bu araca çarptığını ve yaralandığını, araç sürücüsünün kendisini hastaneye götürüp tedavisini yaptırdığını “Olayı iş kazası olarak söyle. Ben motosikletini yaptıracağım” diye tenbihte bulunup telefon numarası verdiğini, ancak daha sonra defalarca aramasına rağmen şahsın telefonlarına cevap vermediğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis aracın sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Polise başvuran 34 yaşındaki B.E. adlı şahıs, Şeyhbayram Mahallesi’ndeki markette telefonu ile oynarken market çalışanı olduğunu söyleyen bir şahsın “Fiyatları mı yazıyorsun?” diye sorduğunu, kendisinin de yazmadığını söylediğini, aralarında hakaret ve darp olayı geçmemesine rağmen marketin sorumlusu hakkında şikayetçi olduğunu söyledi. Polis “Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma” suçlamasıyla olayı araştırmaya başladı.

• Özalper Mahallesi’nde 31 yaşındaki İ.İ.’nin yönetimindeki 27..784 plakalı araca 66 yaşındaki M.R.A. yönetiminde bulunan 44..075 plakalı oto arkadan çarptı. Her iki sürücü de hafif yaralandı.

• Aşağıbağlar Mahallesi’nde oturan 80 yaşındaki H.D. polise başvurarak, eve geldiğinde gömme dolabının kilidinin kırılmış olduğunu, içindeki 1500 dolar ile 2 bin TL’nin çalındığını fark ettiğini bildirdi.

• Savcılığa başvuran 19 yaşındaki B.D. adlı genç kız, kullanmakta olduğu -----@hotmail.com ve -----@hotmail.com adlı e-posta adreslerinin şifrelerinin başkaları tarafından değiştirilerek kullanıldığını, bu adreslere bağlı olarak kullanmış olduğu www.facebook.com isimli web sitesindeki üyeliğine başkalarının arkadaş olarak eklendiğini, bu nedenle şifresini kullanan şahıslardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Akçadağ’ın Doğu Mahallesi’nde M.T.’nin sorumluluğundaki petrol istasyonuna 21..005 plakalı otoyla gelen şahısların 215 liralık benzin, 83 liralık LPG aldıkları, daha sonra para ödemeden kaçtıkları, aracın Gürün’de jandarma tarafından yakalandığı, 29 yaşındaki F.K. ile yanında bulunan Ü.D. hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Pütürge ilçesi Hükümet Caddesi’nde 28 yaşındaki M.D., kardeşleri olan 24 yaşındaki M.D. ve 25 yaşındaki H.D. tarafından dövüldü ve elmacık kemiği kırıldı. M.D. kardeşlerinden şikayetçi olmadı,.

• Yeşilyurt Yakınkent’te oturan 60 yaşındaki İ.A. adlı şahıs, şimdi 35 yaşında olması gereken kardeşi M.A.’nın 12 yıl önce evden ayrılıp geri gelmediğini, en son tahminen 6 yıl önce telefonda konuştuklarını, İstanbul’da olduğunu söyleyen kardeşinden daha sonra haber alamadığını bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Gece 02.15 sıralarında kentte gezerken şüphe üzerine aranan Y.E. adlı şahısta kesici kısmı 43 cm. olan bıçak bulundu.

• 44 yaşındaki H.B. adlı şahsın üniversite otobüs durağında bindiği belediye otobüsünde cep telefonu çalındı.

• Savcılığa başvuran 45 yaşındaki C.B. iş bulmak vaadiyle 115 lirasını alarak kendisini dolandırdığı gerekçesiyle 41 yaşındaki M.D. adlı şahıstan şikayetçi oldu.

• Cevherizade Mahallesi’nde 38 yaşındaki H.G. adlı bayan sürücü 44..735 plakalı otosuyla 55 yaşındaki F.B. adlı bayana çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Polise başvuran 33 yaşındaki T.S., Cezmi Kartay Caddesi’nde tanımadığı bir şahsın gelerek 310 lira tutarında 2 adet altın yüzük aldığını, devamlı müşterileri olan bir şahsın oğlu olduğunu söyleyip yüzüklerin bedelinin hesaba yazılmasını istediğini, borcu şahsın söylediği ismin hesabına yazdığını, daha sonra yaptığı araştırmada şahsın hesabına borç yazdırdığı kişi tarafından tanınmadığını öğrenince dolandırıldığını anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Başharık Mahallesi’nde 21 yaşındaki F.A. ve 22 yaşındaki İ.K. adlı şahıslara ait eve kilit göbeğini kırarak giren hırsız 2 adet dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve hard diski çaldı.

• Çöşnük Necip Fazıl Caddesi’nde 53 yaşındaki S.Y. adlı şahsa ait eve kapı kilit göbeğini kırarak giren hırsızlarca 250 lira para çalındı.

• Hanımınçiftliği Gülsever Mahallesi’nde 24 yaşındaki G.Z.’ye ait eve camını kırarak giren hırsızlarca 82 ekran televizyon çalındı.

• Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Caddesi’nde 33 yaşındaki R.Y.’ye ait eve kapı kilit göbeğini kırarak giren hırsızlarca yatak odasında bulunan 3 bin 800 lira para çalındığı bildirildi.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki A.E. adlı şahıs, polise başvurarak 29 yaşındaki karısı M.E.’nin hastaneye gideceğini söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 56 yaşındaki A.T., 32 yaşındaki oğlu M.T.’nin eve gelmediğini bildirdi. Araştırma devam ederken polise gelen M.T., banka ve maliyeye borçları olduğu için bulunamaması amacıyla eve gitmediğini, ancak sonra eve döndüğünü söyledi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki G.K. adlı kadın, 42 yaşındaki eşi H.K. tarafından dövüldüğü iddiasıyla polise başvurdu. Şahıs hakkında işleme başlandı.

• Polise başvuran 41 yaşındaki L.K. adlı kadın, cep telefonuna, bir içecek firmasından para çıktığı şeklinde mesaj geldiğini, mesajdaki telefonu aradığında şahsın verdiği kimlik numarasına 1.000 lira yatırdığını, daha sonra dolandırıldığını anladığını bildirdi. Polis tarafından yapılan araştırmada dolandırıcının kullandığı kimliğin Şanlıurfa Siverek nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki İ.H.T.’ye ait olduğu saptandı. Bu şahıs dolandırıcılık suçlamasıyla aranıyor.

• Gece polise başvuran 23 yaşındaki S.K. adlı bayan, eski ev arkadaşı olan 27 yaşındaki B.Ç. ile arkadaşı 37 yaşındaki E.İ.’nin kendisini telefonla arayıp hakaret ve tehdit ettikleri iddiasında bulununca polis B.Ç. adlı bayan ile E.İ. adlı şahsın ifadesini aldı.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin denetimi sonucu ele geçirilen esrar hammaddesi 13 kök hint kenevirini eken 40 yaşındaki Ö.Ö. hakkında işlem yapıldı.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 36 yaşındaki M.Ö.’yü 4 gram esrarla yakaladı.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin denetimi sonucu ele geçirilen esrar hammaddesi 13 kök hint kenevirini eken 40 yaşındaki Ö.Ö. hakkında işlem yapıldı.

• Yeşilyurt Gözene Köyü Değirmenbaşı mevkiinde Orman Müdürlüğü’ne ait 4 dönümlük orman arazisini tarla yapmak için açtığı saptanan 53 yaşındaki A.Ö. hakkında işleme başlandı.

• Doğanşehir Elmalı köyünde oturan 58 yaşındaki A.D. adlı kadın, 45 yaşındaki komşusu S.O. adlı kadının tartışma sonucu evini taşladığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

• Merkez Karakaş köyü civarında kablo yakıldığı ihbarı üzerine giden jandarma, 44..215 plakalı kamyonet içerisinde 150 kilo yakılmış bakır tel ele geçirdi. Bakır kabloların faaliyette bulunmayan iplik fabrikasından çalındığının saptandığı, 44 yaşındaki K.K. ve 37 yaşındaki A.G. hakkında işleme başlandığı bildirildi.

• Akçadağ Büyükçimiş Köyünde 26 yaşındaki C.Y. ve 57 yaşındaki H.Y. adlı kadınlarla 76 yaşındaki A.Y. adlı şahıs, ailevi nedenlerle birbirlerini dövdüler.

• Yazıhan Buzluk Köyü civarında 27 yaşındaki C.G. iş makinesi ile giderken 34 yaşındaki M.Ö. yönetiminde bulunan 44..856 plakalı otoyla çarpıştı. Sürücüler arasında kavga çıktığı, M.Ö.’nün C.G.’yi yumrukla yaraladığı bildirildi.

• Merkez Alhasuşağı köyünde inşaat hafriyatı dökmekte olan 36 yaşındaki İ.C., yönetimindeki 34..9016 plakalı kamyonun devrilmesi sonucu altında kalarak yaralandı.

• Jandarma tarafından Dilek yol ayrımında durdurulan 44..380 plakalı araçta, DDY’na ait hurda demir parçaları ele geçirildi. Demirlerin Hekimhan DDY’den çalındığı saptanırken olayla ilgili olarak 37 yaşındaki A.D, 39 yaşındaki S.D., 51 yaşındaki H.G. ile D.Ö. adlı şahıslar yakalandı.

• Yazıhan Gövük Köyü Kuruçay’da serpme ile balık avlayan 33 yaşındaki N.K. ve 30 yaşındaki İ.K. adlı şahıslar jandarma tarafından yakalandılar. İki şahısa 214’er lira para cezası uygulandı.

• Dilek Kasabası’nda 66 yaşındaki A.K., kayısı alım satımı yüzünden anlaşmazlık çıkan 43 yaşındaki S.Ş. adlı kadını ölümle tehdit ettiği iddiası üzerine, ifadesi alınıp salıverildi.

• Pütürge Aktarla Köyünde 20 yaşındaki Ö.A. ve 33 yaşındaki Ş.A., iki adet ruhsatsız av tüfeğiyle yakalandı.

• Yeşilyurt Gözene Değirmenbaşı mevkiinde 28 dönüm orman arazisinde ağaçları kesip tarla yeri açan 45 yaşındaki Ü.F. hakkında işleme başlandı.

• Yeşilyurt Seyituşağı Köyünde 29 yaşındaki A.K. adlı avcı, canlı keklik ve ruhsatsız av tüfeğiyle yakalandı.

• İnönü Üniversitesi kampusunde afiş astığı gerekçesiyle 20 yaşındaki G.S.D. adlı kız öğrenci hakkında yasal işlem başlatıldı. Öğrenciye para cezası uygulandı.

• Doğanşehir Sürgü Kasabası’nda oturan 23 yaşındaki S.Ö., telefon hattına bir içecek firmasından ödül kazandığına dair mesaj gelmesi üzerine aradığı ve kendisini genel müdür olarak tanıtan 35 yaşındaki Y.K. adlı şahsa 200 lira gönderdikten sonra dolandırıldığını anladı. Araştırmaya başladı.

• Darende’den Malatya yönüne gelmekte olan 25 yaşındaki H.D. yönetiminde bulunan 44..508 plakalı oto Kürecik mevkiinde virajı alamadı ve toprak yığınına çarptı. Araçta bulunan 29 yaşındaki O.B. ve 35 yaşındaki S.D. yaralandılar.

• Erhaç Havaalanı’nda Almanya’ya gitmek isteyen 25 yaşındaki M.Ö. ve 28 yaşındaki T.D. adlı şahısların evraklarının polis kontrolunda vizelerinin sahte olduğu anlaşılınca, şahıslar gözaltına alındı.

• Doğanşehir Polat’ta 52 yaşındaki C.K. adlı şahıs hakkında akaryakıt istasyonunda kaçak akaryakıt bulundurduğu gerekçesiyle idari para cezası uygulanmak üzere tutanak tutuldu.

• Konak beldesinde oturan 19 yaşındaki T.E. adlı gencin, aynı yerde oturan 14 yaşındaki İ.S.A. adlı kızı kaçırdığı ve Elazığ’a götürdüğü, gençlerin aranmakta oldukları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız