SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ya Yol, Ya Yolsuzluk!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:53:09
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Bir hükümet, bir iktidar ya yol yapar ya yolsuzluk yapar. AK Parti hükümetlerinin özeti budur. Bizim hükümetlerimiz yolsuzluk yapmadılar, yol yaptılar'' dedi. 

Kılıç, Malatya ziyareti kapsamında İnönü Üniversitesi'nde Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı kız yurdunu ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Kılıç, öğrencilere zamanlarını iyi değerlendirmelerini ve öğrencilik süresince mutlaka bir yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti. 
     
Yurtta kalan üniversite öğrencilerine müjde veren Kılıç, Türk Telekom ile iletişim halinde olduklarını, tüm yurtlara ücretsiz ve hızlı internet paketi sunmayı planladıklarını bildirdi. 
   
Öğrencilerin, mezuniyet töreni için Malatya'ya gelen ebeveynlerinin kentte kalacak yer sorunu yaşadıklarını söylemesi üzerine Kılıç, yurt yetkililerine ailelerin de yurtlarda kalabilmesi konusunda talimat verdi. 
     
Daha sonra İnönü Üniversitesi'nde bitme aşamasındaki bin öğrenci kapasiteli yurdu inceleyen Kılıç, müteahhitlerden, binada beğenmediği yerlerin düzeltilmesini istedi. 
     
-''Devlet eliyle tiyatro, sinema, sanat olmaz''- 
     
İnönü Üniversitesi'ndeki bir kafeteryada gençlerle bir süre sohbet eden Kılıç, Diyarbakırlı bir grup öğrencinin, tiyatroların özelleştirilmesine ilişkin sorusunu yanıtladı. 
 
Tiyatroların özelleştirilmesi konusunun bir nevi sansür, yasak gibi algılandığını belirten Kılıç, şöyle konuştu: 
 
''Tiyatrocu devlet memuru olduğunda, senaryosuna varıncaya kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı karışır. Dünyanın hiçbir yerinde tiyatrocular devlet memuru değildir. Daha serbest olsun, tiyatrolar özelleşsin. Özel akademilere dönüşsün. Tiyatrolar, istediği oyunu oynasın. Vatandaş gitsin istediğinden bilet alsın. Eğer devlet olarak tiyatroları desteklemek ya da çocuklarımızı tiyatro izlemeye teşvik etmemiz gerekiyorsa biz de gidelim teşvik anlamında toplu bilet satın alalım, çocuklara verelim, tiyatrolara gönderelim. Devlet eliyle tiyatro, sinema, sanat olmaz. Şu an oyunlar, senaryolar kontrolden geçiyor. Serbest olsun, her oyun oynansın. Biz de istediğimize gidelim, istediğimize gitmeyelim. Diyarbakır'ın sokaklarındaki çocuklar çok önemli, tiyatrodan daha önemli. Tiyatro önemli ama onlar daha önemli.'' 
 
Üniversitedeki programının ardından Malatya Valiliği, AK Parti İl Başkanlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden Kılıç, esnaf ziyaretinde de bulundu. 
     
-'Dünyada sözü dinlenen bir Türkiye var artık''- 
     
Kılıç, ziyaretlerinin ardından, AK Parti İl Başkanlığı'nca Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Malatya Gençlik Buluşması'' adlı programda ''Gençlik, Spor, Siyaset ve Liderlik'' konulu konferans verdi. 
 
Türkiye'nin çok önemli bir ülke olduğunu belirten Kılıç, bunun farkına varılması gerektiğini söyledi. Kendini dinlemeye gelen gençlere çok çalışmalarını öneren Kılıç, köyde çiftçilik de yapsalar, doktor da olsalar onlara işlerini iyi yapmalarını tavsiye etti. 
 
Bu ülkenin nereden nereye geldiğinin iyi görülmesi ve unutulmaması gerektiğini belirten Kılıç, 10 yıl önce ilk AK Parti hükümeti kurulduğunda Türkiye'nin ihracat rakamının 36 milyar dolar olduğunu, geçen sene itibariyle ise bu rakamın 130 milyar dolara çıktığını vurguladı. 
 
Türkiye'de 80 senede 6 bin, son 9 senede ise 16 bin kilometre duble yol yapıldığını kaydeden Bakan Kılıç, ''Bir hükümet, bir iktidar ya yol yapar ya yolsuzluk yapar. AK Parti hükümetlerinin özeti budur. Bizim hükümetlerimiz yolsuzluk yapmadılar, yol yaptılar'' diye konuştu. 
 
Geçmişte ekonomide, sağlıkta ve eğitimde yaşanan sıkıntıları anlatan Kılıç, ancak artık Türkiye'de pek çok hizmetin değiştiğini ve geliştiğini söyledi. Türkiye'nin ekonomik anlamda önemli adımlar attığını dile getiren Kılıç, ''Artık, dünyada sözü dinlenen bir Türkiye var'' dedi. 
 
Necip Fazıl Kısakürek ve Arif Nihat Asya'nın bazı şiirlerinden dizeler okuyan Kılıç, gençlere değerlere önem veren, kültürünü ve geleneklerini bilen, kendini geliştiren bireyler olmalarını tavsiye etti. 
 
Bakan Kılıç, konferansta ayrıca gençlerin sorularını da yanıtladı. Öğretmen atamalarına ilişkin bir soru üzerine Kılıç, ''Ömrünüzü atama beklerken geçirmeyin, kendinizi geliştirin'' önerisinde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız