SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vuvuzelaya Kadar Düşürdüler'

A- A+ PAYLAŞ

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yapıyor.

Erdoğan konuşmasında MHP ve BDP ile neden görüşmediğini anlatırken BDP'nin gönderdiği PKK CD'lerine de şöyle cevap verdi: "CD'de yer alan görüntüler için ne yapacağımı soruyorlardı. 10 bin şehidimiz var. Onlara uygulananları biz de size mi göndereceğiz" dedi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile terör konusunu ele alan görüşmeler yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sonuca ilişkin bilgi veriyor..

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Terör sorunun bitmesi için AK Parti olarak azami olarak mücadele edeceğiz. Çok boyutlu politika ortaya koyuyoruz. Sadece salt güvenlik tedbireriyle değil, terörü doğuran ve besleyen kaynakların ortadan kaldırılması konusunda çalışmalar yürüttük. Planlarımızı bu ilkeye göre yaptık.

Muhalefetin sırf oy kaygısıyla süreci baltalaması iktidar partisine değil Türkiye'ye zarar verir. Sırf AK Parti başarılı olmasın diye "Demokratik Açılım"ı sekteye uğratmak isteyenler var.

Törerle mücadele sadece, asker ve polisle yapılamaz. Bunun sosya-ekonomik boyutları vardır. Bu sorunun çözümü ve karşılıklı bilgi almak için siyasi parti liderleriyle görüşme yaptık. Karşılıklı fikir alışverişte bulunmak ülkemizin menfaati için son derece başarılı olmuştur.

Terör gibi siyaset üstü milli bir meselede bir araya gelmek ne kadar önemliyse, partiler arasında demokratik iletişim için de o kadar önemli. Partilerin birbirine kapılarını kapatması, liderlerin yüzyüze bakamayacak konumda olması ülkemiz siyaseti için çok kötüdür. Partiler arasında yapılan görüşmeler milletimiz tarafından da takdirle karşılanmıştır.

Biz ülkemizin menfaati için hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Yaptığımız görüşmelerede, bizi bu zamana kadar hiç bir iktidar böyle bir görüşmeye davet etmedi diyen STK'ları dinledik.

MHP İLE NEDEN GÖRÜŞMEDİM?

Fakar bir şeyin altını çizmeden geçemeyeceğim. Bunun o partinin tabanıyla hiç bir alakası yok... MHP'nin lideri ve yönetimi bir çok konuda olduğu gibi, Milli Birlik ve Kardeşlik süreci ile terör konusunda son derece yıkıcı bir tutum sergiledi. Sayın Genel Başkan, başta ben olmak üzere ailelerimize hakaret eden üslup takında ve devam etmektedir.

Şehitlerimiz üzerinden nemalanma hırsına rağmen biz MHP'ye kapılarımızı kapatmadık. MHP’nin daha önce yapılan 3 randevu talebini reddettiğini söyleyen Erdoğan, “Bu kadar ciddi bir meselede MHP’nin diyalogtan kaçmış olmasını ben aziz milletimizin takdirine havale ediyorum” dedi. Erdoğan, MHP’nin terörden ve terör mağdurlarını istismar ettiğini savundu.

Dünya Kupası'nda kullanılan vuvuzelayı eline alıp çalarak seviyeyi bu kadar düşürüyor. Ben inanıyoum ki MHP tabanı bu gayri ciddi, sulu anlayışı terleyecek ve gereken cevabı kendisine verecek.

BDP İLE GÖRÜŞMEM

Aynı şekilde BDP ile görüşmemiz ve onlardan randevu istememiz zaman zaman gündeme geliyor. Bu olayda da kendileri ile görüşmek istedim ancak BDP ile görüşmeyeceğini açıkladığında bazı çevrelerce eleştirildiğini söyleyen Erdoğan, “Adres olarak İmralı’yı gösterecek kadar kendini inkar eden bir siyasi partiyle neyi görüşeyim ben?” diye konuştu.

Terörle arasına mesafe koyup, demokrasi ve hukukun arasında duramayan bir siyasi parti ile görüşülemeyeceğini bana gönderdikleri mektupla anladım.

Bu mektupta PKK örgütüne mensup, terörle mücadele esnasında öldürüldüğünü iddia ediyorlar, cesetlerle ilgili olarak özür dilememi söylüyorlar. CD'de yer alan görüntüler için ne yapacağımı soruyorlardı.

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milleti'in terör örgütü ilan ettiği PKK'nın avukatlığını yapmak sana mı kaldı? Böyle bir yazıyı yazarken vatandaşlar ve güvenlik güçlerimiz olarak 10 bin şehidimiz var. Onlara uygulananları biz size mi göndereceğiz? GATA'daki özürlü hale gelmiş kardeşlerimizin halleri bu konudaki duruşu açıkça ortaya koyuyor. Kolları, ayakları olmayan, sağır, ama olan gazilerimiz var. Bunlar terörle mücadelede oldu. Sen siyasi bir partisin. Senin terör örgütüyle arana mesafe koyman şart. Bu çatının altında bunu yapamazsın. Hakkari Şemdinli ilçe teşkilatımın büro malzemeleri dışarı çıkarıldı. Oradaki teşkilatım hep tehdit altında. Bingöl il teşkilatıma roketatar attılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız