SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yabancı Heyeti Misafir Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:22:57
Yabancı Heyeti Misafir Etti
A- A+ PAYLAŞ
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı olarak, yabancı parlamenterler ve BM temsilcilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde misafir etti. 
 
Heyetin, 24-25 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan “Nüfus ve Kalkınma Üzerine Uluslararası Konferans Eylem Programı’nın Uygulanması İçin 5.Uluslararası Parlamenterler Konferansı” nın hazırlık çalışmalarını yürütmek üzere bir araya geldiği öğrenildi. 
 
Öznur Çalık'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya; TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu üyeleri, Dışişleri Bakanlığından temsilciler ile BM Nüfus Fonu, Avrupa Parlamenterler Nüfus ve Kalkınma Forumu, Afrika-Arap Parlamenterler Nüfus ve Kalkınma Forumu, Asya Parlamenterler Nüfus ve Kalkınma Forumu, Amerika Kıtası Parlamenter Nüfus Kalkınma Forumu ve Küresel Eylem için Parlamenterler kuruluşlarından milletvekilleri ve forum temsilcileri katıldı. 
 
Milletvekili Çalık, konferansın hazırlık çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, “5. Uluslararası Parlamenterler Konferansı; 1994 yılında Kahire’de düzenlenen BM Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı’nın sonucunda kabul edilen “Kahire Eylem Programı”nın izlenmesi ve bu programının yürütülmesinde yaşanan zorlukların aşılmasını amaçlıyor. Bu program; kadınlarımızın ve gençlerimizin kalkınma süreçlerindeki önemine vurgu yapan ve bireylerin temel sağlık, üreme sağlığı, eğitim gibi ihtiyaçlarının düzgün şekilde karşılanması halinde nüfus istikrarının kendiliğinden oluşmasını planlayan çok önemli bir program. Ülkemiz, Kahire Eylem Programı ve Binyıl Kalkınma Hedefleri gibi uluslararası kalkınma ilkelerini zaten çoktan benimseyerek kendi kalkınma plan ve programlarına entegre etmiş bir ülkedir. Bugün biz, BM’nin taraf devletlere 2015 yılına kadar ulaşabilmeleri için süre öngördüğü Binyıl Kalkınma Hedeflerinden büyük kısmına, sürenin bitiminden çok önce ulaşmış bulunuyoruz. “Aşırı yoksulluğu ve açlığı ortadan kaldırmak”, “Çocuk ölümlerini azaltmak”, “Anne sağlığını iyileştirmek”, “HIV/AIDS, sıtma ve diğer hastalıklarla mücadele” ile “Cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadının güçlendirilmesini sağlamak” gibi hedeflerin başarılmasında, son 10 yılda çok büyük aşamalar kaydettik. Örneğin, 1 Doların altında yaşayan vatandaşımız kalmadı ve 4 Doların altında yaşayan vatandaşımızın kalmaması için de mücadelemizi sürdürüyoruz.Yine, 1990'lı yıllarda yüz binde 100 seviyelerinde bulunan anne ölüm oranları bugün ülkemizde yüzbinde 16 seviyelerindedir; bebek ölüm oranları ise binde 60'lardan binde 10'lara gerilemiş durumdadır." ifadelerini kullandı. 
 
Türkiye’nin iyi karnesinin yanında; dünya ülkelerinin hedeflerin pek çoğuna 2015’ten önce ulaşmalarının oldukça zor göründüğünü ifade eden Çalık, “Bu yüzden, ulusal bütçelerin bölüşümünü yapan parlamentolarda görev yapan dünya milletvekillerinin üzerinde her zamankinden daha çok sorumluluk bulunuyor” diye konuştu. 
 
Dünyadan 250 parlamenter olmak üzere toplam 400 kişinin katılması beklenen Parlamenter Konferansa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan onur konuğu olarak davet edilirken; açılış konuşmacıları arasında TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’in de bulunduğu açıklandı. Dışişleri Bakanı, Kalkınma Bakanı, Sağlık Bakanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından tüm katılımcılar onuruna çalışma yemeklerinin verileceği Konferansın Türkiye’de gerçekleşecek olmasının, ülkenin bölgede ve tüm dünyada yükselen uluslararası prestijine büyük katkı sağlayacağı değerlendirildi.
 
Parlamenterlerin; yalnızca 2015’ler için değil; 2030’lar, 2060’lar ve ilerisi için de duyarlılık içinde konuların takipçisi olmaları gerektiğini ifade eden Öznur Çalık, bu kapsamda Türkiye’nin üstlendiği rolün çok büyük olduğunu ve Mayıs ayında tüm dünyanın gözünün ülkemize çevrileceğini belirtti. Başkan Çalık ve beraberindeki ekibi, toplantı sonrası TBMM Başkanı Cemil Çiçek makamında kabul etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız