SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ya Yıkın, Ya Yapın'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da okullarının depreme dayanıksız olduğunu iddia eden Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri, valilik önünde eylem yaptı.

Valilik önünde toplanan Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri, "Ya Yık, Ya Yap" pankartları taşıyıp "Vali aşağı" diye bağırarak depreme dayanaksız olan okullarının bir an önce yıkılıp yeniden yapılmasını istediler. Öğrencilerle makamında görüşen Vali Halil İbrahim Daşöz, durumu tatlıya bağladıktan sonra onlarla toplu fotoğraf çektirdi.

Vali Daşöz, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çocukların yanlış bir iletişim sonucu böyle bir düşünceye kapıldıklarını belirterek, "Bu okulumuzun deprem yönünden çürük olduğu tespit edilmişti. Tahliye edilmesi gerekiyordu aynı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda olduğu gibi. Çocuklarımız eğitim döneminin başında Öğretmenler Okulu'na nakledildiler. Öğretmenler Okulu çocukların okullarına çok yakın bir yerde. Fiziki şartları daha uygun, çok daha nitelikli bir okul. Dolayısıyla Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'nun da yıkılıp yeni okul yapılması gerekiyor. Bunun ihalesi önümüzdeki ayın 16'sında yapılacak. Bununla ilgili gerekli planlama ve program yapıldı. Çocuklarımız önümüzdeki eğitim-öğretim sezonuna yine eski okulunda başlayacak. Ama daha nitelikli ve büyük bir okul yapılacak. Biz onları seviyoruz. Zaten kendilerine söyledim. '91 Bin Dev Öğrenciler' sizlersiniz, okulları sizler yapıyorsunuz dedim. Malatya'da en çok okulu 91 Bin Dev Öğrenci yapıyor. Okulu Eylül ayında çocuklarla işbirliği yaparak açacağız. Öğrenciler okulun yapılmasında 91 Bin Dev Öğrenci olarak katkı sağlayacaklar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız