SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Wi-Fi'miz Yok, Karşınızdakiyle Sohbet Ediniz"

0
Güncellendi - 2017-08-29 04:21:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu'ndan geçen çayın üzerinde yer alan, internet ve aydınlatması bulunmayan kafeterya, su içerisinde bulunan masalarıyla müşterilerine doyumsuz bir doğayı izleme olanağı sunuyor.

Kanyondaki Tohma Çayı'nın ortasında, doğaya zarar vermeden kurulan kafeteryada, bölgede eylül ayı sonuna kadar süren aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar için suyun içerisine masalar konuluyor.

Kafeteryanın girişinde bulunan "İşletmemizde Wi-Fi bulunmamaktadır. Lütfen karşınızdakiyle sohbet ediniz" tabelasıyla karşılanan müşteriler, siparişlerinin çayın karşında bulunan gözlemeciden halat ve makara yardımıyla getirilmesini ise büyük şaşkınlık ve ilgiyle izliyor.

İşletme sahibi Muhammet Celalettin Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal ortamdaki kafeteryalarının sıcak günlerde özellikle bölge halkının tercihi olduğunu belirtti.

Kafeteryanın günde sadece 3 saat güneş aldığını anlatan Ateş, "Suyun içerisinde masalarımızın bulunması vatandaşlarımızı buraya çekiyor. Gözleme için ekstra bir alan kurmaktansa karşıdaki gözlemeciden yardım istedik. Çayın üzerine makaralı bir sistem kurduk. Gelen siparişleri karşıdan telsizle istiyoruz. Bu insanların ilgisini çekiyor. Bunun gidiş gelişini izlemek için gözleme söyleyenlere şahit olduk. Bu bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

- Ne aydınlatma ne internet hizmeti var

İşletmede aydınlatma sistemi kurmadıklarını anlatan Ateş, tamamen gün ışığından faydalandıklarını ve havanın kararmasının ardından hizmetlerine son verdiklerini belirtti.

Kafeteryada internet hizmeti de sunmadıklarını söyleyen Ateş, "Wi-Fi şifreniz nedir, internete bağlanabiliyor muyuz?' sorularına karşı 'İşletmemizde Wi-Fi bulunmamaktadır. Lütfen karşınızdakiyle sohbet ediniz.' yazılı bir tabela astık. Bu da ayrı bir ilgi odağı oldu ve bizi cazip hale getirdi." ifadelerini kullandı.

Ateş, işletmeye kent dışından da çok sayıda kişinin ilgi gösterdiğini aktararak, mekanına gelenlerin mutlu ayrıldığını ve en büyük kazancının bu olduğunu sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız