SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ya İşgalciler?!..'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de çeşitli çevreler hala "Obama Rüzgarı" estirirken, kayısı lafı etti diye ABD başkanı Valilik organizasyonuyla yere göğe sığdırılamazken, AKP'li 5 milletvekili teşekkür mektubu yazarken, AKP'li belediye başkanı Ahmet Çakır'dan, Hacı Bektaş Veli Vakfı salonunda, "Kutlu Doğum" haftası dolayısıyla düzenlenen toplantıda ilginç sözler geldi.

İhlas Haber Ajansı'nın konuya ilişkin haberi şöyle:

Malatya'da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konferans düzenlenip, davetlilere lokma ikram edildi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı salonunda, Malatya Müftülüğü, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı, Zeynel Abidin Vakfı ile Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı işbirliği çerçevesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası nedeniyle "Ehli beytin aile hayatı" konulu konferansı, Hitit Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Eğri verdi.

Konferans öncesinde konuşma yapan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya'nın hep ilklere öncülük ettiğini belirterek, Müftülük ve 3 vakfın ilk kez böyle bir organize yapmaları konusuna temas etti. Vali Daşöz, "Gönüller birleşince eller ve ayaklar da birleşir ve güzel şeyler ortaya çıkar diye düşünüyorum. Gönülleri birlikten uzak olan şeylerde ise sıkıntı vardır" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Hacı Bektaş Veli'nin sözlerinden örnekler vererek konuşmasına başladı. Müftülük ve üç vakfın birlikte organize yapmalarının diğer vakıflara örnek olmasını dileyen Başkan Çakır, Hz. Muhammed'in doğumuyla ilgili bilgiler de aktardı.

"Canı pahasına topraklarını koruyan Müslümanlar terörist ilan ediliyor da, Afganistan ve Irak'ı işgal edenler ise niye terörist ilan edilmiyor" diye soran Ahmet Çakır, Müslümanların bir, iri ve diri olmaları gerektiğini söyledi.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi ile CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan'ın birlik ve beraberlikle ilgili konuşmalarından sonra Mustafa Tosun kısa bir konuşma yapıp, sazı ile deyişler sundu.

Son olarak kürsüye gelen Hitit Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Eğri ise, "Ehli beytin aile hayatı" konulu konferansını sundu.

Davetlilere lokma ile gül hediye edildiği programa, çok sayıda davetli katıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız