SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Woosh' Öğrencilerle Buluştu!

A- A+ PAYLAŞ

Renault ve Total'in birlikte sürdürdüğü, ilköğretim öğrencilerine yönelik yol güvenliği eğitim projesi Sokakta İlk Adımlar'ın maskotu “Woosh” Malatyalı öğrencilerle buluştu.

Projenin Malatya basın ve tanıtım toplantısı Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapıldı. Programa, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Cengiz, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, projeye destek veren Total Türkiye'nin Genel Müdürü Muammer Ekim, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, Renault Malatya Bayi Sorumlusu Fatih Ilıcak ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'un yanı sıra öğretmenlerle öğrenciler katıldı.

Valil Halil İbrahim Daşöz, burada yaptığı konuşmada, kazaların genelde kurallara uyulmamasından kaynaklandığına işaret ederek, "Kurallara uyma insanlara saygıdandır" dedi.

"Verdiği zarar ve acılarla hepimizi üzen trafik kazaları sosyal sorumluluk adına düzenlenen bu programdan dolayı yetkililere teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum" diyen Vali Daşöz, doğal afetlerden daha çok trafik kazalarında can kaybı ve yaralama olduğunu bildirdi.

Toplantıda bir sunum yapan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Renault'nun uluslararası 'Herkes İçin Güvenlik' konseptinin en önemli bileşenlerinden birinin de yol güvenliğini eğitimi olduğunu vurguladı. Bu alanda kurumsal olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceklerini belirten Aybar, "Projemiz için bugün itibariyle 73 bin 245 kilometre yol katettik. Bu eğitim öğretim yılının sonunda 25 ilimizde 270 bini aşkın öğrencimize ulaşmış olacağız. Bu çabayı ve kaynaklarımızı, çocuklarımızın trafikte daha güvenli davranış alışkanlıkları kazanıp, gelecekte de bu alışkanlıkları sürdürebilmeleri için harcıyoruz" diye konuştu.

Trafik kazaları hakkında istatistiki bilgiler de veren Aybar, dünyada yılda 1 milyon 200 bin insanın trafik kazasında ölüp, 518 milyar dolar zarar meydana geldiğine dikkat çekti. Türkiye'de ise bu yılın ilk 9 ayında meydana gelen trafik kazalarında 540 bin kazanın meydana geldiğini, 2 bin 635 ölü ve 111 bin yaralanma ve sakat kalma ile 1 milyar YTL zarar oluştuğunu dile getiren Aybar, "Çözüm, bilinçli yetişen yeni nesildedir" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Vali Halil İbrahim Daşöz ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'a plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız