SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ya Olacağız, Ya Öleceğiz"

0
Güncellendi - 2017-09-02 03:28:42
A- A+ PAYLAŞ

Arakan'da Müslümanlara yapılan zulümlere değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaşananlara göz yumanların hepsi katliama ortaktır" dedi. Birlik ve beraberlik mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya öleceğiz, ya olacağız" ifadelerini kaydetti.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu.

Sözlerine el ele ve omuz omuza bir bayram yaşadığımızı belirterek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir başka bayram yaşıyoruz. Bir taraftan terörle mücadele diğer taraftan el ele omuz omuza bir bayram yaşıyoruz. Bin yıldır tek millet tek vatan tek bayrak anlayışıyla istikbalimiz ve istiklalimiz için gözlerini kırpmayan şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şifalar diliyorum. Terörle yapılan mücadele operasyonlarında ve 15 Temmuz’da yurdumuzu alçaklara uğratmamak için kendisini siper eden şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehit ve gazilerimiz arasında ayrımcılık fitnesi çıkartmaya çalışanlar olduğunu görüyorum. Her şehidimizin ve her gazimizin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. 15 Temmuz konusundaki hassasiyetimizin sebebi Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana bağımsızlığımıza ve geleceğimize yapılan en büyük saldırı olması nedeniyledir. FETÖ ihanet çetesinin yaptığı bu saldırıyı genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle milletimizin tek vücut olarak ödemiş olması tarihte eşine ender rastlanan bir cesaret ve başarı örneğidir. Bunun ötesinde tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin bizim nazarımızdaki yeri aynıdır" ifadelerini kullandı.

Çanakkale'deki şehitlikte yaşananlara ilişkin açılamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale’de şehitlerimizin yattığı o topraklarda malum ana muhalefet partisinin yaptığı toplantıda neler olduğunu gördünüz. Ayrımcılık yapanlar onlar. Onlarda şehide saygı yok gaziye saygı yok. Onlar bu ülkede her zaman ne yazık ki bu anlayışla yürüdüler. Ülkemizin ve milletimizin birliği beraberliği için verdiğimiz mücadelenin birilerini rahatsız ettiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Arakan’da Müslümanlara yapılan zulme göz yumulmayacağını ifade ederek, "Yaşananlara göz yumanların hepsi katliama ortaktır. Arakanlı Müslümanlara borcumuzu ödeyeceğiz. Vefamızı da göstereceğiz. Tüm bu yaşananlara bize bir şeyi gösteriyor. Türkiye olarak, Türk milleti olarak güçlü olmak zorundayız. Bu ülkenin 80 milyonu olarak bir ve beraber olmak zorundayız. Bu bayram bunu bize ısrarla gösteriyor. Birbirimizi sadece ve sadece Allah için seveceğiz" dedi.

"Ya öleceğiz, ya olacağız"

Birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan, "Çok çalışacağız. Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgemizdeki gelişmelerle ilgili tutumumuzu siyasi ve diplomatik duruşu ile göstermeliyiz. Ülkemizin herhangi bir yerine patlayan bomba ile Suriye Irak’ta gerçekleşen olay arasında hiçbir fark yoktur. Bu mücadeleyi verecek gelecek asırdaki yol haritamızı çizeceğiz. Ya öleceğiz, ya olacağız. Hedef bu olacak. Teslim olmak yok. Mücadele edeceğiz. Siyasi ve diplomatik gücümüz ile mücadele edeceğiz. Askeri ve ekonomik gücümüz ile mücadele edeceğiz. Kendimiz ile birlikte dostlarımız ve kardeşlerimiz ile mücadele edeceğiz" diye konuştu.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız