SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Wushu Hakem Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Wushu Hakem kursu düzenlendi.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait Turgut Özal Kamp ve Eğitim Merkezi Salonu'nda iki gün düzenlenen Wushu Hakem kursunu, Wushu Federasyonu Hakem Kurulu Başkanı Kemal Yolcu ve Wushu Fedarasyonu Hakem Kurulu üyesi Belgin Sarıkaya verdi. Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya'dan katılımın olduğu Wushu Hakem Semineri ile ilgili bilgi veren Wushu Fedarasyonu Malatya İl Temsilcisi Uğur Evren, "İlimizde hakem yetersizliği nedeniyle Wushu Fedarasyonu'na hakem kursu düzenlenmesini talep ettik. Kabul edildi ve Malatya'da ilk kez hakem kursu düzenlendi. Bundan sonra müsabakalarımızı kendi hakemlerimizle yapacağız" ifadelerini kullandı.

Wushu Fedarasyonu Hakem Kurulu Başkanı Kemal Yolcu da, "Türkiye Wushu Fedarasyonu olarak Wushu sporunun her bölgede yapılabilmesi için çaba gösteriyoruz. talep olunca hakem kurslarını düzenliyoruz. Bugürne kadar Adana, Çorum ve Malatya'da kurslar düzenlemiş oldu" dedi.

Malatya'nın Wushu branşında başarılı olduğunu kaydeden Wushu Fedarasyonu Hakem Kurulu üyesi Belgin Sarıkaya ise, "Ancak hakem konusunda eksik olduğu bildirilince federasyon olarak kurs düzenledik. Daha fazla kurslar düzenleyip, bu bölgelerde de şampiyonalar düzenlemeyi planlıyoruz. Wushu sporunda Malatya ve Türkiye olarak bir yerlere gelmek için çaba gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

WUSHU NEDİR?
Wushu (Pinyin: wǔshù) Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Çin dışında genel de Kung Fu ( Pinyin: gōngfu) olarak tanımlanan spor türleri de buna dahildir. Çince Kung Fu terimi beceri anlamına gelir; savaş sanatlarının dışında da herhangi bir alanda kullanılabilir. Buna karşılık Wushu Savaş Sanatı anlamına gelir. (Vikipedi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız