SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ya İstimlak Edin Ya da..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da çöp döküm sahasına giden yolun arazisinden geçtiğini belirten 2 vatandaş, yolu araçlarıyla kapatıp, belediyenin çöp araçlarının geçmesine engel oldu.

Olay, Malatya merkez Orduzu'daki Malatya Belediyesi Çöp Döküm Sahası Yolunda meydana geldi. Mithat Karaaslan ve Sabri Çelik adlı vatandaşlar, pikap ve traktör ile çöp sahasına giden yolu kapattılar. Her iki vatandaş, yolun geçtiği arazilerin kendilerine ait olduğunu ve belediye tarafından istimlak edilmediğini belirttiler.

Arazi sahiplerinden Mithat Karaaslan, "Yol tarlamı ikiye bölüyor. Belediye istimlak edeceğini söyledi. Buna dair elimde belgeler var. Belediyeye başvurmamıza karşın, bir sonuç çıkmadı. Belediyedeki birimlerin bir birinden haberi yok. Belediye Başkan Yardımcısını arayarak, bana net sonuç vermelerini istedim. Sonuç çıkmayınca, yolu kapatmaya karar verdim" dedi.

Yolun kapanması nedeniyle Belediye ait çöp araçları yolda uzun kuyruklar oluşturdu. Olay yerine gelen polis ekipleri uzun süre yolu kapatan vatandaşları ikna etmeye çalıştı.
Yaklaşık 2 saat süreyle gelen araçlar uzun kuyruk oluşurken, şehir merkezinden gelen araçlar çöp sahasına, çöp sahasından gelen araçlar ise şehir merkezine gidemedi.

Polislerin iknası sonucu yolu açan Mithat Karaaslan, "Yolu şimdilik açtım. Ancak bir daha, açmamak üzere, kapatacağım. Kim gelirse gelsin bir daha açmayacağım" dedi.

Yolun açılmasının ardından bekleyen çöp kamyonları içeriye girerken, içindeki araçlarda dışarı çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız