SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yabancı Öğrencileri Ağırladılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:22:05
Yabancı Öğrencileri Ağırladılar
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Kent Konseyi tarafından misafir edildi. 
 
Konsey Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım " Şehrimizde misafir olan öğrencileri ağırlamaktan memnunuz. Her platformda ve her zaman sizlerle sohbet etmeyi istiyoruz. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde de akıllı ve parlak zekalı öğrenciler Avrupa’ya eğitim için gönderiliyordu. Çeşitli alanlarda ilim tahsil edip,  ülkeye döndükten sonra yönetici erk içerisinde yer alıyorlardı. Ülkemizde tahsil gören yabancı uyruklu öğrencilerinde böyle olmalarını ümit ediyoruz." dedi.
 
Konuyla ilgili olarak Kent Konseyi tarafından yapılan açıklama şöyle ; 
 
"Yemeğe katılan ve yabancı öğrenciler adına konuşan Azeri Ramal Şemşedli, kendileri için düzenlenen yemeğe emeği geçenlere ve kendilerini Malatya da ağırlayan, ilgilenen herkese teşekkür ederek, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Biz aynı bedende yaşayan iki ayrı ruh gibiyiz” ve Haydar Aliyev’in dediği gibi “Biz iki devlet bir milletiz” dedi. Bu sözleri biz burada yaşadık diyen Azeri öğrenci, aslında geniş düşünsek biz iki devlet bir millet değil de 7 devlet 1 milletiz dedi.
 
Konuk edilen öğrencilerden Açe Sumatra’lı Nazarullah Okuduğu ezgi ile yemeğe renk kattı. Nijer’den gelen Muhammed isimli öğrenci kendi mahallesinde ilk Müslüman olan kişinin kendisi ve bir arkadaşı olduğunu söyleyerek şimdi yaklaşık 70 kişinin Müslüman olduğunu söyledi. 
 
Üniversitenin sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanmak istiyorlar…
Programa katılan gençler İnönü Üniversitesinde okudukları bölümleri hakkında bilgi verirken şehrimizde yaşadıkları bazı sorunları özellikle üniversitenin sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanamadıklarını ve ilaç temini konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek söz konusu organizasyondan dolayı memnuniyetlerini belirttiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız