SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuatsız Maça Mavi Bayrak

A- A+ PAYLAŞ

Kendi sahasında ve hatta deplasmanda "ceza abonesi" olan Malatyaspor, taraftarının "sakin olabildiği" Gaziantep maçı nedeniyle, Mavi Bayrak ve para ile ödüllendirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) Malatyaspor Kulübüne gönderilen yazıda “Kulübünüz, Turkcell Süper Ligi’nin 17. haftasında yapmış olduğu Gaziantepspor müsabakasında gösterdiği centilmenlik ve sportif anlayışı koruma çabasından dolayı 8.000 TL değerindeki Spor Toto Mavi Bayrak ödülüne hak kazanmıştır. Tebrik eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz” denildi. Malatyaspor, ilk yarının son haftasında İnönü Stadı'nda oynanan Gaziantepspor karşılaşmasını 2-0 kazanmıştı.

Sahalarımızda yaşanan şiddet olayları ve düzensizliğin önüne geçmek için Futbol Federasyonu ve Spor Toto işbirliğiyle gerçekleştirilen Mavi Bayrak ödülleri dağıtılıyor. Malatyaspor, söz konusu ödüle bu sezon “onca cezadan sonra” ilk kez hak kazandı. Mavi Bayrak Malatyaspor-Kayseri Erciyesspor maçından önce Türkiye Futbol Federasyonu temsilcisi tarafından kulüp yetkililerine teslim edilecek. Bayrak, İnönü Stadı’na asılacak.

Malatyaspor, son olarak Malatya’da oynanan Galatasaray maçındaki kötü ve çirkin tezahürattan dolayı kulübümüze 4.500, Galatasaray’a ise 3.500 TL ceza vermişti. Malatyaspor'un bu sezon aldığı toplam ceza miktarı 48.00 TL'ye ulaştı. Malatyaspor, sahasında oynadığı maçlardan 2'si hariç, Vestel Manisa ve Gaziantep, hepsinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Mavi Bayrak ödülünü değerlendiren yönetici Ali Cengiz “Bu ödülü almaktan dolayı çok mutluyuz. Biz sporda centilmenliği ön plana çıkaran bir kulübümüz. Başta başkanımız Sayın Hikmet Tanrıverdi olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimiz bu konuda olağanüstü hassasiyet gösteriyor. Büyük çoğunluğuna bakıldığında taraftarımızın yapısı da yönetim kurulumuzla paralellik gösteriyor. Zaten Malatyaspor’un bu tavrı spor kamuoyunda büyük takdir topluyor. Maalesef maçlarda kendini kaybeden birkaç taraftarımızın olumsuz tezahüratı Mavi Bayrak ödülünü almamızı engellemişti. Aynı ödülü önümüzdeki haftalarda da almayı umut ediyoruz” dedi.

Cengiz, taraftarların Erciyes maçında dikkatli olmalarını, tepki göstermeleri gerekiyorsa, bunu Malatyaspor’a zarar vermeden, centilmenlik sınırları içerisinde yapmalarını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız