SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yabancı Heyete Malatya'da Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nde, Afganistan'dan gelen heyete kayısı üreticiliği konusunda seminer verilmeye başlandı.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Uğurtan Yılmaz, "Son zamanlarda yerli ve yabancı birçok katılımcıya kayısı yetiştiriciliği ve meyvecilik konusunda eğitim veren Meyvecilik Araştırma Enstitüsü, uluslar arası camiadan ilgi görmeye devam ediyor. Yaptığı çalışmalarla ülke genelinde adını özellikle kayısı yetiştiriciliği ve meyvecilik konusunda duyurmuş olan enstitü yabancı konukların da sık sık eğitim aldıkları bir yer oldu"dedi.

Amerika Birleşik Devletleri-Afganistan işbirliği ile ormancılık ve meyvecilik konularında ülkemizin çeşitli yerlerinde temaslarda bulunan ve eğitimler alan heyetin, Malatya'da Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nü de ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve kayısı yetiştiriciliği konularında eğitim aldığını bildiren Yılmaz, "Global Partnership for Afghanistan" şirketinin Afganistan ülke direktörü Rupert Knowles liderliğindeki Afgan Heyeti'nde 1 tarım il müdürü, 2 araştırmacı, 14 yayımcı ve 3'te lider çiftçi yer alıyor. Toplam 20 kişilik heyetin masraflarını Avrupa Birliği karşılıyor "şeklinde açıklama yaptı.

Geçtiğimiz aylarda da Afganistan'dan Malatya gelen başka bir heyete, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nde kayısı üretimi konusunda seminer verilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız