SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağış ve Sel Darende'de Zarara Yolaçtı

0
Güncellendi - 2018-06-21 06:31:08
Yağış ve Sel Darende'de Zarara Yolaçtı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde sağanak ve dolu yağışı, ev ve tarım arazilerinde su baskınlarına neden oldu.

Sabah saatlerinde başlayan yağış nedeniyle Darende-Kayseri karayolu bir süre ulaşıma kapanırken, kırsaldaki mahallelerde ise hasara neden oldu. İlçenin 20 kilometre uzağında bulunan Akçatoprak Mahallesi’nde evler ve tarım arazilerinde taşkınlar yaşanırken, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların saman ve yem depolarını su bastı.

Mahalle sakinlerinden Ali ve Ayşe Yılmaz (70) çifti, yağış nedeniyle evlerinden çıkamadı. Yaşlı çift Darende Belediyesine ait kepçe yardımıyla mahsur kaldıkları yerden çıkartılarak kontrol amaçlı ilçe Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Trafiğe kapalı olan Darende-Kayseri karayolu, 8. Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Darende Belediyesi ekiplerince temizlenerek trafiğe açıldı.

Mahalle Muhtarı Mahmut Berçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal afet yaşadıklarını kaydederek, ilk dakikadan itibaren kendilerine her türlü desteğin verildiğini söyledi.

Dağlardan gelen taşkının karayollarına ait menfeze sığmayınca mahalleyi bastığını anlatan Berçin, şunları kaydetti:

"3 saat süren sağanak yağış sonrasında mahallemiz sel altında kaldı. Belediye ekipleri yollarımızı temizleyip tekrar trafiğe açtı ve selin verdiği zarar ortaya çıktı. 7 kilometrelik tarım arazilerinin sulandığı kanal mil ve toprak ile doldu. Yonca ve sebze üretiminin yapıldığı birçok tarım arazisi selden etkilendi. Kanalın yıkıldığı ve patladığı yerlerdeki kayısı bahçeleri mille doldu. Kanal seviyesindeki evlerin alt katları sel suyu ile dolunca onları komşulara yerleştirdik. Biz devletimizden bölgeyi afet bölgesi ilan edip destek bekliyoruz."

Hayvancılık yapan Halis Kurnaz da 20 tona yakın saman ve yemin istiflendiği okul bahçesinde sele kapıldığını belirterek, yetkililerden destek istedi.

Darende Kaymakamı Enver Zengince, ilçedeki sağanak ve dolu yağışı sonrası su baskınları nedeniyle zarar gören ev ve tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

Baskınlardan en çok zarar gören Akçatoprak Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Kaymakam Zengince, mahalle muhtarı Mahmut Berçin'den bilgi aldı.

"ÖNEMLİ OLAN CAN KAYBI OLMAMASI"

Su baskını nedeniyle bir süre trafiğe kapalı kalan Darende-Kayseri karayolunda da inceleme yapan Zengince, bölgede etkili olan sağanak yağış sebebiyle derelerin taşması sonucu yaşanan baskınlarda ev, tarla, sulama kanalı ve çok sayıda kayısı bahçesinin etkilendiğini kaydetti.

Devlet Su İşleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve 8. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birlikte bir çalışa başlatacaklarını aktaran Zengince, "Maddi kayıp giderilebilir. Önemli olan can kaybının olmamasıdır." diye konuştu.

Öte yandan Darende Belediyesi ekipleri de mahallede hasar tespit çalışmalarına başladı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız