SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yabancı Sermaye Kalkındırmaz'

A- A+ PAYLAŞ

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, "Yabancı sermaye hiçbir zaman bir ülkeyi kalkındırmaz. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir ki, yabancı sermaye gelsin, bir ülkenin demiryollarını, karayollarını, enerji tesislerini yapsın, ağır sanayi tesislerini yapsın. Yabancı sermaye dediğiniz şey, öbür ülkelerin kar etmek için kullandığı paralardır" dedi.

Türkiye Kamu-Sen tarafından organize edilen ve son toplantısı Malatya'da düzenlenen "Neler oluyor? Olaylara Türkçe Bir Bakış" adlı konferans, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Prof. Dr. Sencer İmer ve Doç. Dr. Hasan Ünal ile sendika üyeleri katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, yaptığı konuşmada, Türkiye'de nüfusun iş gücüne katılımının çok az olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de 25 milyon civarında çalışan ve işsiz kabul edilen insan var. Türkiye'de çalışabilir yaşta olan nüfus 50 milyon civarında. 50 milyondan 25 milyonun iş aradığını ve çalıştığını düşünürseniz, kayıt dışı da dahil, demek ki işgücüne katılım oranı yüzde 50'dir. Bu rakam Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 80'lerde seyrediyor" dedi.

Türkiye'de özelleştirme ile devlet tekellerinin yabancı tekeller ve özel tekeller haline getirilerek, ayrı bir tehlikenin ortayı çıkartıldığını ifade eden Prof. Dr. İmer, Türkiye'nin sanayileşmesini tamamlayamadan, hizmet sektörüne ağırlık verdiğini, ancak bunun mümkün olmadığını ve yanlış bir politika olduğunu ifade etti.

Yabancı sermayelerin hiçbir zaman gittikleri ülkenin kalkınmasına ön ayak olamayacağını belirten Prof. Dr. İmer, "Yabancı sermaye hiçbir zaman bir ülkeyi kalkındırmaz. Dünyanın hiç bir yerinde görülmemiştir ki, yabancı sermaye gelsin, bir ülkenin demiryollarını, karayollarını, enerji tesislerini yapsın, ağır sanayi tesislerini yapsın. Yabancı sermaye dediğiniz şey, öbür ülkelerin kar etmek için kullandığı paralardır. Gelişmiş ülkeler, kendilerini zenginleştirmek ve kendi zenginliklerini muhafaza etmek istiyorlar. Çaresiz kalan Osmanlı döneminde, tramvay idaresinden tutun, gaz idaresine kadar bir çok şey yabancılara bırakıldığı için, büyük hamleler yapılamamıştır. Onun için Osmanlı, yabancılardan hazır şeyleri almaya başlamıştır" diye konuştu.

Öte yandan, toplantıya katılımın az olması karşısında Kamu-Sen Malatya Temsilcisi Emin Göktaş, "Kamu çalışanlarını kendi meselelerine ne denli sahip çıktıklarını görüyoruz. Bu konuda üzüntülerimizi dile getiriyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız