SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yabancı Girişlerine Karşı Dikkatli Olalım"

0
Güncellendi - 2019-11-17 20:56:22
A- A+ PAYLAŞ

Doğanyol ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Malatya Valisi Aydın Baruş, muhtarların devlet ile vatandaş arasında bir köprü olduğunu belirterek “Bu görevleri en iyi şekilde icra etmenizi bekliyoruz” dedi.

Doğanyol Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada, Vali Aydın Baruş ilçeye bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kurum yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.

Toplantı da konuşan Vali Baruş, bu tür toplantıları düzenlemelerindeki amaçlarının sorun ve sıkıntıları yerinde tespit edip çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi.

Doğanyol’un verimli topraklarının olduğunu ve bu verimi de yöre halkının refahı için kullanılması gerektiğini dile getiren Baruş, “En uzak ilçelerimizden birisi burası ve ulaşımı ilçe halkı için daha ferah daha ulaşılabilir rahat bir hale getirmemiz lazım. Bu yönde çalışmalarımız da devam ediyor. Ulaşım çok önemli artık günümüzde insanlar gerek sağlık hizmetleri gerek eğitim hizmetleri gerekse diğer hizmetleri alma bakımından merkezi yerlere gitmek istiyorlar. Bu anlamda da günü birlik ulaşımın eziyetten uzak hale getirilmesi çok büyük önem taşıyor” ifadelerine yer verdi.

Önem verdikleri konuların başında huzur ve güvenliğinde geldiğini ifade eden Baruş, “Huzur ve güvenlik yönünden Doğanyol ilçemizde hiçbir sıkıntı yok. Jandarmamızla ve polisimizle elimizden geleni yapıyoruz. Siz muhtarlarımızda mahallelerinizde devletin temsil eden insanlarsınız, ayrıca mahalle halkının temsilcisi sözcüsü olan insanlarsınız. Devlet ile vatandaş arasında bir köprüsünüz. Bu görevleri en iyi şekilde icra etmenizi bekliyoruz. Huzur ve güvenlik konusunda lütfen hassas olun. Dışarıdan gelen yabancı girişlerine karşı dikkatli olalım” diye konuştu.

Muhtarlarla düzenlenen toplantı sonrası Tanrıverdi Öğretmenevine geçen Vali Aydın Baruş, burada düzenlenen öğle yemeğinde şehit aileleri, öksüz ve yetim aileleriyle bir araya geldi. Burada okul ve aile birliği başkanlarına yönelik toplantı ya da katılan Baruş, okulların aile birliklerinin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Sayin Valim (4 yıl önce)
    Doganyola yabanci giremez onu biliyoruz ama asil sıkıntı yerli vatandasi durduramiyoruz cok goc veriyoruz.. Keske toplantinin konusu bu olsaydi boyle giderse ilcelik sonrada belediyelik gidecek mahalle olacagız... Sizden ricamız bu konunun uzerinde lutfen durun. Verimli topraklar goc vermekten ekip bicecek kimse kalmadi golet projelerimiz hala yapilmadi. Doganyolumuzu cazibe merkezi yapmamiz lazim gocu durdurup akilli yatirimlarla eski gunlerimize donmeliyiz.. Benim tavsiyem bu siz daha iyi bilirsiniz Mulku amir olarak bu gorevler siz devlet buyuklerimize duser..
    0
    0
    Yanıtla