SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Washington Times : 'ABD, PKK Konusunda Cambaz'

A- A+ PAYLAŞ

WT gazetesinin başyazısında Bush yönetimini 'diplomatik cambazlıkla' suçlandı.

Washington Times gazetesi, başyazısında Bush yönetiminin Türkiye ile Irak arasındaki gerilimini yatıştırması gerektiğini belirtirken Washington'un Türkiye'nin PKK ile mücadelesi konusunda 'diplomatik cambazlık' yaptığını öne sürdü.

Bush yönetiminin Türkiye'nin PKK ile mücadelesi konusunda 'diplomatik cambazlık' yaptığı öne sürüldü. Washington Times gazetesi, 'Diplomatik güvenceler ve işbirliği çağrıları artık Türkiye'nin kaygılarını hafifletmiyor' diyerek Türkiye'yi ikna için bazı 'yüksek profilli' tutuklamaları veya PKK kamplarına 'akınlar'ı önerdi.

Washington Times, 'Türkiye-Irak gerilimini yatıştırın' başlıklı başyazısında Bush Yönetiminin Türkiye ve onun PKK ile mücadelesi konusunda 'diplomatik cambazlığı'nı yaptığı yorumunu yaptı.

Şimdiye kadar ABD'nin Türkiye'yi, Irak'ın egemenliğine saygı göstermeye ve ülkede askeri operasyon yürütmeye ikna ettiğini kaydeden gazete, ancak bazı faktörlerin, Türkiye'nin bu yaklaşımını etkilemeye başladığı görüşünü dile getirdi. Gazete şöyle devam etti:

'Türkler, PKK terörizmini acil bir konu olarak görüyor ve hükümetin PKK saldırılarını azaltamamasının yarattığı hayalkırıklığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) ve doğrudan bir Türk eylemini bloke etti gibi görünen ABD'ye olumsuz yansıyor.'

ERDOĞAN VE AKP'NİN PKK İLE MÜCADELE SİCİLİ ZAYIF

ABD'li gazete 'Sayın Erdoğan ve AKP'nin PKK terörizmi ile mücadele konusunda zayıf bir sicili var' görüşünü savunan gazete, bunun muhalefet tarafından kullanıldığını belirterek seçim öncesi AKP'nin PKK'ya karşı sertliğini kanıtlamayı düşünebileceğini de öne sürdü.
Türk askerlerinden de baskı geldiğini belirten gazete, bu çerçevede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 'operasyon yapılmalı' yolundaki açıklamalarına dikkat çekti.

Washington Times 'Bush yönetimi ise, Türkiye ile Irak arasındaki işbirliğine vurgu yaparken Türkiye'nin sınır ötesi askeri operasyonlara karşı uyardı' dedi. ABD'nin Terörle Mücadele için Özel Temsilcisini de görevlendirdiğine işaret eden gazete 'Ancak diplomatik güvenceler ve işbirliği çağrıları artık Türkiye'nin kaygılarını hafifletmiyor' ifadesini kullandı.

Irak'ın Dışişleri Bakanı Zebari'nin, Türkiye'nin Irak sınırına 140 bine yakın asker kaydırdığı sözlerine de yer veren gazete, 'Washington'nun PKK terörizminin Türkiye için ne ciddi bir sorun olduğunun anlaşılması gereği'ne de vurgu yaparken şunları yazdı:

'Washington, Irak'ın Kürt liderleri ile birlikte çalışarak Türkiye'ye askeri müdahaleye gerek olmadığını kanıtlamalı. Yüksek profilli tutuklamalar veya PKK kamplarına akınlar, Ankara'nın ikna edilmesine katkıda bulunabilir. Türkiye'nin askeri operasyon yapması şaşırtıcı bir biçimde mümkün görünüyor ve bunun etkileri, tüm Irak'ta hissedilir.'

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız