SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ya Ertelenmeli Ya da..''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, rektör seçimi ve atamasıyla ilgili görüşlerini açıklarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın, AKP’nin kapatılmasına ilişkin davada yeraldıklarını, bu nedenle bu kişilerce yapılacak atamanın yasal yönünün tartışmalı olduğu kadar “etik” de olmayacağını öne sürdü.

İnönü Üniversitesi rektörlüğünde 8’inci yılını Haziran’da dolduracak olan ve yasa gereği tekrar rektörlük görevine getirilemeyecek olan Prof.Dr. Hilmioğlu, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Gül’ü ziyaret eden Malatya Heyeti’nce kendisinin şikayet edildiğine ilişkin iddiaların basında yeralmasının ardından, bu konuyu ele alan Ulusal Kanal TV’nin yayınına katıldı.

Haziran ayında 22 devlet üniversitesinin yanı sıra halen tedviren atananların görev yaptığı yeni üniversitelerle birlikte 34-35 dolayında rektörün atamasının olacağını belirten Prof.Dr. Hilmioğlu, yıllık ortalama 2 katrilyonluk ihale potansiyeli bulunan bu üniversitelerin yönetimlerinde siyasi iktidarın söz sahibi olmak istediğini öne sürdü.

Prof.Dr. Hilmioğlu, rektör seçimi ve atama sürecindeki; üniversitedeki oylama, 6 adayın YÖK’e bildirilmesi, YÖK’ün bunlardan 3’ünü sıralayıp Cumhurbaşkanına atama için önermesi yöntemini hatırlatarak, süreçteki iki kurumda görevli olan Cumhurbaşkanı Gül ile YÖK Başkanı Özcan’ın sözlerinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Anayasa Mahkemesi’ne AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davaya konu edildiğini bildirdi. Hilmioğlu, “Bu durumdaki bir Cumhurbaşkanı ve YÖK Başkanının atama sürecine katılmasının etik olmayacağını, uygun olanın ya üniversitedeki oylamada en çok oyu alan adayın direkt rektör atanması ya da rektör seçimi ve atama sürecinin bu kişilerle ilgili yargı kararı ortaya çıkana kadar ertelenmesi olduğunu” savundu.

"O MİLLETVEKİLİNE DE BİRKAÇ SÖZ.."
Programda, AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı’nın “Rektör kendisini Cumhurbaşkanına şikayet edecek kadar büyük biri değil” sözlerinin hatırlatılmasından sonra, “Bu milletvekili için de bazı şeyler söyleyeceğim.” diye konuşurken, program sunucusu vakitlerinin dolduğunu belirterek bu konuda rektöre konuşma hakkı vermedi.

Bilindiği gibi, milletvekili olmadan önce, TSO başkanlığının yanı sıra müteahhitlik de yapan Mücahit Fındıklı’nın yaptığı en önemli işlerden biri de İnönü Üniversitesi’ndeki inşaatlardı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hilmioğlu aleyhine yakın zamana kadar yapılan açıklamaların hiçbirine katılmayan Fındıklı’nın, son haftalarda rektör aleyhinde konuşmaya başlamasının, rektörün tekrar seçilme hakkının olmamasından kaynaklandığı yorumları da yapılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız