SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ya Tıp Fakültesi'nde Çalışsaymış!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir temizlik görevlisinin sanat aşkı, görenleri hayrete düşürüyor. Çalıştığı yerdeki öğrencilere ve öğretmenlere özenen işçi; keman, saz ve piyano çalmayı öğrenip resim yapmaya başladı.

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Ayvaz Karaca'yı sanat merakı sardı. Evli ve 3 çocuk babası olan 42 yaşındaki Ayvaz Karaca, şunları söyledi:

"Sanat içimde vardı. Güzel Sanatlar Bölümü'nde işe başlayınca çok sevindim. Resim yaptım, beğenildi, çok mutlu oldum. 20-25 resim yapıp arkadaşlara dağıttım. Daha sonra müzik bölümünde göreve başladım. Keman çalıyorlardı. 'Bu nedir?' dedim. Keman olduğunu dahi bilmiyordum. 'Sesi çok güzel çıkıyor, çalamaz mıyım?' dedim. Çok güzel bir enstrüman olduğunu söylediler. Satan olup olmadığını sordum, keman bölümüne başlayan bir öğrencinin piyano bölümüne geçtiğini, kemanını satmak istediğini belirttiler. Ondan kemanı taksitle aldım. Nota bilmiyordum. Daha sonra bağlama çalmayı öğrendim. Boş zamanlarımda, mesai bitiminde eve gitmeyip odaların birinde müzik aletlerini çalmaya başladım. Profesyonelim demiyorum ama amatörden profesyonele doğru gidiyorum sanırım. Sanat yapan insandan zarar gelmez."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız