SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Milli Egemenlik Caddesi’nde 02.00 sıralarında alışveriş yaptığı 31 yaşındaki E.G.’ye sahte 20 TL para veren şahıs ayrıldıktan sonra durumun farkına varan işyeri sahibi polise başvurdu. Şahıs aranıyor.

• Savcılığa başvuran 37 yaşındaki A.H. adlı kadın, bir süre gayrı resmi olarak birlikte yaşadığı 32 yaşındaki R.K. adlı şahısla anlaşamadıkları için ayrıldıklarını, ancak son 2.5 aydır bu şahsın kendisini rahatsız ettiğini, kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. R.K. hakkında adli işlem yapıldı.

• 58 yaşındaki A.Ö., camide namaz kıldıktan sonra dışarı çıktığında ceketinin cebindeki cüzdanının olmadığını fark etti ve cüzdanında bulunan banka kartlarını iptal için bankasına gittiğinde, ATM’den 400 lira çekildiğini öğrendi. A.Ö. polise başvurdu, yankesicinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Hanımınçiftliği’nde oturan 38 yaşındaki M.B. adlı kadın, sabah 07.00’de okula gitmek üzere evden ayrılan 16 yaşındaki kızı E.B.’nin geri dönmediğini bildirdi ve polis tarafından bulunmasını istedi.

• Dabakhane Mahallesi’nde 13.45 sıralarında alkollü olarak nara atan ve çevreyi rahatsız eden 19 yaşındaki H.U., üzerinde ekmek bıçağı bulununca gözaltına alındı.

• Başharık Mahallesi’nde 51 yaşındaki Y.G. adlı kadının yemek yaparken açık bıraktığı kapıdan giren hırsızın, kapı arkasında asılı ve içinde kimlik, gözlük ve gümüş küpe bulunan kol çantasını çaldığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 48 yaşındaki İ.P., bir duruşma çıkışında kendisine ve tanıklarına hakaretlerde bulunduğunu öne sürdüğü aynı yaştaki S.L.’den şikayetçi oldu. S.L. ise bu kişi tarafından dolandırıldığı, şahsın tefecilik yaptığı iddiasında bulunup kendisi hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki Ö.T.A., polise başvurarak evden ayrılıp geri dönmeyen 17 yaşındaki kızı M.A.’yı bulamadığını, kızının 19 yaşındaki Y.K. tarafından kaçırılıp alıkonulduğundan şüphelendiğini bildirdi. Polis kızı ve şahsı arıyor.

• Özsan Sanayi Sitesi’nde 30 yaşındaki Ü.A.Ç.’yi, tartışma sırasında yüzünden bıçakla yaraladığı öne sürülen M.Ş. aranıyor.

• Havaalanı kavşağında 52 yaşındaki B.Ç. yönetiminde bulunan 44..510 plakalı kamyonun durdurularak tartıldığı, alınan takograf raporunda gün içerisinde farklı saatlerde kullanılmış banka kartı üzerine görevlileri yanıltmak için yapılmış çipi kullandığı, takograf çıkıntısı ile sahte çipin muhafaza altına alındığı, şahıs hakkında evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

• Yıldıztepe Mahallesi’ndeki evlerinde zehirlenme sonucu sabaha karşı hastaneye getirilen 57 yaşındaki E.H. ve 30 yaşındaki D.H. adlı bayanlar ile 60 yaşındaki Z.H. adlı şahıs tedavi altına alındılar. Ailenin, gündüz yemek yapılan ocaktaki közü havanın soğuk olması nedeniyle mangala çekerek içeri aldıkları ve buradan çıkan gazdan zehirlendikleri belirlendi.

• Polise başvuran 77 yaşındaki C.A., önceden de tanıdığı olan 66 yaşındaki H.Ç.’nin Akpınar’daki dükkanına giderek 6 bin lira para verdiğini, işyerinden ayrılıp geri döndüğünde, H.Ç.’nin parayı çaldırdığını söylediğini bildirdi. Polis hırsızı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• K.Hüseyinbey Mahallesi’nde 40 yaşındaki B.B. adlı şahsa ait işyerinin Sivas Caddesi’ne bakan tarafından kapı kilidini kırarak giren hırsızlarca 20 bin lira tutarında çeşitli marka sigara çalındı.

• Yeni Cami Civarında 76 yaşındaki B.B. adlı şahsın yanına gelen 50-60 yaşlarındaki dolandırıcının 500 Brasil yazan yabancı parayı verip karşılığında 200 lira aldığı, dolandırıldığını bir süre sonra fark eden B.B.’nin polise başvurduğu bildirildi.

• Yıldıztepe’de 40 yaşındaki H.Y.’nin yöneticisi olduğu okulun 2.5 metre uzunluğundaki korkuluk demirinin çalındığı, zanlı olarak okulun eski öğrencilerinden E.G.’nin yakalandığı bildirildi.

• K.Hüseyinbey Mahallesi’nde Y.D. adlı kızı dövdükleri gerekçesiyle R.T., S.B., H.K., Ü.Y. ve F.O. aranıyor.

• Kaynarca Mahallesi’ndeki kavgayla ilgili ifadesi alınan 62 yaşındaki F.T. adlı kadın, 1 yıldan beri kiracısı olan 39 yaşındaki H.A.’nın kiracısını vermediğini, parayı istediğinde bu şahsın karısı olan 38 yaşındaki N.A.’nın kendisini tehdit ettiğini öne sürerken, ifadeleri alınan karı koca ev sahibinin oğlu 25 yaşındaki M.E.T.’nin de akşam kapılarını tekmeyle kırdığı iddiasında bulundular. Polis olayla ilgili soruşturmaya başladı.

• Topsöğüt’te 49 yaşındaki Y.B.’nin müteahhitliğini yaptığı inşaatın kalorifer dairesinden 2 adet devri daim motorunun çalındığı bildirildi.

• İnönü Caddesi’ndeki bir işyerinden hırsızlık yaptığı öne sürülen 43 yaşındaki Ş.Y. adlı şahsın, işyeri sormlusu 28 yaşındaki E.G. tarafından yakalandığı bildirildi. E.G., ifadesinde şahsın poşet içerisinde bulunan 2 gömlek ve 2 tişörtün üzerine takılı olan alarm aparatlarını kerpeten ile söktüğünü, ayrıca üzerine giymiş olduğu gömleği de yine mağazadan 2 gün önce alarm aparatını kırarak aldığını öne sürdü. Mallar işyerine teslim edilirken Ş.Y. polisçe teslim alındı, kerpetenine el konuldu. Şahıs adliyece, “Adli Kontrol” koşuluyla salıverildi.

• 02.00 sıralarında Koyunoğlu Mahallesi’nden polisi arayan 47 yaşındaki Y.K. adlı kadın, eşi Y.K. ile boşanma davalarının devam ettiğini, akşam saatlerinde apartman girişindeki panonun önünde eşinin bir şeyler yaptığını gördüğünü, konuşmadan yanından gecip daireye çıktığında elektrik ve telefonun kesik olduğunu fark ettiğini, aşağıya indiğinde elektrik ve telefon kablosunun kesilmiş olduğunu gördüğünü, eşinin daha önce de aynı kabloları kestiğini, bu son olayı da onun yaptığını düşündüğünü bildirdi. Polis Y.K.’yi arıyor.

• İnönü Caddesi Dörtyol mevkiinde 38 yaşındaki M.C. adlı kadın 16 yaşındaki kızı B.C. ile yürürken, yanlarına yaklaşan M.A. adlı şahsın kızı dövüp küfrettiği, müdahale eden annesine de hakaret edip kaçtığı bildirildi. M.A. aranıyor.

• Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan 50 yaşındaki M.Y. adlı kadın, sabah evden çıkan 23 yaşındaki kızı F.Y.’nin geri dönmediğini, psikolojik sorunları bulunan kızının hayatından endişe ettiğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• 32 yaşındaki D.K. adlı şahsın parkettiği 44..008 plakalı motosikletinin üzerine bıraktığı kask çalındı.

• Doğanşehir Yeni Mahallede kavgaya müdahale eden polislere elindeki bıçakla saldırdığı öne sürülen 23 yaşındaki E.Ö.’nün yanı sıra kavgaya karışan 38 yaşındaki S.Ö., 20 yaşındaki M.Ü., 37 yaşındaki M.N. ve 25 yaşındaki M.N. gözaltına alındılar.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 19.20 sıralarında yol verme yüzünden 44..777 plakalı otoda bulunan 20 yaşındaki Ş.C., 22 yaşındaki E.N., 23 yaşındaki E.İ. ve 23 yaşındaki A.T.K. ile 44..305 plakalı araçta bulunan 29 yaşındaki O.G., 27 yaşındaki F.A. ve 24 yaşındaki G.S. kavga ettiler. Kavgaya polis müdahale etti ve gözaltına aldı. Şahıslardan O.G. ve A.T.K.’nin üzerinde birer bıçak da bulundu.

• İzzetiye Mahallesi Hasan Varol Sokakta 03.00 sıralarında iki şahsın alkollü olarak çevreyi rahatsız ettikleri ve park halindeki araçlara zarar verdikleri ihbarı üzerine giden polis, 68 yaşındaki V.İ. adlı şahsa ait 06..61 plakalı aracın sol ön camının kırıldığını belirledi. Araca zarar verip çevreyi rahatsız eden H.G. ve 20 yaşındaki F.E. adlı şahıslar gözaltına alındı.

• Saray Mahallesi’nde 36 yaşındaki H.Y.’ye ait olan ve 1 yıldır boş duran evden su sayacı çalındı.

• Şehirgösteren’de belediye otobüsüne binip şehir merkezine gelen O.T. adlı lise öğrencisi gencin, içerisinde kimlik bulunan cüzdanı yankesicilik yoluyla çalındı.

• Zafer Mahallesi’nde 22.30 sıralarında park halinde olan 22 yaşındaki M.B.’ye ait 44..915 plakalı araç içerisinde bir kişinin olduğu ve çevreden görülünce kaçtığı ihbarı üzerine çevrede araştırma yapan polis, 30 yaşındaki S.K.’yi yakaladı. Görgü tanığı S.K.’yı teşhis edince şahıs “Hırsızlığa Teşebbüs” suçlamasıyla gözaltına alındı.

• Polise başvuran 21 yaşındaki S.A., Zafer Mahallesi’nde bulunan bir fatura ödeme yerine doğalgaz faturası yatırdığını, ancak bir süre sonra bu faturanın ödenmediğine dair gaz şirketinden kesme ihbarnamesinin geldiğini, faturasını ödemeyen fatura tahsilat yerinden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis bu kişiyi bulmaya çalışıyor.

• Hanımın Çiftliği Mahallesi’nde park halinde olan 34 yaşındaki Ü.K.’ye ait 44..644 plakalı otonun teybi çalındı.

• Battalgazi yolu üzerinde şüphe nedeniyle aranan 29 yaşındaki A.G. adlı şahsın üzerinde kuru sıkı tabanca bulundu.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde 45 yaşındaki M.K.’ya ait evden, içerisinde ev sakinlerinin kimlikleri, sağlık karneleri, 1 çeyrek altın ve 500 lira bulunan çanta çalındı.

• Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 16 yaşlarındaki G.Ö. adlı kızın ablası 21 yaşındaki Y.Ö. polise başvurarak, sabah 06.00 sıralarında kardeşinin evde olmadığını fark ettiğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• 22.20 sıralarında İskender Mahallesi’nde bir aracın içindeki iki şahsın şüpheli hareketleri üzerine aracın durdurulup arandığı, üst bagaj kısmında tek fişeklik el yapımı silah ile buna ait 1 adet dolu fişek bulunduğu, araç sürücüsü 38 yaşındaki S.A.’nın gözaltına alındığı bildirildi.

• Aslanbey Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki E.K., akşam evinde iken adını sonradan öğrendiği Y.T. adlı şahsın telefonla kendisine tehdit ve hakaret içerikli mesaj attığını, bir gün önce de aynı şahsın 5 kişi ile birlikte önüne çıktığını, kendisini dövmeye çalıştıklarını, kaçarak kurtulduğunu polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Yakalanan Y.T. adliyece salıverildi.

• Otobüste yolculuk yapmakta olan 19 yaşındaki E.G., 34 yaşındaki F.Ö., 23 yaşındaki E.S. ve 22 yaşındaki B.Ö. adlı bayanlar arasında çıkan ağız münakaşası kavgaya dönüşünce olaya polis müdahale etti. 21.00 sıralarındaki olayla ilgili ifadeleri alınan bayanlar serbest bırakıldı.

• Fahri Kayahan Bulvarı’nda yapılan trafik denetimi sırasında durdurulan 44..914 plakalı aracın camlarının koyu siyah filmle kaplı olması nedeniyle ceza uygulanmak istenince, araçta bulunan 30 yaşındaki V.A. ile 20 yaşındaki T.M.A.’nin polislere karşı koydukları, hakaret ettikleri, zor kullanılarak gözaltına alındıkları, gönderildikleri adliyece salıverildikleri bildirildi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 33 yaşındaki B.S.’ye ait eve oturma odasının pwc olan kapısını zorlayarak açıp giren hırsızın dizüstü bilgisayar çaldığı belirlendi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki M.K., sabah uyandığında evine balkon kapısından girilmiş olduğunu fark ettiğini, ancak herhangi bir şey çalınmadığını polise bildirdi.

• Akçadağ Kotangölü Mahallesi’nde 62 yaşındaki A.A.’ya ait bahçedeki barakadan elektrik saati ve panosu çalındı.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde, açıkta tütün satan 33 yaşındaki S.Y. adlı şahsa görevliler tarafından, açıkta ve faturasız tütün sattığı için ceza yazıldığı, buna itiraz eden S.Y.’nin Malatya’daki işyerini arayıp görevlilerden 49 yaşındaki İ.Ö. ile görüştürdüğü, daha sonra ceza tutanağını imzalaması söylenen S.Y.’nin bunu imzalamadığı, İ.Ö.’nün şahsın telefonunu yere atınca kırdığı, S.Y.’nin İ.Ö. ve 49 yaşındaki Ö.M. adlı görevlilerden malına zarar verdikleri gerekçesiyle şikayetçi olduğu bildirildi.

• Arapgir’de belediyeye ait bir inşaattın eksik demirlerinin 34 yaşındaki B.K. adlı şahıs tarafından alındığı iddiası üzerine şahsın ifadesi alındı.

• Doğanşehir Polat kavşağına, 2 hafta önce tren raylarının bakımı için bırakılan 300 adet beton traversten 238’indeki trifon ve gergi kıskacının sökülerek çalındığı, görevli 39 yaşındaki M.G. tarafından polise bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşilyurt’ta polise başvuran 70 yaşındaki A.K., sabah cebini kontrol ettiğinde içerisinde 500 dolar ile kimlik ve kredi kartları bulunan cüzdanını bulamadığını bildirdi. Araştırmaya başlandı.

• Hamidiye Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki S.Ö. adlı kadın, 49 yaşındaki eşi m.M.Ö.’nün geçim sıkıntısı yüzünden alkol alıp kendisine hakaret ettiğini öne sürünce şahsın ifadesi alındı.

• Başharık Mahallesi’nde 56 yaşındaki H.D. adlı şahsın evinin bodrum katındaki deponun kilidi kırılarak, porselen takımının bulunduğu 2 kolinin, çelik tencere, çaydanlık, kaşık vb. gibi eşyaların bulunduğu 1 kolinin yanı sıra dogalgaz malzemeleri, el aletleri ile terlik ve ayakkabıların çalındığı bildirildi.

• Milli Egemenlik üst kavşağında 24 yaşında M.T.’ye ait büfede alışveriş yapan 55-60 yaşlarındaki şahsın 100 lira uzattığı, dalgınlığından yararlanıp bu parayı ve paranın üstü olan parayı alarak dolandırıcılık suçunu işlediği bildirildi. Polis şahsı arıyor.

• Nasuhi Caddesi’nrdeki bir işyerinin sorumlusu olan 44 yaşındaki N.Ç., 50 yaşındaki N.Ö. adlı şahıs ile 28 yaşındaki G.Ö. adlı kadının çocuk arabası ile kasadan geçerken durdurduğunu, arabaya baktığında 185 lira değerinde çeşitli ürünler bulduğunu bildirdi ve şikayetçi oldu. İfadeleri alınan N.Ö. ve G.Ö. serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki C.Ö., 20 yaşındaki kızı D.Ö.’nün evlerine dönmediğini bildirdi ve polisten kızının bulunmasını istedi.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde 60 yaşındaki H.İ.K.’ya ait depodan 2 şahsın hırsızlık yaptığı yolunda 01.30 sıralarında haber alması üzerine şahsın depoya gittiği, depo yanındaki boş arsada el arabası üzerinde çalınan fayansları ve deponun tel örgüsünün kesilmiş olduğunu gördüğü ve polisi haberdar ettiği bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• 23.50 sıralarında devriye gezen polis ekibi, İskender Mahallesi’nde 44..021 plakalı oto içerisinden havaya 4-5 el ateş edildiğini fark edince bu aracı kovalamaya başladı. Takip edilen otonun Kirişçi sokakta yakalandığı, 32 yaşındaki G.D. adlı şahsın üzerinde olayda kullanılan 1 adet tabancanın ele geçtiği, olay yerinde de 5 adet boş kovan bulunduğu, şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde 37 yaşındaki G.S.’nin apartman boşluğuna koyduğu 2 bisiklet çalındı.

• 21 yaşındaki K.D. adlı bayan, polise başvurarak 0531… nolu telefondan rahatsız edildiğini bildirince, polis araştırmaya başladı.

• Paşaköşkü’ndeki işyerinde çay demlemekte olan 27 yaşındaki A.T., tüpün alev alması sonucu yüzünün yanması üzerine Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde 39 yaşındaki M.N.B.’nin apartman girişine koyduğu 2 bisikletin çalındığı bildirildi.

• Turgut Temelli Caddesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 17 yaşındaki S.F. adlı genç, teyzesinin kızını takip eden A.isimli şahısla kavga ettiği sırada, şahsın kendisini sol omzundan bıçakladığını bildirdi. Polis A.’nın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Akpınar’da 15.00 sıralarında alacak verecek yüzünden 43 yaşındaki S.K.’yı dövdükleri gerekçesiyle A.ve F.D. adlı şahıslar aranıyor.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki Ç.K., daha önce evinin taşlanması nedeniyle şikayetçi olduğu U.adlı şahsın evine gelip konuşmak için dışarıya çağırdığını, çıktığında bu şahıs ile yanında bulunan O.D. tarafından dövüldüğünü bildirdi. Polis iki şahsı aramaya başladı.

• Darende’nin Heyiketeği Mahallesi’ndeki ahşap evde elektrik kontağı yüzünden sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangına itfaiye müdahale etti ve evde bulunan 65 yaşındaki S.G., 31 yaşındaki İ.G., 33 yaşındaki D.G. ve A.G., dumandan etkilenince hastaneye kaldırıldı. Yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

• Doğanyol ilçesi İshak Mahallesi’nde 19 yaşındaki R.H.’nin, kavga ettiği 28 yaşındaki R.T. tarafından karnından ve sol bacağından bıçaklandığı, yaralının Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, R.T.’nin ise polise teslim olduğu bildirildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 51 yaşındaki M.K.G.’ye ait işyerinde 200 lira para ve cep telefonu çalındı.

• Polis tarafından Akpınar’da 42 yaşındaki K.G.’ye ait kahvehanede kumar oynayan H.D., A.A., V.A. ve K.G. adlı şahıslar masadaki 430 lira para ile yakalandılar. Paraya, kamuya geçirilmek üzere el konulduğu, kumar oynayan şahıslara 143’er lire idari para cezası uygulandığı, işyeri sahibi hakkında ise adli işleme başlandığı bildirildi.

• Sivas Caddesi’nde 29 yaşındaki K.C.’nin apartman girişine 2 dakikalığına bıraktığı, içerisinde uydu malzemeleri olan poşet ve çanta o arada çalındı.

• Çarşıya gelmek için belediye otobüsüne binen 35 yaşındaki A.A.İ., otobüsten indiğinde pantolonunun arka cebinde bulunan, içerisinde kimlikleri, 50 lira para ve fotoğraflarının olduğu cüzdanın yankesicilik yoluyla çalındığını fark etti.

• Fırat Mahallesi’nde apartmanlarının bahçesinde top oynayan D.G. adlı çocuk, apartman sakinlerinden Z.G. tarafından dövüldü. Çocuk verdiği ifadede top oynarken yanlarına gelen Z.G.’nin kızdığını, sonra kendilerinin top oynayama devam ettiklerini, bir süre sonra şahsın tekrar gelip kızdığını, arkadaşlarının kaçtığını ve kendisini yakalayan Z.G. tarafından dövüldüğünü bildirdi. Polis şahsı arıyor.

• İstiklal Mahallesi’nde 30 yaşındaki V.K.’ya ait işyerinde 18.30 sıralarında silahlı kavga bulunduğu ihbarına giden polis, işyeri önünde ve içerde 4 kovan, 1 mermi bulup, mermi isabet izleri saptadı. İşyeri sahibinin bulunamadığı, bir süre sonra yakalandığı, üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca bulunduğu belirtildi. İşyerine baskın düzenleyenlerin belirlenemediği belirtilirken, olayın “Silahla İşyeri Basma, Karşılıklı Silahlı Kavga, Genel Güvenliği Tehlikeye Düşürme, Ruhsatsız Silah ve İşyerinde İzrar” suç başlıklarıyla kayda alındığı, “meçhul” olan saldırganların saptanmasına ve yakalanmalarına çalışıldığı bildirildi.

• Kernek Mahallesi’nde 41 yaşındaki R.K.’ye ait 2 bisikletin çalınmasıyla ilgili olarak E.T., S.Ş. ve Y.B. adlı çocuklar yakalandı. E.T.’nin, Mehmet Buyruk Caddesi’nde 55 yaşındaki N.Ö.’ye, Cevherizade Mahallesi’nde 36 yaşındaki R.E.’ye ait bisikletleri de çalan kişi olduğu belirtildi.

• Akşam saatlerinde Sanayi Karakolu bölgesinde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 42 yaşındaki N.D., 44..089 plakalı otosunu park etmek isterken S.P. adlı şahsın bıçakla saldırıp kendisini kovaladığını, L.adlı şahsın sopa ile saldırıda bulunduğunu, bu şahıslardan kaçarak kurtulduğunu, daha sonra otosuna zarar verildiğini gördüğünü belirtti. Olay sırasında yaralanan 29 yaşındaki K.S. ise, söz konusu otoda kendisinin de bulunduğunu, indikleri sırada saldıran iki şahsın N.D.’yi kovaladıktan sonra geri dönüp kendisine saldırdıklarını, S.P.’nın kendisini kalçasından yaraladığını, L.’nin ise sopa ile vurduğunu anlattı. Polis bıçağı da olay yerinde atıp kaçan S.P. ve L.adlı şahısları arıyor.

• Savcılığa başvuran 73 yaşındaki H.D., haklarında şikayetçi olduğu 41 yaşındaki H.K. ve 45 yaşındaki H.A.'nın, kendisine ait emekli ikramiyesini aldıklarını, daha önceden tanımadığı 3-4 kişinin yanına gelip “buraları terk et” diye tehditte bulunduklarını öne sürerek şikayetçi oldu. İfadesi alınan iki şahıs, H.D.’ye yatacak yer, yiyecek, içecek verdiklerini, para almadıklarını, tehdit etmediklerini, kimseyi de azmettirmediklerini öne sürdüler.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde 57 yaşındaki M.S.’ye ait evden elektrik sayacı çalındı.

• Kiltepe Mahallesi’nde 70 yaşındaki V.Y. adlı şahsa ait evden 1.100 lira paranın çalındığı bildirildi.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde bir işyerinde çalışan 33 yaşındaki F.U., polise başvurarak, öz ağabeyi S.U.’nun çalıştığı işyerine gelerek elindeki senedi kendisine imzalatmak istediğini, “sana borcum yok” diyerek senedi imzalamayacağını söylediğinde abisinin kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Polis S.U.’yu arıyor.

• Emniyet Pasaport Şubesi’ne başvuran ve daha önce pasaport almadığını söyleyip yeni pasaport isteyen 30 yaşındaki C.K. ile ilgili yapılan bilgisayar araştırmasında, bu şahsa 2003 yılında 1 yıl süreli pasaport verildiği belirlendi. Şahıs ifadesinde, hatırlamadığı bir süre önce nüfus cüzdanını kaybettiğini ve yenisini çıkarttırdığını, 2003’te de pasaport almadığını, gösterilen nüfus cüzdanındaki bilgilerin kendisine ait olduğunu, ancak fotoğrafın kendisine ait olmadığını, fotoğraftaki kişinin daha önce mahallelerinde oturan ve kardeş olan E.ve E.adlı şahıslardan birine benzediğini, iki şahsın benzerliği nedeniyle hangisi olduğunu tam olarak çıkaramadığını anlattı. Polis olayla ilgili araştırmaya başlarken iki kardeşi arıyor.

• Zaviye Mahallesi’ndeki kavgayla ilgili ifadesi alınan 36 yaşındaki M.T., 22.00 sıralarında işyerinde 37 yaşındaki A.T. adlı şahısla oyun oynarken, şahsın hile yaptığını, neden yaptığını sorduğunda, hakarette bulunup kendisini dövdüğünü, elinden kurtulup polisi aradığını, polislerle Sümer Polis Merkezi’ne geldiğini, burada A.T.’nin “Şikayetçi olursan seninle dışarıda görüşürüz” tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. A.T. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki F.T. polise başvurarak, 01.00 sıralarında evinin kapı zilinin çaldığını, giriş kapısına baktığında 31 yaşındaki M.S. ve 22 yaşındaki Y.A.’yı gördüğünü, 3 yıl önce kısa süreliğine işyerinde çalışan ve uygunsuz davranışları nedeniyle gelmemesini istediği M.S.’nin kendisini tehdit ettiğini, şikayetçi olduğunu söyledi. Polis iki şahsı yakaladı.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki E.A., daha önce arkadaşlık yaptığı B.Y.’den tehdit ve hakaret içerikli mesajlar geldiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. B.Y. polisçe aranıyor.

• Hacıabdi Mahallesi’ndeki bir inşaatın önünden geçen 51 yaşındaki T.A., bayına taş düşmesi sonucu yaralandı.

• 28 yaşındaki M.Ş., 22.00 sıralarında İnönü Caddesi’nde eşi ile aralarında çıkan tartışma sonucu kaynı T.S. ve onun arkadaşı S.G. tarafından dövüldüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. İki şahıs aranıyor.

• Niyazi Mahallesi’nde 22.30 sıralarında polisi arayan 21 yaşındaki S.G. ve 31 yaşındaki M.G. adlı kardeşler, önceden tanımadıkları 25-30 yaşlarındaki 3 kişi tarafından bıçakla tehdit edilip dövüldükleri iddiasında bulundular. Polis araştırmaya başladı.

• Darende Heyiketeği Mahallesi’nde 29 yaşındaki H.A. adlı kadının bulunmadığı bir sırada evine giren hırsız ya da hırsızlarca 3 adet altın bilezik, 2 tam altın, 8 yarım altın ile 30 çeyrek altın çalındı. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Doğanşehir’de gece polise başvuran 41 yaşındaki Z.S., evinde iken 45 yaşındaki eşi M.S.’nin alkollü olarak eve geldiğini, vefat eden kayınvalidesini kastederek “Onu sen öldürdün. Ben de seni ve oğlunu öldüreceğim” diyerek kendisini ve oğlunu ölümle tehdit etmesi üzerine akrabalarına sığındığını, eşinin elinde bıçakla gelip kendisini sorduğu sırada polislerin geldiğini bildirdi. M.S. hakkında işlem yapıldı.

• Beylerderesi’nin Ankara yönüne doğru yol kenarında bulunan sökülmüş tabelayı alan birinin olduğu ihbarı üzerine giden polis, at arabasıyla giden 18 yaşındaki U.A.’yı yakaladı. U.A. ifadesinde, demir tabelayı yol kenarına atılı olduğu için aldığını, amacının hırsızlık olmadığını öne sürdü. Şahıs hakkında işlem yapıldı.

• Yıldıztepe Mahallesi’ndeki bir evde gece meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan 35 yaşındaki H.A., aralarında husumet olan 27 yaşındaki Y.A.’nın kasıtlı olarak evinde yüksek sesle müzik dinleyip kendisini rahatsız ettiğini, bunu sürekli yaptığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Y.A. hakkında “Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• 32 yaşındaki M.A. adlı bayan, ailevi konudaki anlaşmazlık yüzünden kendisini dövdüğünü öne sürdüğü 35 yaşındaki abisi M.A.’yı şikayet etti.

• Savcılığa başvuran 23 yaşındaki B.K., 43 yaşındaki M.S.D.’nin kendisini işe aldıracağı gerekçesiyle 350 lirasını dolandırdığını öne sürdü. Polis şahıs hakkında işleme başladı.

• Savcılığa başvuran 35 yaşındaki E.A., S.G.’ye sattığı arabayı geri alması için 32 yaşındaki B.K., 33 yaşındaki H.B.O., 32 yaşındaki İ.Ö. ve 46 yaşındaki S.G. tarafından tehdit edildiği iddiasında bulundu.

• Savcılığa başvuran 51 yaşındaki İ.K., kefil olduğu yeğeninin borçlarını ödeyememesi nedeniyle 45 yaşındaki Ö.Ç. ve H.Ç. tarafından tehdit edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

• Yenihamam Mahallesi’ndeki caminin bahçesinde abdest almak için ceketini çıkaran 83 yaşındaki D.N.’nin cebindeki cüzdan çalındı.

• Polise başvuran 24 yaşındaki Ş.D., yanından ayrılan 50 yaşındaki babası M.D.’nin kayıp olduğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde 23.00 sıralarında silahla ateş eden 28 yaşındaki H.E., olayda kullandığı silahla yakalandı.

• Zaviye Mahallesi’nde 48 yaşındaki H.Y.’ye ait bisikleti evin önünde çaldıkları gerekçesiyle R.S.Ö. ve B.D. adlı çocuklar yakalandılar.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki V.Y. adlı kadın, akşam saatlerinde zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

• Turgut Özal Mahallesi’nde araziden topladıkları mantardan yapılan yemeği yiyen 25 yaşındaki E.S. ve 50 yaşındaki S.S. adlı bayanlar ile 56 yaşındaki O.S. adlı şahıs zehirlenince hastaneye kaldırıldılar.

• Paşaköşkü’nde 65 yaşındaki F.P. adlı kadın, 3 aydır kira vermeyen bu nedenle para istediği kiracısı 28 yaşındaki H.K.’nin kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde 31 yaşındaki karısı O.Ç.’yi dövdüğü gerekçesiyle 33 yaşınhdaki E.Ç. hakkında işlem başlatıldı.

• Turgut Özal Mahallesi’nde 31 yaşındaki A.D. adlı kadın, maddi nedenlerle tartıştığı 37 yaşındaki eşi M.D. tarafından dövüldü

• Kavaklıbağ Mahallesi’nde 31 yaşındaki S.A., işyeri yakınında kavga eden tanımadığı şahısları ayırmaya çalışırken, şahıslardan birinin elindeki bıçağın elini kesmesiyle yaralandı.

• 38 yaşındaki M.S. adlı şahsın, bindiği belediye otobüsünde 385 lira parası yankesicilik yoluyla çalındı.

• 24 yaşındaki Y.B., tanımadığı 3-4 kişi tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

• İsmetiye Mahallesi’nde 42 yaşındaki İ.E. adlı şahsın beklerken yanına gelen şahıslarca dövüldüğü, olayla ilgili M.Y. ve Ö.Y. adlı şahısların arandığı bildirildi.

• Turgut Özal Mahallesi’ndeki bir sitenin güvenlik görevlileri hırsızlık şüphesiyle bir kişiyi yakalayıp polisi haberdar ettiler. 16 yaşındaki İ.K. polise teslim edilirken, yanındaki M.T. adlı şahsın kaçtığı bildirildi. İki gencin 29 yaşındaki E.S.’ye ait otodan telefon çaldıkları bildirildi.

• Doğanşehir’de cep telefonu hırsızlığı yaptıkları öne sürülen Ö.Ç. ve K.M.M. yakalandı.

• Hekimhan’daki olayla ilgili ifadesi alınan 41 yaşındaki K.K. adlı kadın, evinde iken kızının sopa ile yere vurduğunu, bunun üzerine alt katta oturan 37 yaşındaki Z.Y. adlı kadının evine gelip kendisine hakaret ettiğini anlattı. İki kadın birbirlerinden şikayetçi olmadılar.

• Savcılığa başvuran 34 yaşındaki D.Ü. adlı kadın alışveriş için gittiği Milli Egemenlik Caddesi’ndeki işyerinde, adını bilmediği tezgahtarın anlayamadığı bir nedenle kendisine ağır hakaretlerde bulunup tehdit ettiğini öne sürünce, 33 yaşındaki F.Ö. adlı tezgahtar bayanın ifadesi alındı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 02.45 sıralarındaki kavgaya polis müdahale etti. 50 yaşındaki D.K.Y., kendisini 46 yaşındaki K.Ç.’nin ölümle tehdit ettiği iddiasında bulundu. Şahıs 1 adet bıçakla yakalandı.

• Saray Mahallesi’ndeki bir evde 00.45 sırahlarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 24 yaşındaki O.A. adlı kadın, evde 33 yaşındaki F.T. adlı şahısla alkol aldıklarını, alkolun etkisiyle kıskançlık yüzünden tartıştıklarını, evden ayrılmak istediğinde F.T.’nin izin vermediğini, ancak kendisinin şikayetçi olmadığını anlattı.

• 56 yaşındaki İ.Ç. adlı şahsa ait ayakkabının, öğle namazı nedeniyle gittiği Beydağı Karakolu bölgesindeki bir camiden çalındığı bildirildi.

• 32 yaşındaki Ö.T. yönetiminde bulunan 44..481 plakalı motosikletin kaza yapması sonucu motosiklette bulunan aynı yaştaki R.Y. yaralandı.

• Yıldıztepe Mahallesi’ndeki bir evde çıkan yangınla ilgili ifadesi alınan 28 yaşındaki A.Ç., kendileri evde yokken çıkan yangınla ilgili olarak hasımları B.Ö.’den şüphelendiklerini söyleyince bu kişi aranmaya başlandı.

• İnönü Mahallesi’nde bir evde meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan 25 yaşındaki D.A. adlı kadın, eşi 30 yaşındaki S.A. ve daha sonra gelen eşinin ablası 43 yaşındaki A.M.’nin kendisini dövdüklerini öne sürerken, iki kardeş suçlamayı reddetti.

• Hidayet Mahallesi’nde üst kattaki bir yakınlarının evine ziyarete giden 27 yaşındaki S.Z., geri döndüklerinde yatak odasından 330 lira para ve eşine ait kol saatinin çalındığını fark ederek polise başvurdu.

• Yeşilevler’de köpek sevme yüzünden 15 yaşlarındaki C.K., 27 yaşındaki D.K., 24 yaşındaki N.K., 16 yaşındaki G.S. ve 20 yaşındaki N.Ç. adlı bayanlar arasında kavga çıktığı, tarafların birbirlerini dövdükleri öğrenildi.

• Polise başvuran 42 yaşındaki B.Ö. adlı kadın, kızı C.Ö.’nün öğrenci yurdunda kaldığını, kızını yurttan alıp kardeşinin Turgut Özal Mahallesi’ndeki evine getirdiğini, akşam kızının evde olmadığını fark ettiğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Zapçıoğlu Mahallesi’nde kaldırım üstüne tezgah kurması nedeniyle kendisini uyaran zabıtalar 44 yaşındaki E.Ç. ve 40 yaşındaki M.Ş.’ye saldırdığı ve kaçtığı öne sürülen 20 yaşındaki İ.S.G. daha sonra polis tarafından yakalandı. Zabıtalar bir süre sonra şikayetlerinden vazgeçtiler.

• Beydağı Mahallesi’nde 39 yaşındaki Ö.K.’nin yönetiminde bulunan 44..238 plakalı belediye otobüsünden durakta inmekte olan 69 yaşındaki M.K. adlı şahıs düşerek yaralandı.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde 29 yaşındaki P.E. adlı kadını dövdüğü öne sürülen 39 yaşındaki eşi B.E. hakkında işleme başlandı.

• Hekimhan Turgut Özal Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan A.B. adlı genç, M.Y.G., F.A. ve M.C.D. tarafından kovalanırken cami damından düşüp yaralandığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• 20.50 sıralarında Özsan Sanayi Sitesi girişinde trafik denetimi yapan polise hakaret ettikleri gerekçesiyle 44 yaşındaki M.D. ve 21 yaşındaki E.D.’nin yakalandıkları bildirildi.

• Gündüzbey Kasabası’nda 23 yaşındaki S.G.’yi bıçakla yaralamaya çalışan, araya giren 23 yaşındaki İ.G.’nin elinden yaralanmasına neden olan 25 yaşındaki Y.G., polis tarafından yakalandı.

• Yeşilyurt sınırlarındaki Yakınkent’te 44 yaşındaki R.T.’ye ait fırından ekmek çaldıkları gerekçesiyle 31 yaşındaki O.Y. ve 17 yaşlarındaki Ö.O. yakalanırken, fırıncı şikayetçi olmadı.

• Akçadağ Büyükçimiş Köyünde 40 yaşındaki F.İ. adlı kadın, aynı yaştaki eşi İ.İ. tarafından dövüldü.

• Akçadağ bekiruşağı Köyü Çay Mezrasında arazi anlaşmazlığı yüzünden komşusu 43 yaşındaki H.T.’yi ölümle tehdit ettiği öne sürülen 40 yaşındaki K.D. hakkında işleme başlandı.

• İnönü Üniversitesi’nde 22 yaşındaki A.O. ve 21 yaşındaki F.A. adlı erkek öğrenciler, kampus içerisinde kız arkadaşlarını rahatsız ettiği gerekçesiyle 23 yaşındaki Y.A.’ya tehditte bulundukları iddiasıyla jandarmaya ifade verdi.

• Doğanşehir Sürgü’de lise öğrencisi 17 yaşındaki Ş.Y. adlı kız, okul tuvaletinde babasına ait ilaçları yutarak intihara kalkıştı.

• İnönü Üniversitesi’nde çalışan 34 yaşındaki R.E.O. adlı bayan, odasının penceresini açmak isterken, pencere kanadının yerinden çıkarak üzerine düşmesi sonucu hafif yaralandı.

• Konak beldesinde 20 yaşındaki T.K. adlı bayan, fazla miktarda hap yutup intihara kalkıştı.

• Doğanşehir Polat’ta 20 yaşındaki T.K. ve 22 yaşındaki A.Y., 01.00 sıralarında alkollü olarak tartıştıkları 35 yaşındaki A.Y. ve 62 yaşındaki D.Y. ile yumruklaştı.

• Arguvan Yeniköy’de 20.30 sıralarında kaçak kazı yapan 34 yaşındaki H.K., 36 yaşındaki H.G., 56 yaşındaki K.A. ve 47 yaşındaki Ş.B. jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Kazı malzemelerinin yanı sıra Ş.B.’nin üzerinde ruhsatsız 1 tabanca, evinde ise 1 bakır tas ile 8 renkli taş ele geçti. Şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

• Arapgir Kaynak Köyünde 55 yaşındaki S.B. adlı şahıs tartıştığı 23 yaşındaki kızı S.A.’yı yumrukla yaraladı.

• Arguvan Asar köyünde 72 yaşındaki T.Y.’nin evinde, ocakta yaktığı bez parçalarının tavana sıçraması sonucu çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

• Yazıhan Hamidiye Köyü’nde 37 yaşındaki H.A., 24 yaşındaki V.G.’yi başına taşla vurarak yaraladı.

• Yazıhan Kuruçay’da serpme ile balık avlayan 47 yaşındaki A.K., 50 yaşındaki Ş.K., 43 yaşındaki H.Ö. hakkında idari işlem yapıldı.

• Doğanşehir Çavuşlu’da 29 yaşındaki K.V.’ya ait ekili araziye 45 yaşındaki Z.A.’ya ait büyükbaş hayvanların girmesi sonucu çıkan tartışmaya yakınları 25 yaşındaki M.A., 17 yaşındaki M.A., 28 yaşındaki M.K., 24 yşındaki H.V. ile 25 yaşındaki Y.A. da karıştı. Şahıslar birbirlerini sopa ve yumrukla yaraladılar.

• Yeşilyurt Kuyulu’da 24 yaşındaki M.G. ruhsal bunalım sonucu fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Doğanyol Koldere’de 53 yaşındaki H.A. adlı kadınla boşanma aşamasında olduğu kocası 44 yaşındaki N.A. arasında tartışma çıktığı, H.A.’nın kapının camlarına yumrukla vurarak kırdığı belirtildi.

• Doğanşehir Erkenek Beldesi’nde 65 yaşındaki F.B. ve 31 yaşındaki S.B. adlı kadınlar, aralarında husumet bulunan 36 yaşındaki A.A. adlı şahıs tarafından kollarına kazma ile vurulması sonucu yaralandılar.

• Akçadağ Yalınkaya köyünde 47 yaşındaki Ö.G. adlı şahıs ile karısı 30 yaşındaki D.G. arasında kavga çıktı. Kadının kavga sırasında sıcak su dolu demliği kocasına çarptığı ve şahsın omzundan yaralandığı bildirildi.

• Doğanşehir Sürgü’de alkollü olarak çevreyi rahatsız eden 38 yaşındaki B.A.’ya 70 lira idari para cezası kesildi.

• Hekimhan Işıklı Köyü Oltu mezrasında 55 yaşındaki T.İ.’ye ait ahırdan 1 adet küçükbaş hayvan çalındı. Yapılan araştırmada hayvanı, şahsın 16 yaşındaki oğlu E.İ.’nin borçları nedeniyle aldığı, daha sonra hayvanı geri getirip bıraktığı belirtildi.

• Hacıhalilçiftliği köyünde 44 yaşındaki N.A. adlı kadın ile 47 yaşındaki abisi Z.A. arasında miras paylaşımı yüzünden kavga çıktı. İki kardeş yumrukla birbirlerini yaraladılar ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.

• Şahnahan bölgesinde yapılan kimlik kontrolu sırasında 66 yaşındaki Ü.A.’nın kullandığı 34..01 plakalı otonun arka koltuğunda ruhsatsız otomatik av tüfeği bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız