SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vurulan Şahıs Kurtarılamadı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:53:40
Vurulan Şahıs Kurtarılamadı
A- A+ PAYLAŞ

Melekbaba Mahallesi’nde sabah saatlerinde silahlı saldırıya uğrayarak  ağır yaralanan Mehmet Ulukaya, kaldırıldığı hastanede öldü.  Mehmet Ulukaya, 9 yıl önce Yeşiltepe’de hurdacının öldürülmesi cinayetine karışan saldırganlar arasında yer alıyordu. Ulukaya, 10 yıl öncede Adliye binasının önünde bir cinayet davası duruşmasına geldiği esnada silahlı saldırıya uğramış ve hafif yaralanmıştı.

Cinayet olayı, sabah saat 04.30 sularında Melekbaba Mahallesi Mansurlu Sokağı'nda meydana geldi. Henüz sebebi bilinmeyen olayda 23 AL 004 plakalı aracın içerisinde bulunan Mehmet Ulukaya (37) adlı şahıs, yakın mesafeden pompalı tüfek ile ateş açılması sonucunda ağır yaralandı. Olay yerine giden ambulans ile Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ulukaya, burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu için Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevkedildi ve burada tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak öldü.

Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, olayın ardından bir otomobille kaçan ve cinayetin şüphelileri oldukları belirlenen Ali ve Kadir Y.  Adlı kardeşler kısa sürede yakalanarak gözaltına alındılar. 

Cinayeti işlediği öne sürülen  Ali Y.’nin, ölen Mehmet Ulukaya’nın 2 arkadaşı ile birlikte  evlerinin bulunduğu bölgeye gelerek burada alkol aldıklarını ve aralarında çıkan tartışma sonucunda av tüfeği ile ateş ettiğini ileri sürdüğü öğrenildi. Şüpheli Ali Y. ölen Mehmet Ulukaya ve yanında bulunan arkadaşları ile aralarında karşılıklı olarak silahla ateş edildiğini iddia ettiği belirtildi.

Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerince 23 AL 004 plakalı otomobilin üzerinde ve çevresinde delil çalışması yürütüldü ve çok sayıda delil bulunarak incelenmek üzere Emniyete götürüldü.

Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri cinayete ilişkin soruşturmasını sürdürüyor.

HURDACI CİNAYETİ SANIĞI 

Bu arada, cinayette hayatını kaybeden Mehmet Ulukaya, 9 yıl önce  hurdacı Mehmet Dönmez’in öldürülmesi olayının sanıkları arasında yer alıyordu. Buna göre; Yeşiltepe Hurdacılar Sitesi'nde 14 Aralık 2006 günü akşam saatlerinde meydana gelen cinayette Mehmet Dönmez ölmüş, kardeşi A.D. ise yaralanmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince olaydan sonra başlatılan soruşturmada Mehmet Ulukaya ve T.P., M.İ., S.D., E.Ö., O.G. ve C.K. adlı şahıslar 1 adet av tüfeği ve 3 adet tabanca ile birlikte yakalanmıştı.  Olay yerinde yapılan incelemede, 10 adet boş ev tüfeği kartuşu, 11 adet dolu av tüfeği kartuşu, 1 adet mermi çekirdeği, 1 adet deforme olmuş av tüfeği kartuşu, 1 adet deforme olmuş çekirdek, 2 adet 7.65 mm çapında mermi, 20 adet boş kovan ele geçirilmişti. Mehmet Ulukaya’nın bu cinayet olayında 8 yıl cezaevinden kaldıktan sonra kısa bir süre önce tahliye edildiği öğrenildi.

Mehmet Ulukaya, 10 yıl önce Malatya Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğramıştı.  Malatya Adliye Sarayı önünde 9 Kasım 2005 günü meydana gelen olayda, bir cinayet davası duruşmasıdan çıkan Mehmet Ulukaya uğradığı saldırı sonucunda ayağından yaralanmıştı. Polis olay yerinde 4 tane mermi çekirdeği bulmuştu. Olayın eski bir cinayet davasıyla ilgili olduğunu tespit eden Asayiş Şubesi Cinayet ekipleri, olayla ilgili olarak O.E., M.B., F.S. ve B.D. adlı kişileri, olayda kullanılan 1 adet ruhsatsız tabancayla birlikte yakalamıştı.

FOTOĞRAFLAR: Melekbaba Mahallesi'nde olayın meydana geldi yerde polis incelemesi ve öldürülen Mehmet Ulukaya'nın arşiv fotoğrafı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız