SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ya Sen Olsaydın' Farkındalık Sergisi

0
Güncellendi - 2018-02-03 18:50:20
'Ya Sen Olsaydın' Farkındalık Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Lösemi hastalığına karşı toplumda duyarlılık ve bilinçlendirme kazandırmak amacıyla Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından ‘Hey Sen! Baksana Onun Gözünden’ sloganı altında açılan ve üç gün boyunca gezilebilecek‘ Ya Sen Olsaydın’ farkındalık çadırı ve fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

‘BİRLİKTE AYDINLIK GÜNLER İÇİN, GEL VE KENDİNİ BİRDE BÖYLE GÖR’

Lösemi hastalığına karşı dikkat çekmek amacıyla Malatya Park AVM’nin ön kısmındaki alanda kurulan farkındalık çadırında, fotoğraf sanatçısı Mustafa İnan ile Onur Taşkınsoy’un objektiflerine yansıyan fotoğraf kareleri yer alıyor.

Lösemi hastalıklarına karşı toplumda bilinç oluşturmak maksadıyla kurulan farkındalık çadırında; fotoğraf sergisinin yanı sıra lösemili hastalarının gündelik yaşantılarını bire bir yaşatmak, onların gözünden dünyaya ve hayata bakışı yansıtmak amacıyla etkinlikler düzenleniyor, kök hücre bağışı üzerine bilgiler paylaşılıyor. Lösemili hastalarının yaşadıkları ve tanıklık ettikleri olayları bir nebze de olsa hissettirmek amacıyla gerçekleşen farkındalık etkinliğine katılanların kendilerini lösemili bir hasta yerine koyup, hayata bu pencereden bakmalarına fırsat tanınıyor.

LÖSEMİ HASTALARININ HAYALLERİ SİNEVİZYONDA GÖSTERİLİYOR, KÖK HÜCRE KAN BAĞIŞI KABUL EDİLİYOR

Üç ayrı bölüm şeklinde hizmet veren farkındalık çadırının ilk girişinde portre fotoğraf çektiren vatandaşlar ardından ikinci kısma geçerek lösemi hastalarının hayalleri ve isteklerinin yer aldığı sinevizyon gösterimini izliyorlar. Dünya ve Türkiye’nin farklı kentlerinde lösemi tedavisi görenlerin röportajlarının yer aldığı sinevizyon gösteriminden sonra üçüncü kısma geçen vatandaşlara photoshop yöntemiyle yüz maskesi eklenen portre fotoğrafları hediye ediliyor. Üçüncü bölümde ayrıca stant kuran Türk Kızılay Malatya Şubesi yetkilileri tarafından vatandaşların kök hücre kan bağışı kabul edilirken, lösemi hastalığıyla ilgili bilgiler aktarılıyor. Vatandaşlardan alınan ve uygun olduğuna karar verilecek kök hücreler lösemili hastaların tedavilerinde değerlendirilmek üzere hastanelere gönderiliyor.

Malatya Park AVM önündeki alanda gerçekleşen açılış törenine; Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Haydar Şahin, R.Murat Türksoy, Meltem Kavuk, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Av.Umut Yalçın ve davetliler katıldı.

 “FARKINDALIK PROJEMİZE TÜM MALATYALILARI BEKLİYORUZ”

Açıldığı ilk andan itibaren yoğun ilgi gören farkındalık çadırının ön hazırlık sürecinde büyük emek sarf eden Mustafa İnan ile Onur Taşkınsoy, sergiye destek veren Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kent Konseyi ve Türk Kızılay’ı başta olmak üzere katkı sunan herkese teşekkürlerini sunarken, “Pazar gününe kadar açık kalacak bilgilendirme etkinliğimizde lösemi hastalarımıza karşı farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Lösemili hastalarımıza karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla bundan önce düzenlediğimiz organizasyonlarımızın devamı olarak ‘Ya Sen Olsaydın’ adı altında gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde kök hücrenin önemini anlatıyoruz, lösemili hastalarımızın yer aldığı fotoğraflardan oluşan sergimizi vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Sinevizyon gösteriminin yanı sıra lösemi hastalarının taktıkları maskelerle fotoğraf çektiren misafirlerimize bu fotoğraflarını hediye ediyoruz. Farkındalık projemize tüm Malatyalıları bekliyoruz” diye konuştular.

“GENÇ KARDEŞLERİMİZİ TEBRİK EDERİM, ÖRNEK BİR PROJE”

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Av.Umut Yalçın, farkındalık oluşturmak adına bu ve benzeri birçok projeye destek verdiklerini ifade ederken şunları söyledi; “ Genç kardeşlerimiz Mustafa İnan ve Onur Taşkınsoy’un başlattıkları ‘ Ya Sen Olsaydın’ projesi her açıdan örnek alınacak bir çalışmadır. Projeyi sahiplenen ve destek veren Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyine teşekkür ediyorum. Bu çalışmayı planlayan iki genç kardeşimi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

 “HAYATA BİRDE LÖSEMİLİ HASTALARININ GÖZÜNDEN BAKALIM”

Yeşilyurt İlçesinde düzenlenen bu tür etkinliklere tüm desteği verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ise, “Mustafa İnan ve Onur Taşkınsoy’un lösemili hastalarının toplumda fark edilmesi, lösemili çocukların yaşadıklarının anlatılması amacıyla sundukları projeye destek verdik. Yeşilyurt Kent Konseyi Gençlik Merkezimizin de üyesi olan iki kardeşimizi bu duyarlı yaklaşımlarından dolayı kutluyorum. Bizlerde Türk Kızılayı Malatya Şubesi ile bu projenin gerçekleşmesi safhasında tüm imkânlarımızı seferber ettik. Yeşilyurt Kent Konseyi olarak toplumsal tüm konularda olduğu gibi sağlık alanında da bu tür çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. Hayata birde lösemili hastalarımızın gözünden bakmak gerekiyor. Lösemi hastası olan kardeşlerimizin yaşadıklarının toplumda daha yakından bilinmesi ve anlatılması için elimizden geleni yapacağız.  Üç gün boyunca açık kalacak çadırımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Başta iki genç kardeşimiz olmak üzere Türk Kızılay’ına çok teşekkür ediyorum. Yeşilyurt Belediyesi zaten tüm etkinliklerimizin ana sponsorudur. Böylesine faydalı hizmetlerin toplumla buluşmasında desteklerini ve ilgilerini eksik etmeyen Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 4 Şubat Pazar gününe kadar açık kalacak ‘ Ya Sen Olsaydın’ bilgilendirme etkinliği ve serginin açılış kurdelesi kesildi.  Lösemili hastalardan oluşan özel fotoğrafları inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri, Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı, sinevizyon gösterimini izledikten sonra portre fotoğraf çektirdiler.

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu’da kök hücre bağışında bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Av.M. Umut YALÇIN (6 yıl önce)
    Bu organizasyon Türkiye'de örnek oluşturacak çalışmalarından birisiydi aslında. Çadırın içini gezmeden ve organizasyonu yapan gençlerin amacı tam olarak görülmeden organizasyonun yaratıcılığı anlaşılamıyor. Ancak haberlerinizde yer vermeniz bile farkındalık açısından önemliydi. Malatyahaber'e destekleri için şükranlarımı sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla