SON DAKİKA
SON DEPREMLER

WSJ'den Türkiye’ye Uyarı.!

A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye’de 2011 yılı enflasyon rakamlarının tahminleri aşması tartışmalara neden oldu.
 
Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’de enflasyonun son üç yılda en yüksek seviyeye ulaştığını kaydederek, ekonomistlerin, “Merkez Bankası enflasyon riskleri hakkında çok iyimser ve merkezi faiz politikasını yükseltmek için çok isteksiz”, “Üçüncü çeyrekte yüzde 8.2 olan Türkiye’nin yıldız gibi büyüme performansı hızlı bir şekilde düşebilir”, “Türkiye’nin ekonomik verileri ve özellikle güçlü nüfusu ve diğer temel değerleri yanlış yorumlanıyor” görüşlerini kaydetti.
 
ABD’nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, Türkiye’de enflasyonun son üç yılda en yüksek seviyeye ulaştığını kaydederek, bu durumun Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olup olmadığı konusunda tartışmaları başlatabileceğini belirtti.
 
2011 yılında yüzde 10.45 olan tüketici fiyatları endeksinin 2008’den itibaren kaydedilen en yüksek değer olduğunu belirten gazete, Merkez Bankası’nın 2011 enflasyon hedefini ikiye katlandığını yazdı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız