SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yabancıların Mehter İlgisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya gelen yabancı heyetteki bayan öğretmenler, mehteran takımının gösterisini uzun uzun alkışladılar ve mehteran takımına alkışlarıyla eşlik ettiler.

Battalgazi Bilim İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak, yabancı ülkelerinden bir grup öğretmen ve öğrenci Malatya'ya geldi.

Fransa, Letonya ve Litvanya'den gelen öğrenci ve öğretmenler, Malatya Belediyesi mehteran takımının gösterisini izlediler. Kimi öğretmen alkış çalarak, kimisi ayakları ile mehteran takımına eşlik ederken, gösteri sonunda mehteran takımını uzun uzun alkışladılar. Mehteran takımının görüntü ve fotoğrafını da çeken yabancı ülkelerden gelen öğretmenler, mehteran takımı ile gösteri sonunda toplu fotoğraf çektirdiler.

Battalgazi Bilim İlköğretim Okulu Müdürü Vahap Güler, yaptığı açıklamada, "Ülkeler arası sanat ve kültür projesi çerçevesinde, Fransa, Letonya ve Litvanya ile okul ortaklığı projesi yapıldı. Biz daha önceden öğrencilerimizi, Fransa ve Letonya'ya götürdük. Litvanya'da planlama toplantısı yaptık. Şimdi de proje çerçevesinde bu ülkelerden öğrenci ve öğretmenler okulumuzu ziyaret ettiler. 9 öğrenci ve 16 öğretmen, 5 gün süreyle Malatya'da kalıp, ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezecek. Sanat eserleriyle ilgili çalışma yapacaklar. Program sonunda karşılıklı kültür alış verişi yapılacak"ifadelerini kullandı.

"Bizim çocuklar o ülkelerde aileler tarafından misafir edildi. Buraya gelenler de bizim çocukların aileleri tarafından misafire ediliyor"diyen Vahap Güler, "Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz Avrupa'ya gidip geldikten sonra ufukları genişledi. Düşünce yapıları değişti"şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız