SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yabancı Askerleri Öldürün"...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:43:05
A- A+ PAYLAŞ
 
Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla başlayan olaylarda, Taliban ülkedeki tüm yabancı askerlerin öldürülmesi için çağrıda bulundu.
 
Afganistan'daki bir Amerikan askeri üssünde, Kur'an-ı Kerimler ve diğer dini kitapların yakılmasının ardından başlayan gösteriler devam ediyor. 
 
Son olarak Taliban yayınladığı bir bildiriyle ülkedeki "yabancı güçlere ait üslere saldırılması ve yabancı askerleri öldürülmesi" çağrısında bulundu. Örgüt sözcüsü Zabihullah Mücahid imzasıyla yapılan çağrıda, "cesur halkımız, işgalcilerin üslerini ve konvoyları hedef almalıdır." denildi. 
 
"HEPSİNİ ÖLDÜRÜN"
Çağrıda ayrıca, "hepsini öldürün, dövün ve kutsal Kur'an'a bir daha el uzatmaya cüret edemeyecekleri bir ders verin" sözleri yer aldı.  
 
EYLEMLER DEVAM EDİYOR
Öte yandan salı günü Begram üssünde, içinde Kur'an Kerim'in de bulunduğu dini kitapların yakıldığı haberiyle başlayan gösteriler bugün de devam ediyor. Üç eyalette devam eden eylemlerin en büyüğü Lagman vilayetinde gerçekleştirildi. Eyalet merkezindeki gösteriler 2 binden fazla kişi katıldı. Başkent Kabil'in doğusundaki gösterilerde, eylemciler polise taşlarla saldırdı.      
 
Logar vilayetinin Koşi bölgesinde yaklaşık 500, Celalabad'da da yüzlerce kişinin gösteri yaptığı kaydedildi.
 
Afganistan'da dün düzenlenen gösterilerde Afgan askerleriyle protestocular arasında çıkan çatışmalarda 9 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.
 
ÖZÜR VE EĞİTİM
Kur'an yakılmasının ortya çıkmasından sonra NATO olayla ilgili özür dilemiş ve Afganistan'daki personele İslam diniyle ilgili eğitim verileceği açıklanmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız