SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ya Gece Olsaydı?!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:05:03
Ya Gece Olsaydı?!.
A- A+ PAYLAŞ

Derme Sulama Kanalı’na son 3 ayda düşen otomobil sayısı yaklaşık 10’a yaklaştı. Fahri Kayahan ve Yeni Güney Kuşak Yolu’nda kanal açmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi’nin Derme Kanalı’nda ve çevresinde "güvenli trafik" için düzenleme girişiminin olmaması ise dikkat çekiyor.

KANALIN İÇİNDE TERS DÖNDÜ 

Son olarak Derme Sulama Kanalı’nın Beydağı Mahallesi İmar Iskan Evleri  yakınlarında plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir otomobil, kontrolden çıkarak kanala uçtu ve ters döndü. Kazayı gören vatandaşların yardımı ve kısa sürede Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi ile araçta bulunan 4 kişi kısa sürede ters dönen aracın içerisinden çıkartıldı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 4 kişi, yaşadıkları kazanın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadılar. 

GECE OLSAYDI KURTARILAMAZLARDI 

Kazanın gündüz saatlerinde meydana gelmesi olası bir faciayı da önlemiş oldu.  Doluluk oranı yüksek olan kanalın içerisinde ters dönen otomobilde bulunan 4 kişi çevredekilerin kısa sürede müdahalesi ile kurtulmuş oldular. Olayın gece meydan gelme ihtimali ile 4 kişinin kurtulma ve kurtarılma ihtimali çok az olacak ve bir felaket yaşanmış olacaktı. Malatya’da yaklaşık 10 yıl önce aynı şekilde kaza Yeşilyurt ilçe girişindeki Derme Kanalı’nda meydan gelmiş ve gece kanala düşerek ters dönen otomobilde bulunan 6 genç hayatını kaybetmiş ve kaza ancak sabah saatlerinde fark edilmişti. 

BÜYÜKŞEHİR İLGİLENMİYOR 

Büyükşehir  Belediyesi’nin Fahri Kayahan Bulvarı ve Güney Kuşak Yolu’nda da yeni Kanalboyu oluşturma çalışmalarına karşın, hazır vaziyette olan ve şehrin önemli bir bölgesinde yer alan Derme Sulama Kanalı çevresinde yeni bir düzenleme ve proje çalışması yapılmaması ise dikkat çekiyor. Derme Kanalı’nın şehrin güneyinde önemli bir ulaşım güzergahı olması ve TOKİ’de artan nüfus oranı ile birlikte artan trafik yoğunluğu Derme Kanalında ve çevresinde düzenleme yapılması ihtiyacını ortaya koyuyor. 

Vatandaşlar,  “Eğer Derme Kanalı Fahri Kayahan Bölgesinde olsaydı, burasını prestijli bir yol yaparlardı. Ama bu bölge de daha çok ekonomik gücü az olan vatandaşların oturması nedeniyle değil prestijli yol yapmak, kanalın çevresindeki çukurlar bile kapatılmıyor” şeklinde tepki gösterdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız