SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaban Hayvanlarına Yem Bırakıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:43:51
Yaban Hayvanlarına Yem Bırakıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, geçen yıl için yaban hayvanlarına 21 bin 150 kilogram yem desteği yapıldığı bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, kış şartları nedeniyle yem bulamayan yaban hayvanlarına yem konusunda çalışma yaptıklarını belirterek, “Bölge Müdürlüğümüze bağlı illerde ağır kış şartlarından ötürü yemleme çalışmaları yapılmaktadır. Bu bağlamda 18 bin 680 kilogram besi yemi, 450 kilogram sakatat, 390 kilogram pazar artığı, 500 kilogram saman, bin 130 kilogram ot yonca olmak üzere toplam 21 bin 150 kilogram yaban hayvanlarına yem desteği yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

45 AVCI EĞİTİM KURSU AÇILDI

Malatya, Gaziantep, Elazığ, Adıyaman, Sivas, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Kilis, Siirt, Şırnak, Batman, Mardin ve Şanlıurfa illerinin bağlı bulunduğu Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, “Bölge Müdürlüğümüz dahilinde 14 ilde sürdürülebilir avcılığa uygun olarak av yaban hayatı faaliyetleri 2013 yılında da devam etmiştir. Malatya ili Bölge Müdürlüğümüzün merkezi olup yaklaşık 2 bin civarında avcı bulunmaktadır. Bu avcılardan bin 250 tanesi aktif olarak ava katılmışlardır. Bölge Müdürlüğümüz genelinde de yaklaşık 9 bin 375 aktif avcı bulunmaktadır.

Bölge Müdürlüğümüz dahilinde 45 adet avcı eğitim kursu açılmış ve bin 779 kişiye avcı eğitim sertifikası verilmiştir. Bu bağlamda Malatya ilinde de 2 adet avcı eğitim kursu açılmış 72 kişiye avcılık belgesi verilmiştir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız