SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ya Kaçarsa?!..

A- A+ PAYLAŞ

Güler Zere hakkındaki “infazın devamı” yönündeki kararı tartışma yaratan Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu, Ergenekon tutuklusu eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’na tahliye yolunu açmadı.

Hilmioğlu’nun kronik karaciğer rahatsızlığı nedeniyle halen tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, “Tutukluluğunun devamı halinde bu hastalık tutuklunun hayatı için kesin bir tehlike teşkil eder” raporu verdi.

3. İhtisas Kurulu ise, “Cezaevi şartlarında hayati tehlikesinin oluşacağına dair tıbbi bulgu tespit edilemedi” kararına vardı. 3 Haziran 2009’da kısmi yüz felci geçiren ve kronik karaciğer hastalığı hızla ilerleyen Hilmioğlu Cerrahpaşa’da tedaviye alındı.

Cerrahpaşa’nın verdiği 19 Ağustos 2009 tarihli Sağlık Kurulu raporunda “hayati tehlike” uyarısı yapıldı. Bu rapor üzerine mahkeme, dosyayı 10 Eylül’de Adli Tıp’a sevk etti. 3. İhtisas Kurulu, 25 Eylül 2009 tarihli raporunda, cezaevi şartlarının hayati tehlike oluşturmayacağı yönünde karar verdi ve Hilmioğlu’nun tahliye talebi reddedildi.

PENCEREYE PARMAKLIK..
Yaklaşık 6 aydır hastanede tedavi gören Hilmioğlu için Silivri Cezaevi ilginç bir talepte bulundu. Hastaneye 12 Kasım 2009 tarihinde gönderilen “önemli” ibareli yazıda, “hastanede mahkûm koğuşunun bulunup bulunmadığı”, ‘bakanlık işi’ olduğu belirtilerek soruldu.

Hilmioğlu’nun odasının penceresine yaklaşık 1 hafta önce demir parmaklık yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız