SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ya Hissemizi Versinler Ya da.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:41:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin MEGSAŞ Ekmek Fabrikası'nın fırıncı ortakları mağdur. Ortaklar, “Ya hissemizi versinler ayrılalım ya da kar payından hissemiz oranında pay versinler” diyerek kapı kapı dolaşmaya başladılar. MEGSAŞ ve Belediye üst düzey yetkilileri;“ Yıllardır devam eden bir sorun, kar payı vermemize yasal engeller var. Hisselerinin karşılığını vermeye kalksak şirket batar” diyerek açmazda olduklarını belirttiler. Aynı yetkililer, sorunun çözümü konusunda ortaklar ve belediye yönetiminin bir araya gelerek ve her iki tarafında özveride bulunarak ortak noktada buluşmaları gerektiğini belirtiler. 

MEGSAŞ şirketi, her bir hissesi dönemin 5 bin lirasına karşılık gelen 3600 hisseyle 18 milyon lira sermaye ile 18 Mayıs 1983 yılında kuruldu. 

MEGSAŞ’ın kuruluş aşaması hakkında bilgiler veren dönemin belediye başkanı Av. Seyhan Semercioğlu; “ Malatya’ya bir ekmek fırını kazandırmak isteyen 80 kadar fırıncı esnafı aralarında topladığı parayı, belediyemize getirerek bir ekmek fabrikası kurmak istediklerini ve sürekliliğinin sağlanması için kurulacak olan fabrikaya Belediyenin de ortak olmasını istediler. Belediyedeki ve dönemin mülki idare amirleri ile yapılan görüşmeler sonrası 1983 yılı Mayıs ayında büyük hissesi Belediyemize ait olmak üzere yüzde 86, Belediye ve İl Özel İdaresine, kalan yüzdenin (12.5-13 civarı) fırıncı esnafının olmak üzere şirketi kurduk. Yaptığımız araştırmalar sonucu 1988 yılında Hanımın Çiftliği Mevkiindeki arsayı satın aldık. Dönemin Bakanlarında Yusuf Bozkurt Özal tarafından fabrikanın temelini bir katılımla attık. Daha sonraki süreçten ise görevi bıraktığım için gelişmelerden bilgim yok." diyerek özetle şirketin kuruluş ve fabrikanın yapılış sürecini anlattı. 

İnşaatı 1991 yılında bitirilen fabrika da ekmek üretimine başlandı. 1990’ların son dönemlerinde sürekli zarar eden fabrika, Yaşar Çerçi döneminde iki kez sermaye artırımına gitti. Sermaye artırımına katılamayan ortakların hissesi yüzde 2.5 oranına kadar düştü.

HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız