SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaban Hayvanlarına Yem

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:52:05
Yaban Hayvanlarına Yem
A- A+ PAYLAŞ
 
Zorlu geçen kış şartları nedeni ile yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlanmaları,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Çalışmalar kapsamında yapılan yem takviyesi Malatya'da da aralıksız devam ediyor.
 
YEMLER BIRAKILDI
 
Orman ve Su Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şubesi Müdürlüğü tarafınadan yaban hayvanları için  600 kilogram besi yemi bırakıldı. Ekipler, Konak Kasabası Yeni Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleriyle birlikte Konak'ta bulunan Yaban Hayatı Yerleştirme Sahası'na 500 kilogram buğday, 250 kilogram kuru yonca ve 50 kilogram et parçası, kemik ve sakatat bıraktı. 
 
"KIŞ BOYU ÇALIŞTIK"
 
Orman ve Su Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şubesi Müdürü Abdullah Koç, çalışmalar ile ilgili verdiği bilgilerde "Bakanlığımızca ağır geçen kış şartlarında yaban hayvanlarını yemleme çalışması başlatılmıştır. Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şube Müdürlüğümüzce de 2007 yılında Konak'ta oluşturulan Yaban Hayatı Yerleştirme Sahası'nda konalı keklik yerleştirildi. Bu kapsamda da yemleme çalışmaları yapıyoruz. Kış boyu bu çalışmalarımız devam etti. Bu kapsamda sahamıza 500 kilogram buğday, 250 kilogram kuru yonca ve 50 kilogram et parçası, kemik ve sakatat bıraktık. Amaç doğada yaban hayvanlarının ağır kış şartlarından olumsuz etkilenmelerini en aza indirmektir. Onların beslenme, barınma ve üremelerine yardımcı olmak. Malatya'da halkımızdan beklentimiz herkes kendi bulunduğu, yaşadığı bölgede, özellikle kırsal kesimlerde yaban hayvanlarını yemleme çalışmalarına iştirak etsinler" ifadelerini kullandı. Koç, konuşmasının devamında, "Malatya'da 2006 yılından beri Akçadağ, Konak, Yeşilyurt, Sürgü, Pelitli gibi değişik alanlarda yerleştirme çalışmasında bulunduk. En son 2010 yılında Sürgü ve Pelitli'de kınalı keklik yerleştirme çalışması yaptık" diye konuştu. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız