SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ya Yeter Artık, Usandık!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:53:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi Şubat ayı toplantısı dün akşam gerçekleştirildi.

TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılan toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya teşrifi nedeniyle bir dosya hazırladık ve Valilikte sayın Cumhurbaşkanımıza Oda’mızın ve Malatya’nın görüşlerini bizzat ben ifade etmeye çalıştım. Uzun bir görüşme oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli Savunma Bakanına dönerek, ‘bu konu ile ilgili olarak bir çalışma yapmalarını’ ifade etti. Milli Savunma Bakanımız bir çalışma başlattı. Burada alınacak olan kayısının miktarı bizi çokta fazla ilgilendirmiyor. Ama önümüzdeki dönemde fiyat istikrarını yakalama adına fiyat istikrarını oluşturma adına psikolojik bir alım bile olsa bu Malatya’yı, hem, üretici, hem esnafı ciddi şekilde ilgilendiren bir konu. Oda olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

“CUMHURBAŞKANINA SORUNLARI AKTARDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, kayısının dışındaki sorun ve talepleri de aktırdıklarını ifade eden Erkoç şöyle konuştu; “Özellikle Organize Sanayi Bölgelerimizdeki sıkıntıları dile getirdim. Son dönemde 4. Bölge olmamız nedeniyle, Organize Sanayi Bölgeleri 5. bölge, ama yatırımların özelikle tekstilde, konfeksiyon ağırlıklı olmak üzere Şanlıurfa’ya, Batman’a kaydığını ifade ettim. Bu noktada Organize Sanayi Bölgelerimize yeni bir heyecan verici teşvik sisteminin gerçekleşmesi gerektiğini vurgulamaya çalıştım. Mermer İhtisas ile ilgili olarak sevindirici bir müjde. Sayın cumhurbaşkanımız Türkiye mermerinin blok  olarak artık Çin’e  ve diğer ülkelere satılmaması gerektiğini, mermerin Türkiye’de işlenerek ekonomiye kazandırılmasının ülke ve şehir için hayırlı olacağını ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımıza Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak bilgi aktardım. Gerekirse orayı 6. Bölge ilan etmek suretiyle, buradaki alt yapı süreci tamamlandı gibi, son noktaya gelindi, belki bu yıl içerisinde ihaleye çıkma zeminini oluşturursak Malatya ciddi bir katkı sunacağı kanaatindeyim. Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili olarak 2012 yılında çıkar bir yönetmenlik gereği, ‘bir işletme 1 kiracıya verilebilinir’ deniliyor.  Son dönemde bununda sıkıntısını biz il olarak çekiyoruz. Her hangi bir nedenden dolayı bir fabrikanın, diyelim ki 10 bin metrekarelik bir fabrikayı 3’e böldüğünde ancak bir tek kiracıya elektrik verebiliyorsunuz. Bu büyük bir sıkıntı. Bütün Türkiye için geçerli bir sıkıntı.  Bu sıkıntının da ortadan giderilmesi noktasında Sayın Cumhurbaşkanımıza ifadede bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımızda Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan’a dönerek, bu konunun Bakanlar Kurulu’nda tekrar bir görüşülmesi gerektiğini talimatını verdi. “

“ O MEKTUPLA İLGİLİ OLARAK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Yeni dönemdeki Malatya milletvekillerinin birinci sorunlarının Malatya odaklı olmasını istediklerini kaydeden TSO Başkanı Erkoç, odanın eski genel sekreteri tarafından TSSO Meclis Üyelerine gönderilen mektup ve içeriğindeki iddialarla ilgili olarak da konuşarak, “Belki çoğunuza bir mektup geldi. Çok kısa konuşacağım. Usandık bundan. Bundan sonra da artık muhatap almayacağım. Bu konuda Meclis’te son kez konuşacağım. Artık bu tür iftiraları, bu tür şeyleri buraya taşımanın çok anlamlı olmadığını, gündemi meşgul etmesinin de çok yanlış olduğunu biliyorum. Bir kez daha ifade etmek istiyorum; mektupta yapılan iddiaların tümü asılsız ve yanlış. Bu konuyla ilgili, arkadaşlarımız eğer merak ederlerse, olabilir, biz bütün sicil kayıtlarını çıkarttık, dosya halinde getirdik. Bu bilgiler Abdullah beyde, isteyen sorabilir. Ben şahsen bununla ilgili olarak suç duyurusunda bulundum ve tazminat davamı da açtım. Ya yeter artık. Bir kurumdan çalışmışsınız ve yönetim olarak oy birliği ile işinize son verilmiş. Artık buranın şahsi kimliğini zedelemeye, kurumsal kimliğini zedelemeye, kişilerin şirketleri ile ilgili yanlış bilgileri kamuoyuna sunmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Ben bu konuya bir daha Meclis’te gündeme getirmeyeceğim ve hukuksal boyutunun takipçisi olacağız” ifadelerini kaydetti. Söz konusu eski genel sekreterin gönderdiği mektupta şirket isimleri bulunan çok sayıda kişinin de Adliyeye giderek, eski genel sekreter hakkında suç duyurusunda bulunduğu ve tazminat davası açtığı öğrenildi.

Meclis Toplantının dilek ve temenniler bölümünde sadece Meclis Üyesi Hakan Er konuşmaya yaparak,  MHP İl Başkanlığı adaylığı sürecinde kendisine destek veren Meclis Üyelerine teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız