SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• 27 yaşındaki Y.K. adlı şahıs Cevherizade Mahallesi’ne direksiyon kilidi ile kilitleyerek parkettiği 44..139 plakalı motosikletinin çalındığını bildirdi.

• Ferhadiye Mahallesi Hamikoğlu Sokakta 32 yaşındaki M.Y.’ye ait işyerinin vitrin camları gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı.

• Polise başvuran 16 yaşındaki B.Ö. adlı kız, kendisini takip ettiği gerekçesiyle 45 yaşındaki H.K. adlı kadından şikayetçi oldu. İfadesi alınan H.K. serbest bırakıldı.

• Dilek yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonuna 21.30 sıralarında yakıt ikmali için gitmekte olan 24 yaşındaki İ.Y. yönetiminde bulunan 44..718 plakalı belediye otobüsünün yan camının kırıldığı, sürücünün aracı durdurarak taşın geldiği yere koştuğu, ancak karanlık olması nedeniyle kimseyi göremediği bildirildi.

• Akçadağ’da mahkemelik olan 74 yaşındaki İ.D. ile 60 yaşındaki M.D. adlı akrabaların mahkeme konusu olan bir olay yüzünden kavga edip birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Akçadağ Aktepe Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki S.Y. adlı kadın, birlikte oturduğu 18 yaşındaki kızı G.Ç.’nin evden ayrılıp geri dönmediğini polise bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Akçadağ Aktepe Mahallesi’nde N.K. adlı kız çocuğun mutfaktaki fare zehiri tabletlerinin bir tanesini çiğnediğini gören 26 yaşındaki annesi N.K. tarafından hastaneye getirildiği ve tedavi ettirildiği bildirildi.

• Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi’nde oturan 82 yaşındaki M.K. adlı şahıs, akıl hastası olan 41 yaşındaki oğlu A.K.’nin sobayı devirmesi sonucu elinin yandığını, oğlunun ayrıca evin camlarını kırdığını polise bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Pütürge Çengelli köyünde ruhsatlı av tüfeğini oturulan alanda açık vaziyette taşıyan 31 yaşındaki R.İ. adlı şahsa 70 lira idari para cezası uygulandı.

• Ferhadiye Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki H.B. adlı kadının ilaç içerek intihar girişiminde bulunması nedeniyle Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, ifadesi alınan kadının psikolojik sorunları ve sara hastalığının bulunduğunu, sinirlendiği zaman kendisini kaybettiğini, olay gecesi 01.00 sıralarında polisi aradığını ve sonra ambulansın geldiğini hatırladığını, bu arada ilaç içip içmediğini hatırlamadığını söylediği bildirildi.

• 65 yaşındaki M.K., polise başvurarak 33 yaşındaki oğlu R.V.’nin evlerinden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Cumhuriyet Çarşısı’ndaki bir işyerinde 56 yaşındaki C.A. adlı şahsın dolandırıldığı, bu şahsın polise verdiği ifadede, amcasına ait işyerinde emaneten bulunduğu sırada gelen telefona baktığını, arayan şahsın kendisini komiser diye tanıtıp internet üzerinden bu telefonla yurt dışındaki terör örgütlerine faks çekilip, konuşma yapıldığını, bu nedenle telefonun dinlemeye alınacağını, işyeri telefonunun kimin kullandığının tespiti için vereceği telefon numaralarına para yüklemesi yapılması gerektiğini söylediğini, bunun üzerine şahsın verdiği telefona 635 lira gönderdiğini, sonra dolandırıldığını anladığını anlattı. Polis araştırmaya başladı.

• Aile kavgası ile ilgili ifadesi alınan 45 yaşındaki S.Ö., 25 yaşındaki kızı S.U.’nun 29 yaşındaki damadı R.U. ile anlaşmazlığı nedeniyle boşanmak istediğini bu nedenle 40-50 gündür yanında olduğunu, bunu bahane eden damadı ile 54 yaşındaki babası Ra.U.’nun “Gelinimizi bize neden göndermiyorsun?” diyerek tehditte bulunup dövdüklerini, ardından da kızının çalıştığı işyerine giderek kızını dövdüklerini öne sürdü. Polis baba-oğul hakkında işleme başladı.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde 47 yaşındaki F.D.’ye ait evden 1 adet yarı otomatik yivsiz av tüfeği çalındı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde 35 yaşındaki İ.Ö.’nün apartmanın bahçesine kilitlemeden bıraktığı 46..825 plakalı motosikleti çalındı. Çevrede yapılan araştırmada motosikletin 20 yaşlarında 3 kişi tarafından götürüldüğünün belirlendiği, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Fahri Kayahan Bulvarı’ndaki bir inşaatta çalışan 37 yaşındaki M.İ.’nin, 7. kattaki havalandırma boşluğundan 6. kattaki boşluğa düşerek yaralandığı öğrenildi.

• Özalper Mahallesi’ndeki bir işyerinin sahibi olan 37 yaşındaki E.S.Y. adlı kadının kapı arkasına astığı çantasındaki cüzdanın çalındığı, daha önce müşteri olarak gelen ancak kimliği saptanamayan 35-40 yaşlarındaki bir kadından şüphelendiği bildirildi.

• Polise başvuran 27 yaşındaki S.B., cep telefonunun çalındığını, ararken 25 yaşındaki Ş.Ö.’ye ait işyerinde gördüğünü işyeri sahibinin telefonu 35 yaşındaki M.Z. adlı şahsın sattığını söylediğini belirtirken, Ş.Ö. telefonu 400 lira karşılığında satın aldığını, bu nedenle M.Z.’den şikayetçi olduğunu söylerken, M.Z. telefonu oğlu F.Z.’nin bulduğunu söyleyerek getirdiğini, kendisinin de sattığını söyledi. Oğul hakkında “Hırsızlık”, baba ile telefoncu hakkında ise “Çalıntı Mal Almak ve Satmak” suçlamasıyla işlem başlatıldığı bildirildi.

• 33 yaşındaki M.G. adlı kadın, Tevfik Temelli Caddesi’nde E.B. adlı şahsın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Polis E.B.’yi arıyor.

• Akçadağ Doğu Mahallesi’nde 41 yaşındaki S.Y.’nin çalıştığı işyerinin bahçesindeki sondaj kuyusu yanından sürücü, kondaktör, termik role ve otomat çalındığı bildirildi. Aynı yerde 44 yaşındaki B.U.S.’ye ait kayısı bahçesindeki evden de elektrik saatinin çalındığı öğrenildi.

• Pütürge ilçe merkezinde kayıp oldukları belirtilen M.Y. ve V.Y. adlı akraba kızların, polisler tarafından bulunarak ailelerine teslim edildikleri belirtildi.

• Polise başvuran M.Ş.Ö. adlı genç, kardeşi ile birlikte belediye otobüsüyle çarşıya giderken Yakınkent otobüs durağında aralarında husumet bulunan H.K. adlı şahsın otobüsün yolunu kestiğini, içeriye girerek kendisini ve kardeşini dövdüğünü bildirdi. Polis H.K.’yi arıyor.

• Yakınkent Yavuz Selim Caddesi’nde H.İ.Ö. adlı gencin H.K. tarafından ekmek bıçağı ile sırtından yaralandığı bildirildi.

• Fırat Mahallesi İpek Caddesi’nde 01.00 sıralarında yüksek sesle müzik çalınan 44..282 plakalı otonun polis ekibi tarafından durdurulmak istendiği sırada kaçtığı, yapılan araştırmalar sırasında aracın İstiklal Mahallesi Kozkökü Sokak üzerinde bulunduğu, araçta bulunan 28 yaşındaki G.K. adlı kadın ile araçtan inmemek için direnen 28 yaşındaki O.T. adlı şahsın “orantılı güç kullanılarak” ekip otosuna alındığı sırada bir polis memurunun sağ kolundan yaralandığı, araçta 1 adet bıçak bulunduğu, bu sırada olay yerine gelen 27 yaşındaki R.Ş. adlı şahsın aracın kendisine ait olduğunu söylediği, G.K.’nin ifadesi alındıktan sonra salıverildikleri, “Görevi Yaptırmamak İçin Direnmek, Memura Mukavemet, Kasten Yaralama, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Suç Üstlenme, Bıçak Bulundurma” suçlamalarıyla adliyeye verilen O.T. ve R.Ş.’nin ise adliyece “alkolden işlem yapılarak” serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Cevherizade Mahallesi’nde gece yarısı şüphe üzerine durdurulup aranan H.G. adlı gençte 1 adet bıçak bulundu.

• 03.00 sıralarında Mehmet Buyruk Caddesi’nde alkollü olarak birbirleriyle kavga eden 26 yaşındaki C.B., 28 yaşındaki E.A., 27 yaşındaki C.A., 28 yaşındaki M.F.K. ve 30 yaşındaki M.E.A. şikayetçi olmayınca savcının talimatıyla salıverildiler.

• Polise başvuran 61 yaşındaki Z.E., sabit telefondan arayan bir şahsın kendisini güvenlik görevlisi olarak tanıtıp telefon aracılığıyla internet üzerinden yasa dışı konuşmaların yapıldığını, bunun saptanması için bankadan kontör olarak kullanılmak üzere para yüklemesi gerektiğini söylediğini, şahsın verdiği numaralara 6136 lira gönderdikten sonra dolandırıldığını anladığını bildirdi. Polis dolandırıcıyı bulmaya çalışıyor.

• Orduzu Pınarbaşı Göleti çevresine gezmeye giden T.K., F.K., H.Y. ve Y.S.E. adlı çocukları dövdükleri bildirilen O.ve F.adlı şahısların belirlenmesine ve yakalanmalarına çalışılıyor.

• Başharık’ta oturan 75 yaşındaki N.G., 27 yaşındaki torunu G.K.’nin kendisine hakaret ettiğini, balkon kapı camı ile pencereleri kırıp üzerine bıçakla yürüdüğünü polise bildirince G.K. gözaltına alındı. G.K.’nin gözetim altında olduğu Beydağı Polis Merkezi’nde olay çıkardığı, bu nedenle “Mala Zarar Verme, Hayasızca Hareket ve İcrai Rezalet” suçlamasıyla da hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

• Polise başvuran 26 yaşındaki S.H., Halep Caddesi’ndeki evlerinde iken 27 yaşındaki ağabeyi S.H.’nin yemek yapmadığı için kendisini dövüp bileğini yaraladığını, bıçak savurduğunu bildirdi ve şikayetçi oldu. S.H. gözaltına alındı.

• 21.10 sıralarında polise başvuran 46 yaşındaki M.A., Abdulgaffar Mahallesi’nde tanımadığı 4 kişi tarafından dövüldüğünü, bu kişilerin 02..500 plakalı otoya binip uzaklaştıklarını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 30 yaşındaki Z.S., ve 34 yaşındaki F.K. adlı kadınlar ile 33 yaşındaki Ç.K. adlı şahıslar, Fırat Mahallesi’ndeki evde otururken dışarıda küfreden şahıslar olduğunu duyduklarını, dışarıya çıktıklarında O.D., U. Ve B.isimli şahısların yanı sıra tanımadıkları birinin daha olduğunu gördüklerini, bu kişilerin evlerini taşladıklarını, Z.S.’yi dövüp kaçtıklarını öne sürdüler. Polis 01.00 sıralarında meydana gelen bu olayla ilgili araştırmaya başladı.

• 00.20 sıralarında Atatürk Caddesi’ndeki işyerini kapatmadıkları için polislerce tutanak tutulmak istendiği sırada işyeri sahipleri olan 42 yaşındaki M.Ç. ve 40 yaşındaki A.T.’nin zorluk çıkarıp tehditlerde bulundukları öne sürülürken, işyeri sahipleri de polis memurları M.Ç., M.C. ve M.Ç.’den şikayetçi oldular.

• Fırat Mahallesi’nde 59yaşındaki A.D.’ye ait şahsa ait eve mutfak penceresine merdiven dayamak suretiyle camı kırarak giren hırsız, antrede asılı olan ceket cebinden 100 lirayı çaldı.

• Savcılığa başvuran 32 yaşındaki G.P., kendisinin Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’ndeki bir işyerini işlettiğini, apartman komşusu olan 40 yaşındaki K.A.’nın sürekli tehdit ve hakarette bulunduğunu,a aracına bindiği zamanlarda araçtaki pompalı tüfeği gösterip gözdağı verdiğini, şahsın 1 yıl önce taşındığını ancak yine işyerine gelip kendisini dövdüğünü, tehditte bulunduğunu, müşteri kaybettirdiğini ve maddi zarara uğrattığını öne sürerken, K.A. suçlamaları kabul etmedi.

• Nasuhi Caddesi’ndeki marketten 1 adet kolonya ve pastırmayı parasını ödemeden tişörtünün altına saklayarak çıkartmak isteyen 31 yaşındaki B.K., alarmın çalması üzerine işyeri sorumlusu tarafından yakalandı. Polise teslim edilen şahısta 1 adet de bıçak çıktı.

• Fuzuli Caddesi’nde 23 yaşındaki Y.G.’nin arkadaşı G.K. ile yürürken, yanından geçen 48 yaşındaki O.A.Z. adlı şahıs tarafından herhangi bir şey söylenmeden dövüldüğü öne sürülünce şahıs gözaltına alındı.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde işyerine ait direğe monte edilmiş trafo ile uğraşan şahısları gören güvenlik görevlileri, 3 kişiden 34 yaşındaki O.K.’yi yakaladılar. 01.45 sıralarında yakalanan O.K., polise teslim edildi. Daha önce aynı trafodan 20 metre bakır kablo çalındığı belirtilirken, yakalanan şahıs suçlamayı reddetti.

• Sanayi Sitesi’nde 54 yaşındaki A.Ö. adlı şahsın işyeri önünde bulunan sabitlenmiş durumdaki demir düzeltme örsü yerinden sökülerek çalındı.

• Yeşiltepe Atatürk Mahallesi’nde A.S.Ç. adlı çocuk, vitrin üzerindeki anahtarı almak için çekmeceyi çektiği sırada vitrinin üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralandı ve TÖTM’de tedavi altına alındı.

• Yaralı olarak Koyunoğlu Mahallesi’nden hastaneye getirilen 21 yaşındaki N.C. adlı şahıs, minibüsten inince başının döndüğünü ve düştüğünü, ambulansla hastaneye götürüldüğünde ayağının kırıldığını öğrendiğini bildirdi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki E.G. adlı kadın, 16 yaşındaki kızı B.G.’nin evden kimliğini ve sağlık karnesini alıp ayrıldığını ve geri dönmediğini polise bildirerek, bulunmasını istedi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 49 yaşındaki H.A. adlı şahsa ait eve kapısını zorlayarak giren hırsızlarca 1 cep telefonu, 1 fotoğraf makinesi, çocuğuna ait kimlik ve 25 parça giyim eşyası, 1 ceviz kaplama saz, 1 altın yüzük, 1 altın küpe, 1 gümüş set ile 1 kol saati çalındı.

• Arguvan’da yoğun dumanı fark eden polis ekibinin gittiği bahçede bulunan 23..719 plakalı aracın tamamen yandığı, LPG’li aracın gaz kaçağından yanmış olabileceğinin değerlendirildiği belirtilirken, aracın sahibi hakkında bilgi verilmedi.

• Doğanşehir’de polise başvuran 20 yaşındaki Ö.Y. adlı şahıs, 44..673 plakalı otosuyla giderken bir şahsın otostop “çektiğini”, şahsı aracına aldığını, bir süre gittikten sonra su doldurmak için durduğunu ve araçtan indiğini, şahsın ilçenin Cumhuriyet Meydanı’nda araçtan indiğini, kendisinin yemek yemek üzere aracı parkettiği sırada aracın ön bölmesindeki cüzdanının olmadığını fark ettiğini bildirdi. Polislerle birlikte şahsı aramaya çıkan Ö.Y., aracına aldığı otostopçu E.M.’yi tanıdı. Polis tarafından yakalanan ve yaşı 18’den küçük olan E.M., cüzdanı kendisinin çaldığını, içinden 150 lira aldığını, cüzdanı ise Karslılar Caddesi’nde taşın altına koyduğunu itiraf etti. Cüzdan ve içerisindeki kimlikler belirtilen yerde bulunurken, E.M. gözaltına alındı.

• Polise başvuran 29 yaşındaki Y.B. adlı kadın, boşandığı eşi 46 yaşındaki C.D’nin kendisini arayıp görüşmek istediğini söylediğini, kabul etmemesi yüzünden tehditte bulunduğunu bildirdi. Polis şahsı 1 bıçakla yakaladı.

• F.U. adlı çocuk, öğle saatlerinde Akpınar Mahallesi’nde yanına gelip, zorla ceplerini arayan ve para isteyen G.A.’dan şikayetçi olurken, polis bu kişiyi aramaya başladı.

• Sivas Caddesi’nde oturan 21 yaşındaki K.K. adlı üniversiteli, derslerinin kötü olması nedeniyle bunalıma girip fazla miktarda hap yuttu ve bileklerini jiletle yaralayarak intihara kalkıştı. Daha sonra pişman olup ambulans çağıran K.K. tedavi altına alındı.

• Merkez Yaka Köyü’nde 49 yaşındaki E.K.’nin
bahçesindeki panoda bulunan elektrik saati çalındı.

• Hanımınçiftliği’nde oturan 49 yaşındaki İ.Ö. polise başvurarak, 20 yaşındaki kızı S.Ö.’nün evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Özalper Mahallesi’nde 21.30 sıralarında polisi arayan C.E. adlı gencin, aralarında husumet bulunan 19 yaşındaki M.K.’nin kendisini dövmek için evinin önüne geldiği ihbarı üzerine giden polis şahsı 1 adet bıçakla yakaladı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki S.K. adlı kadın, 15 yaşındaki kızı S.K.’nin ayrıldığı evlerine geri dönmediğini bildirerek, bulunmasını istedi.

• Fahri Kayahan Bulvarı’ndaki bir inşaata iş sormaya giden 19 yaşındaki M.A., kazaen yere düştü ve sol bileğini kırdı.

• Yavuz Selim Mahallesi’nde 35 yaşındaki H.P. adlı kadına ait evdeki çantadan cep telefonu çalındı.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde oturan 54 yaşındaki Ş.S. polise başvurarak, 23 yaşındaki kızı S.S.’nin işe gitmek için sabah evden ayrıldığını, daha sonra kızının işe gitmediğini öğrendiğini, gidebileceği yerlerde bulamadığını, kızının daha önce iki kez isteyen ve red cevabı alan O.T. adlı şahıs tarafından kaçırılmış olabileceğini düşündüğünü bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Şifa Mahallesi’nde 33 yaşındaki M.T. yönetiminde bulunan 44..772 plakalı otonun çarptığı 61 yaşındaki Ş.Y. ağır yaralandı.

• Polis tarafından şüphe üzerine aranan 25 yaşındaki V.B., 23 yaşındaki E.K., 21 yaşındaki C.C.D. ve 24 yaşındaki M.B.Ö.’nün üzerinden 20 gram esrar çıktı, şahıslar gözaltına alındı.

• Aralarında köy merası anlaşmazlığı bulunan 77 yaşındaki A.Ö., 57 yaşındaki M.Ö., 32 yaşındaki O.Ö. ile 46 yaşındaki N.G. adlı şahıslar, Darende Çarşı Meydanı’nda karşılaşınca birbirlerini döverek yaraladılar.

• Polise başvuran 53 yaşındaki M.B. adlı kadın, eski eşi olan 59 yaşındaki A.B.’nin boşandıktan sonra çeşitli bahanelerle Cevherizade Mahallesi’ndeki evine geldiğini, gitmesini istediği zaman tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu, son olarak alkollü bir şekilde gelip oğlunu görmek istediğini söyleyerek içeri giren eski eşiyle aralarında tartışma çıktığını, oğlunun babası tarafından tehdit edildiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. A.B. ise polise, susma hakkını kullanarak ifade vermedi ve gönderildiği adliyece salıverildi.

• Göztepe Mahallesi’nde 46 yaşındaki M.A.K.’nin yönetiminde bulunan 44.019 plakalı oto ile 52 yaşındaki F.K. adlı bayan sürücü yönetimindeki 44..805 plakalı otonun çarpıştığı, ilk otoda bulunan M.İ. adlı çocuğun yaralandığı bildirildi.

• 49 yaşındaki N.A. adlı şahsı arayıp, kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcının, şahsa kredi kartlarıyla işlem yapıldığını, yapanın tespiti için vereceği numaraya para göndermesini söylemesi üzerine şahsın 455 lira gönderdiği, dolandırıcının tekrar para istemesi üzerine olayın farkına vardığı bildirilirken, polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Savcılığa başvuran 67 yaşındaki B.A. adlı şahıs ile 76 yaşındaki E.A. adlı kadın, A.A.’nın 6 yıl önce vefat eden oğulları olduğunu, oğullarının ölümünden sonra E.A.’nın kardeşi olan 50 yaşındaki H.K. ve 46 yaşındaki M.K.’nın, yeğenlerinin kimlik bilgisi ile İstanbul’daki bir bankadan para çektiklerini, bankanın araması ile olayın farkına vardıklarını bildirip, ölen oğulları adına para çeken bu kişilerden şikayetçi olduklarını söylediler. Polis H.K.’nın ifadesini alırken, M.K.’yı arıyor.

• Polise başvuran 43 yaşındaki Y.A. adlı kadın, evden ayrılan ve daha önce de kaybolan oğlu N.A.’nın geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• 50 yaşındaki F.D. adlı kadın, akşam saatlerinde evden ayrılan oğlu A.D.’nin geri dönmediğini belirterek polisten oğlunu bulmalarını istedi.

• 50 yaşındaki R.G. adlı kadın, oğlu Ü.G.’nin kayıp olduğunu bildirdi ve bulunarak kendisine teslim edilmesini istedi.

• 31 yaşındaki R.D. adlı kadın, kızı S.D.’nin kendisiyle birlikte çalıştığı işyerinden rahatsız olduğunu söyleyip ayrıldığını, kendisinin de işten çıktıktan sonra eve gittiğinde kızının olmadığını gördüğünü, arayıp bulamadığını polise bildirerek, daha önce de kaybolan kızının bulunmasını istedi.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki R.A. adlı kadın, 30 yaşındaki eşi C.A.’nın kendisini dövüp evden dışarı attığını polise bildirdi. Polis şahsı arıyor.

• Çarmuzu’daki süt fabrikasında çıkan yangınla ilgili ifadesi alınan işletme müdürü 48 yaşındaki T.E., dışarıdayken aranarak yangının kendisine bildirildiğini, geldiğinde yangın ve itfaiye müdahalesinin devam ettiğini gördüğünü, iki saatlik çalışma sonucu yangının söndürüldüğünü, olay sırasında daha önce işyerinde çalışan ve 4-5 ay önce işine son verdikleri M.D.’nin kapı önünde, orada bulunanlara hitaben “Bırakın yansın” dediğini öğrendiğini, olayın bu kişi tarafından yapıldığının tespiti halinde şikayetçi olduğunu söyledi. Polis M.D.’yi arıyor.

• M.Mustafapaşa Mahallesi’nde buzdolabındaki tansiyon ilacını şeker zannederek yiyen A.Y. adlı çocuk zehirlenme şüphesiyle ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• 43 yaşındaki B.K. adlı şahsı arayıp kendisini polis olarak tanıtan, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söyleyip bunların yakalanabilmesi için verdiği hesap numarasına para göndermesini isteyen şahsa bu kişinin bir miktar para gönderdiği ve daha sonra dolandırıldığını anladığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 35 yaşındaki T.O., bir internet sitesinden ürün satın almak için bir üye ile cep telefonundan irtibata geçtiğini, anlaşarak 550 lira parayı şahsın verdiği kimlik numarasına banka şubesine yatırdığını, daha sonra kargo gelmeyince dolandırıldığını anladığını bildirdi. Polis olayla ilgili olarak kimlik bilgileri kullanılan 37 yaşındaki S.Y., 45 yaşındaki H.M. ile O.Ç. adlı şahısları arıyor.

• Hekimhan’da piyasaya korsan CD sürüldüğü ihbarı üzerine 31 yaşındaki M.K.’ya ait işyerinde arama yapıldığı, 2 bilgisayar kasası, 356 adet boş CD, 50 adet DVD, 46 adet boş DVD-R ile korsan yolla çoğaltılmış bandrolsuz 158 adet CD ve DVD elde edildiği, bilgisayarlarda çok sayıda görüntü olduğunun saptandığı, malzemelere el konularak polisçe soruşturmaya başlandığı bildirildi.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi Günay Caddesi’nde 23.30 sıralarında park halinde olan 44..856 plakalı kamyona, 44..603 plakali minibüs arkadan çarptı. Şahısların minibüsü kontak anahtarını üzerinde bırakarak olay yerini terk ettiği belirtilirken, kamyon sürücüsü 36 yaşındaki A.A. şikayetçi olmadı. Bir gün sonra polis merkezine gelen 25 yaşındaki S.Ş. ve 21 yaşındaki A.İ.Ş. adlı şahıslar, minibüste kendilerinin olduğunu, kaza sırasında minibüsü A.İ.Ş.’nin kullandığını, alkollü oldukları için kaza yerinden kaçtıklarını söylediler. A.İ.Ş. hakkında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak, Suç Delillerini Gizlemek” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• Pütürge Çengelli köyünde ruhsatlı av tüfeğini oturulan alanda açık vaziyette taşıyan 31 yaşındaki R.İ. adlı şahsa 70 lira idari para cezası uygulandı.

• Kuluncak Karaçayır Köyü’nde 61 yaşındaki M.Ş.’nin, bahçesine sınır olan köy ilköğretim okulunun bahçe sınırına taş yığarak okul bahçe sınırını değiştirdiği yolundaki şikayet üzerine hakkında işleme başlandı.

• Battalgazi Kemerköprü Köyünde 17 yaşındaki M.Y., traktörünü vermediği için tartıştığı 37 yaşındaki M.Ö.’yü yumrukla yaraladı.

• Arapgir Onar Köyünde 70 yaşındaki D.K. adlı şahıs tartıştığı 55 yaşındaki karısı M.K.’yi yumrukla yaraladı.

• Pütürge Taşmış Köyünde 67 yaşındaki C.B. traktörünü tamir ettirirken, 38 yaşındaki H.B.’nin traktörü çalıştırması sonucu teker ile duvar arasında kalarak ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Doğanşehir Gövdeli beldesinde 47 yaşındaki B.K.’nin özel ağaçlandırma yapmak için Orman İşletmesi’nden kiraladığı araziye çalışmak üzere iş makinesiyle gittiği sırada 69 yaşındaki M.H. ve 56 yaşındaki H.K.’nin kepçenin önüne geçerek çalışma yapılmasını engelledikleri gerekçesiyle haklarında işlem yapıldı.

• Akçadağ Ortaköy Mehmetuşağı mezrasında 82 yaşındaki S.İ.’ye ait eve gece mutfak penceresinden giren hırsızlar, ev sahibinin 72 yaşındaki eşi Z.İ.’ye ait çantadan 1900 lira para, 4 altın bileziği çaldılar. Jandarma olayla ilgili olarak 15 yaşındaki Y.T. ve 20 yaşındaki E.İ. isimli şahısları 4 bilezikle yakaladı ve gözaltına aldı.

• Doğanşehir Söğüt Beldesi Diyaybayır mevkiinde maden arama ruhsatı ile 36 yaşındaki A.K.’nin beyaz çimento üretiminde kullanılan madeni işletme ruhsatı olmadan sevkettiği gerekçesiyle hakkında işleme başlandı.

• Akçadağ Yağmurlu Köyünde 39 yaşındaki O.A.’nın bahçe sınırı anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı eniştesi 47 yaşındaki M.P.’yi ruhsatsız av tüfeğiyle tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında işlem başlatıldı.

• Yazıhan Gövük Köyü Kuruçay mevkiinde yasak yöntem olan tırıvırı ağı ile balık avlamakta olan 46 yaşındaki Y.D. yakalandı ve 214 lira idari para cezası uygulandı.

• Akçadağ Kömekavak köyünde 83 yaşındaki H.Ş. adlı şahıs, ailevi nedenle tartıştığı 49 yaşındaki karısı C.Ş.’yi elle vurarak yaraladı ve hastanelik etti.

• Akçadağ Kayadibi Köyünden Esenbey Köyüne gelmekte olan 34 yaşındaki İ.Ş. yönetiminde bulunan 44..780 plakalı kamyonet, lastiğinin patlaması sonucu şarampola yuvarlandı. Araçta bulunan 56 yaşındaki H.Ş. yaralandı.

• Battalgazi ilçesinden Yarımcahan köyüne gitmekte olan 37 yaşındaki T.K. adlı bayan sürücü yönetimindeki 44..127 plakalı otomobil, aşırı hız yüzünden şarampola yuvarlandı. Kazada sürücü ile araçta bulunan 68 yaşındaki R.K. ve 33 yaşındaki S.K. adlı bayanlar ile 22 yaşındaki E.H. yaralandı.

• Dilek Uğrak Mahallesi’nde 26 yaşındaki G.A. yönetimindeki 44..048 plakalı aracın çarptığı 81 yaşındaki B.Ö. yaralandı.

• Adıyaman’dan Malatya yönüne gelmekte olan 49 yaşındaki İ.A. yönetiminde bulunan 44..625 plakalı kamyonet Cumhuriyet Örnekköy civarında tarlaya devrildi, 23 yaşındaki F.C. adlı bayan yaralandı.

• İnönü Üniversitesi kampusundeki kız yurdunda kalan 20 yaşındaki T.K. adlı öğrenci, merdivenden düşerek yaralandı ve TÖTM’de tedavi edildoi.

• Kuluncak Yünlük mezrasında içmesuyu kaynağının kenarına çöp döken 56 yaşındaki H.K. adlı şahsa jandarma devriyesi tarafından idari işlem yapıldı.

• Doğanşehir Söğüt’te oturan 36 yaşındaki Ş.D., savcılığa başvurarak husumeti bulunan 37 yaşındaki N.G. adlı kadının çocuklarını öldürmekle tehdit ettiğini öne sürdü. Soruşturmaya başlandı.

• Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 24 yaşındaki Ö.F.D.’nin, asansöre binme sırası yüzünden tartıştığı 36 yaşındaki A.İ.Ö.’yü yumruklayarak yaraladığı bildirildi.

• Beydağı beldesinde 32 yaşındaki G.K. adlı kadının bahçede kaynattığı süt tenceresinin üzerine düşen 2 yaşındaki kızı E.K. ağır şekilde haşlandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Yazıhan Ambarcık köyünde 34 yaşındaki A.A., balık ağlarına zarar verdiği gerekçesiyle 44 yaşındaki T.T.’yi yumrukla yaraladı.

• Dilek beldesinde 51 yaşındaki R.K.’nin hasmı 37 yaşındaki B.K.’yi ölümle tehdit ettiği öne sürüldü.

• Arguvan Koyuncu köyünde 57 yaşındaki A.H.K. adlı şahsın, arazi anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı 22 yaşındaki S.C. ve 58 yaşındaki Y.C. adlı kadınları ölümle tehdit ettiği, ayrıca hakarette bulunduğu, olay sırasında alkollü olduğu öne sürüldü.

• Doğanşehir Kurucaova’da 39 yaşındaki M.B.’nin babasından kalan arazilerin paylaşımı sırasında 49 yaşındaki ağabeyi İ.B.’ye hakaret ettiği iddiasıyla ağabeyinin şikayeti üzerine hakkında işlem başlatıldığı bildirildi.

• 1. OSB’deki tekstil fabrikasında çalışan 24 yaşındaki S.K. adlı şahıs, kot pantolon dikimi yaparken dalgınlık sonucu iğnenin sol el başparmağına batarak içinde kırılması sonucu yaralandı.

• İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki A.Y., fakültenin tuvaletinde başının dönmesi sonucu yere düştü ve başını beton zemine çarpınca yaralandı.

• Yazıhan Buzluk Köyünde 44 yaşındaki Ş.Y. adlı şahıs ile 19 yaşındaki Y.Y. adlı bayan ve 16 yaşındaki H.Y. ile 12 yaşındaki R.Y. adlı erkek çocuklar, araziden topladıkları mantarı yemeleri sonucu zehirlenerek hastanelik oldular.

• İnönü Üniversitesi kampusü içerisinde 22 yaşlarındaki F.A. adlı bayan, sahipsiz sokak köpeği tarafından sağ omzundan ısırılarak yaralandı. 15.00 sıralarındaki olayda yaralanan F.A., TÖTM’de tedavi edildi.

• Pütürge’den Doğanyol yönüne gitmekte olan 56 yaşındaki H.P. yönetiminde bulunan 02..896 plakalı kamyonet, yağış ve kaygan yol nedeniyle karşı yönden gelen 28 yaşındaki A.M. yönetiminde bulunan 34..027 plakalı kamyonetin sağ tarafına çarptı. Kazada A.M. ile aracında bulunan 63 yaşındaki A.G. yaralandı.

• Dilek’te oturan 26 yaşındaki F.Y. adlı kadın, eşi 54 yaşındaki A.Y. tarafından sürekli kötü muameleye uğradığı yolunda savcılığa yaptığı şikayet üzerine, savcının talimatıyla Kadın Sığınma Evi’ne alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız